
هوندا سیویک یکی از مشهورترین نامها در تاریخ خودروسازی ژاپن محسوب میشود ولی این خودرو برخلاف رقیب اصلیاش، تویوتا کرولا، هیچگاه حضور پررنگی در بازار کشورمان نداشته است. البته در دهه 70 شمسی، نسل پنجم سیویک در تعداد محدودی به ایران آمد و در نسل نهم در مدل 2013 بازهم شاهد حضور محدود این سدان ژاپنی در کشورمان بودیم ولی بااینحال، سیویک هیچگاه نتوانست در بازار ایران خود را بهطورجدی مطرح کند. حال اما شرکت آذریوردسال قصد دارد این سدان خوشنام ژاپنی را دوباره به کشورمان بازگرداند تا شاید این بار سیویک سرانجام بتواند به شکل جدیتر و پررنگتری در ایران عرضاندام کند.
معرفی کلی هوندا سیویک
سیویک یکی از باسابقهترین محصولات در حال تولید هوندا محسوب میشود. نسل نخست این خودرو اولین بار در سال 1972 در قالب محصولی کوچک و اقتصادی به بازار آمد و اولین حضور جهانی و موفق هوندا را رقم زد. سیویک از آن زمان بیوقفه در حال تولید بوده و به یکی از موفقترین محصولات هوندا تبدیل شده است. این خودرو در نسخههای مختلف هاچبک، سدان و کوپه ساخته شده و با نسخه اسپرت تایپ R، یکی از بهترین هاچبکهای داغ جهان را خلق کرده است. سیویک هماکنون در نسل یازدهم خود قرار دارد که در سال 2021 معرفی شد. این نیل در نسخههای سدان و هاچبک تولید میشود که آذریوردسال نسخه سدان را به ایران آورده است.
طراحی بیرونی هوندا سیویک
سیویک مثل اکثر خودروهای هوندا طراحی ساده و محافظهکارانهای دارد که هرچند شاید خیلی چشمگیر به نظر نرسد ولی قطعاً نظر طرفداران خودروهای ژاپنی را جلب خواهد کرد. در جلوی خودرو، چراغهای کشیده و سادهای را میبینیم که به جلوپنجرهای باریک متصل شدهاند. کمی پایینتر هم ورودی هوای بزرگی روی سپر به چشم میخورد. سیویک چند ماه پیش فیسلیفتی جزئی را هم تجربه کرد که طراحی جدید و جذابتری را برای جلوپنجره و سپر به همراه داشته است ولی در کشورمان فعلاً همان نسخه پیش از فیسلیفت را خواهیم دید. در پروفیل جانبی سیویک، فرمی ساده و معمولی را میبینیم که تنها ویژگی قابلذکر آن خط پنجرهها است که در قسمت لچکی عقب به سمت بالا حرکت کرده است. در عقب هم چراغهایی نسبتاً ساده دیده میشود که با دیگر عناصر طراحی خودرو هماهنگ به نظر میرسد ولی فرم خیلی هیجانانگیزی ندارد. این سدان ژاپنی 4,677 میلیمتر طول، 1,802 میلیمتر عرض و 1,407 میلیمتر ارتفاع دارد و فاصله محوری آن 2,733 میلیمتر است.
داخل هوندا سیویک
سیویک در داخل هم طراحی نسبتاً سادهای دارد ولی مثل بیرون، در اینجا هم شاهد فضایی هستیم دوستداشتنی هستیم که به این زودیها کهنه نخواهد شد. ویژگی قابلتوجه در طراحی داخلی سیویک، تریم مشبک لانهزنبوری است که در کل داشبورد کشیده شده و دریچههای تهویه را زیر خود پنهان کرده است. از بالای این داشبورد نمایشگری با اندازه معقول 9 اینچی بیرون آمده و در پایین هم کنترلهای فیزیکی سیستم تهویه دیده میشود. غربیلک فرمان سه پره، صفحه آمپر دیجیتالی و شیفتر گیربکس سنتی هم از دیگر ویژگیهای داخلی قابلذکر این سدان ژاپنی هستند.
امکانات و تجهیزات هوندا سیویک
لیست امکانات هوندا سیویک وارداتی آذریوردسال شامل موارد زیر میشود:
- ایربگهای جلو، جانبی، پردهای
- کنترل پایداری
- سیستم کمکی حرکت در سربالایی
- ترمز اضطراری خودکار
- هشدار حرکت بین خطوط
- هشدار برخورد
- سیستم تشخیص علائم رانندگی
- سیستم کنترل هوشمند چراغهای جلو
- کروز کنترل تطبیقی
- سیستم تشخیص خستگی راننده
- صفحه آمپر دیجیتالی 7.0 اینچی
- ترمز پارک برقی با اتوهلد
- سیستم صوتی با 8 بلندگو
- سنسورهای پارک جلو و عقب
- گرمکن صندلیهای جلو
- دوربین دنده عقب
- سانروف
- نمایشگر لمسی 9 اینچی با اندروید اتو و اپل کارپلی
- سنسور نور و باران
- آینههای جانبی تاشو برقی با گرمکن
و…
پیشرانه هوندا سیویک
سیویک در بازارهای جهانی با پیشرانههای مختلفی عرضه میشود که از بین آنها، آذریوردسال موتور 1.5 لیتری چهار سیلندر توربو را به ایران آورده است. این پیشرانه 180 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور دارد و نیروی آن از طریق یک گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل میشود. به لطف این قوای محرکه، سیویک با وزن 1389 کیلوگرم، ظرف 8.1 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و میتواند به حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. سیستم تعلیق این خودرو در جلو مکفرسون و در عقب چند اتصالی است. سیویک در هر صد کیلومتر بهصورت ترکیبی 6.7 لیتر بنزین مصرف میکند و باک سوخت آن 47 لیتر ظرفیت دارد. این خودرو روی رینگهای 16 اینچی با لاستیکهای 215 قرار گرفته است.
قیمت و جمعبندی
آذریوردسال هنوز قیمت سیویک را اعلام نکرده است ولی قیمت این خودرو در بازار آمریکا از حدود 24 هزار دلار آغاز میشود. این یعنی برای سیویک در بازار کشورمان باید انتظار قیمتی بیش از 2.5 میلیارد تومان را داشته باشیم. رقبای اصلی سیویک در بازارهای جهانی یعنی تویوتا کرولا، هیوندای النترا، کیا سراتو، نیسان سیلفی و مزدا 3 همگی در بازار کشورمان هم حضور پیدا کردهاند و بنابراین شاهد رقابت سختی در این بخش از بازار بین سدانهای کامپکت وارداتی خواهیم بود.
مشخصات فنی هوندا سیویک
مطالعه بیشتر:
- جدیدترین اخبار خودرو
- مقالات بررسی انواع خودرو
- مقایسه جنسیس G90 و مرسدس بنز S-Class