مکمل بنزین
برگزیده‌هابررسی خودرو

نگاهی به IS350 F Sport، سدان لوکس لکسوس!

لکسوس، از جمله مدل IS350، از محبوبیت زیادی در خاورمیانه برخوردار است. علی‌رغم استقبال زیاد طرفداران لکسوس، در چند سال گذشته، تقاضا برای این خودرو در خاورمیانه کاهش یافته است زیرا گزینه‌هایی بهتر و جدیدتری، چون بی‌ام‌و سری ۳ و مرسدس بنز کلاس C، توسط رقبا ارائه می‌شود. لکسوس سعی کرده است با فیس‌لیفت در کوچک‌ترین سدان خود، به رفع این مشکل بپردازد. در این مطلب، سعی می‌کنیم به بررسی این خودرو بپردازیم تا ببینیم آیا این تغییرات، برای بازگرداندن خریداران، کافی خواهد بود یا خیر.

نمای ظاهری:

نمای ظاهری IS350 F، دارای طراحی است که واقعا آن‌را متمایز می‌کند و از بسیاری جهات، یک طراحی بی‌نقص و زیبا را ارائه می‌کند.

جلو‌پنجره بزرگ در جلو، با چراغ‌های جلو از نوع ال‌ای‌دی با طراحی شبیه چشم و با سه چشمه نور، با یک دی‌لایت ابرویی، جلوه‌ای مدرن و متمایز به این خودرو داده است.

خطوط جانبی و ظاهر آيینه‌ها، کاملا در راستای طراحی کلی خودرو و متناسب با آن و بسیار زیبا است.

در عقب، وجود یک اسپویلر و دیفیوزر مشکی، در کنار یک چراغ سرتاسری، از کنار به کنار، و کاملا هماهنگ با جلوی خودرو، نشان از این دارد که طراحان، قطعا کار خارق‌العاده‌ای در نمای بیرونی IS350 انجام داده‌اند.

نمای داخلی:

در حالی که نمای خارجی، واقعا جذاب است، همان‌طور که باید باشد، نمی‌توان در مورد فضای داخلی، چنین چیزی را گفت. این مدل، فیس لیفت مدلی است که از سال ۲۰۱۴ تولید می‌شده است. احساس می‌شود که داخل کابین، کمی قدیمی است. دکمه‌های بزرگ روی کنسول وسط، ظاهر ترک‌پد، فرمان شلوغ، همگی احساس قدیمی بودن را در بیننده تشدید می‌کند.

  میزان داخلی سازی FMC T5 شرکت فرداموتورز به روال معمول رسید!

حتی صفحه نمایش وسط داشبورد هم با این‌که نسبت به قبل از فیس‌لیفت، بزرگ‌تر شده است اما دارای ویژگی‌هایی است که کاملا قدیمی به‌نظر می‌رسد. به‌عنوان مثال، سیستم ناوبری، دارای گرافیک ضعیفی است و وضوح دوربین عقب هم، در‌حد یک سدان درجه‌یک ۲۰۲۱ نیست.

فضای عقب، همان‌طور که انتظار داریم بسیار تنگ است. در واقع این خودرو ۴ نفره است و نه ۵ نفره و با دانستن این واقعیت، تنگ بودن فضای عقب، قابل پذیرش است.

مواردی نظیر ورود بدون کلید، تهویه دوگانه، صفحه نمایش اطلاعات و سرگرمی ۱۰.۳ اینچی با امکان اپل‌کار‌پلی و اندروید‌کار، سیستم صوتی با ۱۰ بلندگو، صندلی‌های چرم، نگهدارنده بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی، ایر‌بگ‌های راننده، سرنشین جلو، جانبی،‌ای،پرده ‌ای، و زانو و دریچه‌های هوای عقب و …. از جمله امکانات این خودرو است.

مشخصات فنی:

نیروبخش IS350 F-SPORT یک موتور ۳.۵ لیتری V6 تنفس طبیعی است که توانایی تولید ۳۱۱ اسب بخار قدرت در کنار ۳۸۰ نیوتن‌متر گشتاور را دارد. در حال حاضر، چنین عدد و رقمی برای یک موتور ۳.۵ لیتری، چندان پیشگامانه به‌نظر نمی‌رسد و این‌که لکسوس هنوز به‌جای استفاده از یک موتور توربوشارژ کوچک‌تر (مانند اکثر رقبایش) از موتور تنفس طبیعی با حجم بالا استفاده کند، نشان از روح قدیمی این خودرو است. اگرچه این واقعیت را هم باید پذیرفت که بخشی از علاقه‌مندان به خودرو، همچنان موتورهای تنفس طبیعی را ترجیح می‌دهند اما برای بسیاری دیگر، این موضوع کاملا برعکس است و شتاب و توان بیشتر موتورهای توربو‌شارژ را می‌پسندند و ظاهرا لکسوس ترجیح داده است برای دسته اول، کمی فداکاری کند.

  نگاهی عمیق به چری تیگو 7: خودرویی که ارزش خرید ندارد!

با این وجود، رانندگی با IS 350، بسیار جذاب و لذت‌بخش است و به‌علت نبود توربو‌شارژ، چیزی به‌نام توربو لگ یا هر نوع تاخیر دیگری، وجود ندارد و با فشردن پدال گاز، و به لطف هماهنگی کامل موتور با گیربکس ۸ سرعته، هیچ‌گونه کمبود قدرتی احساس نخواهد شد، به‌گونه‌ای که در شرایط مناسب، شتاب صفر تا صد ۶ ثانیه‌ای در دسترس خواهد بود. البته شاید کمی قدرت بیشتر و بازخورد بهتر فرمان، تجربه رانندگی با آن را بهتر از قبل می‌کرد.

نتیجه‌گیری:

به زبان ساده می‌توان گفت، لکسوس IS 350 FSPORT، در ظاهر، شبیه یک مدل ۲۰۲۱ این خودروسازی است اما در داخل، یک مدل ۲۰۱۴ است. اگرچه قیمت تقریبی ۲۴۵۰۰۰ درهم، جذاب به‌نظر می‌رسد، اما بعید است، تکنولوژی قدیمی آن، توان جذب مشتریان دیگر رقبا را داشته باشد. شاید فیس‌لیفت این مدل از لکسوس، صرفا جهت حفظ آن در بازار، در برابر رقبا بوده است.

حسین محسنی

کارشناس ارشد علوم سیاسی، علاقه مند به دنیای بی نظیر خودرو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا