مکمل بنزین
معرفی کسب و کارها

چطور وقت معاینه فنی بگیریم؟

نتیجه بررسی ۱۶ ساله آلودگی هوا‌ی تهران نشان داد که سطح غلطت اکثر آلاینده‌ها، بیش از دو تا چهار برابر استاندارد‌های ملی و بین‌المللی است. متوسط شاخص آلودگی هوای سالانه نیز در سال‌های 89 تا 96 رشد نامطلوب 11% داشته و روز‌های آلوده پایتخت بیشتر در ماه‌های آذر و دی است. یکی از دلایل اصلی این مسئله وجود خودرو‌های معیوب و قدیمی است، که در حین کار، با ایجاد آلایندگی و گاز‌های سمی هوا را آلوده و سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازند. به همین دلیل برای منظور جلوگیری از آلودگی هوا، چند سالی است که اخذ معاینه فنی خودرو، برای تمامی مالکان الزامی شده است.

براساس این قانون تمامی دارندگان خودرو‌های سواری داخلی و خارجی که بیش از 4 سال از تولید آن‌ها گذشته باشد، ملزم به دریافت معاینه فنی هستند. در صورتی که مالکان خودرو، به هر دلیلی از اخذ معاینه فنی خودداری یا کوتاهی کنند، توسط پلیس راهنمایی و رانندگی روزانه جریمه می‌شوند. پس اگر نگرانی بابت جریمه روزانه و توقیف خودرو دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم، هرچه سریع‌تر برای معاینه فنی اقدام کنید. اما سوال اینجاست، که چطور وقت معاینه فنی بگیریم؟

معاینه فنی خودرو به چه معناست؟

قبل از اینکه به پاسخ پرسش چطور وقت معاینه فنی بگیریم بپردازیم، باید در مورد این پروسه صحبت کنیم. معاینه فنی خودرو به معنای بازرسی و بررسی همه جانبه وضعیت سلامت اتومبیل است. در این پروسه کارشناسان مراکز معاینه فنی، قطعات و اجزای ماشین و عملکردی که دارند را از هر نظر کنترل کرده و در نهایت گزارشی مبنی بر سلامت و کارکرد درست خودرو صادر می‌کنند. با اخذ معاینه فنی است که خودرو اجازه تردد در سطح شهر را دارد. اعتبار معاینه فنی برای تمامی خودرو‌های سواری داخلی و خارجی، یک سال است.

  مهم ‌ترین مواد خام مورد استفاده در ساخت خودرو

برای گرفتن معاینه فنی به چه مدارکی نیاز داریم؟

برای گرفتن معاینه فنی، باید مدارک خاصی چون سند خودرو، اصل کارت و فرم تشخیص عیوب ظاهری را همراه خود داشته باشید. به محض ورود به مرکز مشخص شده برای معاینه فنی، باید مشخصات و اطلاعات و تمامی مدارک را در سیستم ثبت کنید. بعد از ثبت تمامی اطلاعات مورد نیاز، یک کد دریافت می‌کنید که در کل آزمون معاینه فنی توسط دستگاه خوانده خواهد شد.

چه خودروهایی در سال ۱۴۰۰ باید معاینه فنی بگیرند؟

اشاره کردیم که طبق قانون تمامی خودرو‌هایی که بیش از 4 سال از تولید آن‌ها می‌گذرد، مشمول معاینه فنی خواهند بود. در سال 1400 خودرو‌های تولید سال 95 و قبل از آن و خودرو‌های وارداتی و خارجی سال 2016 و ماقبل و خودرو‌های عمومی تولید 98 و ماقبل مشمول معاینه فنی هستند. در صورتی که اتومبیلی مشمول معاینه فنی بوده، اما صاحب آن نسبت به انجام این آزمون اقدامی نکند، روزانه به مبلغ 50 هزار تومان جریمه خواهد شد. جریمه نداشتن معاینه فنی، به ازای هر یک روز خروج اتومبیل از منزل محاسبه خواهد شد. شما می‌توانید برای آگاهی از میزان جریمه‌های اتومبیل و پرداخت آن‌ها، از آیتول استفاده کنید. با مراجعه به سایت آیتول، استعلام خلافی خودرو و دریافت ریز جریمه‌ها را در کمتر از چند ثانیه انجام داده و در صورت تمایل جریمه را آنلاین پرداخت کنید. ضمن اینکه پروسه دریافت و پرداخت خلافی با آیتول، کاملا رایگان بوده و هیچ هزینه‌ای بابت آن از شما دریافت نخواهد شد.

آشنایی با مراحل معاینه فنی خودرو‌ها

معاینه فنی خودرو‌های سواری داخلی و خارجی از 7 مرحله مختلف تشکیل شده است. در وهله اول اطلاعات خودرو و مالک توسط پلیس ناجا ثبت می‌شود. سپس خودرو از لحاظ ظاهری (سالم بودن شیشه‌ها و چراغ‌ها و داشتن کمربند) بررسی می‌شود. در مرحله بعدی مشخص می‌شود که خودرو، در هنگام تردد چه میزان آلایندگی تولید می‌کند. سپس چراغ‌ها توسط راننده کنترل شده و بعد میزان انحراف خودرو پس از طی کردن یک کیلومتر ارزیابی می‌شود. در مرحله بعدی کمک فنر‌ها و سلامت ترمز خودرو چک می‌شود. در مرحله آخر نیز، سیستم تعلیق خودرو کنترل و بررسی می‌شود. اگر خودرو تمام این مراحل را با موفقیت پشت سر بگذارد، برچسب معاینه فنی و گواهی با اعتبار یکساله برای وسیله نقلیه صادر خواهد شد.

  گذر از کنار تاریخ و طبیعت ایران نمایش درخشش مسحور کننده آب بر پهنه دریاچه ارومیه با آریزو 8

دلایل اصلی مردودی خودرو در معاینه فنی

اگر خودروی شما در هریک از مراحل گفته شده مشکلی داشته باشد، مردود خواهد شد. به گفته مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران، بیشترین علت مردودی خودرو‌ها در نیمه اول 1400، مربوط به استاندارد نبودن گاز‌های خروجی است. نقص ظاهری، نقص در ترمز، مشکل در همراستایی و ایراد در کمک فنر به ترتیب از دلایل دیگر هستند. با مردودی خودرو در معاینه فنی، راننده 15 روز فرصت دارد که مشکلات را برطرف کرده و برای معاینه فنی مجدد به همان مرکز مراجعه کند.

رزرو معاینه فنی در تهران به صورت اینترنتی با آیتول

در گذشته اغلب شهروندان در هنگام مراجعه به مراکز معاینه فنی، با صف‌های طولانی مواجه می‌شدند. مالکان خودرو باید مدتی طولانی منتظر می‌ماندند، تا مراحل معاینه فنی خودرو را انجام دهند. اما حالا با سامانه نوبت‌دهی معاینه فنی آنلاین آیتول، مراجعه حضوری در همه‌گیری کرونا و ازدحام جمعیت در مرکز معاینه فنی کاهش یافته است. البته نوبت‌دهی معاینه فنی با آیتول، در حال حاضر مختص شهر تهران است. برای رزرو معاینه فنی در تهران به صورت اینترنتی، فقط باید شماره پلاک و شماره تلفن خود را وارد کرده و سپس دکمه رزرو معاینه فنی را بفشارید. در ادامه لیستی از مراکز ده‌گانه شهر تهران را برای دریافت نوبت می‌بینید، حالا باید روز و ساعت دلخواه خود را برای نوبت معاینه فنی انتخاب کنید. با رزرو آنلاین نوبت معاینه فنی با آیتول، دیگر خبری از صف‌های طولانی 4 الی 5 ساعته نخواهد بود. البته خدمات آیتول محدود به استعلام خلافی و رزرو آنلاین نوبت معاینه فنی نیست؛ شما می‌توانید برای انجام اموری چون خرید آنلاین بیمه خودرو و بیمه شخص ثالث موتور هم روی آیتول حساب کنید.

  بهترین قیمت تور اصفهان را از چه سایتی رزرو کنیم

با کارپرداز آیتول به کار‌های مهم خود برسید!

در این مقاله به پرسش چطور وقت معاینه فنی بگیریم پاسخ داده و آیتول را به عنوان بهترین روش به شما معرفی کردیم. بهتر است پروسه معاینه فنی خودرو را عقب ننداخته و هرچه سریع‌تر برای دریافت آن اقدام کنید. اگر خودتان برنامه شلوغی داشته و زمان کافی برای انجام این امور ندارید، می‌توانید از سرویس کارپرداز آیتول استفاده کنید. کارپرداز آیتول فرایند معاینه فنی را بدون نیاز به حضور مالک خودرو، سریع و تحت پوشش کامل بیمه بدنه و مسئولیت انجام می‌دهد. شما می‌توانید برای استفاده از خدمات آیتول، به سایت رسمی یا اپلیکیشن این سامانه مراجعه کنید. با آیتول شما به تخصصی‌ترین مرکز خدمات خودرو، دسترسی سریع و 24 ساعته و بدون تعطیلی خواهید داشت. برای دانلود نسخه اندروید اپلیکیشن آیتول به سایت رسمی، مایکت، گوگل پلی یا بازار مراجعه و برای دریافت نسخه iOS اپلیکیشن هم به آی اپس (iApps)، سیب اپ و سیبچه بروید.

 

این مطلب یک رپورتاژ آگهی بوده و چرخان در تهیه آن نقشی نداشته است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا