مکمل بنزین
گوناگوناخبار خودروبرگزیده‌ها

پیکاپ هیوندای سانتا کروز معرفی شد

حدود شش سال پس از معرفی کانسپت سانتا کروز در نمایشگاه خودروی دیترویت 2015، هیوندای سرانجام رسماً نسخهٔ تولیدی این پیکاپ را معرفی کرده است. البته این شرکت از سانتا کروز به‌عنوان یک پیکاپ یاد نمی‌کند و در عوض آن‌را یک SAV یا وسیلهٔ نقلیهٔ اسپرت ماجراجویی می‌داند. درهرحال، سانتا کروز که ساختاری یکپارچه دارد، از پیکاپ‌های سنتی جعبه‌ای شکل کاملاً فاصله داشته و در آن از طراحی جوان‌پسندی بر اساس نسل جدید کراس‌اوور توسان تا جایی که این پیکاپ کاملاً شبیه به یک توسان است که یک قسمت بار به پشت آن اضافه شده است.

البته این بدان معنا نیست که توسان و سانتا کروز کاملاً باهم یکسان هستند زیرا هرچند نمای جلویی آن‌ها مشابه به نظر می‌رسد اما باهم متفاوت بوده و فاصله محوری 3,005 میلی‌متری سانتا کروز نیز 249 میلی‌متر از توسان جدید بیشتر است. علاوه بر این، طول کلی 4,970 میلی‌متری این پیکاپ هم 315 میلی‌متر از برادر کراس‌اوور بیشتر است. هیوندای ادعا می‌کند که سانتا کروز از استایلی جسورانه و درعین‌حال حرفه‌ای، پیشرانه‌های قدرتمند و کارآمد، قسمت بار انعطاف‌پذیر، تکنولوژی‌های اتصالی پیشرفته و پلت‌فرم چهارچرخ محرک کاملاً مانور پذیر برخوردار است. به گفته این شرکت کره‌ای، سانتا کروز بهترین ویژگی‌های پیکاپ‌ها و کراس‌اوورها را باهم ترکیب کرده است.

قسمت بار سانتا کروز با 1,323 میلی‌متر طول، فقط 178 میلی‌متر از نیسان فرونتیر، 203 میلی‌متر از تویوتا تاکوما و 280 میلی‌متر از هوندا ریج‌لاین کوتاه‌تر است. بااین‌حال به گفته هیوندای، هرچند این پیکاپ از همه رقبای میان سایز خود کوتاه‌تر است اما برای رانندگی‌های شهری و از آن مهم‌تر، پارک کردن، قدرت مانور بیشتری دارد. علاوه بر این، قسمت بار سانتا کروز به یک کاور قفل شونده هم مجهز است تا وسایل مالک از سرقت در امان باشند.

سانتا کروز با دو پیشرانه 2.5 لیتری چهار سیلندر مختلف به بازار عرضه می‌شود که اولی تنفس طبیعی با 190 اسب بخار قدرت و 245 نیوتن متر گشتاور بوده و دومی به لطف برخورداری از توربوشارژر، 275 اسب بخار قدرت و 420 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. پیشرانه تنفس طبیعی به یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک متصل شده که این گیربکس به‌طور خاص برای وظایف باربری سانتا کروز طراحی شده است. در همین حال، برای موتور توربو هم یک گیربکس دوکلاچه با پدال‌های تعویض دنده پشت غربیلک فرمان در نظر گرفته شده است.

هرچند سانتا کروز بر اساس پلت‌فرم محرک جلو ساخته شده اما برای آن سامانه چهارچرخ محرک قابل سفارش خواهد بود. این سیستم می‌تواند گشتاور بیشتری را به چرخ‌های عقب بفرستد تا احساس اسپرت محرک عقب را ایجاد کند. هیوندای همچنین به فکر توانایی بکسل این پیکاپ هم بوده و به همین دلیل نسخه تنفس طبیعی آن می‌تواند تا 1600 کیلوگرم و نسخه توربوشارژ چهارچرخ محرک تا 2270 کیلوگرم را بکسل کند.

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد، سانتا کروز در اصل پیوندی بین کراس‌اوور و پیکاپ محسوب می‌شود و به همین دلیل، قسمت جلویی آن کاملاً مشابه توسان است. در عقب خودرو نیز چراغ‌های منحصربه‌فردی طراحی شده که تا روی درب قسمت بار کشیده شده و نمای متفاوت و تازه‌ای را نسبت به پیکاپ‌های سنتی ایجاد کرده‌اند. رینگ‌های 18 اینچی استاندارد و 20 اینچی سفارشی نیز به جذابیت ظاهری این پیکاپ کره‌ای کمک کرده‌اند.

سرنشینان در داخل سانتا کروز کاملاً فراموش خواهند کرد که این یک پیکاپ است زیرا غیر از دسته‌دنده سنتی، طراحی کابین آن تقریباً مشابه توسان است. در اینجا یک نمایشگر 10 اینچی برای سیستم اطلاعاتی-سرگرمی وجود دارد و یک صفحه آمپر 10 اینچی و همین‌طور سیستم صوتی Bose هم برای آن قابل سفارش است. علاوه بر این، وجود روکش چرمی صندلی‌ها، کف‌پوش‌های مخملی و محفظه اشیاء زیر صندلی‌های عقب نیز بدین معنا است که سانتا کروز مثل کراس‌اوورها راحت و کاربردی خواهد بود.

 

در بخش تکنولوژی‌های ایمنی هم این پیکاپ به‌صورت استاندارد به سیستم جلوگیری از برخورد جلو، دستیار حفظ حرکت میان خطوط و هشدار توجه راننده مجهز شده درحالی‌که هشدار نقاط کور، دوربین نقطه کور، دستیار خروج ایمن، دستیار رانندگی در بزرگراه، سیستم دید اطراف و هشدار عبور و مرور عقب همگی برای آن قابل سفارش خواهند بود. هیوندای تولید سانتا کروز را از ماه ژوئن در آلاباما در کنار کراس‌اوورهای خود آغاز خواهد کرد درحالی‌که فروش آن از اواخر تابستان در ایالات‌متحده آغاز می‌شود.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. همین اول بگم که اصلن ظاهرش رو نمیپسندم بنظرم هیوندایی زیاد نخواسته تو این زمینه به خودش زحمت بده. بنظرم بازار هدف این ماشین آمریکا نیست چون اونجا کمبود جا نیست، هیوندایی در مورد شاسی و سیستم دو دیفرانسیل و قابلیت آفرودی این ماشین حرفی نزده پس اساسا این ماشین آفرودی نیست، پس بازارش اروپا و آسیاست حالا اینکه چقدر آدم به یک نصف وانت که تو شهر بخاد باهاش بچرخه و قابلیتش به اندازه یه کراس اوره نیاز داره بعدا معلوم میشه ، بنظر من کسایی این ماشینو میخرن که بخان بدون دغدغه چیز میزای خیس یا گلی رو پشت ماشین بزارن، چه بازار هدف بزرگی واقعا!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا