مکمل بنزین
آموزشخبرداخلی

همه‌چیز در مورد عوارض شهرداری خودرو + نرخ عوارض خودرو در سال 1400

عوارض شهرداری خودرو، هزینه‌ای است که در هر سال شهرداری هر شهر، از مالکان خودرو دریافت می‌کند. این هزینه صرف مدیریت، نگهداری و بهبود بخشیدن به وضعیت خیابان‌ها و معابر آن شهر می‌شود و عدم پرداخت این هزینه از طرف شهروندان، بخش عظیمی از درآمد شهرداری را کاهش می‌دهد.

در حال حاضر به دلایل مختلف مانند عدم اطمینان مردم به مسئولین، عدم فرهنگ‌سازی صحیح و روش‌های مدیریتی، موجب شده تا اکثر شهروندان، پرداخت عوارض شهرداری  خودرو را به تعویق بیندازند و آن را پرداخت یک هزینه اجباری از جیب مردم تلقی کنند. این تفکر کار را به جایی رسانده که شهرداری تنها برای ترخیص خودرو شخص از پارکینگ فرصت آن را پیدا می‌کند که عوارض را دریافت کند و شهروندان تنها در این حالت و آن هم به دلیل اجبار  بدهی‌های خود را تسویه می‌کنند.

مبنای تعیین عوارض خودرو چیست؟

بر اساس تبصره 6 ماده 42 از فصل نهم قانون مالیات بر ارزش افزوده، مالکان وسایل نقلیه موظف شده‌اند تا به صورت سالیانه عوارض خودرو خود را پرداخت کنند. طبق این تبصره، عوارض هر خودرو با یک فرمول مشخص و بر اساس مدل و قیمت خودرو تعیین می‌شود. نکته جالب آن است که برای خودروهای داخلی، قیمت کارخانه آن خودرو مبنای تعیین عوارض سالیانه است اما برای خودروهای وارداتی، قیمت تمام شده محصول شامل پول گمرک، هزینه ورودی و ارزش آن در بازار در مشخص شدن مقدار عوارض شهرداری خودرو تعیین کننده خواهد بود.

نرخ عوارض شهرداری خودرو چقدر است؟

نرخ عوارض شهرداری خودرو تا پیش از سال 1400 بر اساس 0.1 درصد قیمت خودرو تعیین می‌شد، یعنی به عنوان مثال اگر خودرو شما 50 میلیون تومان قیمت داشت، راننده باید سالیانه تنها 50 هزار تومان به جهت عوارض خودرو پرداخت می‌کرد. این هزینه در سال 98 با رشد 50 درصدی به 0.15 درصد قیمت خودرو رسید، باز هم با ذکر مثال باید عرض کنیم که طی دو سال اخیر اگر قیمت خودرو شما 50 میلیون تومان بود، هزینه عوارض شما 75 هزار تومان می‌شد. اما متاسفانه با افزایش قیمت‌ها و بقیه هزینه‌ها، نرخ عوارض سالیانه خودرو در سال 1400 افزایش پیدا کرده و گاها در برخی خودروها دو برابر شده است.

عوارض شهرداری خودروالبته در حال حاضر خودرویی با ارزش 50 میلیون تومان به سختی در بازار یافت می‌شود، به همین دلیل عوارض سالیانه به طور خودکار با افزایش قیمت خودرو، روند صعودی دارد، اما باز هم هزینه آن به مقداری نیست که رانندگان از پس پرداخت آن برنیایند. اما همانطور که گفته شد دلایل دیگر مانند تفکر نادرستی که در مورد عوارض خودرو وجود دارد موجب شده تا قشر زیادی این هزینه را پرداخت نکنند.

جدول هزینه عوارض خودرو برای برخی مدل‌های مطرح

نام خودرو

مدل

مقدار عوارض (تومان)

پژو پارس سال
1387
160.500
رنو پارس تندر
1396
300.000
تویوتا پرادو GX
2005
290.250
تویوتا یاریس صندوقدار
2014
915.000
تویوتا پریوس
2017
1.185.000
تویوتا کرولا GLI
2005
765.000
رنو مگان اتوماتیک
1389
457.500
میتسوبیشی ASX
2018
1.470.000
دی اس 6
2018
1.800.000
لکسوس RX350
2012
3.525.000

جریمه عدم پرداخت عوارض چقدر است؟

در این حال، قانون مقدار 2 درصدی جریمه برای دیر کرد پرداخت عوارض خودرو را تعیین کرده که اهرم فشاری برای پرداخت این هزینه از سمت مالکان خودرو است. بر اساس ماده 46 قانون مالیات بر ارزش افزوده، به ازای هر ماه تاخیر در پرداخت عوارض شهرداری خودرو، 2 درصد جریمه به اصل مبلغ افزوده می‌شود.

راه پرداخت عوارض جریمه چقدر است؟

راه‌های مختلفی برای پرداخت عوارض سالیانه خودرو وجود دارد، شما می‌توانید به روش سنتی با مراجعه به دفاتر خدمات شهری این مبلغ را پرداخت کنید که البته با وجود شیوع ویروس کرونا این روش توصیه نمی‌شود. با استفاده از سایت اینترنتی شهرداری و اپلیکیشن‌های موبایلی نیز می‌توان این عوارض را پرداخت کرد.

بسیاری از اپلیکیشن‌های پرداختی مانند آپ بخشی برای استعلام و پرداخت عوارض شهرداری خودرو دارند که با مراجعه به آن می‌توان به راحتی این مبلغ را پرداخت کرد. همچنین در سایت متعلق شهرداری به آدرس my.tehran.ir نیز میتوان عوارض سالیانه را استعلام و پرداخت کرد.

عوارض شهرداری خودروبرای پرداخت عوارض به چه مدارکی نیاز است؟

تفاوتی ندارد که از کدام سامانه استفاده می‌کنید، به هر شکل با ورود به بخش عوارض سالیانه خودرو و وارد کردن اطلاعات لازم می‌توانید مقدار عوارض شهرداری خودرو خود را مشاهده کنید. مدارک گفته شده شامل نام خودرو، پلاک خودرو و شماره شماره VIN (شماره 17 رقمی که با IR شروع می‌شود و در کارت شناسایی یا برگه سبز مالکیت موجود است)  می‌شود.

پرداخت حضوری به چه شکل است؟

اگر به هر دلیل در روند پرداخت عوارض به مشکل بر خوردید یا نسبت به آن اعتراض داشتید می‌توانید با مراجعه به دفاتر الکترونیک شهرداری به صورت حضوری عوارض را پرداخت کنید. یرای این کار باید برگ سبز خودرو یا همان سند مالکیت ماشین، کارت ملی مالک خودرو و اسناد پرداختی عوارض گذشته را به همراه داشته باشید.

نوشته های مشابه

‫5 دیدگاه ها

  1. با سلام اصولا این عوارض گرفتن رسما غیر قانونی هست و ملت نباید \رداخت کنند لطفا این مطلب رو منتشر کنید که ملت از حق و حقوق خودشون اطلاع داشته باشن… و اون اینه : زمان احمدینژاد یه طرحی رو اجرا کردند به اسم ارزش افزوده و اساس کار این بود که بجای اینکه هر اداره و ارگانی به عناوینی همچون عوارض از ملت \ولی میگیره و عادلانه هم نیست و قرار شد روی میزان مصرف کالاها ارزش افزوده گرفته بشه و تمام این عوارضها جمع بشه که براساس میزان مصرف اونی که برخوردارتر هست بیشتر \رداخت کنه و درمورد خودرو هم آنهایی که مثلا بیشتر تردد میکنن بیشتر هم مصرف میکنند و بیشتر هم \رداخت اما با اینکه ارزش افزوده به ۹درصد رسیده یعنی صقفی که قانون تعیین کرده اما ادارات وشهرداریها هنوز دارن این مبلغ غیرقانونی رو از ملت میگیرند ٫التماس-تفکر ٫التماس انتشار

  2. متاسفانه مبنا خیلی از قوانین از پایه ایراد دارد مثلا همین عوارض شهرداری چرا بر مبنا قیمت خودرو است به عنوان مثال خودرو یورو 5 که آلودگی کمتری ایجاد میکند و یا مصرف سوخت کمتری دارد به خاطر قیمت بیشتری که دارد باید عوارض سنگین تری بپردازد آیا ضرر خودرو نو و با تکنولوژی روز برای شهر بیشتر است؟!!!
    به نظر من در نهایت همه خودروها پرداختی یکسان داشته باشند چون همه به یک اندازه از خدمات شهری استفاده میکنند.

    و یا در جایی دیگر با تصویب قانون خودرو متعارف از لحاظ بیمه شخص ثالث عملا بخش کثیری از خودروها از پوشش کامل بیمه شخص ثالث خارج شده اند و این قانون صرفا به نفع شرکت های بیمه است و مالکین خودروها عملا متضرر میشوند !!!
    به نظر من باید معادل دیه در نظر گرفته شود که در این صورت تا 640 میلیون تومان خسارت تحت پوشش بیمه باشد.

    و یا چرا اینقدر که به خودروها زیر ذره بین اند موتورسیکلت ها به حال خود رها شده اند بسیاری از موتور سیکلت ها بیمه ندارند معاینه فنی ندارند حتی پلاک قابل رویت ندارند که موجب سو استفاده برخی افراد و بزهکاری قرار میگیرد!

    متاسفانه ما در عین اینکه قانونمندایم بسیار بی قانون ایم!

  3. معلوم نیست بر چه مبنایی دارن پول میگیرن؟ آخه چرا یک خودروی کم آلاینده از یک پراید یا نیسانی که دنیای الودگی هست باید بیشتر عوارض بده؟؟
    تو رو خدا سعی کنید با قوانین جهان سومی و به نفع خودتون اینقدر این مملکت رو مضحکه‌ی عام و خاص نکنید

  4. سند دوبرابر عوارض ۴ برابر بیمه دوبرابر چه خبره مردم چجوری اینارو پرداخت کنن تو این گرونی

  5. با سلام خودروی من تولید سال 1400 واز شرکت ایران خودرو می باشد ولی در موقع تعویض پلاک مرکز تعویض پلاک ساری اقدام به دریافت مجدد عوارض خودرو نمودن. بفرمایید مستند قانونی که اعلام میکنه یک خودرو در یکسال دوبار عوارض پرداخت کنه چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا