مکمل بنزین
گوناگونبرگزیده‌هابرترین‌ها

10 خودرویی که یک دهه گذشته صنعت خودروسازی را بازتعریف کرده اند!

بدون شک، دهه گذشته میلادی، برای صنعت خودروسازی که بیش‌ازپیش جذابیت‌های بی‌شماری را به دست آورده و به سمت جلو می‌رود، ده‌ساله بسیار مهم و تأثیرگذاری به شمار می‌رود. چه بخواهد این جذابیت، جنگ برای به دست آوردن اسب بخار بیشتر در خودروهای آمریکایی باشد، چه برای هرچه مدرن‌تر و بهینه‌تر شدن خودروهای برقی و چه برای سلطه پیدا کردن خودروهای کراس اوور و شاسی‌بلند، این دهه، ده سال بسیار مهم و تأثیرگذار بوده است.

به همین خاطر، هر پیشرفت و جذابیتی که در این صنعت رخ‌داده است باید خودروهایی باشند که به‌صورت ویژه، نمایانگر این ده‌ساله صنعت خودروسازی بوده‌اند. البته شاید محدود کردن بهترین‌ها ازنظر فن‌آوری، تأثیرگذاری روی صنعت خودرو و مؤلفه‌های کلی دیگر، کار راحتی نباشد اما شما می‌توانید در این فهرست که شماره‌گذاری‌های آن، هیچ دلیل خاصی ندارند، با 10 خودرویی روبرو شوید که دهه گذشته این صنعت را تعریف کرده‌اند.

1-دوج چلنجر Hellcat(گربه جهنمی)

این خودروی عضلانی و اسپرت آمریکایی، تنها به یک دلیل در این فهرست جای‌داده شده است و آن‌هم کلمه‌ای به نام «قدرت» است. دهه گذشته جایی بوده است که قدرت‌های هیولایی از خودروهایی با تولید انبوه سردرمی آوردند و شاید برای این گزینه، هیچ خودرویی بهتر از گربه جهنمی دوج باقدرت 707 اسب بخار نباشد. البته چلنجر نه‌تنها آخرین خودرویی در جهان است که می‌توان آن را یک «خودروی عضلانی» نامید، بلکه بیش‌ازپیش جایگاه خود را تثبیت و محکم نیز کرده است.

درحالی‌که شورلت کامارو و فورد موستانگ، جایگاه جهانی خود را به‌عنوان خودروهای اسپرت و نه عضلانی به دست آورده‌اند اما چلنجر همچنان دیگران را به چالش کشیده و با همان کلاس خودرویی خود به‌پیش می‌تازد. خودرویی که در سال 2008 باز متولد شد، اما سال 2010 بود که این عضلانی آمریکایی، به بلوغ رسید و سریع و سریع‌تر شد.

2-پورشه 918 اسپایدر

این خودروی هیبرید آلمانی از همان ابتدای کار خود، توانسته بود راه خود را از رقیبان دیگرش مانند فراری لافراری و مک لارن P1 جدا کرده و به خاطر فن‌آوری‌های به‌روز و مدرنی که در پورشه در آن استفاده کرده بود، تأثیر به سزایی بر دیگر محصولات بعدی این شرکت اشتوتگارتی بگذارد. حتی فن‌آوری پیشرفته 918 اسپایدر، راه را برای پیشبرد خودروهای موفقی مانند تایکان برقی پورشه نیز بازکرده است.

  15 دانستنی جذاب صنعت خودرو که تاکنون نمی‌دانستید!

البته تنها قدرت ترکیبی بی‌نظیر 887 اسب بخار و موفقیت بی‌نظیر این خودرو در پیست نوربرگرینگ نبوده که دلیل ماندگاری آن شده است بلکه بهینه بودن مصرف سوخت زمانی که صحبت از هیبرید بودن و بسته‌های باتری نیز به میان میاید، بازهم این خودروی پورشه، حرف زیادی برای گفتن دارد.

3-مرسدس بنز SLS AMG

این خودروی آلمانی که در اوایل دهه گذشته یعنی ابتدای سال 2010 معرفی‌شده بود، در بین آخرین خودروهای AMG جای می‌گیرد که از پیشرانه تنفس طبیعی 8 سیلندر استفاده کرده است. این خودروی جذاب، همچنین با طراحی خود توانست نامش را به‌عنوان یک خودروی نمادین در تاریخ خودروسازی ثبت کرده و مسیر شرکت AMG برای محصولات بعدی‌اش را هموارتر کند.

البته این خودروی خوش‌چهره و جذاب مرسدس AMG، بعدها با یک خودروی اسپرت در رده جهانی بانام AMG GT جایگزین شد و تولید آن متوقف شد.

4-شورلت کوروت (C7)

نسل موسوم به C7 از شورلت کوروت، نمایانگر خودروهای اسپرت موتور جلو آمریکایی بوده که در سال 2010 اتفاق افتاد. درواقع مهندسان و طراحان شورلت، با این کار قصد داشتند تا بیشترین قدرت ممکن را از این خودرو و قلب تپنده‌اش، استخراج کنند.

این خودروی اسپرت آمریکایی، با یک موتور 6.2 لیتری 8 سیلندر مجهز به سامانه سوپرشارژ تغذیه می‌شود که می‌تواند قدرت 755 اسب بخار و گشتاور عالی 969 نیوتون متر را تولید کند. البته در حال حاضر، این خودرو تبدیل به یک خودروی موتور وسط شده و نسل C7 از کوروت نیز به تاریخ پیوسته است.

5-مک لارن 720S

قبل از این‌که بخواهد سال 2010 شروع بشود، مک لارن حتی به‌عنوان یک خودروساز، وجود خارجی نداشت. البته این شرکت خودروهای مسابقه‌ای تولید می‌کرد اما شرکتی نبود که بخواهد با تولید خودروهای جاده‌ای نیز، دیگر رقیبان جدی و مطرحی مانند فراری و لامبورگینی را به چالش بکشد. سال 2010 بود که مک لارن بریتانیایی، خودروی 720S خود را به میدان مبارزه فرستاد.

  آزمایش‌های زمستانی جتور T-1، شاسی‌بلند آفرودی چری

خودرویی با قلب تپنده 4 لیتری 8 سیلندر که می‌توانست با سیستم توربو دوقلو،710 اسب بخار قدرت به زیر پای راننده خود منتقل کند. حالا که پرونده دهه گذشته میلادی بسته‌شده است، نمی‌توان صنعت خودروسازی را بدون مک لارن و خودروی نمادین این شرکت یعنی 720S تصور کرد. خودرویی که کارت ورود این شرکت را به باشگاه خودروسازان جهانی صادر کرد.

6-بنتلی بنتایگا

سال 2010 سالی بود که به‌صورت گسترده باروی کارآمدن خودروهای کلاس شاسی‌بلند مزین شده بود. تویوتا راو 4 اولین خودروی شاسی‌بلندی بود که در آمریکا توانست لقب بهترین فروش را به دست بگیرد؛ اما یک شاسی‌بلند فوق لوکس از طرف بنتلی لوکس ساز، شاید مبحث دیگری باشد.

بنتلی بنتایگا در سال 2015 روی کارآمد و از آن زمان تاکنون، استون مارتین، لامبورگینی و رولز-رویس نیز این روش را برای ساخت یک شاسی‌بلند عجیب و جذاب با برند خودشان، دنبال کردند. حتی فراری نیز برنامه‌ریزی‌هایی کرده است تا وارد این بازار پررونق جهانی یعنی شاسی‌بلند ها شود.

7-تویوتا 86 و سوبارو BRZ

البته دهه گذشته تنها مختص خودروهای پرقدرت با اسب بخار بالا یا شاسی‌بلند های لوکس و گران‌قیمت نبوده‌اند. بلکه شرکت‌هایی مانند تویوتا و سوبارو ژاپن، با همکاری با یکدیگر، ثابت کرده‌اند که همه‌چیز قدرت و مؤلفه‌های لوکس نبوده و می‌توانند خودروی اسپرت و جذابی را تولید کنند که باقیمت پایین کمتر از 30,000 دلار نیز بتواند کارهای بزرگی را انجام دهد.

شاید به‌جز مزدا MX-5 که یک خودروی اسپرت نمادین محسوب می‌شود، بتوان تنها تویوتا 86 و سوبارو BRZ را، یک خودروی اسپرت با موتور تنفس طبیعی دانست که احتمالاً هیچ‌گاه تکرار نخواهند شد.

8-فورد F150

چگونه می‌توان فهرستی از بهترین‌ها داشت اما نام یک وانت جذاب، قدرتمند، عضلانی و خوش‌چهره‌ای را که توانسته در سال‌های متمادی، پرفروش‌ترین خودروی کشور آمریکا باشد را نیاورد. این دهه حتی با معرفی یک نمونه خاص از فورد F150 بانام رپتور (Raptor) شروع شد که باقابلیت‌های آفرودی خود، انقلابی در این کلاس خودرویی به پا کرد.

  با رقیب چینی تسلا بیشتر آشنا شوید!

در سال 2014، سری F شرکت فورد وارد سیزدهمین نسل خود شد و توانست اولین خودروی تولید انبوه آمریکایی لقب بگیرد که برای کاهش وزن خود، به‌صورت گسترده، در آن از آلومینیوم استفاده‌شده است.

9-بوگاتی شیرون

شاید عبارت «بازی عوض کن» یا تغییردهنده معادلات خودرویی جهان را بتوان به بوگاتی ویرون داد که این شرکت در سال 2005 آن را معرفی کرد؛ اما بوگاتی، یازده سال پس‌ازآن و با معرفی مدل شیرون خود، همه‌چیز را به سمت هیولایی شدن بیشتر وبرتری بی‌قیدوشرط، پیش برد. این هیولای جذاب که با یک انجین حجیم 8 لیتری 16 سیلندر (W16 همراه شده بود) توانست تا اواخر سال 2019 و بابروزرسانی هایی که در آن صورت گرفت، به‌سرعت بیش از 300 مایل بر ساعت (483 کیلومتر بر ساعت) برسد.

این خودرو همچنین علاوه بر تمام رکورد شکنی‌هایش، رکورد 0-400-0 کیلومتر بر ساعت را نیز که در 41.96 ثانیه به انجام رساند، شکست.

10-تسلا مدل S

زمین‌ بازی خودروسازی یک‌بار برای همیشه در دهه گذشته و در سال 2012، تغییر کرد؛ یعنی سالی که تسلا مدل S راه خود را به سمت بازارهای خودرویی جهآن‌هموار کرد. البته حتی قبل از اینکه ایلان ماسک متولد شود نیز خودروهای برقی در جهان در سالیان دور وجود داشته است اما تسلا مدل S همان چیزی بود که جهان انتظارش را می‌کشید.

خودرویی با طراحی خارجی و داخلی بسیار جذاب و چشم‌نواز، ضریب آئرودینامیک عالی، عملکرد بی‌نظیر در تمامی زمینه‌ها، سرعت و شتاب گیری استثنائی و باتری‌های انقلابی که معادلات را عوض کردند. حتی این خودرو توانست رقابتی هیجان‌انگیز و پرهیاهو برای ساخت خودروهای برقی را در بین بسیاری از شرکت‌های ریزودرشت جهانی به راه بیندازد که پیشرانه این صنعت برای خودروهای برقی شده است.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا