سرانجام پس از چهار سال، قفل واردات خودرو به کشور شکسته شد و نخستین محموله خودروهای وارداتی ساعت 11 شب شنبه سوم دیماه 1401 در بندر لنگه تخلیه شد. در همین راستا، رحیمی مدیرکل گمرک لنگه از انجام تشریفات ترانزیت این محموله و انتقال آن به گمرک تهران جهت ترخیص نهایی خبر داد. به گفته رحیمی شنبهشب بعد از ورود محموله مذکور، قبض انبار مربوطه صادر و اظهارنامه ترانزیت داخلی صادر شد. بر این اساس در ادامه تشریفات گمرکی، صبح یکشنبه محموله مذکور راهی گمرک تهران میشود.
این محموله هفته آتی با قیمت پایه 15 درصد بیشتر از قیمت تمامشده در بورس کالا عرضه خواهد شد. به گفته سخنگوی وزارت صمت، خودروهای دیگر نیز از کره جنوبی، ژاپن و چین به مقصد ایران بارگیری شده است. همزمان با ورود نخستین محموله خودرو به کشور، کار پذیرش خودروهای وارداتی در بورس از هفته گذشته آغاز شده و این هفته نهایی میشود و بنابراین از نظر بستر فروش نیز آمادگی لازم ایجاد شده است.
گفته شده محصولات وارداتی کیا به کشور شش مدل مختلف شامل سراتو، ریو، پیکانتو، پگاس، سونت و اسپرتیج هستند اما در تصاویری که از این خودروها در گمرک بندر لنگه منتشر شده شاسیبلند کیا سلتوس هم دیده میشود که در گزارشات قبلی نامی از آن برده نشده بود. همچنین نکته دیگر اینکه در تصاویر مذکور اثری از مدل اسپرتیج دیده نمیشود؛ بنابراین مشخص نیست که آیا مسئولان بهاشتباه بجای سلتوس نام اسپرتیج را ذکر کردهاند یا این دو شاسیبلند کیا هردو باهم به کشور وارد شدهاند. البته با توجه به اینکه قیمت اسپرتیج از حدود 26 هزار دلار آغاز میشود و طبق آییننامه واردات صرفاً خودروهای زیر 20 هزار دلار اجازه واردات به کشور را دارند، احتمال ورود اسپرتیج بعید به نظر میرسد؛ بنابراین، احتمالاً همان فرض اول صحیح بوده و بجای سلتوس بهاشتباه نام اسپرتیج ذکر شده است.
درهرحال، چیزی که قطعی به نظر میرسد، واردات کراساوور کیا سلتوس به کشور است. این خودرو یک کراساوور سابکامپکت و کوچکتر از اسپرتیج است که برای اولین بار در اواسط سال 2019 معرفی شد. سلتوس برای بازارهای گوناگون، در دو نسخه مختلف تولید میشود. نسخه اول که SP2 نام دارد، بزرگتر و گرانتر بوده و برای بازارهای توسعهیافته مثل آمریکای شمالی و استرالیا طراحی شده است. این نسخه روی پلتفرم مشترکی با هیوندای کُنا ساخته شده است. نسخه دوم اما که با کدهای SP2i و SP2c شناخته میشود، مدلی ارزانتر و کمی کوچکتر برای بازارهای نوظهور مثل هند، چین، آفریقا و شرق آسیا است. این نسخه در هند تولید میشود و 60 میلیمتر طول کمتری نسبت به SP2 دارد.
سلتوسهای وارداتی به ایران نیز از همین نسخهٔ ارزانتر SP2i هستند زیرا در خاورمیانه این نسخه عرضه میشود. سلتوس SP2i روی پلتفرم K2 گروه هیوندای ساخته شده و با هیوندای کرتا مشترک است. این خودرو در بازار امارات با دو پیشرانه مختلف عرضه میشود. موتور اول یک نمونه 1.6 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با 121 اسب بخار قدرت و 151 نیوتن متر گشتاور است که شتاب صفرتاصد 11.5 ثانیهای را فراهم میکند. موتور دوم اما از نوع 1.4 لیتری توربو است که با 138 اسب بخار قدرت و 242 نیوتن متر گشتاور، شتاب را به 10.5 ثانیه میرساند. انتقال نیروی هردو موتور هم توسط یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک صورت میگیرد.
نسخه SP2i سلتوس فقط بهصورت محرک جلو تولید میشود و از سامانه چهارچرخ محرک برای آن خبری نیست. فعلاً نمیدانیم که نمونههای وارداتی به کشور به کدام پیشرانه مجهز هستند اما احتمال موتور قویتر توربو بیشتر است هرچند که ممکن است قیمت را به بیش از 20 هزار دلار افزایش داده و امکان واردات نداشته باشد. درهرحال، قیمت پایه سلتوس با موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی در امارات از 68 هزار درهم معادل 18,500 دلار آغاز میشود.
شركت هايي مثل كيا با اين سبك ماشين ها توي كشورهايي مثل هند، رسما كلاهبرداري ميكنن. همين ماشين رو با همين قيمت مقايسه كنيد با ليوان 9 كه حتي برقي هست و قدرت موتورش هم كه تقريبا 2 برابر. حتي ريرا هم طراحي و قدرت موتور بهتر و قيمت كمتر از اين داره. و اينا فقط ماركشون رو ميفروشن
مهم اینه که اصالت داره،لیفان و جیلی و ایران خودرو اصالت ندارن و بدرد نمیخورن
چی زدی داداش ریرا لیوان9
وقتی اطلاعاتت اندازه ی سیب زمینی هم نیست،دهنتو ببند و بشین کامنتا رو بخون!،ریرا کراس اوور ایران خودرو و لیوان هم خودرو مشترک جیلی و لیفان هستش