مکمل بنزین
آموزشبرگزیده‌ها

چگونه یک خودروی دست دوم را پیش از خرید تست کنیم؟

روزانه چندین هزار خودرو در سرتاسر جهان خرید و فروش می‌شوند که بخش وسیعی از این خودرو‌ها نیز در واقع کارکرده هستند و خریدار آن را مستقیما از خودروسازی دریافت نمی‌کند و دستگاه مدتی توسط فردی دیگر کار کرده که در این صورت منطقی به نظر می‌‌رسد که برای تست خودرو وارد عمل شوید (به اصطلاح دست دوم است). چون ممکن است اتومبیل مورد نظر شما مشکلاتی داشته باشد که شما از آن‌ها بی‌خبر هستید، در این مقاله تصمیم داریم تا چند نکته را در خصوص تست خودرو‌ها ارایه دهیم. پس همراه ما و چرخان باشید.

landscape-1435161133-car-sale

منتظر شرایط بد آب و هوایی باشید

بدون شک یک جاده خیس و بارانی برای تست خودرو بسیار بهتر از یک جاده خشک با دمای مناسب است، زیرا در این صورت شما می‌توانید اطلاعات بیشتری در خصوص خودرو‌ها به دست آورید و به مشکلات خودرو و مخصوصا شاسی آن پی ببرید.

بدون فروشنده برای تست خودرو وارد عمل شوید

برخی از فروشندگان اتومبیل در هنگام تست دستگاه توسط خریدار سوار خودرو می‌شوند و در واقع به دلیل اطلاعاتی که در زمینه اتومبیل دارند، بر آن می‌شوند تا توجه مشتری را از مشکلات موجود به هم بزنند و به همین دلیل بهتر است برای تست خودرو به شخصه وارد عمل شوید و اصولا پنج دقیقه اول بهترین زمان برای تشخیص مشکلات خودرو است.

با اطلاعات فنی خود پیش بروید

فروشندگان اتومبیل اغلب بر روی برخی قابلیت‌های خودرو تمرکز می‌کنند که چندان هم ضروری نیست و بهتر است در چنین مواقعی شما از خودرویی که می‌خواهید خریداری کنید، شناخت کامل و کافی داشته باشید تا فریب دست فروشندگان را نخورید.

تمامی دکمه‌ها و ویژگی‌ها را تست کنید

در هنگام تست اتومبیل بهتر است که تمام دکمه‌های خودرو نظیر دکمه‌های ضبط، موقعیت یاب، اسپیکر‌ها و… را تست کنید.

پدر موتور را در آورید

بهتر است برای آزمایش خودرو آن را وارد یک جاده کرده و از زمان شروع با دنده یک نهایت فشار را به دنده تا زمانی که دور موتور به پس زمینه قرمز نرسیده است وارد کنید و ببنید که خودرو کشش و توان کافی را دارد یا خیر و یا در حین تعویض دنده‌ها لگ و یا مشکلی وجود دارد یا همه چیز به خوبی انجام می‌شود.

روی سر و صدا حساس باشید

اغلب خودرو‌ها در زمانی که به یک چاله یا دست انداز می‌افتند، برخی صداهایی را می‌دهند که خودرو‌های داخلی در این زمینه استاد صدا هستند. برخی از این صدا‌ها به دلیل ساییدگی قطعات مختلف خودرو و بیشتر اجزای داشبورد اتومبیل است اما برخی دیگر می‌تواند شما را از وجود مشکلاتی در زمینه سیستم تعلیق و… مطلع سازد و البته بهتر است سیستم تعلیق و شاسی اتومبیل را نیز به صورت مجزا تست نمایید.

دوربین پشتی را تست کنید

برخی از خودرو‌ها در بخش پشتی خود دارای یک دوربین کوچک هستند که به راننده اجازه می‌دهد در حین دنده، عقب بخش پشتی اتومبیل را به خوبی مشاهده کند و فاصله با خودروی عقب را تشخیص دهد که بهتر است در این زمینه نیز آزمایش‌های خود را انجام دهد. البته اغلب خودرو‌های ایرانی به جای این دوربین از چندین سنسور استفاده می‌کنند که درون سپر پشتی قرار می‌گیرد و با نزدیک شدن به موانع هشدار می‌دهد (البته اگر خودروی مورد نظر شما در این زمینه مشکل داشت و یکی از تولیدات داخلی بود، چندان حساس نباشید زیرا این سنسور در خودرو‌های داخلی به نسبت زود دچار مشکل می‌شود و یا حتی اگر قطره‌ای آب روی آن قرار بگیرد، عملکرد خود را از دست می‌دهد).

خودروی آموزشگاه رانندگی

همان طور که مطلع هستید در آموزشگاه‌های رانندگی از خودرو‌های مختلفی استفاده می‌شود که در ایران اغلب پراید در این زمینه عمومیت دارد اما اگر رو راست باشیم خرید خودرویی که در آموزشگاه رانندگی استفاده شده است چندان منطقی نیست. برای این که پی ببرید خودروی مورد نظر شما در آموزشگاه رانندگی مورد استفاده قرار گرفته است یا خیر، می‌بایست زیر داشبورد اتومبیل را نگاه کنید (بدون باز کردن قطعه‌ای بخش فوق الذکر قابل مشاهده است) و از وجود هیچ سوراخ مشکوک مطلع شوید. زیرا در این نوع خودرو‌ها آن قسمت را سوراخ می‌کنند تا بتوانند کلاچ و ترمز را به سمت شاگر (برای مربی) انتقال دهند و با این روش می‌توانید از این موضوع نیز مطلع شوید.

با این اوصاف بهتر است برای تست اتومبیل به سراغ تعمیرکاران ماهر و صافکاران نیز بروید تا هم از عملکرد کلی دستگاه و هم میزان تصادفات و… آن مطلع شوید؛ شما چه نکاتی را برای تست خودرو ضروری می‌دانید؟

سعید میرزاپور

عشق به آی‌تی و خودرو باعث شده که بتوانم با تغییرات سریع دنیا همگام باشم؛ امیدوارم در کنار یکدیگر تجربه خوبی از نرمی تکنولوژی و غرش خودرو داشته باشیم!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا