مکمل بنزین
اخبار خودروبرگزیده‌هاداخلی

اقدام مغایر قانون بانک در جهت بکارگیری تویوتا هایلوکس به‌عنوان خودرو پول‌رسان!

چندی پیش بود که ناگهان فروش تعدادی پیکاپ تویوتا هایلوکس با مدل 2020 و با پلاک ملی، تعجب فعالان حوزه خودرو را برانگیخت. درصورتیکه قبل از بسته شدن سایت ثبت سفارش، آخرین خودروهای وارد شده به کشور از نوع هیوندای آزرا 2019 بوده و بعد از آن، عملا خودرویی با مدل‌های سال بالاتر، از گمرکات کشور ترخیص نشده بود.

در همین رابطه، اخبار زیادی منتشر شد که درنهایت به دو روایت، ختم می‌شود. روایت اول که از دادستان دیوان محاسبات کشور منتشر شد، این بود که هایلوکس‌های مذکور که حدود 40 دستگاه بودند، به صورت غیرقانونی وارد کشور شده است. اما روایت دوم و به نوعی شایعه که به واقعیت نزدیک‌تر بود، این است که حدود 300 دستگاه تویوتا هایلوکس با مدل 2020 توسط هلال احمر وارد کشور شده است. اینکه چرا هلال احمر این تعداد هایلوکس را زمانی که واردات رسمی خودرو به کشور ممنوع بوده، توانسته تا با مجوز دولت وارد کشور کند و بعد آن‌ها را به شرکتی برای فروش واگذار کند، همچنان سوالیست که پاسخش برای ما مشخص نیست.

البته بعدها اخباری مبنی بر اینکه این هایلوکس‌ها صرفا به شرط فروش به ادارات و ارگان‌ها واگذار شده نیز منتشر شد. لازم به ذکر است که تویوتا هایلوکس‌های وارد شده 2020، در داخل کشور به کانوپی (اتاقک) مجهز شده‌اند.

تویوتا هایلوکس

تصاویر تزئینی هستند

براساس آخرین پیگیری‌های انجام شده توسط خبرنگار پایگاه خبری چرخان، می‌توان فهمید که گویا باز هلال احمر اقدام به واردات نسخه 2022 تویوتا هایلوکس به کشور کرده است!

نکته‌ای که وجود دارد، این است که اگر باز هایلوکس‌ها در سازمانی غیر از هلال احمر استفاده شود، اصلا چرا مجوز واردات به این نهاد داده می‌شود؟! نکته دومی که وجود دارد، این است که ارزش گذاری انجام شده توسط گمرک، حاکی از قیمت 22 هزار و 500 دلاری هایلوکس‌های مونتاژی تایلند بوده و باتوجه به مجوز مستقیم دولت، تعرفه‌ای دچار خودروهای مذکور نخواهد شد! پس چطور می‌شود که نسخه‌های 2020 این خودرو با قیمت حدودی 3 میلیارد و 500 میلیونی تومانی به برخی از ارگان‌ها که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، فروخته شده است؟! با هرگونه جمع و تفریقی، قیمت این خودرو به زیر یک میلیارد تومان می‌رسد!

  شرکت نوپای وینفست ویتنام و رونمایی از دو خودروی جذاب در پاریس!
واردات تویوتا هایلوکس توسط هلال احمر

اما جدا از مسائل مذکور، به خرید این خودروها توسط برخی سازمان‌ها می‌رسیم. همانطور که مستحضرید، خرید و استفاده از کالاهای خارجی بدون مشابه تولید داخل (بخوانید مونتاژ) توسط ادارات دولتی ممنوع است. یکی از این موارد که توسط مجلس شورای اسلامی به پیوست درآمده، خودرو سواریست.

همین عامل بوده تا در سال‌های گذشته، برخی از ادارات و ارگان‌ها به بهانه تولید داخل، به خرید سوزوکی گرند ویتارا ایران خودرو روی آوردند.

اما در جدیدترین اطلاعات، می‌توان فهمید که یکی از بانک‌های دولتی، اقدام به خرید تویوتا هایلوکس 2020 از طریق برگزاری مناقصه در چند نوبت نموده است. متاسفانه در اطلاعات و تصاویر منتشر شده از بنر اطلاع رسانی بانک مذکور، می‌توان دید که نصب کانوپی (اتاقک عقب) را در تویوتا تولید داخلی محسوب کرده و احتمالا مشکل قانونی اشاره شده در بندهای فوق را این‌گونه برطرف کرده است!

مناقصه خرید تویوتا هایلوکس بانک

از نوع برگزاری مناقصه مذکور، خبری در اختیارمان نیست؛ اما اینطور که برخی اطلاعات توسط خود بانک مذکور منتشر شده می‌توان فهمید که در نوبت های دیگر هم اقدام به برگزاری مناقصه خرید 6 دستگاه تویوتا هایلوکس نموده‌اند و حتی تعدادی از آن‌ها نیز به برخی مدیریت‌های استان‌ها تحویل داده شده است.

این اقدام این بانک دولتی در خرید تویوتا هایلوکس، درصورتیست که شرکت‌های داخلی بسیاری اقدام به مونتاژ پیکاپ‌های داخلی سازی شده کرده و در بین آن‌ها، گزینه‌های باکیفیت مناسب و با قیمت‌های به مراتب پایین‌تری مخصوص کاربری پول‌رسانی وجود دارد. کی ام سی T8، آمیکو آسنا، فوتون تانلند نیوفیس، مکث کلوت، یوآز پیکاپ و… از جمله پیکاپ‌های صفر کیلومتر موجود در بازار است.

  نگاهی کوتاه به طراحی مازراتی لوانته در مقابل رقبای سرسخت خود!

متاسفانه در زمانی که وضعیت ارزی به نوعیست تا برخی نهادها، مخالف واردات خودرو به کشور هستند؛ این ارزها به خودروهای نهادهایی در نظر گرفته می‌شود که بجای استفاده خودشان (هلال احمر)، به سایر سازمان‌ها منتقل می‌شوند. باز هم باید گفت متاسفانه در زمانی که تویوتا هایلوکس اینگونه توسط برخی بانک‌ها با قیمت‌های بسیار گزاف خریداری می‌شوند که کاربرد زیادی برایشان ندارد؛ در مرزهای کشورمان از خودرو ضعیف کاپرا2 استفاده می‌شود که به تازگی هم باتوجه به عملکرد ضعیفش، نزدیک مرزهای افغانستان توسط گروه طالبان گروگان گرفته شده بود!

بانک‌ها زمانی در یک منطقه و شهری اقدام به ایجاد شعبه، باجه و… می‌نمایند که برای آن‌ها صرفه و سودی داشته باشد؛ پس عملا نباید شاهد افتتاح شعبه‌ای در روستاها و چه بسا شهرهای دور دست باشیم. توصیه‌ای که می‌توان به کسی که در جهت خرید هایلوکس به بانک مشاوره داده، این است که با پیکاپ‌های مونتاژی نامبرده در ایران که یک سوم قیمت پیکاپ تویوتا را دارند هم می‌توان اقدام به پول‌رسانی کرد؛ اما این بهای گزافی که برای خرید هایلوکس پرداخته شده، از بودجه حق‌الناس است و استفاده بی‌جا از این منابع، قطعا عواقب ناخوشایندی در پی خواهد داشت.

لازم به ذکر بوده که این بانک بزودی اقدام به برگزاری مزایده‌ای در جهت فروش 40 دستگاه خودرو سازمانی خود خواهد نمود که جزئیات تعداد آن، در ذیل قابل مشاهده است.

مزایده خودروهای بانک

پایگاه خبری چرخان امادگی دارد تا در صورت ارسال هرگونه جوابیه توسط هلال احمر یا بانک اساره شده، عینا پاسخ واصله را برای اطلاع کاربران منتشر نماید.

سیدعلی سیدهاشمی

سیدعلی سیدهاشمی - SEYYED ALI SEYYED HASHEMI - خبرنگار و فعال حوزه خودرو - Automotive industry journalist - Репортер автомобильной промышленности- 汽车行业记者

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. مگه نمیگن kmc t8 چینی مونتاژ کرمان موتور عالیه و مردم ایران نباید ازش بد بگن؟خب پس چرا خود ارگانها از هایلوکس ژاپن غرب زده استفاده میکنن و نگاهشون به شرق نیست؟!؟

  2. چون تو ارگانها پدر ماشینو در میارن و فقط یه ژاپنی دووم میاره، چینی برای مردمه نه خودی ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا