همانگونه که میدانید، خودروهای اقتصادی در سرتاسر جهان از علاقمندان بسیار زیادی برخوردار هستند و فروش این رده از اتومبیلها به نسبت دیگر کلاسها، دارای آمار بیشتری است و سدانهای اقتصادی که بخش بزرگی از این رده را تشکیل میدهند، دارای اولویت خرید بیشتری از سوی خریداران بوده و خودروهایی مهم به شمار میروند.
امروز قصد داریم یک بررسی کلی راجع به فضای سرنشینان اینگونه خودروها در بازار خودرویی ایران انجام دهیم. با ما همراه باشید. (لازم به ذکر است که در این مطلب، ترتیب نوشتاری خودروها به صورت خاصی نیست)
لازم به ذکر است که خودروهای معرفی شده در این مقاله، همگی توسط نویسنده مطلب با قدی برابر با ۱۹۱ سانتی متر و وزنی برابر با ۹۸ کیلوگرم تست شدهاند و با توجه به سلیقه مشتریان ایرانی که علاقه خاصی به مسافرهای خارج شهری با تعداد زیاد سرنشینان دارند، مدلهای معرفی شده در بخش بیشترین فضای صندلی در ردیف عقب میتوانند انتخاب بسیار مناسبی برای این دسته از خریداران باشند.
کمترین فضای سرنشینان
۱ –۲۰۶ صندوق دار
به جرات میتوان گفت که ۲۰۶ صندوق دار دارای کمترین فضای سرنشینان به خصوص در ردیف عقب است. زیرا با توجه به ارتفاع کم سقف این مدل با سطح زمین و صندلیهای پهن ردیف جلویی، اگر تعداد سرنشینان را ۵ نفر با میانگین قد ۱۸۰ و وزن ۸۰ کیلوگرم در حالت استاندارد در نظر بگیریم، به هیچ عنوان این ۵ نفر به طور راحت در این خودرو قرار نخواهند گرفت
۲۰۶ صندوق دار از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۶ لیتر بهره میبرد.
۲-ساینا
یکی دیگر از خودروهایی که دارای فضای سرنشین کمی به خصوص در ردیف عقب خود است، ساینا نام دارد. این خودرو در واقع جانشینی برای تیبا به شمار میرود اما به دلیل طراحی غیر ارگونومیک بدنه و اتاق این مدل، اگر حالت صندلیهای جلو به صورت استاندارد تنظیم شود، تعداد ۵ نفر با میانگین قد ۱۸۰ و وزن ۸۰ کیلوگرم در حالت استاندارد، به هیچ عنوان نمیتوانند به طور راحت سوار بر این خودرو شوند.
ساینا از یک پیشرانه چهار سیلندر ۸ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۵ لیتر بهره میبرد.
۳-رانا
یکی دیگر از خودروهایی که در این رده دارای فضای سرنشین بسیار کم است، رانا نام دارد. این خودرو دقیقا بر روی همان پلتفرم ۲۰۶ صندوق دار ساخته شده و دارای همان مشکلات کمبود شدید فضای عقب و ارتفاع کوتاه سقف است که سوار و پیاده شدن از آن را در ردیف عقب برای یک سرنشین بالغ بسیار سخت میکند.
رانا از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۶ لیتر (مشابه با ۲۰۶ صندوق دار) بهره میبرد
۴-دنا
تعجبی ندارد که نام دنا را نیز در بخش خودروهایی با فضای سرنشین کم میبینیم. زیرا این محصول ملی ایران خودرو با توجه به صندلیهای پر و بزرگ خود در ردیف جلو، دارای فضای سرنشینان بسیار کمی در عقب است و اگر سه فرد بالغ با میانگین قدی ۱۸۰ سانتی متر و وزن ۸۰ کیلوگرم بخواهند سوار بر این خودرو شوند، هرگز درون آن راحت نخواهند بود.
دنا از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۷ لیتر بهره میبرد
۵- ام وی ام ۵۵۰
یکی دیگر از محصولاتی که نام آن در بخش خودروهایی با فضای کم سرنشینان به چشم میخورد، ام وی ام ۵۵۰ نام دارد. زیرا صندلیهای جلو این خودرو به دلیل پهن و بزرگ بودن، در صوتر قرار گیری در حالت راحت برای راننده و سرنشین جلو، باعث به وجود آمدن فضایی بسیار کم برای مسافران بخش عقب شده و افراد بالغ به سختی میتوانند در ردیف عقب این خودرو جای گیرند.
ام وی ام ۵۵۰ از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۲.۰ لیتر بهره میبرد
۶-برلیانس H330
یکی دیگر از خودروهای چینی در این رده که دارای فضای کم سرنشینان است، برلیانس H330 نام دارد. این خودرو نیز همانند ام وی ام ۵۵۰، اگر صندلیهای ردیف جلویی به حالت راحت برای راننده و سرنیشن جلو تنظیم شود، باعث به وجود آمدن فضای کمی در ردیف عقب شده و سه فرد بالغ با میانگین قدی ۱۸۰ سانتی متر و وزن ۸۰ کیلوگرم، به سختی دورن این خودرو قرار خواهند گرفت.
برلیانس H330 از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱۶۵۰ سیسی بهره میبرد
بیشترین فضای سرنشینان
حال نوبت به بررسی خودروهایی با بیشترین فضای سرنشین میرسد که نسخت به سراغ تندر ۹۰ و تندر پلاس میرویم. این خودرو با توجه به ارتفاع سقف خود از سطح زمین، دارای اتاقی نسبتا بزرگ بوده و ۵ فرد بالغ با میانگین قدی ۱۸۰ سانتی متر و وزن ۸۰ کیلوگرم، به راحتی در آن قرار خواهند گرفت و هنگام پیاده شدن نیز با مشکلی خاصی رو به رو نخواهند بود.
تندر ۹۰ و تندر پلاس از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۶ لیتر بهره میبرند
۲-برلیانس H230
از دیگر خودروهای موجود در بخش بیشترین فضای سرنشین، برلیانس H230 نام دارد. این خودرو به دلیل ابعاد بزرگ بدنه و ارتفاع مناسب سقف و طراحی مناسب صندلی های جلو، دارای فضای مناسبی بوده و ۵ فرد بالغ با میانگین قدی ۱۸۰ سانتی متر و وزنی برابر با ۸۰ کیلوگرم، به راحتی درون این خودرو قرار خواهند گرفت.
برلیانس H230 از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۵ لیتر بهره میبرند
۳-بسترن B30
بسترن B30 را میتوان یکی از جدیدترین محصولات وارد شده به بازار خودرویی ایران نامید. این خودرو دارای فضای سرنشین بسیار خوبی بوده و با توجه به ابعاد مناسب خودرو در کنار ارتفاع سقف مناسب، ۵ فرد بالغ در راحتی کامل میتوانند درون این خودرو جای گیرند و به راحتی از آن پیاده شوند.
بسترن B30 از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۶ لیتر بهره میبرند
۴-سمند LX EF7
بی شک، سمند را میتوان یکی از خودروهایی نامید که دارای فضای مناسب برای سرنشینان هستند. زیرا این مدل با توجه به ابعاد، نوع الگوریتم صندلیها و طراحی اتاق، فضای بسیار مناسبی را برای قرارگیری ۵ سرنشین بالغ در خود فراهم میکند و یکی از معقولانه ترین انتخابها در این رده عنوان میشود.
سمند LX EF7 از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۷ لیتر بهره میبرند
۵-بی وای دی F3
از دیگر محصولات چینی که در این بخش قرار دارند، میتوان بی وای دی F3 را نام برد. زیرا همانند اغلب خودروهای چینی، F3 نیز دارای فضای سرنشین بسیار خوبی بوده وبا توجه به طراحی اتاق این خودرو، ۵ فرد بالغ به راحتی درون این خودرو جای خواهند گرفت.
بی وای دی F3 از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۵ لیتر بهره میبرند
۶-جیلی CG6
سرانجام نوبت به آخرین خودرو در این مطلب میرسد و نام آن جیلی CG6 است. این خودرو نیز به تازگی وارد بازار خودرویی ایران شده و با توجه به نوع طراحی بدنه و اتاق، دارای فضای بسیار مناسبی برای سرنشینان است و ۵ فرد بالغ با میانگین قدی ۱۸۰ سانتی متر و وزنی برابر با ۸۰ کیلوگرم، به راحتی دورن این خودرو قرار خواهند گرفت.
جیلی CG6 از یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۵ لیتر بهره میبرند
سلام
جیلی خیلی فضای سرنشینش کم هست، توش نشستم. برای قد بلندها که سخته
داداش نویسنده این مطلب منم من عقب سی جی ۶ نشستم در صورتی هم بوده که صندلی راننده برای ی فرد با قد ۱۸۰ و وزن ۷۵ کیلوگرم تنظیم شده بود. مشکل خاصی نداشتم توش تازه قد من ۱۹۰ و وزنم ۹۸ ع
پارس کو؟
داداش همه ماشین ها تو این مطلب ذکر نشدن فقط بخشی از اونا که تست شده بوده
من با قد ۱۸۶ و وزن ۸۹ در ۲۰۶ sd و رانا نشستم.اما با وجود بزرگتر بودن طول رانا (یه چند سانت) فضای پای سرنشینش از ۲۰۶ sd هم متاسفانه کمتره.تعجب کردم گفتین رانا توی کوچکترینا سومه و ۲۰۶ sd اول.
یه سوالی داشتم صندلی های دنا از سمند بزرگتره؟ چون تقریبا یکین اما گفتین سمند جادار تره.
اره داداش صندلی دنا البته از نظر حجمی بزرگتره ولی ادمو خود در بر نمیگیره یکم هم خشکه
عنوان اشتباه بود. باید مینوشتی بزرگترین سدان های ایران. جای شاسی بلندها خالی بود.
داداش ایشالله مطالب بعدی اونارو هم تست میکنم