مکمل بنزین
اخبار خودروبرگزیده‌هابررسی خودرو

نگاهی کوتاه به ام‌جی GS مدل ۲۰۱۶

علاقه‌مندان به خودروهای ام‌جی در سرتاسر جهان به‌خصوص کشورمان، کم نیستند. ام‌جی شاید یک کمپانی خیلی بزرگ محسوب نشود و تعداد خودروهای تولیدی این کمپانی زیاد نباشد اما این خودروسازی در حال محیا کردن شرایط برای تبدیل شدن به یک برند معتبر جهانی است. مدتی قبل ام‌جی اولین شاسی‌بلند خود را با نام GS راهی بازار کرد، این خودرو رقیب نیسان قشقایی محسوب می‌شد که قیمت ارزان‌تری نسبت به آن دارد.

مدل‌های پایه این خودرو نیز تجهیزات خوبی را در خود دارند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به تهویه‌ی مطبوع، چراغ‌های اتوماتیک و کروز کنترل تطبیقی اشاره کرد. حال کارشناسان سایت autoexpress بریتانیا پشت فرمان این خودرو نشسته‌اند و آن را با دقت بالایی آزمایش کرده‌اند.

New-MG-GS-2016-01

زمانی که بر روی صندلی این خودرو مستقر شدیم، ارتفاع بالای آن نیز مانند سایر رقبا بود. این ویژگی باعث می‌شد دید بهتری نسبت به اطراف داشته باشیم. تنظیمات زیادی در صندلی‌ها و غربیلک فرمان وجود دارد بنابراین راحتی در هنگام رانندگی در این خودرو وجود دارد و در زمان حرکت نیز این راحتی ادامه دارد. به‌گفته کمپانی دو رگه ام‌جی، این خودرو مخصوص بریتانیا طراحی شده و با جاده‌های این کشور کاملا تطابق دارد و سیستم تعلیق قطعاً دست‌انداز‌های خیابان‌های این کشور را به خوبی جذب خواهد کرد.

در سرعت‌های پایین ام‌جی GS نرم بوده و رانندگی در شهر با دید بالا نقطه قوت این خودرو محسوب می‌شود. اما در سرعت‌های بالا GS احساس ناراحت‌کننده‌ای را به‌وجود می‌آورد، در جاده حرکات نوسانی ایجاد می‌کند و و در ناهمواری‌ها، سفت عمل می‌کند. این خودرو در پیچ‌ها عملکرد خوبی دارد و اصلا کند نیست و تکان‌های بدنه بسیار کمتر از خودروهای هم‌رده این محصول حس می‌شود. فرمان نیز در پیچ‌های تند کمی ناسازگار عمل می‌کند و کمی حس سبک بودن را دارد.

  انتشار تصاویر جاسوسی از مدل جدید BMW G30؛ اسپرت‌تر از همیشه!

New-MG-GS-2016-03

تنها یک موتور برای این خودرو درنظر گرفته شده که آن هم نمونه‌ی ۱.۵ لیتری توربو بنزینی با ۱۶۴ اسب بخار قدرت است، اما شما می‌توانید برای خودرو خود از  بین گیربکس‌های دستی و DCT دو کلاچه اتوماتیک یکی را انتخاب کنید. نمونه دستی انتخاب بهتری است و دنده‌ها راحت و نرم جا زده می‌شوند. متاسفانه نسبت دنده‌ها در گیربکس کمی زیاد است و در شتاب گیری کمی کند عمل می‌کند، ولی در مجموع زیاد بد نیست، به‌خصوص زمانی که با پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری قشقایی مقایسه شود.

موتور در دورهای پایین به‌طور عجیبی آرام و بی‌سرو صدا کار می‌کند و در بزرگراه‌ها نیز تقریباً بی‌صدا است. اما ضعف این خودرو در برابر قشقایی زمانی دیده می‌شود که نیسان برای محصول خود یک موتور ۱.۲ لیتری دیزلی کم‌هزینه تهیه کرده است. در حالی که ام‌جی هنوز برنامه‌ای برای عرضه‌ی GS با پیشرانه‌ی دیزلی ارائه نکرده و تنها پیشرانه‌ی بنزینی با مصرف سوخت ۱.۵ لیتری در دسترس خواهد بود.

New-MG-GS-2016-08

در داخل کابین، در قسمت عقب خودرو فضای خوبی برای کودکان وجود دارد و فضای پا و سر نیز زیاد است اما صندلی‌ میانی چندان راحت نیست. صندلی‌های عقب کامل خم می‌شوند و فضای صندوق ۳۳۵ لیتری به ۱۳۳۶ لیتر افزایش می‌یابد. اما در قشقایی فضای بار بیشتر از GS است و حتی در تیوولی ارزان قیمت نیز فضا بیشتر است.

بنابراین به طور کلی میتوان گفت صندوق عقب GS ضعیف‌تر طراحی شده است. کیفیت کابین بد نیست و داشبورد و کنسول مرکزی به‌خوبی باهم هماهنگ هستند. پلاستیک ارزان قیمت کابین از جذابیت آن کاسته است اما مدل فول که دراختیار ما بود با صندلی‌های چرمی خود حس خوبی را به ارمغان می‌آورد. وجود صندلی‌های برقی، رادیوی DAB، سیستم تهویه مطبوع، دوربین پارک عقب و ترمز پارک الکترونیکی، باعث می‌شود این خودرو چیزی کم نداشته باشد.

  اعلام شرایط فروش فوری نقدی کامیونت نیسان دوگانه‌سوز آپشنال svd

New-MG-GS-2016-13

ام‌جی شاید بهترین ظاهر را در خودروهای هم تیپ خود نداشته باشد و خودروهایی مانند مزدا CX-5 و رنو کدجار از لحاظ ظاهری بهتر از آن باشند ولی خطوط روی بدنه و کاپوت برآمده آن، یک خودرو اسپرت را پدید آورده است. ام‌جی GS معمولا به دلیل ارزش خرید مناسبش، خریداران را به خود جلب می کند. شرکت سازنده، این محصول را با گارانتی ۵ ساله عرضه می‌کند اما اگر دنبال خودرویی هستید که ارزش بیشتری برای خرید داشته باشد، تیوولی انتخاب بهتری است.

تیوولی به اندازه‌ی GS بزرگ نیست و کیفیت سواری آن نیز به خوبی GS نیست اما پیشرانه‌ی دیزلی قدرتمند و کم‌مصرفی دارد که در قیمتی مشابه با نمونه‌ی بنزینی GS عرضه می‌شود. ام‌جی GS خودرویی است که با قیمت کم تجهیزات خوبی را در خود دارد؛ اما موتور بنزینی و صندوق عقب کوچک آن نسبت به رقبا از مهمترین نقاط ضعف آن به شمار می رود.

علی شیرعلی بیک

مهندس مکانیک گرایش طراحی جامدات از دانشگاه آزاد تهران‌جنوب. علاقه مند به طراحی صنعتی مخصوصا خودرو. مترجم و نویسنده درحوزه خودرو، تکنولوژي و صنایع مرتبط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا