مکمل بنزین
برگزیده‌هابررسی خودرو

بررسی داتسون GO؛ خودرویی که به درد ایران می‌خورد!

خودروهای ارزان قیمت بر خلاف بازارهای جهانی در ایران همیشه یک چالش جدی محسوب می‌شده‌اند و این چالش همچنان نیز وجود دارد و احتمالا وجود خواهد داشت چرا که در ایران خودروهای ارزان بدترین و بی‌کیفیت‌ترین خودروهای بازار محسوب می‌شوند و معمولا هر خودرویی که ایمنی نداشته باشد در این دسته قرار می‌گیرد. پراید بعنوان ارزان‌ترین خودروی موجود در ایران، همیشه از لحاظ کیفیت مورد نقد قرار گرفته و بعد از آن نیز خودروهای بی‌کیفیت و قدیمی پژو قرار می‌گیرند. مدتی هست که اخباری منتشر شده که در آن خبر از تولید یک محصول ارزان قیمت به گوش می‌رسد. گویا ایران‌خودرو تصمیم دارد یک محصول باکیفیت داتسون را که زیر مجموعه نیسان است را به ایران بیاورد و در تفاهمنامه همکاری بین این ۲ شرکت، تولید خودروهای ارزان قیمت کمتر از ۵۰ میلیون تومان مطرح شده است. در صورت تحقق این قرارداد، قشر کم درآمد جامعه نیز می‌توانند سوار خودروهای با کیفیت شوند و کابوس محصولات نا ایمن تمام خواهد شد.

داتسون GO یکی از محصولات ارزان قیمت و مطرح این شرکت است. این خودرو با هدف پوشش کشورهایی مانند هند و آفریقای جنوبی طراحی شد و اکنون می‌تواند یک گزینه عالی برای بازار ایران باشد. این خودرو بعنوان یک هاچبک شهری به‌ اندازه کافی نکات مثبت در کارنامه خود دارد که بتواند نیاز خانواده‌ها را برطرف کند.

بخش خارجی

خودروهای ارزان قیمت در اکثر موارد با خودروهای بد چهره اشتباه گرفته می‌شوند اما باید گفت که داتسون GO، از لحاظ ظاهری یک خودروی خوش سیما محسوب می‌شود که در حد خود طراحی آن جلب توجه می‌کند. این خودرو اگر وارد بازار ایران شود، نسبت به بسیاری از خودروهای داخلی هم رده خود بهتر خواهد بود. بخش‌های زاویه دارد در طراحی این خودرو بسیار دیده می‌شوند.

  بهترین خودروهای جدید در سال 2018 (ویدئوی اختصاصی)

در نمای جلو چراغ‌های بزرگ با خطوط شکسته و جلوپنجره شش ضلعی زاویه‌دار که ابعاد آن نیز بزرگ است، نمای معقول و دوست داشتنی را پدید آورده است. کاپوت و بدنه نیز از خطوط تیز و متناسب با طراحی خودرو بهره می‌برد که آنها نیز بسیار هوشمندانه در این خودرو بکار گرفته شده‌اند. در نمای جانبی خطوط بدنه نیز بسیار هدفمند حضور دارند اما سایز بیش از حد کوچک چرخ‌ها کمی این بخش را تحت تاثیر قرار داده. در بخش عقب نیز یک سپر بزرگ و چراغ‌های زاویه‌دار، متناسب با نمای جلویی طراحی شده‌اند. داتسون GO در کشورهایی که تولید شده با چند گزینه سفارشی در اختیار مشتریان بوده است که بعید بنظر می‌رسد در ایران نیز با چنین شرایطی عرضه شود.

بخش داخلی

 

اما در داخل کابین GO، هر آنچه که یک خودروی ارزان قیمت باید داشته باشد را خواهید دید و از دیدن این کابین سورپرایز نخواهید شد. طراحی بیش از حد ساده این کابین، شاید یک پله از خودروهایی مانند تیبا بهتر باشد اما می‌توان گفت که این کابین بهتر از خودروهای داخلی طراحی شده است. پلاستیک سخت پوشش داخلی GO را تشکیل می‌دهد و این کاملا طبیعی خواهد بود. در سایت‌های خارجی پوشش داخلی این خودرو به رغم استفاده از متریال سخت، پر دوام اعلام شده است و ذکر شده که با این پلاستیک دچار مشکل نخواهید شد. داتسون GO از صندلی هایی بهره می‌برد که راحت هستند و می‌توان مدت‌ها بر روی آنها براحتی مستقر شد.

بخش فنی

داتسون GO در قلب خود یک پیشرانه 3 سیلندر و 1.2 لیتری دارد، که توان خروجی ان 67 اسب بخار و گشتاور نیز 104 نیوتن‌متر است. این ظرفیت پیشرانه بر روی کاغذ زیاد بنظر نمی‌رسد اما شتابگیری خودرو در حد بسیاری زیادی خوب است تا جایی که شما اصلا نمی‌توانید فکر کنید. این پیشرانه به همراه یک گیربکس 5 سرعته دستی با ضرایب کوتاه عرضه شده که با توجه به حجم و قدرت موتور گزینه خوبی است. این پیشرانه از لحاظ کیفیت استاندارد بالایی دارد و در مجموع، با وجود سر و صدای تقریبا زیاد، کاستی نخواهد داشت.

  نسخه جدید اکسید VX مدیران خودرو با پلاک گذر موقت دیده شد

تجهیزات

نباید از یک خودرو ارزان قیمت توقع سیستم پارک خودرکار داشت ولی داتسون GO، اکثر تجهیزات استاندارد یک خودرو را دارد که از جمله این تجهیزات می‌توان به کامپیوتر سفری، خروجی 12 ولت، سیستم تهویه مطبوع، درگاه USB، فرمان حساس به سرعت اشاره کرد. اما شاید تعجب کنید که متوجه شوید داتسون شما ممکن اس فاقد ایربگ باشد. در این خودرو بطور استاندارد از  سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS) و کیسه‌های هوا خبری نیست و این عرضه GO را در ایران تحت تاثیر قرار می‌دهد مگر آنکه شرکت برای آن ایربگ در نظر گرفته باشد. البته یک مدل گران‌تر این خودرو عرضه شده که مجهز به ۱ و ۲ ایربگ ایمنی سرنشینان جلو هستند و احتمالا شاهد حضور آنها در ایران خواهیم بود.

داتسون Go در یک نگاه

پیشرانه سه سیلندر ۱.۲ لیتری
قدرت 67 اسب بخار در 5000 دور در دقیقه
گشتاور 104 نیوتن‌متر در 4000 دور در دقیقه
شتاب ۱۳ ثانیه
مصرف سوخت ۵.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
سیستم فنربندی جلو مک‌فرسون استرات
سیستم فنربندی عقب میله پیچشی
تجهیزات ایمنی کیسه هوای راننده
قیمت جهانی ۲۱ الی ۲۵ میلیون تومان
قیمت ایران مشخص نیست

 

 

علی شیرعلی بیک

مهندس مکانیک گرایش طراحی جامدات از دانشگاه آزاد تهران‌جنوب. علاقه مند به طراحی صنعتی مخصوصا خودرو. مترجم و نویسنده درحوزه خودرو، تکنولوژي و صنایع مرتبط

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. بهتون قول میدم کمتر از 50 میلیون عرضه نخواهد شد. میتسوبیشی میراژ رو دارن 75 میدن به ملت، تند 90 اشغال رو میدن 50، دیگه چه برسه به این.

    1. قیمت در ایران: ۴۰ تا ۵۰ تومن
      اگر بقیه ی خودروهای مونتاژی در ایران رو بررسی کنید مببینید که عموما قیمت حدود دو برابر قیمت شرکت اصلی دارند.
      این است تولید ملی و پربازده!!!

  2. دو برابر نه، خیلی راحت از 2.3 تا هرچه قدر که کرمشون بکشد، تا 6 برابر هم راحت قیمت کشیدن روش!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا