در گذشته شما را با بهترین خودروهای موجود در بازار در محدوده قیمتی 20 تا 30 میلیون تومان و 30 تا 40 میلیون تومان آشنا کردیم. حال قصد داریم در این مقاله بدترین انتخابهایی که میتوانید در این محدوده قیمتی داشته باشید را معرفی کنیم.
علت انتخاب بدترین خودروها در این لیست، متفاوت بوده و هر کدام دلیل مخصوص خود را دارند، برخی توقف تولیدشان چندین سال پیش بوده و بعضی نیز بالای 20 سال است که در خط تولید قرار دارند و ظاهرا قصد بازنشستگی نیز ندارند! قبل از شروع این لیست باید بگوییم که با هیچ یک از خودروهای موجود در آن خصومت شخصی نداشته و صرفا جهت راهنمایی خریداران به معرفی آنها پرداختهایم. همانند مقالات قبلی، ابتدا خودروهای صفر کیلومتر و سپس خودروهای دست دوم معرفی میشوند.
برای آشنایی با خودروهایی که ارزش خرید پایینی در محدوده قیمتی 30 تا 50 میلیون تومان دارند، با چرخان همراه باشید.
امویام 110S
برای اولین محصول به سراغ یک خودروی چینی کوچک میرویم که نه تنها زیبا نیست، بلکه به هیچ عنوان ارزش مبلغ پرداختی خود را نیز ندارد. نسل اول امویام 110 که در اصل نام آن چری QQ بود، شباهت زیادی به محصول معروف و البته محبوب دوو ماتیز داشت، محصولی که قبل از خریداری دوو توسط جنرال موتورز، کرمان موتور آن را تولید و روانه بازار میکرد.
بعد از فروش نسبتا موفق نسل اول، مدیران خودرو تولید نسل جدید آن یعنی امویام 110S را شروع کرد. خودرویی که بسیار کوچک بوده و بیشتر مناسب بانوان است. این شرکت برای این محصول خود قیمت کاملا غیرمنطقی را در نظر گرفت.
موتور مورد استفاده در این خودرو 3 سیلندر بوده که از 12 سوپاپ بهره میبرد. این موتور با حجم 998 سیسی قادر به تولید 68 اسب بخار قدرت است که برای انتقال آن، مدیران خودرو یک گیربکس 5 سرعته دستی در نظر گرفته است. توسط این خودروی 936 کیلوگرمی به حداکثر سرعت 150 کیلومتر بر ساعت میتوان دست پیدا کرد که البته تضمینی برای سالم ماندن سرنشینان وجود ندارد! حداکثر گشتاور 93 نیوتون متری، دیگر مشخصات موتور را تشکیل میدهند.
این محصول در دو تیپ لاکچری و کامفورت عرضه شده که هر کدام از ویژگیهای خاصی بهره میبرند. از ویژگی مشترک آنها میتوان به دو کیسه هوا برای سرنشینان جلو، سیستم ترمز ABS به همراه EBD، ترمز دیسکی برای محور جلو، ترمز کاسهای محور عقب و مهشکن جلو و عقب اشاره نمود.
قیمت در نظر گرفته شده برای این محصول در تیپ لاکچری برابر با 34.5 میلیون تومان و برای نمونه کامفورت برابر با 32 میلیون تومان است که مسلما این محصول ارزش پرداخت چنین مبلغی را ندارد، چرا که میتوان با این مقدار هزینه، خودروهای بسیار بهتری را خریداری کرد که برای آشنایی با آنها میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
قیمت: 32 و 34.5 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی نچسب!
- موتور ضعیف
- فضای کم داخلی
- وزن سبک
- ایمنی پایین
- ترمز کاسهای محور عقب
- وجود گزینههای بسیار بهتر نو و دست دوم در بازار
- قیمت بسیار بالا!
پژو 405 جیالایکس
برای دومین خودرو به سراغ محصولی میرویم که شاید عمرش از برخی از کاربران سایت بیشتر باشد! پژو 405، دستگاهی که در سال 1988 به عنوان بهترین خودروی سال اروپا انتخاب شد. در سال 1369 خط تولید این محصول در کشور راهاندازی و هنوز هم ایرانخودرو در حال تولید و عرضه آن به بازار است. پژو 405 در طول حیات خود در ایران، در مدلهای مختلف معرفی شد که برای مثال میتوان به GLX ،GLI و SLX اشاره نمود.
در حال حاضر نسخههای GLX و SLX در بازار یافت میشوند که البته از نظر موتوری با هم متفاوت هستند. نمونه GLX به موتور XU7JP/L3 مجهز بوده که حجمی برابر با 1761 سیسی دارد. این موتور حداکثر قادر به تولید 100 اسب بخار قدرت و 153 نیوتون متر گشتاور است، متاسفانه شاهد 8 سوپاپ در این موتور هستیم. مصرف سوخت این محصول در حالت ترکیبی برابر با 9 لیتر بوده و دارای گیربکس 5 سرعته دستی است.
نسخه SLX از موتور TU5 با حجم 1587 سیسی و 16 سوپاپ بهره میبرد. توسط این موتور که قادر به تولید 108 اسب بخار قدرت و 142 نیوتون متر گشتاور بوده، میتوان به حداکثر سرعت 190 کیلومتر بر ساعت دست یافت. مصرف سوخت ترکیبی این موتور برخلاف مدل قبلی برابر با 7.5 لیتر است.
به نظر ما مدل GLX ارزش خرید ندارد، چرا که علاوه بر طراحی قدیمی، از موتور ضعیفی نیز بهره میبرد. موتوری که تنها 8 سوپاپ دارد و تشنه بنزین است. اگرچه در این محصول هم از 2 کیسه هوا و سیستم ترمز ABS و EBD استفاده شده ولی همچنان ترمزهای محور عقب کاسهای است. البته نمیتوان از فضای داخلی کافی و همچنین صندوق عقب بزرگ آن چشمپوشی کرد.
برای خرید این خودرو باید مبلغی نزدیک به 30 میلیون تومان در حساب بانکی خود پول داشته باشید که با همین مقدار میتوان خودروهای بهتری مانند سمند خریداری کرد که حداقل از چهره بهروزتری بهره میبرد!
قیمت: 30.1 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی کهنه و فسیل!
- موتور قدیمی و 8 سوپاپه
- مصرف سوخت بالا
- استهلاک زیاد
- ترمز کاسهای محور عقب
- ارزش خرید پایین
پژو 207i اتوماتیک
دوباره یک محصول دیگر از خودروسازی پژو که البته عمر کمتری نسبت به 405 دارد! پژو 207 در اصل در بازار کشورهایی مانند برزیل به عنوان پژو 206 پلاس شناخته میشود. ایرانخودرو اخیرا و بعد از یک وقفه نسبتا طولانی، دوباره شروع به تولید پژو 207i کرده است. این محصول در دو نسخه دستی و اتوماتیک به فروش میرسد که مدل اتوماتیک آن مدنظر است.
این خودرو همانند بسیاری از محصولات ایرانخودرو به موتور TU5 مجهز بوده که 1587 سیسی حجم داشته و قادر به تولید 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتون متر گشتاور است. از دیگر مشخصات این موتور میتوان به استاندارد آلایندگی یورو 4 و مصرف ترکیبی بنزین 7.1 لیتری برای 207i اشاره کرد.
در بخش تجهیزات شاهد استفاده از دو کیسه هوا برای سرنشینان جلو، سیستم ترمز ABS ،EBD و EBA هستیم که آن را تبدیل به محصول نسبتا کاملی میکند، ولی بهتر است قبل از خوشحال شدن نیم نگاهی هم به قیمت 48 میلیونی آن داشته باشید، البته این قیمت کارخانهای آن بوده و در بازار بالای 50 میلیون تومان خرید و فروش میشود! نمونه جدیدی که ایرانخودرو به تولید آن مشغول است، از نظر ظاهری زیباتر شده و امکانات بیشتری دارد ولی متاسفانه مشکلات متعددی در آن به چشم میخورد که ناشی از بیدقتی شرکت تولیدکننده است.
قیمت: 48 تا 54 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- تفاوت طراحی کم نسبت به پژو 206
- مشکلات در مونتاژ
- قیمت بالا
- بعضا صدای داشبورد
- کم کردن روغن در برخی نمونههای تولیدی
ساینا اتوماتیک
این خودرو هنوز روانه بازار نشده ولی باید به زودی شاهد عرضه آن باشیم. ساینا LUX که نسخه اتوماتیک این دستگاه محسوب میشود قیمتی برابر با 38.5 میلیون تومان دارد که از نسخه دستی 10 میلیون تومان ناقابل گرانتر است! از نظر موتور بین نسخه دستی و اتوماتیک تفاوتی وجود ندارد و تنها میتوان در بخش تجهیزات، نمونه اتوماتیک را برتر دانست.
موتور مورد استفاده در این خودرو 4 سیلندر با حجم 1503 سیسی بوده که قادر به تولید فقط 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتون متر گشتاور است. مصرف سوخت ترکیبی این موتور برابر با 7 لیتر بوده و از استاندارد آلایندگی یورو 4 بهره میبرد که البته قابل ارتقا به یورو 5 است! یکی از تناقضات در ساینا اتوماتیک، استفاده از ترمز کاسهای در محور عقب بوده که امری تعجببرانگیز است.
از تجهیزات ساینا LUX میتوان به کروز کنترل، فرمان برقی، سیستم استارت دکمهای، نمایشگر لمسی 7 اینچی، مسیریاب و شیشههای دودی عقب اشاره نمود. شاید با دیدن این لیست بلند بالا از تجهیزات شگفتزه شده باشید ولی از شما درخواست میکنیم که قبل از اینکه چنین تجهیزاتی شما را گول بزند، توجه خود را معطوف مسائل فنی کنید.
با پرداخت مبلغ 38.5 میلیون تومان صاحب خودرویی با حداکثر قدرت تولیدی 87 اسب بخار و ترمز عقب کاسهای میشوید که قاعدتا گیربکس اتوماتیک، شما را صاحب یک خودروی کم رمق میکند. البته از بحث فنی هم بگذریم، طراحی آن چنگی به دل نمیزند و این عوامل در مجموع باعث میشود که ارزش خرید آن کم شود.
قیمت: 38.5 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی نه چندان زیبا
- موتور ضعیف
- ایمنی نامشخص
- ترمز کاسهای محور عقب
- اختلاف قیمت زیاد با نمونه دستی
- قیمت بالا و ارزش خرید پایین
ولکس C30
برای اولین محصول در بین خودروهای دست دوم، به سراغ دستگاهی میرویم که در زمان حضور در بازار، حاشیههای فراوانی را با خود به همراه داشت. راین خودرو، شرکتی که در گذشته وظیفه تولید اتومبیلهای مانند هیوندای آوانته و ورنا را برعهده داشت، بعد از اعمال تحریمها همانند بسیاری از تولیدکنندگان مجبور به همکاری با شرکتهایی چینی شد. خوشبختانه چین به علت جمعیت زیاد و همچنین بزرگ بودن، دارای سازندگان ناشناس بسیاری است! البته ولکس C30 تولید شرکت چینی گریتوال بوده، شرکت بزرگی که شروع فعالیت آن به سال 1984 برمیگردد.
این خودرو از موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم 1497 سیسی بهره میبرد که قادر به تولید 104 اسب بخار قدرت و 138 نیوتون متر گشتاور است. قدرت در ولکس C30 به محور جلو منتقل میشود و همچنین از گیربکس 5 سرعته دستی نیز استفاده میکند. از سایر ویژگیهای آن میتوان به ترمزهای دیسکی در هر دو محور، سیستم ترمز ABS+EBD، دو کیسه هوا برای سرنشینان جلو و سنسور دنده عقب اشاره کرد.
ولکس C30 در زمان عرضه با مشکلات فراوانی روبرو بود که از شایعترین آنها میتوان به تحویل دیرهنگام و همچنین عدم وجود برخی آپشنها در نمونههای تحویلی اشاره کرد. بعد از استقبال مناسبی که از این محصول شد، تولیدکننده در تامین قطعات با مشکل مواجه و تولید آن را متوقف کرد. بعد از گذشت زمانی، فروش آن از سر گرفته شد ولی دیگر خریداران تمایل چندانی به آن نشان ندادند که علت آن عدم اعتماد به راین خودرو بود.
این خودرو هماکنون در بازار موجود بوده و قیمت آن در بازه 33 تا 40 میلیون تومان قرار دارد، ولی به علت برخی مشکلات مانند عدم تامین قطعات از سوی تولیدکننده، خدمات ضعیف راین خودرو، ورود صدای گیربکس به اتاق، استفاده از پلاستیک خشک در کابین، کوتاه بودن سقف برای سرنشینان عقب و شتاب تقریبا کم نمیتوان آن را برای خرید پیشنهاد کرد. بهتر است به جای ولکس C30 نگاهی به محصولاتی همانند تندر 90 داشته باشید، چرا که علاوه بر بازار دست دوم خوب، به اندازه کافی در بازار حضور داشته و مشکلی از نظر تامین قطعات نیز نخواهید داشت.
قیمت: 33 تا 40 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- خدمات نامناسب راین خودرو
- کمبود قطعات در بازار
- کوتاه بودن سقف برای سرنشینان عقب
- بازار دست دوم نه چندان مناسب
- شتاب تقریبا پایین
- برند ناشناخته در بازار ایران
- وجود گزینههای بهتر حتی در بین محصولات چینی
- فضای کم عقب برای سه سرنشین
- تکانهای زیاد ماشین در مواجه با دستاندازها
- وجود حالت سبکی در سیستم فرمان
پروتون ایمپیان
به سراغ خودرویی میرویم که حضور بسیار کوتاهی را در کشور ما تجربه کرد، محصولی که به علت محبوبیت بالای GEN2 در بازار ایران، معرفی شد ولی نتیجهای جز شکست برای این خودروسازی نداشت.
همانطور که میدانید پروتون یک شرکت مالزیایی بوده که از سال 1983 فعالیت خود را شروع کرده و کمپانی انگلیسی لوتوس نیز یکی از زیرمجموعههای آن محسوب میشد، البته اخیرا جیلی آن را خریداری کرده است. برخلاف GEN2 که از طراحی زیبایی بهره میبرد، با مشاهده پروتون ایمپیان اولین واژهای که به ذهن شما میرسد “زشت” است!
اگرچه نمیتوان منکر کیفیت مناسب و تکنولوژیهای موجود در آن شد ولی این محصول با قیمتی که در عرضه اولیه برایش تعیین شد، قصد رقابت با خودروهایی همانند مگان و زانتیا را داشت. مگان و زانتیا در زمان تولید فروش بسیار بالایی را تجربه میکردند، مخصوصا مگان که علاوه بر طراحی مناسب و امنیت بالا، قدرت مناسبی را در اختیار راننده قرار میداد. چنین وضعیتی و همچنین چهره زشت ایمپیان باعث شکست سنگین آن شد.
پروتون ایمپیان که توسط زاگرس خودرو در ایران تولید میشد، دارای موتوری 1600 سیسی بود. این موتور 4 سیلندر قادر به تولید 110 اسب بخار قدرت است که براساس آمار رسمی شتابی برابر با 11.5 ثانیه برای خودرو به ارمغان میآورد (البته مقدار واقعی بیشتر از این عدد است). نمونههای فروخته شده در ایران اکثرا دارای گیربکس 5 دنده دستی بودند و این محصول به دو کیسه هوای ایمنی برای سرنشینان جلو مجهز است. پروتون ایمپیان محور جلو بوده و مصرف سوخت ترکیبی برابر با 8 لیتر دارد.
تقریبا میتوان با اطمینان گفت که در صورت خرید این خودرو، صاحب اول و آخرش خودتان هستید چرا که علاوه بر چهره نامناسب، معایب دیگری نیز دارد که به ذکر آنها میپردازیم. صدای موتور در این دستگاه آزاردهنده بوده و همچنین دور فرمان در آن کم است که برای راننده مزاحمت ایجاد میکند. همانند بسیاری از خودروهایی که حضور کمی را در بازار تجربه میکنند، پیدا کردن قطعات ایمپیان نیز کار بسیار مشکلی است.
قیمت: 32 تا 38 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- بازار دست دوم نامناسب
- طراحی زشت
- صدای بالای موتور
- دور فرمان کم
- نایاب بودن قطعات
- شتاب کم به علت وزن بالا
لیفان X60
شاید جنجالیترین خودروی موجود در این لیست، لیفان X60 باشد. این شاسی بلند چینی با وجود فروش مناسبی که در بازار تجربه کرد، عملکرد مناسبی ندارد. موتور 1794 سیسی در نظر گرفته شده برای این محصول دارای 4 سیلندر و 16 سوپاپ بوده و قادر به تولید 131 اسب بخار است. این موتور برای چنین خودرویی مناسب نبوده و شتاب پایینی را برای آن به همراه دارد.
ایکس 60 در بخش تجهیزات ایمنی و رفاهی وضعیت تقریبا مناسبی دارد که میتوان به سیستم ترمز ABS، ترمزهای دیسکی محور جلو و عقب، سانروف، دو کیسه هوا برای سرنشینان جلو، سنسور دنده عقب و سیستم صوتی با 6 بلندگو اشاره کرد. در نگاه اول با مشاهده تجهیزات درنظر گرفته شده برای آن، شاید وسوسه شوید که آن را خریداری کنید ولی توصیه میکنیم که دست نگه دارید.
لیفان X60 مشکلات عدیدهای دارد که شایعترین آن صفحه کلاچ است. همانند اکثر محصولات تولیدی لیفان، در این خودرو نیز شاهد کیفیت پایین مونتاژ هستیم که خود به تنهایی میتواند راننده را از خرید آن منصرف کند. سیستم انتقال قدرت نامناسب در کنار صفحه کلاچ، میتواند تبدیل به تجربهای زجرآور برای راننده و سرنشینان شود. غیر از موارد گفته شده، این خودرو در زمان فروش افت قیمت تقریبا شدیدی دارد که برای اکثر خریداران ایرانی که به خودرو به عنوان یک سرمایه نگاه میکنند، جالب نیست.
قیمت: 40 تا 50 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- کیفیت مونتاژ پایین
- کیفیت پایین کابین
- قدرت کم موتور
- سیستم انتقال قدرت نامناسب
- کیفیت پایین صفحه کلاچ
- افت قیمت زیاد
- شتاب کم
- ایرادات فنی گسترده
زانتیا
زانتیا که زمانی در بازار ایران حکمرانی میکرد، به عنوان آخرین گزینه این لیست انتخاب شده است. در ابتدا باید بگویم که در زمان حضور این خودرو در بازار، سواری نرم، هندلینگ مناسب وشتاب بالا برای بسیاری از رانندگان لذتبخش بود.
یکی از ویژگیهای جذاب این خودرو، امکان تنظیم ارتفاع بود که کاربردهای زیادی داشت. سایپا قبل از توقف تولید این خودرو سعی کرد نام آن را با معرفی زانتیا 2 زنده نگه دارد ولی موفق به چنین کاری نشد و این محصول نیز به خاطرات پیوست. تولید این محصول در سال 1389 در ایران متوقف شد. البته گفته میشود که سیتروئن C4 محصول جایگزین زانتیا خواهد بود که البته هنوز شاهد حضور آن در بازار ایران نیستیم.
برخلاف طراحی خارجی که هنوز میتوان آن را جذاب دانست، طراحی داخلی کاملا ساده و بدون هیجان بوده که پیر شدن آن را نشان میدهد. این خودرو در هر چهار چرخ از ترمز دیسکی بهره میبرد و دارای 2 کیسه هوا برای سرنشینان جلو است ولی متاسفانه در تستهای ایمنی تنها موفق به کسب 1.5 ستاره ایمنی شده که به هیچ عنوان راضیکننده نیست. موتور 2 لیتری مورد استفاده در آن قادر به تولید 135 اسب بخار قدرت بوده که شتاب 10 ثانیهای را برای اتومبیل به ارمغان میآورد، البته نمونه 1.8 لیتری آن نیز در بازار موجود است.
ایمنی پایین و استهلاک بالا که باعث هزینههای نگهداری سرسامآوری میشود، دلایل اصلی عدم پیشنهاد این خودرو جهت خرید است. سیستم تعلیق هیدروپنوماتیکی زانتیا در حالیکه نرمی فوقالعادهای داشته و ضربههای جاده را به خوبی جذب میکند، ولی نیاز به مراقبت زیادی دارد و اگر دچار مشکل شود، راننده را کلافه خواهد کرد. روغنریزی شدید این سیستم تعلیق که با روغن ترمز و هیدرولیک فرمان یکپارچه بوده، یکی دیگر از مشکلات این خودروی پرقدرت است.
قیمت: 30 تا 50 میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی داخلی ساده
- ایمنی پایین
- استهلاک بالا
- قیمت بالای قطعات یدکی
- کمیاب بودن قطعات یدکی اصلی در بازار
- مصرف سوخت نهچندان مناسب
- دید ناکافی عقب
- سیستم تعلیق هیدروپنماتیکی (با توجه به کارکرد بالای نمونههای دست دوم باید از آن به عنوان یک نکته منفی یاد کرد)
نظر شما درباره خودروهای پیشنهادی چیست؟ آیا محصول دیگری را میشناسید که ارزش خرید ندارد؟
بنظر من هرچی ماشین زیر ۵۰ ملیون تو ایرانه بی ارزشه ! انتخاب مردم در کل بین اشغال و اشغالتره !! ممنون که اشغالترها رو گفتید
طرف مگه دیوونس پول بده ماشین چینی سوار شه …زانتیا سگش می ارزه به این لیفان چینی
تو ماشین های زیر 30 تومن 405 و زیر 40 تومن ال90 بیشترین ارزش خرید رو داره.
جای 206 اس دی وی هشت مدل 93 به بالا در این لیست خالیست.آشغالی که توسط ایران خودرو ایرانیزه شده ومایه شرم ساری است.
هرکی خره بره 30 میلیون واسه ام وی ام 110 بده
خر اونی هست که هنوز ماشینهای از رده خارج شده رو سوار میشه
با چند سال صبر و نخریدم محصولات صفر و آشغال خودرو فروووش کن های داخلی تودهنی محکمی به آنان بزنیم. شعار مردم ایران در مخالفت با این اوضای نابسامان: از خودمان آغاز کنیم.
اتفاقا برعکس ام وی ا م 110اس خیلی ماشین خوبی ام هست نسبت به جثش سنگین وپرسرعته دارای دو نوع سیستم ترمزم هست
با توجه به عدم ورود خودروهای روز دنیا بشکل راحت و بدون گمرکی مردم اجباراً بایستی با همین خودروها کنار آمده وبر اساس توانایی مالی یکی از این خودروهارا انتخاب میکنند
درضمن ، از نظر کیفیت ،محصولات خودرو سازی ایران با این رنج قیمت فرق زیادی با همدیگر ندارند
عزیزم همه ی ماشین ها ترمز دارن _ام وی ام کجاش سرعت داره؟؟؟ ته تهش زور بزنه 100 تا میره _
پژو 405 خیلی قدیمی شده _کیفیتش هم پایین هست و 1 ستاره بیشتر نداره _به جای اینکه بیان این ماشین ها رو از رده خارج کنن میان ازشون حمایت میکنن خا بر سر ایران خودرو و سایپا
در مورد ایمنی ام وی ام 110 پیشنهاد می کنم عکسهای تصادفش رو با رنو تالیسمان ببینید تا معنی ایمنی رو بفهمید ،رنو رو داغون کرده.
دوستان شما اگه با 30تا 50ملیون گزینه ژاپنی و المانی امریکایی سراغ دارید بگید.
خب وقتی ماشین خوب بالای 200ملیونه قشر ضعیف باید چی سوار بشن…
نسبت به پولی که میدی واسه پژو و … به همون نسبت هم کارایی بهت میده.
یه بنز cصفر بالای 350تومنه یه سمند 35ملیون
بنظر شما بنزه 10برابر بیشتر عمر میکنه یا 10 برابر سرعت داره یا شتاب یا دوام…فوقش 3برابر دوام داره و 30برابر هزینه….
پس منطقی باشید
مشکل ما فقط گمرک و قوانین مسخره وارداته.و تورم نرخ بالای دلار…
در مورد ۴۰۵ slx توضیح کمی دادید و بالاخره نگفتید بخریم یا نه. خواهش می کنم slx را هم در همین کامنت ها اگر امکانش هست نظر بدهید.