مکمل بنزین
گوناگونبرگزیده‌ها

خودروهای جذابی که دوقلب تپنده، درون خود جای داده اند!

خودروهایی که می‌توان در درون کاپوت آن‌ها، موتورهایی دوقلو که در کنار یکدیگر کار می‌کنند را مشاهده کرد، سابقه نسبتاً طولانی در صنعت خودروسازی جهان دارند. درواقع می‌توان این‌گونه گفت که تولیدکنندگان این‌گونه خودروها، می‌توانند اهداف خاص خود را دنبال کنند.

در خودروهای مسابقه‌ای، به‌جای قرار دادن یک قلب تپنده بزرگ‌تر و سنگین‌تر، می‌توان با قرار دادن دو موتور به‌صورت حرفه‌ای، بیشتر به اهداف سرعت و شتاب در خودرو، دست پیدا کرد. حتی در خودروهای آفرود نیز با قرار دادن دو موتور، می‌توان توزیع وزن بین قسمت جلویی و عقب خودرو را متعادل کرده و گشتاور موردنیاز خودرو را با استفاده از یک موتور اضافه، دو برابر کرد.

ازاین‌دست خودروهای جذابی که از دو قلب تپنده، زیر کاپوت خود استفاده کرده‌اند، چه از نوع دست‌ساز و چه پیشرفته‌تر آن‌ها، همیشه وجود داشته و دارند. با چرخان باشید تا با آن‌ها بیشتر آشنا شوید:

سیتروئن 2CV صحرا

خودروی جذاب و البته نوستالژی ما ایرانی‌ها بانام 2CV که در کشورمان بانام ژیان شناخته می‌شود، نیز در این فهرست ما جای گرفته است. درواقع، اواخر دهه 50 و 60 میلادی، هنگامی‌که فرانسوی‌ها، به دنبال نفت در آفریقای شمالی، خانه صحرای بزرگ آفریقا بوده‌اند، از 2CV استفاده کرده‌اند.

خودرویی که در کنار وزن سبک، استحکام بالا و سیستم تعلیق انعطاف‌پذیر برای سفر، ظاهر جذاب و خاصی را نیز در بین خودروهای دیگر آن زمان داشته است. درواقع می‌توان این‌گونه گفت که قرار داشتن یک موتور، درون 2CV مدل صحرا، در صحرای بزرگ آفریقا می‌تواند دو برابر کشنده‌تر و خطرناک‌تر از قرار داشتن دو قلب تپنده درون آن باشد.

مرسدس بنز A38 AMG

اولین نسل از خودروهای کلاس A مرسدس، ورود سختی را به جهان خودرویی داشته‌اند. هنگامی‌که یک مجله، مرسدس A کلاس تازه‌وارد را وارد آزمون خودرویی به نام تست گوزن (Moose Test) کرد، خبرنگار سوئدی آن مجله، در طول آزمون، خودرو را واژگون کرد. خبری که در بین رسانه‌های جهان، برای مرسدس یک فاجعه محسوب می‌شد.

اما AMG وارد میدان شد تا بتواند این موضوع را هرچه سریع‌تر حل‌وفصل کند. راهکار مهندسان AMG، پایین‌تر آوردن سطح A38 و قرار دادن یک موتور دوم برای کاهش سطح عقب خودرو بود. البته دو برابر کردن تعداد موتور، به معنای دو برابر کردن قدرت خودرو نبوده اما این کار توانست زمان شتاب گیری صفرتا 96 کیلومتر بر ساعت آن را به 5.7 ثانیه و سرعت نهایی آن را نیز به 230 کیلومتر بر ساعت برساند.AMG تنها 4 یا 5 نمونه اولیه از این خودرو ساخت و A38، هیچ‌گاه وارد مرحله تولید نهایی نشد.

مینی توئینی

جان کوپر هیچ علاقه‌ای به ایده قرار دادن دو موتور درون اولین خودروی مینی نداشت؛ اما هنگامی‌که او سوار یکی از آن‌ها شد، از قدرت و گشتاور بی‌نظیر آن بسیار شگفت‌زده شده بود. پس تصمیم گرفت خودش یک نمونه از این مینی دوموتوره را بسازد. او یک موتور 1088 سی‌سی مسابقه‌ای باقدرت 82 اسب بخار را در جلوی خودرو و یک موتور 1212 سی‌سی باقدرت 96 اسب بخار را نیز در قسمت عقب خودرو قرارداد تا بتواند منجر به تولد خودروی مینی Twini شود.

اگرچه مینی توئینی، هیچ‌گاه وارد هیچ مسابقه خودرویی نشد اما توانست موفقیت‌های زیادی درزمینهٔ تست‌های سرعت از خود به‌جا بگذارد. متأسفانه، نمونه اصلی این خودرو به دلیل حادثه‌ای که برای کوپر در سال 1965 پیش آمد و منجر به مرگ وی شد، به‌کلی از بین رفت.

ام تی ام TT بی موتو

در سال 2007، خودروی آلمانی آئودی TT، به دستان شرکت تیونینگ MTM برای عمل‌های جراحی که بتواند آن را به یک نمونه دیگر تبدیل کند افتاد. یک موتور تقویت‌شده 1.8 لیتری با سامانه توربوشارژ درجایی قرار گرفت که قبل از آن، صندلی‌های عقب در آنجا قرار داشتند.

موتور دومی که با ترکیب قدرت خود با موتور اول، درمجموع،370 اسب بخار قدرت را به راننده تحویل می‌دادند. این خودروی تقویت‌شده، در پاپنبرگ آلمان نیز ازنظر سرعت، تست شد و به‌سرعت 392 کیلومتر بر ساعت رسید. سرعتی که هیچ‌گاه، آئودی TT معمولی نمی‌تواند به آن دست پیدا کند.

جیپ هوریکین (Hurricane)

طرح مفهومی هوریکین شرکت جیپ، در سال 2005 در موتورشو دیترویت آمریکا به نمایش درآمد. خودرویی که از دو موتور 5.7 لیتری 8 سیلندر که هر یک 330 اسب بخار قدرت تولید می‌کردند، ساخته‌شده بود. یکی از قابلیت‌های جذاب این جیپ جذاب، غیرفعال سازی سیلندرها بود که می‌توانست موتور را با 4 و 8 و یا 12 سیلندر به‌جای 16 سیلندر، راه‌اندازی و روشن کند.

یکی دیگر از قابلیت‌های منحصربه‌فرد این خودرو نیز، فرمان و سیستم تعلیق بی‌نظیر آن بود. فرمان این خودرو قابلیت چرخش 360 درجه را به راننده خود می‌توانست ببخشد.

آلفارومئو بای موتور (Bimotor)

در اوایل دهه 30 میلادی، شرکت آلفارومئو، در مسابقات سرعت به رقیبان خودباخته بود. برای همین در سال 1935، ایده جذاب قرار دادن دو قلب تپنده برای ماشین مسابقه‌ای این شرکت ایتالیایی به میان آمد. دو خودرو با این مشخصه ساخته شد و هردوی آن‌ها نیز در بحث سرعت، بی‌نظیر بودند.

یکی با موتورهای 2.9 لیتری و دیگری با موتورهای 3.2 لیتری که توانست رکورد سرعت 334 کیلومتر بر ساعت را به دست بیاورد. مورد عجیب در مورد این خودرو نیز، این است که تمامی این قدرت زیاد، تنها از طریق چرخ‌های عقب، به جاده منتقل می‌شدند.

تایگر Z100

صاحب این خودرو یعنی جیم دادلی، در سال 2001 قصد شکستن رکورد شتاب گیری اولیه را با این خودرو داشت. برای این کار نیز، او دو موتور متعلق به کاوازاکی ZX9R را با سیستم‌های انتقال قدرت مجزا، درون این خودرو قرارداد.

نتیجه این تلاش نیز، طبق ادعای خودش زمان شتاب گیری صفرتا 96 کیلومتربرساعتی 2.9 ثانیه شد. البته در یک تست غیررسمی نیز، تایگر Z100 توانست در 2.8 ثانیه به این سرعت دست پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا