مکمل بنزین
گوناگوناخبار خودروبرگزیده‌ها

با بدترین خودروهای طول تاریخ آشنا شوید!

همیشه بیشتر تمایل کسانی که صنعت خودرو را دنبال کرده و عاشق برندهای بزرگ و جذاب جهانی هستند، به سمت برترین خودروها ازنظر طراحی ظاهری، شتاب صفرتا صد، سرعت نهایی، ضریب آئرودینامیک، تعداد سیلندر موتور و ازاین‌دست مسائل بوده است؛ اما اگر بخواهیم نگاهی به بدترین خودروهای ساخته‌شده در طول تاریخ داشته باشیم چه؟ این خودروها چه ویژگی‌هایی داشته‌اند که مستحق چنین لقبی هستند.

با چرخان همراه باشید تا آن‌ها را بیشتر بشناسیم:

18-بی ام و X6 2007

طراحی این خودروی باواریایی را می‌توان عجیب‌ترین سبکی دانست که این شرکت برای آن در نظر گرفته است. این X7 درواقع ترکیبی از سبک شاسی‌بلند و سدان اسپرت بوده که البته نتوانست در هیچ‌یک از این دو کلاس خودرویی خوب عمل کند. درواقع ارتفاع بالای خودرو و نحوه نشستن راننده که به خاطر مرکز ثقل بالای X7 بوده باعث می‌شد که راننده نتواند در سرپیچ ها مانند یک سدان اسپرت، خودرو را هدایت کند. ویژگی‌های آفرود نیز هیچ‌گاه مانند دیگر خودروهای شاسی‌بلند این کلاس خودرویی، در نظر گرفته نشده بودند.

17-سیتروئن C3 پلوریل 2003

این خودرو یک نسخه از C3 سوپرمینی است که توسط سیتروئن تولید شد. درحالی‌که نسخه معمولی C3، یک خودروی کارآمد کوچک محسوب می‌شود اما در نقطه مقابل، این پلوریل (Pluriel) را می‌توان یک فاجعه دانست. درواقع دلیل اصلی این دلیل، نه طراحی آن بلکه سقف پارچه‌ای خودرو بوده که قابل‌جمع شدن به سمت عقب است؛ اما فضای کافی برای قرار گرفتن این سقف داخل خودرو وجود نداشت. همچنین در هنگام باران‌های شدید، آب به داخل خودرو از طریق سقف چکه می‌کرد که یک نکته بسیار منفی تلقی می‌شود.

16-جگوار تایپ X مدل 2001

جگوار این خودروی X-Type را به این دلیل طراحی کرد تا بتواند با خودروهای دیفرانسیل عقب (RWD) رقابت کند؛ اما مشکل اینجا بود که جگوار یا به عبارت دقیق‌تر، شرکت فورد، نمی‌خواستند پولی برای توسعه یک پلتفرم جدید هزینه کنند. به همین خاطر، فورد از پلتفرم خودروی کانتور (Contour) خود که یک مدل چهارچرخ محرک بود استفاده کرد. اگرچه در سال ابتدایی، فروش این خودرو عدد قابل‌قبول 33,018 دستگاه بود اما این وضع دوام نیاورد و مشتریان با اعلام اینکه این مدل، یک خودروی جگوار اصیل نیست، دیگر از آن استقبال نکردند. نآننا

15-پونتیاک آزتک 2001

زمانی که این خودروی پونتیاک در موتورشو دیترویت آمریکا برای اولین بار به نمایش درآمد، هیچ‌کس علاقه‌ای به طراحی خنده‌دار آن نداشت. اگرچه این آزتک با طراحی زشت، سطوح پلاستیکی زیاد به‌کاررفته روی بدنه و جثه بزرگ و غیراستاندارد خود، زیاد دوام نیاورد و از خط تولید خارج شد اما پس از توقف تولید و ظاهر شدن در سریال معروف Breaking Bad و استفاده شدن توسط شخصیت اول فیلم والتر وایت در نظر مردم یک خودروی جذاب‌تر از گذشته به نظر آمد.

  افزایش شدید قیمت خودرو به بهانه لغو برجام در تابستان 97 رخ خواهد داد؟

14-فیات مولتیپلا 1998

اگر جایزه‌ای برای عجیب‌ترین طراحی خودرو وجود می‌داشت، این خودروی ایتالیایی فیات به‌راحتی می‌توانست رتبه اول را به خود اختصاص دهد. چراغ‌های مخصوص نور بالا، به زیرستون‌های جلویی خودرو رفته‌اند و نمای دایره‌ای شکل تمامی چراغ‌های جلویی، اصلاً به‌ظاهر خودرو نمی‌خورند. راحی عقب نیز درست مانند جلویی، عجیب محسوب می‌شود؛ اما قدرت خوب و راحتی داخل کابین از مزایای قال توجه مولتیپلا 1998 بوده‌اند.

13-جنرال موتورز EV1 1997

این خودروی شرکت GM آمریکا یک مدل پیشتاز در زمان خود بود. درواقع به دلیل استفاده از موتوربرقی، سرعت مناسب و ادعاهای جنرال موتورز در مورد اینکه EV1 می‌تواند هم مسافت قابل قبولی را ی نماید و هم با حذف موتورهای بنزینی، آلودگی را تا حد زیادی کاهش دهد، این مدل در ابتدا یک خودروی جذاب جلوه می‌کرد؛ اما به دلیل فن‌آوری ضعیف باتری‌های اسید-سربی آن زمان، این خودرو هیچ‌گاه نتوانست حرف‌های جنرال موتورز را ثابت کند و خیلی زود به تاریخ پیوست.

12-آلفارومئو GTV 6 مدل 1985

علامت GTV را آن دسته از خودروهای آلفارومئو بر تن می‌کنند که نمونه‌های قدرتمند و مخصوص مسابقه‌ای مانند خودروهای رالی قهرمانی دهه 60 و 70 میلادی بودند؛ اما این خودروی دهه هشتادی، هیچ‌گاه مانند آن‌ها قدرتمند و جذاب نبود. ظاهر خودرو با بدنه موسوم به فست بک (Fastback) هیچ‌گاه لایق علامت GTV نبوده است. موتور GTV 6 نیز یک فاجعه محسوب می‌شد. شلنگ‌ها، لوله‌ها و بست های داخل موتور خوب درست نشده و منجر به نشتی دائم سوخت و روغن از داخل موتور می‌شدند. حتی در بعضی مواقع، موتور خودرو هم به خاطر این عوامل، به‌کلی آسیب می‌دید.

11-مازراتی بای توربو 1984

نمونه بای توربو نیز یک خودروی دیگر است که یک برند لوکس ساز، تصمیم به تولید یک نمونه کوچک‌تر و باقیمتی ارزان‌تر گرفته است. در یک حرکت جسورانه، مازراتی تصمیم به توقف تولید موقتی سوپرخودروهایش گرفت و قصد کرد نمونه‌های کوچک‌تری را باقیمت پایین‌تر تولید کند. نتیجه این تصمیم همین بای توربو بوده است. درواقع این خودرو با ظاهر نه‌چندان جذابش، اولین نمونه‌ای محسوب می‌شد که در تولید انبوه، از سیستم توربوشارژ دوقلو استفاده کرده است؛ اما بای توربو خودروی خوبی محسوب می‌شد اگر سیستم توربو نشتی نداشت، زود خراب نمی‌شد، از کار نمی‌افتاد و تا این حد بد ساخته نمی‌شد.

10-فراری موندیال 8 مدل 1980

اگرچه فراری، برندی نیست که شما انتظار قرار داشتن نام آن در این فهرست را داشته باشید اما بالاخره فراری نیز ممکن است در طول زمان، اشتباه کرده باشد. موندیال یک خودرویی بود که بر اساس سیستم تعلیق 308 ساخته‌شده و یک نمونه بزرگ، سنگین و ضعیف به‌عنوان یک فراری بود. سیستم‌های الکترونیکی معمولاً از کار می‌افتادند و بوی سوختن سیم‌ها نیز امری غیرعادی تلقی نمی‌شد. موتور خودرو نیز سهم خود را از این مشکلات داشت و همه به خاطر تولید یک خودروی بی‌کیفیت و ارزان‌قیمت توسط فراری، از آن به‌شدت انتقاد کردند.

  بازی پیش روی خودروسازان و قیمت احتمالی سایپا و ایران‌خودرو

9-کوروت 305 کالیفرنیا مدل 1980

درواقع به لطف استانداردهای سخت‌گیرانه دولت فدرال آمریکا در دهه 70 به خاطر بحران نفتی جهانی، بسیاری از خودروهای با موتور حجیم و پرمصرف دهه 60 میلادی، خود را بازنده این تصمیم می‌دیدند. یکی از این خودروها، کوروت شرکت شورلت بود که بیشترین ضربه را خورد. خودرویی که در آن زمان با موتور کم‌حجم V8، تنها می‌توانست 180 اسب بخار قدرت تولید کند. درواقع فقط در ظاهر و اسم کوروت بود و عصاره آن را به‌کلی گرفته بودند؛ اما به‌مرورزمان و به لطف پیشرفت فن‌آوری، کوروت توانست جایگاه خود را دوباره پیدا کند.

8-استون مارتین لاگوندا 1976

لاگوندا شرکت استون مارتین، یک خودروی دهه هفتادی بود که داخل کابین آن پر از چرم بوده و از داشبورد دیجیتالی LED استفاده می‌کرد؛ اما تا زمانی که این داشبورد و سیستم‌های دیجیتالی خوب کار می‌کردند همه‌چیز خوب بود ولی خراب شدن دائمی سیستم‌های الکترونیکی و حتی مشکلات مکانیکی موجود در موتور خودرو ک همیشه آن را نیاز به تعمیر می‌کرد از موارد اساسی بودند که باعث قرار گرفتن نام آن در این فهرست شده‌اند

7-ترابانت 1975

ترابانت یک کلمه آلمانی است که به معنای «ماهواره» می‌دهد. درواقع نام ترابانت از سفینه فضایی اسپوتنیک شوروی الهام گرفته است. خودرویی که در آلمان شرقی تولید شد و از نمونه‌هایی است که در آن سال‌ها توسط کمونیسم و بلوک شرق ساخته‌شده بود؛ اما موتور خودرو، کاملاً ناکارآمد و قدیمی بوده و تنها می‌توانست 26 اسب بخار قدرت تولید کند. خروجی‌های اگزوز نیز آلایندگی بسیار زیادی تولید می‌کردند. درواقع این خودرو،9 برابر هیدروکربن بیشتر و 5 برابر مونوکسید کربن بیشتری نسبت به استاندارد 2007 اروپا تولید می‌کرد.

6-بوند باگ سه‌چرخ 1970

بوند باگ محصولی است که از ایده فایبرگلاس بودن یک خودرو نشئت می‌گیرد. درواقع ازآنجایی‌که برای ساخت این خودرو، دیگر نیازی به هزینه دادن برای فرایندهای تولیدی پیچیده ورقه‌های فولادی و آهنی یک خودروی معمول نبوده و آن‌ها می‌توانستند هر شکل دلخواهی را روی آن پیاده کنند، نتیجه کار شبیه دماغه یک فضاپیما در فیلم‌های علمی-تخیلی شده بود. همچنین چون قوانین مالیاتی بریتانیا، مالیت کمتری به خودروهای سه‌چرخ اعمال می‌کرد، این شرکت تنها از سه‌چرخ روی آن استفاده کرد.

  سدان XJ، پرچمدار جگوار!

5-سوبارو 360 مدل 1968

سوبارو 360 یک خودروی کوچک، دوست‌داشتنی و ضعیف بود که شباهت زیادی به فولکس‌واگن بیتل داشت؛ اما نباید گول ظاهر دوست‌داشتنی آن را خورد چون این خودرو یک فاجعه محسوب می‌شد. موتور دو زمانه این سوبارو، تنها می‌توانست 25 اسب بخار تولید کرده، به‌سرعت نهایی 88.5 کیلومتر بر ساعت برسد و شتاب صفرتا 80 کیلومتر بر ساعت آن نیز،37.5 ثانیه طول می‌کشید. همچنین به دلیل قرار داشتن لولاهای درب در قسمت عقب، در هنگام وجود جریان باد با سرعت حدود 30 کیلومتر بر ساعت، به دلیل نداشتن قفل درب از داخل، درب آن به‌راحتی در حین حرکت باز می‌شد.

4-امفی کار 1961

امفی کار (Amphicar) که در لغت به معنای یک خودروی دوزیست است به این منظور طراحی‌شده بود که هم در آب و هم‌روی جاده حرکت کند؛ اما باقدرت کم رو جاده و سرعت بسیار پایین حدود 12 کیلومتر بر ساعت روی آب و همچنین نشت آب به داخل خودرو، هیچ‌گاه نتوانست مأموریت خود را به‌عنوان یک دوزیست، به‌درستی انجام دهد.

3-فولر دیماکسیون 1933

این خودرو که توسط بوکمینستر فولر طراحی شد، درواقع قرار بود هم یک خودروی زمینی و هم یک هواپیما باشد که در مواقع نیاز، با متورم شدن بال‌ها، توان پرواز به راننده می‌داد؛ اما در نسخه نهایی و تولیدی، هیچ‌گاه از بال استفاده نشد و به همین خاطر راننده و سرنشینان آن در جاده، احساس راندن یک توده بزرگ و حجیم از آهن را که البته یک خودروی سه‌چرخ کم قدرت بود، داشتند.

2-اوورلند اکتواتو 1911

اکتواتو (OctoAuto) خودرویی بود که طراح آن می‌خواست ایده قرار گرفتن 8 چرخ به‌جای چهارتا را برای راحتی بیشتر و ظاهری جذاب‌تر، امتحان کند. درواقع این خودرو یک مدل تغییریافته از اوورلند 1910 بود که بیش از 6 متر طول داشت و طراحی آن حتی یک سفارش تولید برای خریدن خودرویش را نیز دریافت نکرد.

1-هورسی هورسلس 1899

درواقع کلمه هورسلس (Horsless) یا بدون اسب به همان خودرو اطلاق می‌شد که در این مدل خاص، یک اسب چوبی نیز در قسمت جلویی هورسی (Horsey) چسبانده شده بود. دلیل اصلی این طراحی عجیب نیز، به‌اشتباه افتادن اسب‌ها در جاده‌ها بود که آن‌ها خیلی از مواقع از خودروها ترسیده و با آن‌ها تصادف می‌کردند. پس شاید این طراحی می‌توانست آن‌ها را گول بزند. البته هیچ‌گاه مشخص نشده که آیا این خودروی قرن نوزدهمی هیچ‌گاه به مرحله تولید رسیده یا تنها حاصل تصورات عجیب و مضحک یک طراح بوده‌اند.

 

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. بقیه رو ندیدم که نظر بدم ولی خدایی BMW X6 نه تنها فاجعه نبود که یه شاهکار واقعی بود و هست. طراحی خلاقانه ایی که باعث ایجاد سبک جدیدی در خودروسازی شد. راحتی و خوش نشینی سدان ها رو با ابهت خاص شاسی بلندها ترکیب کرد یعنی از اس یو وی ها راحت تر بود و از سدان ها جذاب تر. نمیدونم این انتخاب ها رو چه کسایی میکنن ولی خیلی وقتا درست نیست. مثل فیلم های اسکاری که خیلی هاشون به شدت حوصله سر بر هستند ولی توسط آکادمی انتخاب میشن در حالی که نظر مردم چیزه دیگست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا