شرکت اشکودا تا پیشازاین هیچگاه در بازار کشورمان حضور نداشته ولی در دور جدید واردات خودرو، شرکت پارس ساتر هوشمند که زیرمجموعه گروه ایران روور است، سراغ این برند اهل جمهوری چک رفته و خودروهای مختلف آن را به ایران آورده است. اولین خودروی اشکودا که راهی جادههای ایران شد، سوپرب بود. در ادامه به بررسی ویژگیها و مشخصات این خودرو خواهیم پرداخت.
معرفی کلی اشکودا سوپرب
اشکودا که اهل جمهوری چک است، در سال 1991 به تملک گروه فولکسواگن درآمد و از آن زمان تاکنون، تمام محصولات آن با استفاده از تکنولوژی و پلتفرم فولکسواگن ساخته میشوند. یکی از مشهورترین و محبوبترین خودروهای این شرکت، مدل سوپرب است. این خودرو که اولین بار در سال 2001 معرفی شد، اشتراکات فراوانی با فولکسواگن پاسات دارد و درواقع پسرعموی چکی پاسات محسوب میشود. سوپرب هماکنون در نسل چهارم خود قرار دارد که در اواخر سال 2023 معرفی شد ولی نمونههای وارداتی به ایران از نسل سوم هستند که در نمایشگاه خودروی ژنو سال 2015 معرفی و در سال 2019 فیسلیفت شد. این نسل بر اساس پلتفرم MQB گروه فولکسواگن ساخته شده که علاوه بر پاسات، با خودروهای دیگری مثل فولکسواگن آرتئون، اشکودا کودیاک، سئات تاراکو و… مشترک است. سوپرب علاوه بر جمهوری چک، در چین هم توسط جوینت ونچر فولکسواگن سایک تولید میشود که خودروهای وارداتی پارس ساتر هوشمند از همین نمونههای تولید چین هستند.
طراحی اشکودا سوپرب
سوپرب طبق زبان طراحی آشنای اشکودا شکل گرفته و خیلی زود بهعنوان محصولی از این برند چکی قابلتشخیص خواهد بود؛ بنابراین، در این ماشین شاهد طراحی ساده و اطوکشیدهای هستیم که شاید چندان هیجانانگیز نباشد ولی باوقار به نظر میرسد. همچنین هرچند سوپرب وارداتی به ایران از نسل قبلی است که پیشینه آن به سال 2015 بازمیگردد ولی ازآنجاییکه نسل پنجم این خودرو در طراحی تحول بزرگی نداشته و شباهت زیادی به نسل قبلی دارد، سوپرب وارداتی پارس ساتر هوشمند همچنان بروز به نظر میرسد و ظاهر قابلقبولی دارد. سوپرب 4,869 میلیمتر طول، 1,865 میلیمتر عرض و 1,489 میلیمتر ارتفاع دارد و فاصله محوری آن 2,841 میلیمتر است. هرچند شاید از بیرون مشخص نباشد ولی سوپرب خودرویی لیفتبک است و درب صندوقی بسیار کاربردی دارد.
داخل کابین
سوپرب در داخل برخلاف بیرون، تا حدودی سن بالای خود را نشان میدهد زیرا نسل چهارم این خودرو در داخل فضایی ساده و کاملاً معمولی دارد که رنگ و بوی کهنگی گرفته است. همچنین ازآنجاییکه در نسل جدید این خودرو فضایی کاملاً جدیدی با ویژگیهای مدرنتر هستیم، طراحی کهنه کابین نسل چهارم بیشتر خود را نشان میدهد. بااینوجود، در داخل سوپرب با خطوط ساده داشبورد، غربیلک فرمان دو پره و نمایشگری که به زیبایی در میانه داشبورد جای گرفته است، شاهد فضایی اصیل و اروپایی هستیم. همچنین کیفیت متریال هم در اینجا در حد بهترین ساختههای فولکسواگن است. صندوق بار سوپرب هم با درب لیفتبکی، فضای بسیار بزرگ 625 لیتری را ارائه میکند که این رقم با خواباندن صندلیهای عقب به 1760 لیتر افزایش میابد.
پیشرانه و گیربکس
طبق کاتالوگی که پارس ساتر هوشمند منتشر کرده، سوپرب قرار است در دو نسخه با پیشرانههای 1.4 لیتری و 2 لیتری در کشورمان عرضه شود ولی فعلاً فقط نسخه 1.4 لیتری به بازار عرضه شده و خبری از نسخه 2 لیتری نیست. پیشرانه 1.4 لیتری توربوشارژ سوپرب 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور دارد که این نیرو از طریق یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه به چرخهای جلو منتقل میشود. این سدان اروپایی 1440 کیلوگرم وزن دارد و در هر صد کیلومتر بهصورت ترکیبی 5.9 لیتر بنزین مصرف میکند. حداکثر سرعت سوپرب 1.4 لیتری هم 198 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
امکانات و تجهیزات اشکودا سوپرب
نسخه 2 لیتری سوپرب از امکانات بیشتری بهره میبرد ولی ازآنجاییکه این نسخه هنوز در کشورمان عرضه نشده، در اینجا لیست امکانات نسخه 1.4 لیتری را مرور میکنیم که شامل موارد زیر میشود:
- ایربگهای جلو، جانبی، پردهای
- ترمز کمکی
- هشدار خستگی راننده
- سنسور پارک جلو و عقب
- کروز کنترل
- سیستم پارک خودکار
- سانروف
- نمایشگر لمسی 9.2 اینچی
- در صندوق برقی
- استارت از راه دور
- صندلیهای چرم مصنوعی
- تنظیم برقی صندلی راننده
- صفحه آمپر دیجیتالی 10.25 اینچی
- 6 بلندگو
- آینههای جانبی تاشو برقی خودکار
- سنسور نور و باران
- سیستم تهویه دو منطقهای
و…
قیمت و جمعبندی
شرکت پارس ساتر هوشمند قیمت قطعی سوپرب وارداتی 1.4 لیتری را دو میلیارد و 798 میلیون تومان اعلام کرده است که آن را به یکی از گرانترین خودروهای وارداتی کشورمان تبدیل میکند. در حال حاضر، اصلیترین رقیب سوپرب در بازار ایران، کیا K5 وارداتی کوشا خودرو است ولی بهزودی با عرضه تویوتا کمری و هوندا آکورد، رقبای این سدان اروپایی در بازار کشورمان بیشتر خواهند شد.