در روزگارهای نه چندان دور با ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون تومان میتوانستید خودروهای کره ای و ژاپنی برند را به صورت صفر کیلومتر خریداری کنید؛ اما امروز قیمتهایشان سر به فلک کشیده و از ریال به تومان تبدیل شده است.
متاسفانه با قیمتهای بالا و غیر منطقی بازار خودرو با این بودجه غیر از خودروهای داخلی و چینیهای مونتاژی نمیتوان به صورت صفر کیلومتر خودرویی دیگری خریداری کرد، مگر آنکه به ژاپنی و کرهای های بالای ۱۰ سال کارکرده فکر کنید. بدون شک یکی از مهم ترین دلایل خرید هر خودرویی امکانات رفاهی آن است و با بودجه فعلی، این خودروها بایستی تجهیزات رفاهی و ایمنی مناسبی داشته باشند.
البته برخی از خودروها با رنج قیمتی بالاتر مانند رنو ساندرو استپ وی حتی از وجود آپشنهای ضروری محروم است که با دلایل دیگر تا حدودی جبران کرده است.
در این مطلب از پر آپشن ترین خودروهایی که میتوان از ۳۰۰ الی ۴۲۰ میلیون تومان خریداری کنید نام برده شده است که بیشتر آن در سلطه چینیهای بازار است.
اگر در ابتدا بخواهیم نگاهی تیتروار به این محصولات داشته باشیم، با خودروهای زیر روبرو هستیم:
ام وی ام ایکس۲۲ دنده ای مدل ۱۴۰۰ (قیمت ۴۱۲ میلیون تومان)
ام وی ام ۳۱۵ پلاس ۱۴۰۰ (قیمت ۳۷۰ میلیون تومان)
برلیانس کراس ۱۶۵۰ سی سی مدل ۹۹ صفر (۴۱۲ میلیون تومان)
فاو بسترن بی ۳۰ مدل ۹۸ صفر (۴۱۵ میلیون تومان)
پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما مدل ۱۳۹۹ (۳۹۳ میلیون تومان)
دنا پلاس توربو دنده ای مدل ۱۴۰۰ (۴۰۰ میلیون تومان)
۱ – ام وی ام ایکس۲۲ دنده ای اکسلنت اسپرت
ام وی ام ایکس۲۲ یا چری تیگو ۲ یکی از پر فروشترین محصولات شرکت مدیران خودرو و چری است که در رده کراس اور ساب کامپکت قرار میگیرد. این خودرو با موتور ۴ سیلندر خطی ۱۵۰۰ سی سی تنفس طبیعی قادر به تولید ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتن گشتاور است و با ۲ نوع گیربکس ۵ سرعته دنده ای و ۴ سرعته اتوماتیک استپ گیت عرضه میشود.
از امکانات رفاهی این خودرو میتوان به مانیتور ۸ اینچ دارای بلوتوث، دوربین دنده عقب، سنسور عقب اینترفیس، کروز کنترل، سانروف ۲ حالته، روکش صندلی و رودری ها از جنس چرم، رینگ ۱۶ اینچ آلمینیومی، غربیلک فرمان چرم و سامانه نشان گر تعویض دنده (GSI) اشاره کرد.
همچنین امکانات ایمنی ایکس۲۲ کنترل فشار باد تایر (TPMS)، کنترل ایستایی در سربالایی، سامانه کنترل پایداری (ESP)، ترمز ABS_EBD و ۲ ایربگ است که در برخی از رقبای خود نمیتوان یافت.
نکات مثبت ام وی ام ایکس۲۲
۱ – طراحی داخلی و خارجی زیبا
۲- مصرف سوخت پایین
۳ – امکانات رفاهی و ایمنی مناسب
۴ -شبکه گسترده خدماتی
نکات منفی ام وی ام ایکس۲۲
۱ – کیفیت ساخت معمولی
۲ – پیشرانه ضعیف
۳ – شتاب و کشش معمولی در نسخه دنده ای
۴ – سروصدای نسبتاً زیاد داخل کابین
۲- ام وی ام ۳۱۵ پلاس
ام وی ام ۳۱۵ یکی از قدیمیترین و موفقترین محصولات شرکت مدیران خودرو است که از سال ۹۱ درحال عرضه بوده و در ۴ نسل متفاوت تولید شده است. همچنین اولین نسل اتوماتیک ۳۱۵ در ایران ۳۱۵ پلاس است.
درون کابین ۳۱۵ پلاس مشابه ایکس۲۲ است اما شکل تهویه ۳۱۵ پلاس از نوع ساده بوده که ظاهر اقتصادی شکل را بیشتر به رخ سایرین میکشد.
امکانات رفاهی و ایمنی ۳۱۵ پلاس تقريبا با ام وی ام ایکس۲۲ یکسان است و هر دو از مانیتور ۸ اینچ، اینترفیس، کروز کنترل، سانروف ۲ حالته و … بهره مند است.
مزایای ام وی ام ۳۱۵ پلاس
۱- طراحی ظاهری مناسب
۲- امکانات رفاهی و ایمنی مناسب
۳- مصرف سوخت پایین
۴- طراحی داخلی مشابه x22
معایب ام وی ام ۳۱۵ پلاس
۱ – کیفیت ساخت معمولی
۲ – پیشرانه ضعیف
۳ – نبود تیپ ترونیک در گیربکس خودرو
۴ – افت قیمت نسبتا زیاد
۳- برلیانس کراس
یکی از خودروهای موفق چینی در ایران برلیانس است. خودرویی که کمتر کسی نمیشناسدش، برلیانس اچ ۳۲۰ و نسخه صندوقدار آن اچ ۳۳۰ در ابتدا با موتور ۱۵۰۰ تنفس طبیعی با ۱۰۳ اسب بخار قدرت ۱۳۸ نیوتن گشتاور با گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته و ۵ دنده دستی عرضه شدهاند. اما از سال ۹۷ برلیانسهای سری ۳۰۰ با موتورهای بهبود یافته ۱۶۵۰ سی سی عرضه شدهاند که دارای ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن گشتاور است و در نسخه اتوماتیک با گیربکس پاورتک هیوندای عرضه شده که هماهنگی دقیقی میان موتور و گیربکس به وجود میآورد.
در سال ۹۶ نسخه جدید تر از اچ ۳۲۰ به بازار آمد که تغییراتی در نمای ظاهری دارا بود؛ کاسه چراغ و جلوپنچره به رنگ مشکی درآورده شدهاند. پلاستیکهای کنار گلگیر اضافه شدهاند و همچنین رینگهای ۱۶ اینچ جدید جایگزین مدل قبلی شد؛ سقف خودرو هم در رنگهای روشن به رنگ مشکی و در رنگهای تیره به رنگ نقره ای در آورده شد.
در بحث امکانات رفاهی تفاوتی میان برلیانس کراس و اچ ۳۲۰ وجود ندارد و هر دو از مانیتور ۷ اینچ، ۴ بلندگو، رینگ ۱۶ اینچی آلمینیومی، سانروف ۲ حالته، سیستم ورود و استارت بدون کلید، غربیلک فرمان چرم دارای اینترفیس، فرمان برقی، سنسور عقب و کروز کنترل بهره میبرند.
در بحث امکانات ایمنی برلیانس مطلب ما به ۲ کیسه هوای سرنشین، ترمز های ۴ چرخ دیسکی به همراه ABS_EBD مجهز است که متاسفانه نبود ای اس پی در خودرو تا حدودی حس میشود.
مزایای برلیانس کراس ۱۶۵۰
۱- شتاب و کشش مناسب
۲- گیربکس هیوندای
۳- امکانات رفاهی مناسب
۴- طراحی خارجی زیبا
معایب برلیانس کراس ۱۶۵۰
۱- کیفیت ساخت معمولی
۲- طراحی معمولی داشبورد
۳- نبود ای اس پی
۴- قیمت نسبتاً زیاد لوازم یدکی
۴- بسترن بی ۳۰ مدل ۹۸ صفر کیلومتر
شرکت فاو با گروه بهمن موتور همکاری بسیار زيادي داشته و بسترن بی ۳۰ حاصل یکی از همین همکاری ها است؛ قبل از حضور بسترن بی ۳۰ نسخه اولیه بسترن بی ۵۰ با موتور ۱۶۰۰ به بازار آمد ولی فروش خوبی کسب نکرد. شرکت بهمن موتور اقدام به تولید نسخه جدید این سدان کرد و نسل جدید بسترن بی ۵۰ را با نام آسا بسترن بی ۵۰ اف معرفی کرد که موفقیت نسبتا زیاد داشت.
مشخصات فنی بسترن بی ۳۰ یک موتور ۴ سیلندر خطی ۱۶۰۰ لیتر تنفس طبیعی با ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن گشتاور است که با گیربکس ۶ سرعته AT ساخت آیسین ژاپن هماهنگ میشود، همچنین پلت فرم بسترن بی ۳۰ با نسل قدیم فولکس واگن جتا یکسان است که خود آن یک مزیت محسوب میشود.
از امکانات بسترن بی ۳۰ میتوان به سانروف، مانیتور ۷ اینچ با دوربین و سنسور عقب، اینترفیس، روکش صندلی چرم، غربیلک فرمان چرم، سنسور نور، کروز کنترل اشاره کرد. امکانات ایمنی این خودرو شامل کنترل ایستایی در سربالایی، سامانه کنترل پایداری ( ESP )، ترمز ABS_EBD و ۲ ایربگ است.
مزایای بسترن بی ۳۰
۱- امکانات رفاهی و ایمنی مناسب
۲- کیفیت ساخت مناسب
۳- قدرت نسبتا مناسب موتور
۴- بهره مندی از گیربکس ۶ سرعته ساخت آیسین ژاپن
معایب بسترن بی ۳۰
۱- توقف تولید
۲- بازار دست دوم ضعیف
۳- طراحی داخلی متوسط
۴- صدای زیاد موتور در دورهای بالا
۵- پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما
پژو ۲۰۷ آی یکی از پر فروشترین محصولات ایران خودرو است که به تازگی نسخه پانوراما این خودرو در حال فروش است. یکی از نکات مثبت ۲۰۷ طراحی خارجی آن است که ایرانخودرو در سال ۹۵-۹۶ تغییراتی اندک اما جالب برای این خودرو انجام داد. پژو ۲۰۷i یا ۲۰۶ پلاس در مراکز پژو برزیل طراحی شد و فیس لیفت پژو ۲۰۶ به حساب میآید که در کشورهایی از جمله برزیل ، ایران، چین و … تولید شد. مشخصات فنی هم همان تی یو ۵ معروف با ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن گشتاور که با گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک با کد AL4 و ۵ سرعته دستی عرضه میشود.
از امکانات ۲۰۷ پانوراما میشود به سقف پانوراما ثابت، مانیتور ۷ اینچ، اینترفیس، کروز کنترل، دوربین عقب، سنسور عقب، تهويه اتوماتیک، رینگ آلمینیومی ۱۵ اینچ، فرمان برقی و ایموبلایزر اشاره کرد. در بحث امکانات ایمنی ۲۰۷ فقط به ۲ ایربگ و ترمز های دیسکی و ABS_EBD مجهز است که در سال ۲۰۲۱ سطح متوسطی است.
مزایای پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما
۱- طراحی مناسب
۲- امکانات تقریبا مناسب
۳- فراوانی لوازم موتور
۴- مصرف سوخت پایین
معایب پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما
۱- کیفیت ساخت پایین
۲- نبود امکانات ایمنی به روز مثل ESP
۳- استفاده از گیربکس قدیمی AL4
۴- سر و صدای زیاد در دور های بالا
۶- دنا پلاس توربو دنده ای
دنا یکی از خودروهای ایرانی است که در سال ۹۳_۹۴ به بازار ورود پیدا کرد و مورد انتقاد زیادی قرار گرفت. دنا از نظر بدنه اشتراکات زیادی با سمند دارد و میشود گفت فیس لیفتی از سمند به حساب میآید.
همچنین دنا پلاس هم نسخه به روز تر شده دنا است که تغیراتی در دربها و گلگیرهایش صورت گرفته است و گرافیک چراغهای عقب و جلو دچار بازطراحی شده است. در ابتدای ورود نسخه تنفس طبیعی این خودرو در حال فروش بود که ایرانخودرو تصمیم به تولید نسخه توربو این خودرو کرد تا بحران کمبود قدرت رو جبران کند.
نسخه توربو این خودرو همان موتور آشنای ای اف سون با استفاده از توربو است که به TC-7 معروف است و ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن گشتاور دارد و قوی ترین خودروی لیست است. اما این خودرو به دلیل عدم هماهنگی موتور با گیربکس، نمیتواند توان اصلی خود را خیلی جذاب نشان دهد و در عرض ۱۰ ثانیه میتواند از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر برسد که با توجه به قدرت موتور عملکرد معمولی از خود به جا میگذارد.
امکانات رفاهی دنا پلاس مانیتور ۷ اینچ، دوربین عقب، سنسور عقب، اینترفیس، کروز کنترل، روکش چرمی صندلیها، آینههای بغل با قابلیت تا شوندگی برقی، تهويه اتوماتیک، ایموبلایزر و … است که برای یک خودروی ساخت ایران مناسب است. در بحث ایمنی این خودرو به ۴ ایربگ و ترمزهای ۴ چرخ دیسکی و ABS_EBD مجهز است که در وحله اول حس اطمینان میدهد، اما با توجه به اینکه این خودرو بر پایه سمند ساخته شده است و از پلت فرم قدیمی استفاده میکند، نمیتوان بابت این موضوع زیاد آسوده خاطر شد.
مزایای دنا پلاس توربو دنده ای
۱- موتوری قدرتمند
۲- امکانات رفاهی مناسب
۳- طراحی خارجی خوب
۴- شتاب و کشش خوب
معایب دنا پلاس توربو دنده ای
۱- کیفیت ساخت معمولی
۲- فضای پای کم سرنشینان عقب
۳- استفاده از پلت فرم قدیمی و نه چندان مطمئن
۴- عدم هماهنگی دقیق میان موتور و گیربکس
سخن پایانی
اگر بخواهم صادقانه بگوییم، هیچ خودرویی با قیمتهای فعلی ارزشی ندارد چون بیش از بهای واقعی خود قیمت دارند. اگر با این بودجه به فکر خودروی صفر هستید که از گارانتی استفاده کنید و اولویت اول شما امکانات رفاهی و ایمنی باشد این خودرو ها به شما پیشنهاد میشود. اما اگر دوست دارید که خودرویی با برندی معتبر و کیفیتی بالاتر اما قدیمی تر سوار شوید میتوانید سراغ خودروهای کارکرده کرهای و ژاپنی بروید.