شعبه برزیلی خودروسازی رنو در اکتبر 2008 نسخهای ویژه از خودروی هاچبک ساندرو، به نام ساندرو استپوی که شباهت به خودروهای کراساوور را داشت به بازار داخلی عرضه کرد. با رونمایی از استپوی در نمایشگاه خودرو بارسلون 2009 تحت برند داچیا، این مدل در سرتاسر اروپا عرضه شد. با توجه به علاقه روز افزون بازار داخلی به خودروهای شاسی بلند و کراساوور، پارس خودرو زمان را غنیمت شمرده است تا با تولید نسخه مرتفعتر رنو ساندرو بتواند مشتاقین به خودروهای کراساوور را جذب کند. قابل توجه است که پارس خودرو تصمیم به تولید نسل اول ساندرو استپوی کرده است که از لحاظ ظاهر بسیار مشابه ساندرو تولیدی در حال حاضر این مجموعه است. در ادامه به بررسی کلی رنو ساندرو استپوی خواهیم پرداخت:
نمای ظاهری
ساندروی استپوی دارای طول 4024 میلی متر، ارتفاع 1564 میلی متر، فاصله بین دو محور 2588 میلی متر و عرض 1753 میلی متر (بدون احتساب آینهها) می باشد. ساندرو استپوی نسبت به مدل استاندارد ساندرو طبق کاتالوگ رسمی سازنده و بررسی نشریات معتبر 20 تا 30 میلی متر (این مقدار طبق ادعای پارسخودرو 50 میلی متر می باشد!) بسته به بازار عرضه شده، افزایش ارتفاع را تجربه کرده است. این افزایش ارتفاع موجب شباهت این خودرو با کراس اوورها در ذهن بینندگان میشود.
از تغییرات استپوی نسبت به مدل استاندارد ساندرو میتوان به استفاده از پارکابی و دستگیرههای کروم کاری شده و قاب آینه و فلاپهای در زیر سپر جلو و عقب نقرهای رنگ اشاره کرد. از دیگر تغییرات ظاهری میتوان به رینگ های 16 اینچی آلومینیومی و ریلهای سقف نام برد. ظاهر تیرهتر کاسه چراغهای جلوی خودرو، نمایی اسپورت تر نسبت به ساندرو به بیننده القا میکند. (نکته مهم در طراحی ظاهری استیکر Step Way روی درب راننده است که حتی بینندگان کم توجهتر را هوشیار به تفاوت این خودرو با ساندروی معمولی می کند!)
نمای داخلی
میتوان به راحتی ادعا کرد که استپوی در بخش طراحی داخلی، کپی برابر اصل با نسخه ساندرو استاندارد است. اما اگر کمی تیزبین باشید به این مطلب پی خواهید برد که جایگاه شاسی بوق خودرو از کنار فرمان (خداوند خودروی پیکان را رحمت کند!) به مشابه خودروهای روز دنیا! بر روی سینه فرمان منتقل شده است. (امید است این تغییر ارگونومیک در نسخه تولید داخل به جهت همسان سازی تولید با ساندرو حذف نگردد!)
مشخصات فنی
از آن جایی که پارس خودرو متاسفانه مبادرت به تولید نسل اول استپوی کرده است، مشتریان از موتورهای نسل جدید رنو همانند TCe 90 و dCi 90 که به ترتیب موتورهای بنزینی و دیزل سه سیلندر با حجم 900 سی سی و مجهز به توربوشارژر و استاندارد آلایندگی یورو 6 هستند، محروم خواهند ماند. (به نظر نگارنده با توجه به نگرانیهای مرتبط با محیط زیست، ساخت و توسعه موتورهای کارامدتر با استانداردهای آلایندگی به روزتر بایستی از دغدغههای مدیران خودروسازی کشور باشد!) همان طور که گفته شد با توجه به نسل خودروی تولیدی، از موتور نام آشنا k4m رنو، مشابه به موتورهای استفاده شده در ساندرو و ال90 استفاده شده است. موتور مورد نظر با حجم 1600 سیسی و 16 سوپاپ توانایی تولید ماکزیمم 105 اسب بخار و 140 نیوتن متر گشتاور را دارد. طبق ادعای مدیران پارس خودرو، این خودرو با گیربکس مختص به خود، در دو نسخه اتوماتیک و دستی به بازار ارائه خواهد شد.
امکانات
از نظر امکانات این خودرو مشابه به ساندرو مجهز به چهار شیشه برقی، سیستم رادیو و پخش مجهز به usb، دو ایربگ، سیستم تهویه مطبوع دستی، ترمز های دیسکی در جلو و کاسه ای در عقب به همراه سیستم های کمکی ABS و EBD، فرمان هیدرولیک و فضای بار 320 لیتر خواهد بود.
رنو استپ وی در ۶ رنگ مشکی، سفید، قرمز، آبی، خاکستری و نقرهای تولید خواهد شد. قیمت مدل اتوماتیک این خودرو 52 میلیون و 550 هزار تومان و قیمت مدل دندهای 46 میلیون و 500 هزار تومان اعلام شده است.
اونطوري كه من ديدم جاي بوق روي دسته چراغه و مثل ساندرو ساده س
استپ وی های نمایش داده شده نمونه اولیه هستن، با توجه به سابقه خودروسازان وطنی امکان عرضه خودرو با مشخصات فنی و ظاهری متفاوت با آن چه که در زمان رونمایی نمایش داده شده، وجود دارد!
نظر.چرا خودرو اینقدر در ایران گران است؟
قیمت تمام شده هر محصول بستگی به پارامترهای مختلف مثل هزینه های تولید، هزینه مواد اولیه، مالیات و درصد سود سازنده داره!
مواد اولیه مثل پلیمر و پلاستیک و… که تولید پتروشیمی وطنی هستن که قاعدتا باید خیلی ارزونتر از ژاپن و کره و فرانسه تموم بشه.
در صنعت آلیاژ و فولاد هم که خودکفا هستیم خدا رو شکر.
برق کارخونه ها هم که الحمدالله با نفت و گاز سوبسید دار مفت داره اداره میشه.
احیانا هزینه تولید نباید خیلی خیلی خیلی پایین تر باشه؟؟؟
اگر رنو بجای دسته گوشتکوب از وسیله دیگه ای برای سردنده استفاده میکرد بهتر بود…! آخه این سردنده شرم آوره…!!!
متاسفم که ما ایرانی ها که افتخار نسل برتر آریایی و تمدن چند هزار ساله را داریم،باید غرامت فوق العاده گزافی را برای شکوفایی صنعت عقب افتاده خودرو سازی بپردازیم.این غرامت میتواند قیمت فوق العاده زیاد خودروها،ایمنی و کیفیت پایین و خسارتهای مالی و جانی ناشی از تصادفها باشد.ولی در همسایگی ما کشورهایی نوپا هستند که قیمت به روزترین خودروها در آنها کمتر یا برابر با خودروهای قدیمی و بزک شده تولید داخل است و این تفاوتها تاسف بار است.امیدوارم روزی شاهد بهبود وضعیت در صنعت و بازار خودرو باشیم.والسلام