در دور جدید واردات خودرو به کشورمان برخلاف گذشته، شرکتهای مختلفی میتوانند به واردات خودروهای یک برند اقدام کنند و این موضوع را در مورد برندهای محبوبی مثل نیسان و هوندا میبینیم.
در مورد هوندا، دو شرکت معین خودرو و آروین خودرو اقدام به واردات کراساوور وزل و نسخه برقی آن یعنی ENS1 کردهاند درحالیکه شرکت دیگری بنام آذریوردسال نیز سدان کوچک سیتی این برند ژاپنی را برای واردات انتخاب کرده و بهتازگی فروش این خودرو را در سامانه یکپارچه شروع کرده است. در ادامه به بررسی ویژگیها و مشخصات هوندا سیتی وارداتی آذریوردسال خواهیم پرداخت.
معرفی کلی هوندا سیتی
هرچند در بخش خودروهای جمعوجور، هوندا بیشتر با مدل مشهور سیویک که یکی از جدیدترین مدلهای آن هوندا سیویک هیبریدی است اما سیتی هم یکی از محصولات باسابقهٔ این شرکت ژاپنی است که پیشینهٔ آن به سال 1981 بازمیگردد. این خودرو یک هاچبک کوچک سهدر بود که برای بازارهای ژاپن، اروپا و استرالیا در نظر گرفته شده بود.
پس از دو نسل، در سال 1994 سیتی با مدل جدید لوگو جایگزین شد اما دو سال بعد، هوندا از نام سیتی برای یک سدان کوچک برای بازارهای درحالتوسعه عمدتاً در آسیا و آمریکای لاتین استفاده کرد. از آن زمان تاکنون، سیتی یک سدان سابکامپکت (کوچکتر از کامپکت) بوده اما در نسل هفتم یا کنونی که در سال 2019 معرفی شد، رشد ابعاد قابلتوجهی را تجربه کرده و حتی از نسل نهم سیویک سال 2011 هم بزرگتر شده است.
در سال 2020 هم هوندا نسخه هاچبک سیتی را معرفی کرد اما آذریوردسال نسخه سدان را به ایران آورده است.
طراحی بیرونی سیتی
همانطور که اشاره شد، سیتی خودرویی برای بازارهای درحالتوسعه مثل هند، اندونزی، تایلند، برزیل، مکزیک، ترکیه و خاورمیانه است اما بااینوجود، همان کیفیت و جذابیت محصولات جهانی هوندا را در این خودرو هم میبینیم. این موضوع از ظاهر سیتی هم مشخص است که با طراحی ساده اما باوقار، با جدیدترین محصولات جهان هوندا هماهنگ است. این سدان سابکامپکت ژاپنی با چراغهای جلوی بال مانند هوندا و طراحی اسپرت سپر، برای یک سدان اقتصادی طراحی قابلقبولی دارد.
در قسمت جانبی نمای سادهای را میبینیم که خیلی زود کهنه نمیشود درحالیکه در عقب خودرو هم چراغهای افقی بروزی به چشم میخورند که با گرافیک نئونی سعی شده نمای جذابتری در آنها ایجاد شود. سیتی با 4,568 میلیمتر طول، 1,748 میلیمتر عرض و 1,458 میلیمتر ارتفاع، در بین محصولات داخلی تقریباً هماندازه تارا و محصولات وارداتی نزدیک به کرولا است.
فضای کابین هوندا سیتی
هرچند سیتی یک سدان اقتصادی و جمعوجور است اما از کابین قابلقبولی بهره میبرد که بوی کیفیت میدهد. در اینجا هرچند طراحی ساده و بیآلایشی را میبینیم اما فرم کلی داشبورد با دریچههای تهویه عمودی چندضلعی و غربیلک فرمان سه پره، نشان میدهد که با یک هوندای اصیل طرف هستیم. همچنین با استفاده از تریم نقرهایرنگی در پایین دریچههای تهویه و روی غربیلک فرمان، فضای داخلی از یکنواختی خارج شده است.
مهمترین ویژگی در طراحی داخلی این محصول، فضای پای بسیار عالی و جادار ردیف این خودرو است که برای یک سدان کامپکت شهری بسیار مهم و جذاب به نظر میرسد.
در میانه داشبورد هم یک نمایشگر 8 اینچی قرار گرفته که برای چنین خودرویی اندازه مناسبی دارد. بطورکلی، هرچند شاید سیتی از لحاظ طراحی داخلی در برابر سدانهای چینی پرزرقوبرقی مثل آریزو 6 GT حرف چندانی برای گفتن نداشته باشد اما برگ برنده این سدان کوچک، کیفیت و قابلاطمینان فوقالعادهای است که از هوندا سراغ داریم.
تجهیزات و امکانات هوندا سیتی
از یک سدان اقتصادی و کوچک مثل سیتی نباید انتظار امکانات عجیبی را داشت ولی آذریوردسال نمونه نسبتاً مجهز این خودرو را به ایران آورده که امکانات قابلتوجهی مثل موارد زیر را ارائه میکند:
- سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای
- دوربین دید عقب
- سیستم تهویه خودکار
- نمایشگر 8 اینچی لمسی با اندروید اتو و اپل کارپلی
- بلوتوث
- سنسور نور
- تنظیم برقی آینههای جانبی
- دیلایت
- چراغهای LED
- ایربگ جلو، پردهای، جانبی
- کنترل پایداری
- کروز کنترل
- فرمان برقی
- سیستم پایش باد تایرها
- کامپیوتر سفری
- چهار بلندگو
- پدالهای تعویض دنده پشت فرمان
پیشرانه
سیتی از یک پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی استفاده میکند که 121 اسب بخار قدرت و 145 نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی این پیشرانه هم توسط یک گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل میشود تا شاهد قوای محرکهای کاملاً اقتصادی و البته بسیار کماستهلاک باشیم. البته از چنین قوای محرکهای نباید انتظار رانندگی هیجانانگیزی داشت و 10.5 ثانیه طول میکشد تا این سدان 1190 کیلوگرمی از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.
حداکثر سرعت این خودرو هم 198 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. نقطه قوت پیشرانه و گیربکس اقتصادی سیتی مصرف سوخت پایینی است که بهصورت ترکیبی 6.2 لیتر در هر صد کیلومتر خواهد بود. این سدان کوچک ژاپنی از رینگهای 16 اینچی آلومینیومی با لاستیکهای 185 بهره میبرد اما ترمزهای عقب آن کاسهای هستند.
مطالعه بیشتر:
قیمت و جمعبندی
در شرایط فروش هوندا سیتی که برای ثبتنام کنندگان در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی اعلام شد، قیمت علیالحساب این خودرو یک میلیارد و 700 میلیون تومان اعلام شده است که این یعنی بهاحتمالزیاد قیمت نهایی سیتی بالای دو میلیارد تومان خواهد بود. با این وجود، درحالیکه بازار کشورمان در بازه قیمتی حدود 2 میلیارد تومان بطور کامل در اختیار خودروهای چینی نهچندان باکیفیت و قابل اطمینان است، عرضه یک سدان ژاپنی با اصل و نسب میتواند اتفاق مثبتی باشد. یکی از اصلیترین رقبای سیتی در بازار کشورمان سوزوکی سیاز خواهد بود که هماکنون در بازار قیمت 2.2 میلیارد تومانی دارد.