مکمل بنزین
گوناگونبرگزیده‌ها

با تریلرهای خودروبر مختلف در ایران و جهان آشنا شوید

حتماً تاکنون تریلرهای حمل خودرو را در شهرها و جاده‌های کشورمان دیده‌اید. تریلرهایی که به حمل خودروهای صفرکیلومتر از کارخانه به نمایندگی‌ها می‌پردازند؛ اما شاید جالب باشد بدانید که این تریلرها هم انواع مختلفی دارند و در کشورهای گوناگون دنیا در اشکال و مدل‌های مختلفی ساخته می‌شوند؛

بنابراین در ادامه این مطلب به معرفی انواع مختلف تریلرهای حمل خودرو در تعدادی از کشورهای دنیا و البته ایران می‌پردازیم.

اروپا

در اروپا طبق معمول جهت حمل تریلرهای خودروبر از کشنده‌های بی‌دماغ استفاده می‌شود. البته این کشنده‌ها به دلیل وزن نه‌چندان زیاد خودروها، عمدتاً از نوع کشنده‌های متوسط، نسبتاً کم قدرت و با ترکیب 6×2 هستند؛ اما تریلرهای خودروبر اروپایی بسیار جالب و پیچیده هستند. این تریلرها دارای ساختاری پیچیده و تعداد زیادی سطوح متحرک و جک‌های فراوان هستند که خودروها را جهت به حداکثر رساندن ظرفیت حمل به شکل جالبی لابه‌لای یکدیگر قرار می‌دهند. حتی خودروها تا روی سقف کشنده هم قرار می‌گیرند و به همین دلیل کشنده‌های مخصوص حمل خودرو همگی از نوع سقف کوتاه هستند. تریلرهای خودروبر اروپایی بسته به نوع خودروها و نوع تریلر ظرفیت حمل 10 تا 12 خودرو را دارند و اکثر آن‌ها سه محور و با چرخ‌های تکی هستند.

ایالات‌متحده

در ایالات‌متحده هم جهت حمل تریلرهای خودروبر طبق معمول از کشنده‌های دماغ‌دار استفاده می‌شود که البته در اینجا هم از انواع سقف کوتاه هستند. تریلرهای خودروبر آمریکایی هم تقریباً مشابه اروپایی‌ها بوده و ساختار پیچیده‌ای دارند. البته در اینجا به دلیل دماغ‌دار بودن کشنده‌ها، خودروها تا حد امکان به سمت جلوی کامیون قرار داده می‌شوند تا ظرفیت حمل افزایش پیدا کند. تریلرهای حمل خودرو در ایالات‌متحده بازهم بسته به نوع خودروها و تریلرها ظرفیتی بین 9 تا حداکثر 12 خودرو دارند و کشنده‌های آن‌ها هم همگی از نوع 6×4 هستند. این کشنده‌ها مخصوص حمل خودرو بوده و از ابتدا به این منظور طراحی می‌شوند. تریلرها هم عمدتاً دو محور با چرخ‌های دوبل هستند.

ایران

در ایران همانند اکثر زمینه‌ها ما همچنان به سنت‌ها پایبند مانده و هنوز از تریلرهای ساده و معمولی قدیمی جهت حمل خودرو استفاده می‌کنیم! سال‌های سال بود که در ایران از تریلرهای ساده‌ای با ظرفیت حمل 6 خودرو استفاده می‌شد اما چند سالی است که تریلرهایی با ظرفیت بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرد. تریلرهایی که عمدتاً ظرفیت حمل 8 خودرو را دارند. البته بیشترین تعداد خودرویی را که نگارنده شخصاً بر روی یک تریلر خودروبر در ایران دیده‌ام تعداد 10 خودرو بوده است که روی یک تریلر بسیار کشیده قرار گرفته بودند. در ایران کشنده‌هایی که جهت حمل تریلرهای خودروبر استفاده می‌شود هیچ فرقی با کشنده‌های دیگر نداشته و از هر کشنده‌ای برای این کار استفاده می‌شود. حتی بنز 1924! تریلرها هم عمدتاً دو محور و با چرخ‌های دوبل یا تکی هستند.

استرالیا

در استرالیا به دلیل جاده‌های طولانی و بدون پیچ، از تریلرهای بسیار طویلی بنام قطار جاده‌ای برای حمل کالاهای مختلفی همچون خودرو استفاده می‌شود. قطارهای جاده‌ای استرالیا در اکثر موارد دارای سه تریلر مجزا بوده که به یکدیگر متصل می‌شوند. تعداد کل محورهای این تریلرها 10 عدد بوده و همه چرخ‌های آنها به‌صورت دوبل هستند. این تریلرها طول بسیار زیادی داشته و به همین دلیل دور زدن با آن‌ها دشوار است. کشنده‌ها هم جهت قرارگیری خودرو روی سقف از نوع سقف کوتاه و با ترکیب 6×4 هستند. قطارهای جاده‌ای استرالیا ظرفیت حمل 19 تا 20 خودرو را دارند.

چین

چین بزرگ‌ترین کشور خودروساز دنیا است و به دلیل حجم بسیار بالای تولید خودرو، تریلرهای خودروبر ویژه‌ای هم در این کشور استفاده می‌شوند. این تریلرها طول بسیار زیادی دارند و علاوه بر این، در طبقه بالایی آنها خودروهای به‌صورت دوتایی در کنار هم قرار می‌گیرند که ظرفیت حمل را تا حد قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. تریلرهای خودروبر چینی ظرفیت حملی بین 18 تا عدد فوق‌العاده 21 خودرو را دارند که حتی از قطارهای جاده‌ای استرالیا هم بیشتر است. این تریلرها به‌صورت سه محور و مجهز به چرخ‌های دوبل هستند. البته خودروها روی این تریلرها به‌صورت ساده و بدون استفاده از جک‌ها و سطوح متحرک چیده می‌شوند. جهت حمل این تریلرها هم در اکثر موارد از کشنده‌های چینی سه محور با ترکیب 6×2 استفاده می‌شود که محور میانی تا حد زیادی نزدیک به محور جلو قرار داشته و جهت کمک به پیچیدن راحت‌تر، قابلیت فرمان گیری دارد.

انگلستان

در انگلستان برخلاف دیگر کشورهای اروپایی عمدتاً از تریلرهای سه‌طبقه ساده و کشنده‌های معمولی سقف بلند جهت حمل خودروها استفاده می‌شود. این تریلرها ظرفیت حمل حدود 8 خودرو را داشته و دارای سه محور با چرخ‌های تکی هستند. کشنده‌ها هم همان‌طور که اشاره شد از نوع معمولی و حتی با بلندترین سقف هستند زیرا تریلرها به‌گونه‌ای هستند که خودروها روی سقف کشنده قرار نمی‌گیرند.

ژاپن

در ژاپن جهت حمل خودرو از تریلرهای نسبتاً پیچیده‌ای استفاده می‌شود که البته ظرفیت کمی دارند. این تریلرها همگی از نوع تک‌محور با چرخ‌های تکی هستند که ظرفیت حمل 6 تا 7 خودرو را دارند. کشنده‌ها نیز در بیشتر موارد از نمونه‌های ضعیف ساخت خود ژاپن مثل هینو هستند که عمدتاً از نوع سقف کوتاه بوده و ترکیب 4×2 دارند. این کامیون‌ها شاسی کشیده‌ای داشته در برخی موارد مخصوص حمل خودرو طراحی می‌شوند.

روسیه

در روسیه جهت حمل خودرو از تریلرهای بسیار ساده‌ای با ظرفیت حمل کم معادل 6 تا 7 خودرو استفاده می‌شود. این تریلرها کاملاً ساده و بدون هیچ‌گونه پیچیدگی هستند و دارای دو محور با چرخ‌های تکی می‌باشند. جهت حمل این تریلرها هم بیشتر از کشنده‌های معمولی سبک 4×2 استفاده می‌شود.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. تریلر جدید ایران خودرو ۱۰ تا خودرو ظرفیت حمل داره که امروز رونمایی شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا