Take a fresh look at your lifestyle.

جزئیات جدیدی از تارا سال V3 و V4 ایران خودرو منتشر شد؛ قالپاق ماند!

روز گذشته و پس از حدود 3 ماه تاخیر از وعده ایران خودرو، تولید تجاری و صنعتی تارا سال آغاز شد. تارا سال که شامل دو تیپ دنده‌ای V3 و اتوماتیک V4 می‌شود، نسخه‌های ارتقاء یافته خانواده تارا محسوب شده و قرار است بزودی وارد بازار شوند.

اما پس از یک روز از مراسم آغاز تولید انبوه دنا پلاس جوانان و تارا سال، جزئیات جدیدی از تیپ‌های تارا منتشر شده که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. باتوجه به اینکه تیپ اتوماتیک V4 شامل تغییرات بیشتری شده، پس ترجیح می‌دهیم تا از این نسخه شروع کنیم.

تارا سال اتوماتیک V4

در تارا اتوماتیک V4، شاهد دو تغییر در نمای خارجی هستیم. اول، گرافیک چراغ‌های عقب که طراحی بهتری نسبت به قبل پیدا کرده است؛ دومی هم آنتن کوسه‌ای است.

تارا سال

اما اصلی‌ترین تغییرات تارا سال اتوماتیک V4 در امکانات رفاهی است. از جمله تغییرات جدید تارا اتوماتیک V4 نسبت به تیپ قبلی می‌توان به Kick Sensor یا سنسور پایی برای باز شدن در صندوق عقب، آینه فتو کرومیک، گرم‌کن صندلی‌های راننده و سرنشین جلو، اضافه شدن قابلیت حرکت به سمت جلو و عقب برقی به صندلی راننده، دوربین دنده عقب با خطوط راهنمای داینامیک، چراغ برای آفتاب گیر راننده، چراغ داخل محفظه داشبورد و چراغ خوشامدگویی زیر درهای جلو بوده که به محض باز شدن درهای جلو با روشن کردن فضای روی زمین به نوعی به سرنشین و راننده خوشامدگویی می‌کند، اشاره کرد.

همچنین طراحی کنسول سقفی (پنل سانروف)، محل کلیدهای شیشه بالابر، طراحی کنسول جلو و افزوده شدن موبایل باکس، طراحی صندلی‌های عقب و افزوده شدن زیر آرنجی، و… تغییر کرده است.

یکی از نکات مهمی که ایران خودرو ماه‌ها در معرفی تارا V4 اشاره می‌کرد، تغییر محل کلیدهای بالابر شیشه‌ها و افزوده شدن به رودری‌ها بود. باتوجه به اینکه ایران خودرو از طراحی داشبورد سیتروئن الیزه، C3-XR و… در تارا استفاده کرده بود، این انتظار وجود داشت که کلیدهای بالابر شیشه‌ها نیز در تارا V4، همانند نسخه‌های فول‌تر خودروهای مذکور شود. اما ایران خودرو این کار را انجام نداده و در اقدامی اختصاصی، پنل دکمه‌های شیشه بالابر سورن پلاس را در رودری تارا سال نصب کرده است.

رودری جدید تارا سال

 

تارا سال V4 با دارا بودن تجهیزات ایمنی و رفاهی مانند چهار کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز و سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم ضد سرقت، سنسور دنده عقب، سیستم پایش فشار باد تایرها، کروز کنترل، سنسور نور و باران، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، ایزوفیکس، فرمان برقی با کلیدهای کنترلی، شیشه بالابرهای برقی، آیینه‌های جانبی برقی، سیستم تهویه دستی با تنظیم دریچه‌ها به صورت الکترونیکی، دوربین دنده عقب داینامیک، آیینه میانی الکتروکرومیک، نمایشگر مالتی مدیای هفت اینچی با ورودی USB، بلوتوث و قابلیت نمایش اطلاعات تلفن همراه، آیینه‌های جانبی تاشو برقی، سانروف برقی، صندلی راننده با قابلیت تنظیم به صورت برقی، صندلی سرنشین با قابلیت تنظیم در دو جهت به صورت برقی و دو جهت دستی، گرم‌کن صندلی‌های جلو، چراغ خوشامدگویی و سنسور پا برای باز شدن صندوق عقب، فعلا پرآپشنترین سدان تولید داخلی محسوب می‌شود.

تارا سال دنده‌ای V3

انتظار داشتیم تا در تارا دنده‌ای V3، ایران خودرو دست از قالپاق و رینگ فولادی برداشته و اقدام به نصب رینگ آلومینیومی کند، اما باتوجه به تصاویر، در تارا دنده‌ای همچنین اتفاقی رخ نداده است.

پس همچنان شاهد نصب رینگ فولادی و قالپاق ستاره‌ای هستیم. نکته دوم، در جلوپنجره تارا دنده‌ای V3 بوده که تغییری نسبت به نسخه دنده ای قبلی نداشته است. باتوجه به تصاویر، در تیپ V3 باز خبری از کروم‌کاری دور پنجره‌ها نیست.

تارا سال دنده ای V3

 

اما بالاخره سانروف به تارا دنده‌ای V3 افزوده شده و مانند تیپ V4، به آنتن کوسه‌ای نیز مجهز شده است. گرافیک چراغ‌های عقب نیز تغییر کرده است. البته ذکر این نکته مهم است با اینکه گرافیک چراغ‌های عقب تغییر کرده؛ اما بدلیل طراحی غیراستاندارد موقعیت و ارتفاع چراغ‌ها، همچنان نمای بغل تارا زشت است.

اتفاقات و تغییراتی که در رودری های تیپ V4 انجام شده، در V3 و تارای سال هم رخ داده و هم اکنون می‌توان گفت این محصولات نسبت به قبل ارگونومیک‌تر شده‌اند. باتوجه به اینکه هنوز اطلاعات و تصاویر بیشتری از تیپ V3 منتشر نشده، نمی‌توان به سایر تغییرات پرداخت.

مشخصات فنی V3 و V4

هردو تیپ جدید تارا سال، مجهز به پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی بوده که ایران خودرو آن را TU5 پلاس می‌نامد. این پیشرانه توانایی تولید 113 اسب بخار، قدرت و 144 نیوتن متر، گشتاور را دارد. سامانه زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌های ورودی، فناوری پمپ روغن متغیر، ساختار پاشش سوخت جدید و… در این پیشرانه دیده می‌شود. در تارا اتوماتیک، گیربکس 6 سرعته AT نصب شده و هنوز مشخص نیست که این گیربکس مانند قبل ساخت DAE بوده یا همانند گیربکس پژو 207i های اتوماتیک جدید، ساخت LANDAI است؟!

در تیپ دنده‌ای هم هنوز مشخص نیست که ایران خودرو گیربکس 6 سرعته دستی را بر روی تارا سال V3 نصب کرده یا خیر؛ اما تیپ دنده ای قبلی مجهز به گیربکس 5 سرعته دستی ساخت نیرو محرکه قزوین بود.

با این حال، اما مدیران ایران خودرو وعده عرضه تارا با پیشرانه TCP (EFP توربوشارژ) در سال آینده داده‌اند…

8 دیدگاه
  1. Gabriel می گوید

    از روز اول هر تکنسین ناوارد خودرویی هم میدونست اینطوری باید تارا رو معرفی کنن تا تو ذوق بازار نخوره چه برسه به هزاران هزار دکتر و فوق لیسانسی که تو ایران ناسیونال استخدامن!!!

    1. Ali می گوید

      تو قلعه شما به ایرانخودرو میگن ایران ناسیونال

    2. پارسی سخن می گوید

      ایران خودرو

  2. انتوان گوترش می گوید

    اتوماتیکش بهتر شده

  3. ناشناس می گوید

    وضعیت بدنه تارا افتضاحه

  4. ناشناس می گوید

    امیداورم با گیربکس لندای تولید نشه

  5. امیر می گوید

    آقای هاشمی ، این بنل سورن پلاس نیست
    دقت کن

  6. ناشناس می گوید

    ببخشید من ی سوال داشتم آیا وقتی که تارا اتومات v4 اومد میشه موتورش رو به صورت فابریک با ef7 عوض کرد چون اگه بشه عوض کرد خیلی بهتره میشه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.