مکمل بنزین
برگزیده‌هابررسی

بررسی سیتروئن C4، دومین محصول پسابرجامی سایپا در بازار خودرویی ایران!

همان‌گونه که می‌دانید، توافق هسته‌ای موسوم به برجام حدود 2 سال است که انجام شده و پیرامون همین توافق بین المللی، پنجره‌ای جدید از تجارت جهانی مابین خودروسازان ایرانی با کمپانی‌های بزرگ و مشهور این عرصه پدیدار شده است.

گروه خودروسازی سایپا که پس از ایران خودرو، دومین شرکت بزرگ تولید کننده خودرو در داخل کشور است، با امضای چندین تفاهم نامه و قرارداد همکاری با گروه خودروسازی PSA (شرکت مورد نظر در این بخش سیتروئن نام دارد که یکی از برندهای این مجموعه است)، در گام اول اقدام به تولید یکی از خودروهای این شرکت با نام C3 کرده است که بعد از تولید موفقیت آمیز این خودرو، حال نوبت به دومین خودروی این شرکت فرانسوی میرسد که طبق توافق انجام شده، از اوایل تابستان سال آینده در خطوط تولید گروه خودروسازی سایپا تولید خواهد شد و نام آن سیتروئنC4 است.

در این مطلب قصد داریم به معرفی کلی این خودرو سدان و خانوادگی بپردازیم و با نگاهی دقیق‌تر به این مدل، شرایط موفقیت آن در بازار خودرویی ایران را بیان کنیم.

1-تاریخچه

اگر به تاریخچه سیتروئن C4 نگاهی بی‌اندازیم، متوجه خواهیم شد که این خودرو نخستین بار در سال 2004 میلادی معرفی شد. این شرکت فرانسوی C4 را در سه نسخه سدان، هاچ‌بک و کراس اوور به بازار جهانی عرضه کرد و نمونه سدان این خودرو تا به امروز 2 نسل را پشت سر گذاشته است و نمونه L این خودرو که دارای اتاقی بزرگ تر است، در اواخر سال 2013 میلادی در نمایشگاه خودروی چین معرفی گردید. ( لازم به یاداوریست که گروه خودروسازی سایپا نیز این خودرو را با کد اتاق L پس از مدل معمولی به تولید خواهد رساند و در این بررسی تنها مدل معمولی این خودرو ذکر گردیده است)

  آریو S300، یک سدان ارزان قیمت اما شیک

2-طراحی ظاهری و داخلی

پیرامون نمای ظاهری این خودرو می‌توان این‌گونه گفت که C4L در بخش جلویی خود از چراغ‌هایی نسبتا ساده و کشیده بهره می‌برد و دو نوار کرومی در جلو پنجره این خودرو که ارم سیتروئن را نیز شامل می‌شوند، نمایی ساده در عین حال شکیل را به این خودرو بخشیده‌اند. از دیگر نکات بخش ابتدایی این مدل می‌بایست به مواردی همچون وجود چراغ‌های روشنایی روز (دی لایت) مابین دو نوار کرومی و مه شکن‌های دایری شکل در سپر خودرو اشاره کرد

در نمای میانی این خودرو، آنچنان طراحی خاصی دیده نمی‌شود، شاید بتوان این‌گونه گفت که به دلیل میان رده بودن و نسبتا ارزان بودن این خودرو در بازارهای جهانی، طراحان سیتروئن سعی در ایجاد نمایی ساده و در عین حال محافظه کارانه برای جذب مشتریان بیشتر کرده‌اند. (از نکات نسبتا جذاب این بخش می‌بایست به مواردی همچون خطوط ایجاد شده بر روی درب‌ها و رینگ‌های اسپرت و 5 پر این خودرو اشاره کرد)

پیرامون نمای انتهایی این خوردو نیز می‌توان این‌گونه گفت که همانند طراحی جلو، نمای عقبی این خودرو نیز دارای چهره‌ای نسبتا جذاب بوده و با وجود چراغ‌هایی کشیده و زیبا، نوار کرومی ایجاد شده بر روی درب صندوق عقب و زهی کرومی ایجاد شده بر روی سپر عقب، نظر اغلب خریداران در این رده از خودروها را به خود جلب خواهد کرد.

در رابطه با طراحی داخلی و کابین این خودرو نظرات کارشناسان متفاوت است، زیرا برخی از کارشناسان معتقند که طراحان این خودرو ظرافت خاصی را در طراحی درونی این مدل از خود نشان نداده‌اند، اما برخی دیگر از کارشناسان بر این عقیده‌اند که با توجه به قیمت و کلاس بندی این مدل، طراحی داخلی آن شکیل و در عین حال ساده و اقتصادی است. اما در رابطه با جنس متریال داخلی این خودرو نمی‌توان سخن خاصی را عنوان کرد. زیرا ادوات استفاده شده در کابین داخلی این خودرو نسبت به سایر رقبای هم رده این قیمت، از کیفیت کمتری برخوردار بوده و با نشستن در اتاق داخلی این خودرو، کیفیت ادوات و جنس مواد به کار رفته در اتاق داخلی C4 کاملا مشهود است.

  بررسی سئات لئون به بهانه حضور در ایران!

3-پیشرانه و عملکرد

C4 دارای یک پیشرانه THP چهار سیلندر 16 سوپاپ با حجمی برابر با 1.6 لیتر بوده که این موتور مجهز به مولدهای توان بخش یا همان توربوشارژ است و قادر به تولید قدرتی برابر با 155 اسب بخار و گشتاوری برابر با 237 نیوتن مترخواهد بود. همچنین، این قدرت تولیدی توسط یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو C4 منتقل می‌شود که در واقع می‌توان این‌گونه گفت که این خودرو FWD یا همان محرک جلو است.

در رابطه با شتاب اولیه و حداکثر سرعت این خودرو می‌بایست گفت که C4 برای رسیدن به سرعت صدکیلومتر در ساعت از صفر مطلق به زمانی برابر با 9.1 ثانیه احتیاج دارد و حداکثر سرعت آن نیز حدود 200 کیلومتر در ساعت اعلام شده است. همچنین، مصرف سوخت این خودرو در هر صدکیلومتر مسیر جاده‌ای در نمودار سیکل ترکیبی (شهر و اتوبان) برابر با 7.7 لیتر بنزین بوده و گنجایش باک آن 60 لیتر است.

4-امکانات رفاهی و ایمنی

پیرامون امکانات رفاهی همچنان نظرات متفاوت است و گره خودروسازی سایپا به امکانات رفاهی دقیق این خودرو اشاره نکرده است، اما می‌توان گفت که C4 در بالاترین سطح امکانات خود دارای آپشن‌هایی همچون رینگ‌های آلومینیومی 16 اینچی، آینه‌های تاشو برقی، سانروف برقی، کروز کنترل، استارت دکمه‌ای، کامپیوتر سفری، چراغ‌های LED در روز،، سیستم صوتی قدرتمند قادر به پشتیبانی از USB، بلوتوث، سیستم تهویه مطبوع دوگانه و قابلیت یونیزه کردن هوای کابین، 6 کیسه هوا، سیستم‌های ترمز ABS, EBD, ESP, EBA، سنسور پارک عقب، تنظیم برقی صندلی،های جلو،‌ روکش چرمی و … است. همچنین، در زمینه ایمنی نیز می‌بایست این نکته را خاطر نشان کرد که C4 دارای 5 ستاره کامل ایمنی از مرکز تست سوانح و حوادث جاده‌ای در اروپا بوده و یکی از ایمن ترین خودروها در کلاس خود است.

  کدام خودروها در بازار داخلی کشور بهترین حس رانندگی را به راننده القا می‌کنند؟

 

 

 

5-قیمت و زمان عرضه

مسئولیت تولید و عرضه این خودرو در ایران بر عهده گروه صنعتی سایپا طبق توافق نامه صورت گرفته با سیتروئن است و این گروه صنعتی علاوه بر تولید عرضه این خودرو، می‌بایست خدمات پشتیبانی و پس از فروش C4 را نیز به خوبی انجام دهد.

همچنین، در رابطه با قیمت و زمان عرضه این محصول همچنان زمان قطعی و مشخصی اعلام نشده است، اما طبق گفته مدیران گروه خودروسازی سایپا، قیمت احتمالی C4 در مدل معمولی مابین 95 الی 110 میلیون تومان و قیمت C4L مابین 130 الی 150 میلیون تومان خواهد بود و زمان عرضه انبوه این محصول فرانسوی در بازار خودرویی ایران، اواخر تابستان سال آینده اعلام شده است.

 

امین ایرجی

هیچ گاه از علاقه خود به دنیای اتومبیل غافل نشوید. یک مازندارنی اصیل. علاقمند به خودروهای آلمانی و سیستم های پیشرفته. نویسنده و کارشناس بازار خودرو ایران و مسائل روز صنعت خودرو در سرتاسر جهان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا