مکمل بنزین
معرفی کسب و کارها

مکمل بنزین و اکتان مورد نیاز موتور ماشین‌های ایران خودرو

پیشرانه‌های بنزینی بسته به نوع تنفس (توربوشارژ یا تنفس طبیعی)، نسبت تراکم و ویژگی‌های دیگر، به بنزینی با کتان مشخص نیاز دارند. یکی از چالش‌هایی که صاحبان خودروها با آن مواجه می‌شوند، انتخاب بنزین مناسب برای پیشرانه خودروی خود است. این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا اگر از بنزینی با اکتان مناسب استفاده نشود می‌تواند آسیب‌های بزرگی به موتور وارد کند؛ بنابراین، دانستن اینکه کدام پیشرانه‌های ایران خودرو چه مکمل بنزین نیاز دارند مهم خواهد بود. ازاین‌رو، قصد داریم در ادامه با اکتان مورد نیاز پرکاربردترین موتور ماشین‌های ایران خودرو در کشورمان آشنا شویم.

عدد اکتان بنزین چیست؟

پیش از آنکه سراغ موضوع اصلی این مطلب برویم بهتر است ابتدا با عدد اکتان بنزین آشنا شویم.

عدد اکتان مقیاسی برای نشان دادن مقاومت بنزین در برابر گرما، فشار و احتراق خودبه‌خود (بدون جرقه) است. هر چه عدد اکتان بیشتر باشد، بنزین در مقابل پدیده احتراق مخرب ناشی از فشار و گرما مقاوم‌تر خواهد بود و احتراق بهتری خواهد داشت. درواقع عدد اکتان نشانگر میزان کیفیت و نحوه عملکرد بنزین است و هرچه این عدد بالاتر باشد موتور عملکرد و بهتری خواهد داشت.

پیشرانه خودروهای مدرن به بنزینی با اکتان بالا نیاز دارد زیرا ضریب تراکم این پیشرانه‌ها بالا است و استفاده از بنزین اکتان پایین باعث ناک زدن (احتراق مخلوط سوخت و هوای داخل سیلندر زودتر از زمان جرقه زدن شمع) موتور می‌شود که می‌تواند آسیب‌های جدی و زیادی را به موتور وارد کند. در کشورمان، عدد اکتان بنزین معمولی 87 و بنزین سوپر بین 93 و در بهترین حالت بنزین سوپر که بسیار نادر است روی 95 است.

  تکمیل ثبت نام برندگان 1402 فونیکس
مکمل بنزین و اکتان مورد نیاز موتور ماشین‌های ایران خودرو
خرید پتروتکس بنفش مخصوص خودروهای داخلی + ایران‌خودرو

اکتان بنزین مناسب برای خودروهای ایران خودرو

ایران‌خودرو در حال حاضر در محصولات تولیدی خود از چهار پیشرانهٔ مختلف استفاده می‌کند که در ادامه با اکتان مناسب همه آن‌ها آشنا می‌شویم.

اکتان موردنیاز موتور TU3

این پیشرانه 1.4 لیتری هشت سوپاپ است که قبلاً فقط در پژو 206 تیپ دو استفاده می‌شد و به‌تازگی در پژو 207 هم ارائه می‌شود. این پیشرانه با نسبت تراکم پایین 9.6، نیاز چندانی به بنزین اکتان بالا نداشته و با همان بنزین معمولی اکتان 87 بدون مشکل کار می‌کند. بااین‌حال، برای 207 با موتور TU3، ایران‌خودرو بنزین اکتان 91 را اعلام کرده است.

اکتان موردنیاز موتور TU5

TU5 پرکاربردترین پیشرانه ایران‌خودرو است که آن را در محصولات مختلف این شرکت می‌بینیم. این موتور در پژو 206 تیپ 5، پژو 207، پژو پارس، رانا و تارا مورداستفاده قرار می‌گیرد. طبق اعلام ایران‌خودرو، موتور TU5 با نسبت تراکم 10.5، با بنزین معمولی اکتان 87 سازگاری دارد. بااین‌حال، برای نسخه ارتقاءیافته این موتور که با نام TU5 پلاس شناخته می‌شود، اکتان 95 اعلام شده است.

اکتان موردنیاز موتور XU7

این یکی از پیشرانه‌های قدیمی ایران‌خودرو است که اولین بار در پژو 405 ارائه شد و هم‌اکنون فقط در پژو پارس و وانت آریسان دو استفاده می‌شد. قبلاً سمند SE و سمند LX هم با این موتور ارائه می‌شدند و قرار است در آینده سورن پلاس هم با موتور XU7 ارائه شود. نسخه قدیمی موتور XU7 با نسبت تراکم 9.3 با بنزین اکتان 87 سازگاری داشت اما نسخه ارتقاءیافته آن که با نام XU7 پلاس هم‌اکنون در پژو پارس و وانت آریسان استفاده می‌شود، با نسبت تراکم 10.5، به گفته ایران‌خودرو به بنزین اکتان 95 نیاز دارد.

  هفت نکته که در هنگام خرید و فروش خودرو دست دوم باید رعایت کرد

اکتان موردنیاز موتور EF7

EF7 که به‌عنوان پیشرانه ملی ایران‌خودرو شناخته می‌شود، هم‌اکنون در سورن پلاس و دنا پلاس مورداستفاده قرار می‌گیرد درحالی‌که قبلاً آن را در سمند LX هم می‌دیدیم. ایران‌خودرو همچنین نسخه توربوشارژ موتور EF7 را هم در دنا پلاس ارائه می‌کند. هردو نسخه این موتور با نسبت تراکم 11 به بنزین اکتان 95 نیاز دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا