بهمن موتور که با دو مدل فیدلیتی پرایم و فیدلیتی پرایم در بازار کشورمان به موفقیت قابلتوجهی دست پیدا کرد، در حال تنوع بخشیدن به مدلها و بزرگتر کردن سبد محصولات خود است. این شرکت در ابتدا دیگنیتی پرستیژ را با پیشرانه قویتر به بازار فرستاد و چند ماه پیش در نمایشگاه خودروی اصفهان فیدلیتی نیو پرایم را معرفی کرد درحالیکه عرضه فیدلیتی پرستیژ را هم در برنامه دارد. جدیدترین پروژه این شرکت اما عرضه فیدلیتی برقی است که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.
از چری eQ5 تا فیدلیتی برقی
خودرویی که با نام فیدلیتی پرایم در ایران عرضه میشود در اصل جتور X70 نام دارد. جتور یکی از برندهای زیرمجموعه چری است که به ساخت شاسیبلندهای مختلف میپردازد. ابن مدل جدید اما که قرار است با نام فیدلیتی برقی در کشورمان عرضه شود ارتباطی با برند جتور و مدل X70 نداشته و محصول خود چری است. بااینحال، گروه بهمن قصد دارد این خودرو را با همان نام فیدلیتی در کشورمان عرضه کند که نزد خریداران ایرانی شناختهشدهتر است.
چری با معرفی کانسپت آنت (Ant به معنای مورچه) در سال 2013 نشان داد که قصد ایجاد زیربرند جدیدی بنام آنت را برای عرضه محصولات الکتریکی خود دارد. اولین محصول این برند، هاچبک برقی کوچکی بود که eQ1 نام گرفت. سپس در اواسط سال 2020 کراساوور eQ5 توسط برند آنت معرفی شد و این همان خودرویی است که قرار است در ایران با نام فیدلیتی برقی عرضه شود. این کراساوور الکتریکی روی پلتفرم جدید LFS چری ساخته شده که به لطف استفاده از آلومینیوم و منیزیوم 40 درصد وزن کمتری نسبت به پلتفرمهای معمولی دارد.
طراحی بیرونی فیدلیتی برقی
eQ5 ظاهر فانتزی و منحصربهفردی دارد که مشابه آن را قبلاً در محصولات چری ندیدهایم. طراحی این خودرو که با همکاری شرکت ایتالیایی پینینفارینا صورت گرفته، با خطوط منحنی و سیال، حالتی پویا و آرام دارد. در جلوی خودرو شاهد چراغهای دوقسمتی هستیم که بخش بالایی آنها روی کاپوت جای گرفته و کمی محصولات برند زیکر متعلق به جیلی را به یاد میآورد. چراغهای پایینی توسط یک خط مشکی به هم متصل شدهاند که در وسط به لوگوی چری میرسند. پایینتر روی قسمت پلاستیکی میانه ورودی هوای سپر نیز ستارههای سهپر کوچکی مشابه لوگوی مرسدس بنز به چشم میخورند.
این ماشین در پروفیل جانبی فرم کوپه مانند و اسپرتی دارد و در رینگهای دورنگ جذاب آن نیز همان ستاره سهپر روی سپر جلو با رنگ نقرهای کار شده است. در عقب خودرو هم سپر کاملاً با تریم پلاستیکی مشکی پوشیده شده صرفاً در پایین آن یک صفحه محافظ نقرهای و یک زه کرومی دیده میشود. چراغها نیز باریک و افقی هستند که به هم متصل شدهاند و در طرفین آنها نیز ستاره سهپر دیده میشود. eQ5 با 4,630 میلیمتر طول، 1,910 میلیمتر عرض و 1,655 میلیمتر ارتفاع با فاصله محوری 2,830 میلیمتری، در دسته کراساوورهای کامپکت یا جمعوجور قرار میگیرد و کمی از فیدلیتی پرایم کوچکتر است.
داخل و امکانات فیدلیتی برقی
در داخل eQ5 شاهد فضایی مدرن و درعینحال لوکس هستیم. اصلیترین ویژگی در اینجا نمایشگرهای 12.3 اینچی متصلبههم برای صفحه آمپر دیجیتالی و سیستم اطلاعاتی-سرگرمی است که این روزها این سبک طراحی را در بسیاری از خودروهای جدید میبینیم. علاوه بر این، دریچههای تهویه افقی باریک با تزئینات کرومی و طرح چوب روی کنسول میانی و داشبورد هم حال و هوای لوکس کابین را بیشتر کردهاند. البته در برخی تیپها این طرح چوب و تزئینات کرومی با تریم طرح فیبر کربن و تزئینات رنگی جایگزین میشود و فضای اسپرتی را ایجاد میکند. این خودرو همچنین از تجهیزات رفاهی و ایمنی زیادی هم مثل پریز برق 220 ولتی، شارژر بیسیم سریع، سیستم مدیریت کیفیت هوا، صندلیهای برقی، کروز کنترل تطبیقی، سیستم پایش نقاط کور، دستیار پارک و… بهره میبرد.
قوای محرکه و مشخصات فنی فیدلیتی برقی
eQ5 در سه مدل مختلف عرضه میشود که همگی یک موتور الکتریکی در عقب دارند و برخلاف اکثر شاسیبلندهای چینی، خودرویی محرک عقب است. مدل پایه 161 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور دارد، مدل میانی از 178 اسب بخار قدرت و 280 نیوتن متر گشتاور بهره میبرد و مدل بالایی هم 201 اسب بخار قدرت و 295 نیوتن متر گشتاور را به چرخهای عقب تحویل میدهد. فعلاً مشخص نیست که گروه بهمن کدام نسخه را برای عرضه در ایران انتخاب کرده است. درهرحال، مدلهای پایه و میانی با پکیج باطری 70.1 کیلووات ساعتی ارائه میشوند که برد 510 کیلومتری را فراهم میکند درحالیکه مدل بالایی به پکیج باطری 88 کیلووات ساعتی با برد 620 کیلومتری مجهز است.
قیمت و رقبای فیدلیتی برقی در ایران
قویترین نسخه eQ5 در چین با قیمت 183,800 یوآن معادل 27 هزار دلار عرضه میشود. این یعنی اگر گروه بهمن حتی نسخه میانی را هم برای عرضه در ایران انتخاب کند بازهم شاهد قیمتی فراتر دو میلیارد تومان برای آن خواهیم بود. با توجه به اینکه در آییننامه واردات خودرو برای مدلهای هیبریدی و الکتریکی تعرفه کمتری در نظر گرفته شده است، انتظار میرود گروه بهمن در ابتدا eQ5 را بهصورت وارداتی در کشور عرضه کند و در صورت استقبال مناسب اقدام به مونتاژ آن کند. در بازار کشورمان تاکنون هیچ کراساوور برقی عرضه نشده و بنابراین eQ5 فعلاً رقیب مستقیمی نخواهد داشت اما شاسیبلند برقی نبکا اسکایول ET5 که قرار است توسط کرمان خودرو و شرکت مپنا در ایران عرضه شود میتواند به رقیب مستقیم فیدلیتی برقی مبدل گردد.