مکمل بنزین
آموزشبرگزیده‌ها

۹ نشانه برای تصادفی بودن یک خودروی دست دوم!

خوشبختانه در عصر مدرن امروز، خریداران ابزار مناسبی مانند اینترنت در دسترس دارند. خودروهای مشخصی تعداد فراخوان بیش‌تری نسبت به دیگر خودروها دارند و اگر شما به جستجوی مناسبی بپردازید می‌توانید درباره مشکل‌دار بودن فلان مدل یک خودرو اطلاعاتی به دست آورده و از به وجود آمدن مشکلات بعدی جلوگیری کنید.

اگر قصد خرید خودرویی را دارید و کارکرده به ظاهر تمیز آن به پست‌تان خورده است، حتما یک دور با آن بزنید و حتی اگر در رانندگی با آن مشکلی حس نکردید، باز هم برای خرید آن مطمئن نباشید، چرا که ممکن است این خودرو خراب یا تصادفی باشد، یا حتی کاملا یدک‌کش شده و تعمیری اساسی روی آن انجام گرفته باشد.

سعی کنید کلاه سرتان نرود. ظاهر خودرو را بدون هیچ رودربایستی کاملا بررسی کنید و حتی اگر یک صدمه تقریبا سطحی دیدید و فقط یک سپر یا هر دو سپرها نیاز به تعویض داشت، از چانه زدن با فروشنده دریغ نکنید. مشکل را به او نشان داده و درباره قیمت با وی صحبت کنید. احتمالا بتوانید قیمت را کاهش دهید.

خودروهای دست دوم خوبی در بازار موجود است اما اگر می‌خواهید مطمئن شوید که خودرویی که می‌خرید تصادفی نیست،‌ به این ۹ نکته توجه کنید:

۱. وجود رنگ در جاهای عجیب

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-11

فروشندگان دغل‌باز خودروهای مورددار هر کاری را که برای مخفی ماندن رنگ‌شدگی خودرو می‌توانند، انجام می‌دهند. اما معمولا برای این‌کار شتاب‌زده عمل می‌کنند و اگر شما بدانید که باید دنبال چه بگردید، فریب‌کاری آن‌ها آشکار خواهد شد.

اول دنبال رنگ‌ تازه‌ای باشید که از نظر درخشندگی یا بافت رنگ با اکثر قسمت‌های خودرو متفاوت است. به لولا‌های درب و قسمت‌های اطراف چفت درب کاپوت خودرو و نزدیک گلگیرها توجه ویژه‌ای داشته باشید، رنگ کردن مناسب این نقاط زمان، هزینه و انرژی زیادی می‌طلبد. اگر در هرجایی از خودرو رنگ متفاوتی پیدا کردید دلیل آن را از فروشنده بپرسید. اگر او جواب مناسبی نداشت، بهتر است از خرید آن خودرو صرف‌نظر کنید.

۲. هم‌تراز نبودن برخی قسمت‌ها

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-7

پنل درب‌ها، سپرها، درب‌ صندوق عقب و گلگیرهای خودرو همیشه باید با سایر قسمت‌های خودرو در یک امتداد بوده و نباید فاصله‌ای بین قسمت‌های مختلف وجود داشته باشد. اگر دیدید که یک قسمت از خودرو با بقیه قسمت‌ها همخوانی ندارد با دقت آن را بررسی کنید. اگر هر چیزی به آن قسمت متصل شده، حتی در صورت مطابق بودن رنگ‌ها، باز هم ممکن است نشانه‌ای از تصادفی بودن خودرو و تعویض یا تعمیر آن قسمت وجود دارد.

۳. استفاده از موادی برای پوشش آسیب بدنه خودرو

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-3

گاهی اوقات با یک پولیش ساده می‌توان خش‌های کوچک بدنه خودرو را از بین برد. اما وقتی که آسیب بدنه جدی‌ باشد نیاز به مواد دیگری برای این کار است. از این مواد معمولا در زیر درب کاپوت و زیر گلگیرها استفاده می‌شود. بنابراین گول نخورید! همین‌طور که دور تا دور خودرو را چک می‌کنید، هر جا را که به نظرتان مشکوک رسید لمس کنید و از این‌که جنس آن قسمت همانی است که باید باشد، مطمئن شوید.

۴. وارد شدن فشار به شاسی خودرو

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-9

شاید یکی از بدترین چیزهایی که می‌تواند برای یک خودرو رخ دهد،‌ مصالحه ساختار شاسی خودرو باشد. متاسفانه برخی از متخصصان بدنه خودرو بعضی اوقات تلاش می‌کنند که مشکلات جدی مربوط به اسکلت خودرو را با فشار شاسی به شکلی که ظاهر خودرو مثل اولش شود، ‌رفع کنند. شاید با این کار خودرو شبیه به خودروی اولیه شود، اما به هرحال قبل از این کار به خودرو صدمه وارد شده و شما نمی‌خواهید خودروی تصادفی و خودرویی شاسی آن به زور جا انداخته شده است، بخرید.

حواستان به برجستگی‌های غیرمعمول،‌ قسمت‌های خم شده خودرو، قوس‌های اطراف گلگیر، قسمت عقب شاسی خودرو و تمامی قسمت‌هایی که به راحتی آسیب می‌بینند باشد.

۵. وجود پوشش تازه در زیر خودرو

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-10

یکی از گام‌های کلیدی تعمیر یک خودروی تصادفی اعمال یک پوشش رزینی در زیر خودرو است. این اسپری چسبنده کف خودرو را از خاک و سنگ یا نمک و هر آلوده‌کننده دیگری محافظت می‌کند. این پوشش بسیار مهم است چرا که خودروها تمایل بسیاری به زنگ زدن و پوسیدگی دارند!

بنابراین، اگر دیدید که ناحیه خاصی از زیر خودرو اسپری شده است حواستان باشد. قطعان آن ناحیه ممکن است به تازگی تعویض شده باشد. اگر چنین موردی دیدید حتما از فروشنده درباره آن سوال کنید. ممکن است او صادقانه درباره تصادفی بودن خودرو به شما پاسخ دهد! علاوه بر این، احتمال این‌که این پوشش برای محافظت بیش‌تر برروی یک خودرو سالم و غیرتصادفی نیز اعمال شود، وجود دارد.

۶. وجود ترک در شیشه جلوی خودرو

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-5

وجود ترک در شیشه جلوی خودرو، خصوصا اگر این ترک‌ها به شکل تار عنکبوت باشد، برخی اوقات نشانه تصادفی بودن خودرو است. این مورد واضح به راحتی قابل مشاهده است. بنابراین در صورت وجود ترک در شیشه جلوی خودرو می‌توان به تصادفی بودن خودرو کمی مشکوک شد.

۷. شل بودن یا عدم وجود پیچ در بعضی از قسمت‌ها

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-4

این مشکل شاید مسخره به نظر برسد و با چند بسط پلاستیکی و یک یا دو پیچ قابل حل باشد،‌ اما همین نکته می‌تواند نشانه چیزی جدی‌تر باشد. شل بودن پیچ‌ها، خصوصا در قسمت گلگیرها می‌تواند نشانه مواجهه این خودرو با شرایط دشوار باشد. اما بدتر از آن، خودرو می‌تواند تصادفی بوده و کسانی که دوباره خودرو را سرهم می‌کردند،‌ بستن چند پیچ را فراموش کرده باشند.

مکان‌های کلیدی برای این مورد می‌تواند زیر گلگیرها در قسمت بالای چر‌خ‌ها و هرجایی در زیر کاپوت،‌ چفت درب‌ها باشد،‌ چرا که درب‌ها و گلگیرها معمولا به شاسی پیچ می‌شوند.

۸. وجود پیچ‌های فرسوده و آسیب‌دیده

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-8

این مورد مهم‌تر از مورد قبلی است. خودروسازان هنگام مونتاژ خودرو از ابزار مخصوصی استفاده می‌کنند که به رنگ سرپیچ‌ها و مهره‌ها آسیبی نمی‌رساند. بنابراین وجود یک پیچ یا مهره آسیب‌دیده و فرسوده، توجه بیش‌تری می‌طلبد.

اگر شما دیدید که یک سری از پیچ و مهره‌های یک ناحیه مشخص از خودرو دچار آسیب است،‌ دیگر قسمت‌های خودرو را هم به دقت بررسی کنید. وجود پیچ و مهره‌های آسیب دیده،‌ زنگ زده یا خورده شده در هر قسمتی از خودرو می‌تواند به معنای این باشد که آن قسمت در یک تصادف آسیب دیده است. درباره تصادفی بودن آن قسمت از فروشنده سوال کنید و عکس‌العمل او را ببینید.

۹. تعویضی بودن چراغ‌‌های جلو

%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%81%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af%d8%b1%d9%88-6

اکثر قاب‌های چراغ‌های جلوی خودرو پلاستیکی هستند. اگر شما می‌بینید که یکی از چراغ‌های یک خودرو جدیدتر به نظر می‌رسد و نور بهتری دارد و آن یکی زرد و تار است،‌ حواستان را جمع کنید،‌ چرا که احتمالا فروشنده آن را به خوبی پولیش نزده است. این چراغ به دلیل رخ‌دادن تصادف تعویض شده است. بنابراین کاپوت را بالا بزنید و وجود آسیب‌ها احتمالی در پشت چراغ را بررسی کنید.

البته این احتمال هم وجود دارد که فروشنده فرد صادقی باشد و فقط به دلیل وجود ترک در قاب چراغ، آن را تعویض کرده و خودرو تصادفی نباشد.

 

 

 

 

 

 

فربد داودی

فربد داودی نویسنده و مترجم مطالب و اخبار حوزه خودرو در چرخان.

نوشته های مشابه

‫16 دیدگاه ها

  1. با سلام
    بنده سه سال پیش یکدستگاه پژو جی ال ایکس از طریق نمایشگاه مدل ۸۹ خریداری نمودم که شخص فروشنده بعد از سه سال تحویل سند نمود ومن تعویض پلاک کردم وبعد از سه ماه که خواستم ماشین را بفروشم معلوم شد که خودرو دارای دستکوب شماره شاسی میباشد.من از فرد فروشنده شکایت کردم که بعد از چند ماه دوندگی هیچ نتیجه ای نگرفتم وتصمیم گرفتم که به مرکز تعویض پلاک رفته و دستکوبی شماره شاسی را درج در برگ‌ سبز بکنم اما قبول نکردن که تکه گذاری رو درج در برگ سبز نمیکنن.لطفا اهالی فن راهنمایی کنن که من چیکار بایستی بکنم

    1. سلام
      شما باید مستقیم از فرد فروشنده به شما شکایت کنید و اونهم از دست قبل به همین منوال تا کسی که کار رو انجام داده مشخص و جبران خسارت کنه در غیر این صورت فقط بصورت وکالتی میتونید بفروشید اونهم با هماهنگی با خریدار و قید در قولنامه که بعدا از شما شکایت نشه

    2. اتاق تعویض محسوب میشه با بازدید افسر تعویض پلاک معرفی به کمیسیون شده و با پرداخت یک هشتم قیمت اتاق در برگه سبز مغایر بودن شماره قید شده و قانونی میشه یا میفرسته ایران خودرو حک جدید میشه

  2. به نظرم هر قسمت از بدنه ماشین که صافکاری داره بهتر از اینه که تعویض شده باشه تعویض واسه تصادفات شدید هست تصادفات جزئی که با مقداری رنگ وصافکاری برطرف میشن تقریبا اجتناب ناپذیرن تاثیری بر عملکرد فنی ماشین ندارن اما اگر دیدید یک ماشینی سقف کاپوت درصندوق درهاش تعویض شدن ماشین تصادف یا تصادفات شدیدی داشته وضعیت ماشین از دوررنگ بدتره و در آینده خرجهای زیادی ایجاد میکند

    1. اتفاقا اشتباه میکنید شاید یکی حساس باشه . به جایه بتونه کردن کاپوت اونو عوض کرده .شخص خریدار باید خوشحالم باشه .چون بتونه باز میشه و دوباره خرج رو دستش میزاره .تصادف اگه شدید باشه به شاستی ضربه بخوره خودش مشخصه

  3. نمیشه تمام این حرفها درست باشه من کارم ماشینه
    خیلی از این موارد تو شرکتهای خودرو سازی ما بهش عمل نمیشه مثال اینکه تمام خطوط با هم موازی باشن یا به پیچها دقت کنید
    چرا رو ماشین خارجی میشه بازم نه چینی.

  4. با سلام به همه بخصوص دوستانی که حرفه‌ای نیستن؛
    من بنا به علاقه‌ی شخصی و نه حرفه‌ام، اطلاعات زیادی در مورد ماشین کسب کردم طی سالها‌و وظیفه خودم میدونم یک سفارش دوستانه بکنم به خریدارانِ ماشین کارکرده و مسلما نه به برادرانِ ماشین‌فروش و دلال!
    حتی‌المقدور سعی کنید ماشین رو سند دست‌اول یا نهایتا دوم بخرید و حتمن به اینکه فروشنده چه مدتی ماشین رو داشته دقت کنید و البته به ظاهرِ فروشنده و تیپ و شخصیتش و محلی که ماشین رو بازدید میده حتی‌المقدور منزلش باشه چون دلال جماعت اینکار رو نمیکنن معمولا و حتی شماره تلفن‌دلال‌ها معمولا رند هست! صدالبته که اینها همیشه ملاکِ ثابت نیستند و افرادی که ماشینشون رو بخاطر مشکلاتِ مالی میفروشن‌هم هستند…
    چون باورتون نمیشه که در بازارِ خرید و فروشِ ماشین تا چه حد دلال وجود داره و درصد خیلی بالایی‌شون خیلی راحت قسم‌دروغ میخورن و غیره که میدونید…
    و پیشنهادِ آخر اینکه تا‌جایی که میتونید اعتماد نکنید و جسارتا‌ً خساست نکنید و از یک کارشناسِ شناخته‌شده و معتبر که اینروزها زیاد هم شدند، استفاده کنید. تکرار میکنم از کارشناسانِ معتبر کمک بگیرید که لااقل بهتون گارانتی هم بدهند و نگرانِ ۵۰ تومن بالاتر نباشید که بعدا بیشتر متضرر نشوید چون خیلی از کسانی که بیکار هستن و فقط اعتماد به نفسِ بالایی دارند در عینِ بی‌تجربگی دم از کارشناسی میزنند و مشاوره میدن…
    امیدوارم سرِ هیشکی کلاه نره چون خیلی حسِ بدی هستش و بدتر اینه که اعتماد و انصاف معمولا در شخصِ زیاندیده کمرنگ میشه و آرزو میکنم کسانی که از راهِ دروغ و دغلبازی نونشون رو در میارن به این اعتقاد برسند که طبق قانونِ طبیعت، از هر‌دستی که بدی از همون دست میگیری! ممنونم که وقت گذاشتید.

  5. سلام خوب بود ولی ایکاش چند عکس از شاسی های ضربه خورده هم میگذاشتید

    1. ربطی نداره ماشین نو گرفتم رنگ شره شده داره فواصل درب ها کاپوت و گلگیر منظم نیست از رو دست بخرید از دلال نگیرید بد به دلت راه نده الکی

  6. با دلال و نمایشگاهی معامله نکنید . دوستان زیر بار یه تومن دوتومن پول مباعینامه نرید. قولنامه بی خود ننوسید . اگر مجبور شدید قولنامه بنوسید و فردا مثلا کارشناس بیاد ببینه
    ،توی قرارداد قولنامه فقط بنوسید با وضع موجود . فردا که شد با کوچکترین ایراد 30 تومن از قیمت ماشینو کم میکنن با شیوه های خودشون.از جمله دعوای زرگری و …. . بهتره هیچ موقع با این جماعت معامله نکنید چون 99% دزدند و اعتقاد به چیزی ندارند. فقط ماه محرم یه پولی میدن برای پاک شدن گناهاشون . وسلام علیکم بریم سر خالی کردن جیب مردم. کارشناس معتبر از خودتون ببرید و نزارید اونا بیارن که اونم مشکل داره. چه بسیار کسانی که سر نداشتن اصالت خودرو به مشکل خوردن و مجبور شدند فقط اوراق کنند ماشینو.
    در پایان گفتار نیک کردار نیک پندار نیک

  7. با سلام،
    امروزه تقریباً تمام مشکلاتی که گفته شده قابل حل و بررسی هست،اونم بشکل ساده‌ای.
    کافیه ماشین را به محل های معتبر تشخیص رنگ و شاسی ببرید و از این بخش که مهمترین هم هست،براحتی مطلع بشین.برگ مهر شده و گارانتی دار هم بهتون میدن.فروشنده هم هیچ حرفی نمیزنه و فقط کنار می ایسته تا حال قضیه را اون کارشناس براتون بگه و بنویسه.
    مکانیک و…هم که تقریباً تو هر خیابانی هست و معمولاً هم اکثراً اطراف همین مراکز تشخیص رنگ هم وجود داره.
    من مهندسی مکانیک خوندم و کار خودروسازی هم کردم.
    ضمناً شاسی ماشین ضربه شدید بخوره،بهیچ عنوان به روز اولش برنمیگرده،حتی اگه تو بنز و بی ام و آلمان بازسازی شده باشه! پس اگه هم مجبور به خریدش شدید،قیمتش بسیار پایین تر از بدون ضربه ها و پلمپ هستش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا