مکمل بنزین
گوناگوناخبار خودروبرگزیده‌هاتازه‌هاتحلیلی

نکاتی عجیب از اولین تصویر حضور فردا T5 در ایران؛ خودروسازی‌فردا چه می‌کند؟!

تیرماه امسال بود که به صورت رسمی و برای اولین بار، پایگاه خبری چرخان از ورود خودرو دانگ فنگ T5 به کشور توسط شرکت خودروسازی فردا (فردا موتورز) خبر داد. طبق روال، تی5 هم مانند SX5 و SX6، با تغییر لوگو و برند وارد بازار خواهد شد.

اما همان‌طور که سایت چرخان همواره در این چند سال، خبرهای دست اول را منتشر می‌نماید، قصد دارد این بار هم مسائل جالب و البته عجیبی از خودروسازی فردا در رابطه با خودرو T5 را به شما مخاطبان عزیز بیان نماید.

حتماً در این چند وقت از بروشورهای تبلیغاتی خودرو مذکور، چه در فضای مجازی و چه در اتوبان‌های تهران تصاویری را دید‌ه‌ باشید. اما خوب است پیش از شناخت این محصول، نکات جالبی را در این مورد بدانیم!

دانگ فنگ فورثینگ T5 که قرار است وارد بازار ایران شود، براساس مدل و فیس سال 2018 است. اما در اواخر سال 2019 و در ابتدا سال 2020، برند دانگ فنگ چین نسخه فیس لیفت T5 را که می‌شود گفت الهام گرفته از سبک طراحی محصولات رنو بود را رونمایی کرد. یعنی عملا نسخه و فیس قبلی T5 وارد ایران خواهد شد. البته که بسیاری از افراد، همان فیس قدیم را به فیس جدید ترجیح می‌دهند.

دانگ فنگ T5 در ایران!

روزهای گذشته بود که تصاویری از مراسم افتتاحیه مرکز بین کارگاهی شرکت خودروسازی فردا توسط مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان منتشر شد. در بین این تصاویر، تصویری حاکی از معرفی محصول جدید این شرکت توسط مدیرعامل خودروسازی فردا به مسئول مذکور وجود داشت که البته این خودرو برای ما بسیار آشنا بود. در واقع این خودرو همان دانگ فنگ فورثینگ T5 یا فردا T5 است که صد البته این تصویر، دارای برخی نکات هم هست.در نگاه اول، شاید نکته‌ای از تصویر به نظر نرسد. اما در ادامه، می‌توان به وضوح دید که خودرو موجود در تصویر دارای بدنه دو رنگ است. با جستجو در منابع و رسانه‌های چینی، می‌توان فهمید نسخه‌ای (2018) که شرکت خودروسازی فردا در نظر گرفته تا وارد بازار ایران کند و در عین حال دارد آن را تبلیغ می‌نماید، اصلا بدنه‌ای دو رنگ نداشته و این مدل فیس لیفت است که با بدنه دو رنگ و سقف مشکی در بازارهای جهانی تولید و عرضه می‌شود!

الان می‌شود گفت که به اصل داستان رسیده‌ایم…

  بررسی هایما اس 7 (Haima S7)

قبول داریم که پلت‌فرم، اتاق، پیشرانه و… هردو مدل با هم یکسان هستند. اما درصورت صحت ادعاهای بیان شده در بندهای فوق، چطور می‌شود که نسخه‌ای دیگر از خودرویی که قرار است در ایران مونتاژ شود را برای انجام آزمایش‌های فنی وارد کشور نمود، در حالیکه این نسخه قرار نیست تولید و به فروش برسد؟! (بر اساس گفته‌های شرکت).

مراجع ذی‌صلاح، سازمان استاندارد، وزارت صمت چگونه مجوز تولید و شماره گذاری خودرویی را می‌دهند که دقیقا همان نسخه در ایران آزمایش و تست‌های فنی را پشت سر نگذاشته است؟!

ثانیاً حتی تاکنون تصاویر تست‌های فنی این خودرو که باید در کشور انجام شود، منتشر نشده و البته هیچ کاربر یا شخص عادی نیز آنرا در خیابان ندیده است! پس چطور T5 را در انواع شرایط آب و هوایی و با انواع بنزین‌های گوناگون تست کرده‌اید؟!

یعنی احتمال دارد فقط در محوطه کارخانه، این خودرو تست شده و به هماهنگی آن پی برده باشند!؟ اگر غیر از این باشد که خوشحال میشویم تصاویری رسمی از سوی فردا موتور در مورد تست‌های این خودرو به دست رسانه‌ها برسد! البته با رابطه نسبتا عجیب روابط عمومی این شرکت با اکثر رسانه‌های خودرویی، بعید است این اتفاق بیفتد!

خودروهای بسیاری بودند که شاید از لحاظ کیفیت در سطح بالاتری از فردا T5 هم قرار می‌گرفتند؛ اما به‌واسطه همین قصور و نقص‌ تست‌های انجام شده، می‌توان هم اکنون دید که چه مشکلات فنی اعم از حادثه برای سامانه توربوشارژ، ترک خوردن منی فولد، ایجاد مشکلات در اینترکولر و… برای آنها پیش آمده است…

طنز:

سوالی که باتوجه به تصاویر و نسخه وارد شده برای تست‌های فنی به کشور وجود دارد، این است که نکند واقعا خودتان هم نمی‌دانید چه محصولی را قرار است به مردم عرضه کنید؟!

نسخه مورد آزمایش= X

نسخه تبلیغاتی= Y

انشاءالله موفق باشید…

ورود یک خودرو جدید به بازار، باعث می‌شود که یک گزینه به گزینه‌های خرید مشتری افزوده گردد. قطعا ورود خودرو فردا T5 به ایران، باعث خواهد شد که مشتریان این خودرو را بررسی و در رابطه با برخی نکات و ابهامات، سوال‌هایی داشته باشند.

  تست رانندگی کشنده X5000 شاکمان نمایشگاه خودرو اصفهان

رسانه تخصصی خودرویی و مستقل چرخان، همواره یک رسانه مردمی بوده و سعی در انتقال مطالب به صورت واضح را دارد. بدیهی است در صورت دریافت هرگونه پاسخ رسمی از سوی فردا موتور، در ادامه همین مطلب درج خواهد شد. 

معرفی دانگ فنگ فورثینگ T5

تی5 که در سال 2018 و در نمایشگاه خودرو پکن برای اولین بار رونمایی شد، تا سال 2020 توانست دوام بیاورد و از سال 2020 نسخه جدید و فیس لیفت آن رونمایی شد. اما همان‌طور که گفته شد، خودروسازی فردا قصد دارد تا نسخه 2018 این خودرو را به خطوط مونتاژی خود بیاورد.

در نگاه ابتدایی، تی5 خود را خودرویی نسبتا بروز نمایان می‌کند. قسمت‌های بغل بسیار مشابه برادر کوچک‌تر خود، یعنی SX5 بوده و شاهد طراحی ساده‌ای هستیم. البته ناگفته نماند که رینگ‌های استفاده شده در این خودرو، به زیبایی دانگ فنگ T5 افزوده است.

در نمای پشت فورثینگ تی5 هم شاهد یک نوع طراحی خاص چراغ‌ها هستیم که نه می‌توان گفت زیبا هستند؛ و نه می‌توان گفت زشت! اما باتوجه به ترند طراحی بازه سال های 2018 الی 2020، چراغ‌ها به هم متصل هستند. (لازم به ذکر است که کم کم به سال 2022 نزدیک می‌شویم و در این دو سال طراحی ها سبک‌های متفاوت تری پیدا کرده‌اند).

اگر بخواهیم قبل از پرداختن به مشخصات فنی، به ابعاد و اندازه این خودرو بپردازیم، بهتر است بدانید که ابعادی برابر با 4550 میلی‌متر در طول، 1825 میلی‌متر در عرض و 1725 میلی‌متر در ارتفاع داشته و فاصله بین محورهای آن نیز برابر با 2720 میلی‌متر است. وزن T5 هم چیزی بین 1520 تا 1585 کیلوگرم، بیان شده است.

  تصویر تبلیغاتی هیوندایی کونا منتشر شد!

موتور T5

در نسخه جهانی دانگ فنگ فورثینگ T5، شاهد بکارگیری سه نوع پیشرانه هستیم. موتورهایی با حجم 1.6 لیتری تنفس طبیعی، 1.8 لیتری تنفس طبیعی و در آخر هم یک موتور 1.5 لیتری توربوشارژ! اینطور که شرکت خودروسازی فردا اعلام کرده، گویا قرار است پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژدر فردا T5 نصب شود. این موتور که گویا با کد 4G15T شناخته میشود، با اتصال به یک نوع گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، توانایی تولید 156 اسب بخار، قدرت و 230 نیوتن متر، گشتاور را دارد.

همین‌جا لازم است بدانید که در نسخه‌های فول T5 در بازارهای جهانی، شاهد امکاناتی به نسبت کامل هستیم.

از امکانات مهم فردا T5 در بازار ایران، می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • مانیتور و مولتی مدیای 12 اینچی
  • ترمز پارک برقی به همراه اتوهلد
  • سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمه ای
  • سامانه کنترل خودرو در سراشیبی
  • صندلی برقی راننده در 8 جهت؛ همراه با گرمکن صندلی های جلو
  • سیستم هشدار فاصله ایمنی از جلو (نحوه کار: اطلاع رسانی با سنسورهای جلو)
  • رادار هشدار خروج از خط

کاتالوگ فردا T5

سیدعلی سیدهاشمی

سیدعلی سیدهاشمی - SEYYED ALI SEYYED HASHEMI - خبرنگار و فعال حوزه خودرو - Automotive industry journalist - Репортер автомобильной промышленности- 汽车行业记者

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. خودرو سازیه فردا چی هست که ماشين و تستش چی باشه.فقط میخواد ماشين تولید کنه.چه پرشیا برای ایران خودرو باشه چه لگن چینی.فرقی براش نداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا