تولید آزمایشی شاهین اتوماتیک (CVT) توسط سایپا رقم خورد؛ بزودی در بازار!
سه ماه دیگر، حدود دو سالی میشود که شرکت سایپا، خودرو شاهین دندهای G را روانه بازار کرده است. در همان زمان، مدیرعامل وقت گروه خودروسازی سایپا بیان کرد تا برنامه دارد نسخه اتوماتیک شاهین را طی چندماه آتی عرضه کند.
اما همین بیبرنامه سخن گفتن مداوم مدیرعامل سابق سایپا، نشاندهنده یک اضطراب و استرس ناشی از پست سازمانی بود. بگونهای که در ماههای گذشته، مدیرعامل جدید سایپا، برخی ایرادات و انتقادات وارده به شاهین در دوره مدیریتی قبلی را نشانه عجله برای عرضه محصول به بازار عنوان کرد!
همانطور که مستحضرید، خودرو شاهین مجهز به پیشرانه 1/5 لیتری توربوشارژ 8 سوپاپه است. با اینکه انتقاداتی به کمبود سوپاپ این موتور مطرح است؛ اما در عمل، باتوجه به گشتاور 178 نیوتن متری، کشش موتور نسبتا مطلوب است. سایپا برنامه داشت تا پس از عرضه نسخه مجهز به گیربکس دستی، شاهین را با گیربکس اتوماتیک (CVT) نیز عرضه کند. نسخه CVT که به همان موتور 1/5 لیتری توربوشارژ مجهز بود، به نوعی برنامه اصلی سایپا برای ارتقاء شاهین و نصب امکانات بیشتر در آن محسوب میشد.
اما با روی کار آمدن مدیریت جدید و باتوجه به ظرفیت موجود شرکت مگا موتور و همچنین توانایی تامین قطعات کسری برخی قطعات موتور توسط ایران خودرو، سایپا تصمیم گرفت تا تیپهای ارتقاء یافته شاهین را با پسوند پلاس و با موتور EC5 عرضه کند. پس برنامه اصلی سایپا برای شاهین، در تیپهای پلاس بوده و عرضه نسخه CVT شاهین، صرفا برای تنوع بخشی به محصولات سایپا محسوب میشود.
اما به تازگی لیستی از زمانبندی عرضه محصولات جدید سایپا با منبعی نامشخص منتشر شده که به نظر میرسد کار خود وزارت صمت باشد! در این لیست، نام شاهین CVT نیز وجود دارد که زمان عرضه آن به بازار، اول اسفندماه امسال ذکر شده است.
جدا از لیست فوق، به تازگی تصاویری بدستمان رسیده که نشان میدهد تا سایپا چند دستگاهی از شاهین با گیربکس CVT را مونتاژ کرده است. این تیپ از شاهین، تفاوت زیادی با نسخه قبلی نداشته و همانطور که گفته شد، سایپا دیگر بر روی نسخه پلاس متمرکز شده است.
در شاهین CVT نسبت به نسخه دندهای G، مواردی چون سیستم کروز کنترل، کروم کاری دور آمپر، پیانویی شدن قطعات دکوراتیو داخلی، صندلی برقی راننده (احتمالی) و… افزوده شده و همچنین نوع دوخت صندلیها، تریم رنگی داشبورد و رودریها و… نیز تغییر کردهاند.
مشخصات شاهین اتوماتیک
شاهین CVT همانند نسخه دندهای آن، مجهز به پیشرانه 1497 سی سی M15-TC است که باتوجه به نصب سامانه توربوشارژ توانایی تولید حداکثر 110 اسب بخار، قدرت و گشتاور بسیار خوب 178 نیوتن متر را دارد. همین گشتاور شاهین، باعث شده تا کشش خوبی را از موتور این خودرو در مقایسه با سایر رقبا شاهد باشیم.
از امکانات مهم و احتمالی خودروهای شاهین CVT، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- سامانه ورود به خودرو بدون کلید و استارت دکمه ای
- سانروف
- سیستم کروز کنترل
- 2 ایربگ ایمنی
- گرمکن آینه های بغل
- شیشه های دودی عقب
- تزئینات کرومی
- نمایشگر لمسی همراه با نویگیشن
- دوربین دنده عقب، به همراه سنسورهای هشداردهنده موانع در قسمت عقب خودرو
- سنسور نور
- رینگ های آلومینیومی طرح جدید
- ترمزهای ABS، EBD و BA
- ادوات کنترلی سیستم صوتی برروی فرمان
- صندلی های چرمی با تریم جدید
- باز و بسته کردن برقی آینههای جانبی
- تهویه مطبوع اتوماتیک، به همراه نمایشگر جداگانه
- فرمان برقی
- دی لایت (چراغ روز)
- تریم چرمی صندلیها
- سامانه GSI
- و…
عجب
ماشین خوشگلیه
سلام و درود. من ۷ ماهه دارمش تا حالا ۱۶۰۰۰ تا رفتم باهاش. امکانات، راحتی و قدرت ماشین در سربالاییها عالیه. با ماشین دیگه ای مقایسه نمیکنم ولی خدایی هرکی سوار شده و تجربه رانندگیشو داشته ازش راضی بوده
ما که راضی هستیم ازش ناب ناب
بسیار عالی و خوشگل و قدرتمند
من پارس تیوفایو۱۴۰۰ داشتم
فروختمش شاهینگرفتم
خداییش ازنظر خیلی از پارس سرتر هست.
عالیه در رنج قیمتی خودش پشت فرمونش که بشینی متوجه کیفیت سواری بالاتر نسبت هم رده های قیمتی خواهید شد.