مکمل بنزین
آموزش

کارهایی که بایستی قبل و بعد از یک تصادف خودرو انجام دهیم؟

همیشه وقتی تصادفی اتفاق می‌افتد، آن‌قدر فضا درهم و گیج کننده است که انسان نمی‌داند در آن موقع باید چه کار کند؟ گاهی در این مواقع، فکر ما درست کار نمی‌کند.

در اینجا سعی می‌کنیم تا چند راه حل مفید هنگام بروز تصادف را برای شما بیان کنیم.

1310122616547317829

پیش از هر اتفاقی، همیشه آماده باشید

حادثه هیچ گاه خبر نمی‌کند، شاید این مثل معروف را همه شما خوانندگان شنیده باشید، بنابراین باید همیشه آماده مقابله با حوادث باشیم. این آمادگی برای ماشین شما چیست؟ بیمه، معاینه فنی دوره‌ای، همراه داشتن گواهینامه و مدارک ماشین و مهم‌تر از همه داشتن یک کیت وسایل اورژانسی درون خودرو!

کیت اورژانسی که باید برای مواقع ضروری همراه شما باشد، باید موارد زیر را شامل شود:

  • کیت کمک‌های اولیه
  • چراغ قوه
  • چاقوی تیز برای بریدن کمربند ایمنی
  • چکش برای شکستن شیشه
  • داشتن مثلث خطر برای استفاده کنار جاده

البته در مقالاتی که در این حوزه وجود دارد، برخی کارشناسان وجود موارد زیر را نیز ضروری می‌دانند:

  • وجود وسیله‌ای که بتوان با آن عکس برداری کرد. مثل گوشی هوشمند
  • کاغذ و قلم برای یادداشت گزارش حادثه تا زمان رسیدن نیروهای کمکی و پلیس
  • کارت پزشکی و سلامت افراد درون خودرو
  • لیستی از شماره‌های تماس برای مواقع ضروری

بسیاری از موارد گفته شده، وسایلی هستند که به راحتی و همیشه در کنار شما هستند، پس هیچ توجیهی برای عدم وجود آن‌ها در خودروی شما ندارد. شاید این موارد همیشه به درد شما نخورند، اما به این فکر کنید که در مواقع تصادف همین وسایل جان شما را نجات خواهند داد.

18zbro234j859jpg

مطمئن شوید که همه سالم هستند و می‌توانند حرکت کنند

زمانی که یک حادثه بروز می‌کند، اولین کار حفظ ایمنی و سلامت افراد است؛ بنابراین قبل از اینکه هر کاری انجام دهید، مطمئن شوید که همه افراد سالم هستند. به همین دلیل سعی کنید که تک تک افراد حاضر در خودرو را معاینه اولیه کرده و از سلامت اولیه آن‌ها مطمئن شوید. اگر فردی جراحتی دارد، پیش از هر اقدامی با اورژانس تماس بگیرید. اگر هیچ اطلاعاتی از علم پزشکی و کمک‌های اولیه ندارید، سعی کنید به افراد مصدوم دست نزنید. گاهی افراد حالشان پس از چند ساعت حاد می‌شود.

هرگاه از سلامت افراد حاضر مطمئن شدید، سعی کنید همه آن‌ها را به یک محیط امن منتقل نمایید.

در هر صورت، چه تمایل به جابه جا کردن خودروی خود داشته باشید یا نه، سعی کنید در همان ابتدای رخداد، مثلث خطر، مخروط یا هر وسیله‌ای را که برای مطلع کردن سایر رانندگان در دسترس دارید، نصب نمایید. اگر تصادف در شب رخ‌داده باشد، این کار به سایر رانندگان کمک خواهد کرد. فراموش نکنید که جلوگیری از تصادفات بعدی نیز وظیفه ماست.

  ۱۰ نکته حائز اهمیت در خرید تایر خودرو!

پس اگر کنار جاده، شانه خاکی یا فضای بازی برای انتقال خودرو وجود ندارد، سعی کنید تا سایر رانندگان را از این رخداد باخبر سازید.

خونسردی خود را حفظ نمایید

اگر تصادف رخ‌داده به دلیل اشتباه شما نبوده و مقصر طرف مقابل است، سعی کنید به هیچ وجه عصبانی نشده و از داد و فریاد بیجا خودداری نمایید. اجازه بدهید تصمیمی درست راه گشای کار شما باشد. بله این کار سخت است، اما می‌توان آن را انجام داد.

در ابتدا از سرزنش کردن خود، راننده و دیگران خودداری نمایید. سپس سعی کنید تا وضعیت را کمی تحلیل کرده و تصمیم درستی بگیرید. عصبانی شدن شما قدرت تصمیم گیری صحیح را کاهش داده و باعث می‌شود مشکلات شما دو چندان شود.

به خاطر داشته باشید، شما نیاز به تبادل اطلاعات با پلیس، اورژانس و … دارید. شاید تماس و پیگیری بیمه نیز وظیفه شما باشد. دقت کنید در صورتی که مقصر حادثه باشید، ممکن است طرف مقابل به سمت شما حمله ور شده و با عصبانیت و داد و بیداد به استقبال شما بیاید. سعی کنید با کمی احترام، شرایط را آرام کنید.

با پلیس تماس بگیرید

اولین عمل پس از اطمینان از سلامت افراد، تماس با پلیس است. حتی اگر تصادف بسیار جزئی است، این کار را فراموش نکنید. اگر در محلی غیر از شهر و کشور خود هستید، حتما از افراد دور و اطراف خود، شماره پلیس محلی را طلب کنید.

زمانی که پلیس به صحنه می‌رسد، شما باید:

  • گواهینامه خود را ارائه دهید
  • مدارک مورد نیاز خودرو و احراز هویت را به پلیس ارائه دهید
  • آدرس دقیق و تلفن خود را حتما در کنارتان داشته باشید

امکان دارد پلیس از شما بخواهد تا گزارش تصادف را پر کرده و میزان خسارت وارد شده را نیز بنویسید. با راننده دیگر نیز صحبت کنید و در کنار هم به آرامی اقدام به پر کردن این گزارش نمایید.

دقت کنید که قوانین این حوزه، نسبت به هر کشور و هر دولت متفاوت است. پس توقع برخوردی شبیه به کشور خود از سوی پلیس را نداشته باشید. پیش از مسافرت با خودرو به کشور دیگر، حتما قوانین رانندگی آن‌ها را مطالعه و یا با خود به همراه داشته باشید.

  چگونه مثل یک حرفه ای بار سفر ببندیم! (ویدئوی اختصاصی)

پس از مکتوب شدن گزارش، سعی کنید تا نسخه‌ای از آن را همراه خود نگاه دارید. در غیر این صورت، نام افسر پلیس، شماره برگه گزارش و تلفن پلیس را دریافت نمایید. سعی کنید به هیچ وجه قبل از رسیدن افسر پلیس، صحنه تصادف را ترک نکنید. ترک صحنه تصادف، حتی اگر مقصر حادثه شما نباشید، گزارش جرم تلقی شده و ممکن است در آینده برای شما مشکل ساز شود.

شاید گاهی اوقات، به دلیل کم بودن خسارات وارده، هر دو طرف تصادف با هم توافق نمایند، اما سعی کنید هیچ گاه بدون حضور پلیس با هم توافق ننمایید! در این صورت بعدا هیچ شاهدی برای اثبات درستی حرف شما وجود ندارد. به همین دلیل گزارش ساده پلیس بهترین شاهد برای شماست. ضمن اینکه این گزارش، برای دریافت خسارت از سوی بیمه نیز به شدت به شما کمک خواهد کرد؛ چون امکان جعل آن وجود ندارد.

همچنین این گزارش باعث می‌شود که طرف آسیب دیده، عیوب دیگر ماشین خود را به تصادف رخ داده نسبت ندهد.

اطلاعات راننده روبه‌رو را دریافت کنید

مادامی که منتظر رسیدن پلیس به سر صحنه تصادف هستید، سعی کنید تا اطلاعات شخصی خود را با راننده روبرویی مبادله نمایید. جابه جایی موارد زیر به شما کمک خواهد کرد:

نام، آدرس، شماره تلفن، مدل و سال ساخت خودرو، شماره پلاک، نام شرکت بیمه کننده خودرو، شماره گواهینامه و کارت ماشین

اگر راننده مقابل، مالک خودرو نبود، سعی کنید تا تلفن مالک اصلی خودرو را حتما از وی دریافت نمایید.

به جز این موارد، هیچ اطلاعاتی را در اختیار طرف مقابل نگذارید. جا به جایی مدارک را نیز منوط به حضور پلیس کنید.

پیش از حضور پلیس به قصور خود اعتراف ننماید

برای حفظ سلامتی خود، سعی کنید تا پیش از حضور پلیس، به اشتباه یا قصور خود اعتراف نکنید. گزارش ها نشان می‌دهد که اگر پیش از بررسی پلیس، خود را مقصر جلوه داده و بابت این اتفاق عذرخواهی کنید، پس از حضور پلیس، در صورت اشتباه بودن این تفکر، امکان تغییر شرایط سخت شده و یا دیگر وجود ندارد.

  خودروهای الکتریکی چند سال قدمت دارند؟

اجازه دهید پلیس و اداره بیمه، مقصر را شناسایی کنند. طبیعتا آن‌ها بیشتر از شما قوانین را می‌دانند.

ثبت تصاویر و گزارش برای اداره بیمه

شاید پیش خوش بگویید که اتفاقات رخ داده از تصادف را فراموش نخواهید کرد، اما بدانید در آن شرایط همه چیز از یاد شما خواهد رفت. پس در همان لحظات سعی کنید از میزان خسارات خودروی خود و طرف مقابل تصاویری را ثبت نمایید. همچنین شرایط تصادف و محیط رخ دادن این اتفاق را نیز از قلم نیندازید.

طبیعتا تمام این تصاویر را می‌توانید با اسمارت خود ثبت نمایید، اما در صورت امکان همیشه یک دوربین را برای موارد این چنینی با خود داشته باشید. هرچه بیشتر عکس بگیرید، در آینده بیشتر به شما کمک خواهد شد.

مراجعه به دکتر را فراموش ننمایید

حتی اگر پس از تصادف احساس می‌کنید که شرایط خوبی دارید، مراجعه به دکتر را فراموش ننمایید. ممکن است شما حس بدی نداشته باشید، اما باید بدانید برخی از جراحات در صحنه تصادف خود را نشان نداده و با گذشت چند ساعت عود می‌کنند.

آدرنالین ترشح شده در بدن شما به راحتی می تواند جراحت شما را پنهان سازد. آن‌گاه پس از چند ساعت، با دردهایی جدید مواجه خواهید شد. به یاد داشته باشید که برخی از مشکلات به وجود آمده، پس از 24 ساعت از زمان بروز، تازه مشخص می‌شوند.

بر اساس گزارش کلینیک مایو، مشکلات زیر مهم‌ترین اتفاقات پس از بروز یک تصادف است:

  • درد و سفت شدن گردن
  • بدتر شدن درد با حرکت گردن
  • از دست دادن طیف وسیعی از حرکات گردن
  • سر درد، شروع از کف جمجمه
  • درد در شانه و حساسیت به لمس بدن
  • بی حسی بازوها و احساس سوزن سوزن شدن بدن
  • خستگی
  • سرگیجه

به محض اینکه هر کدام از علائم فوق را در بدن خود احساس کردید، باید سلامتی خود را در اولویت قرار دهید. حتما از آسیب‌هایی که به ناحیه ستون فقرات و گردن شما وارد شده است اطمینان حاصل کنید. اصلا فکر نکنید که این دردها گذرا هستند. دکتر برای این چنین مواردی است!

 

محمد سعید بهمنی

از سال 88 کار خبری رو شروع کردم و از سال 89 در حوزه IT مشغول بودم! چرخان، فرزند اول من و متولد 1394 هست! من فارغ التحصیل روابط بین الملل؛ عاشق ماشین، سرعت و سفر! هر سوالی بودم؛ با افتخاردر خدمتم Email: Saeid.bahmani@gmail.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا