
در کشورمان، ارزانترین خودروی صفرکیلومتری که در حال حاضر میتوان خرید، ساینا و کوییک هستند که بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان قیمت دارند و با نازلترین کیفیت، کمترین امکانات و تکنولوژی بسیار قدیمی ارائه میشوند. در بازارهای جهانی اما اوضاع متفاوت است و خودروهایی مثل کیا سراتو، هیوندای النترا و تویوتا کرولا که در کشورمان با قیمتهای چند میلیاردی عرضه میشوند، در کشوری مثل آمریکا جزء ارزانترین خودروهای بازار محسوب میشوند و بهراحتی در دسترس بخش عمدهای از جامعه قرار دارند. با این توضیح، به سراغ معرفی ارزانترین خودروهای صفرکیلومتر سال ۲۰۲۴ در بازار آمریکا میرویم.
۱۰-مزدا ۳
قیمت پایه: ۲۵,۳۳۵ دلار
در بازار بهسختی میتوان خودرویی زیر ۳۰ هزار دلار پیدا کرد که در طراحی بیرون و داخل بهخوبی و زیبایی مزدا ۳ باشد. مزدا ۳ همچنین تجربه رانندگی خوبی هم دارد زیرا پیشرانه ۲.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی آن با ۱۹۱ اسب بخار قدرت، توان کافی برای چنین خودرویی را فراهم میکند. هرچند صندلیهای عقب مزدا ۳ به خاطر طراحی کلی اسپرت خودرو نسبت به رقبا تنگتر است ولی عملکرد مناسب و سامانهٔ چهارچرخ محرک، این ماشین را به رقیبی جدی در سگمنت کامپکت تبدیل کرده است.
۹-هوندا سیویک
قیمت پایه: ۲۵,۰۴۵ دلار
هوندا سیویک که قرار است در کشورمآنهم عرضه شود، در جدیدترین نسل خود هنوز هم رانندگی عالیای دارد و از ویژگیهای ایمنی قابلتوجهی بهره میبرد هرچند که بسیاری از امکانات جذاب آن صرفاً در تیپهای بالایی ارائه میشود. بااینحال، سیویک پایه خودرویی عالی خواهد بود اگر بتوانید با پیشرانه ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی آن که ۱۵۸ اسب بخار قدرت دارد کنار بیایید. هرچند این موتور در بزرگراه تنها ۵.۹ لیتر بنزین در هر صد کیلومتر مصرف میکند ولی ۹.۲ ثانیه طول میکشد تا سیویک را از صفر به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت برساند.
۸-سوبارو ایمپرزا
قیمت پایه: ۲۴,۱۱۵ دلار
ایمپرزا هندلینگی واقعاً عالی دارد و مثل تمام محصولات سوبارو بهصورت استاندارد به سامانه چهارچرخ محرک مجهز است. بااینحال، با وجود شاسی و سیستم تعلیق بسیار خوب، هنوز هم نمیتوان ایمپرزا را خودروی اسپرتی دانست زیرا گیربکس CVT آن اصلاً عملکرد اسپرتی ندارد و پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر تخت تنفس طبیعی هم با 152 اسب بخار قدرت شتاب گیری چندان سریعی را فراهم نمیکند.
۷-فولکسواگن جتا
قیمت پایه: ۲۳,۲۲۰ دلار
ظاهر ساده و ماندگار و مصرف سوخت مناسب ازجمله نقاط قوت فولکسواگن جتا هستند. این سدان کامپکت آلمانی همچنین در نسخه پایه قیمت ارزانی دارد ولی متأسفانه از بسیاری امکانات مدرن محروم است. علاوه بر این، سواری و هندلینگ جتا چندان ایدهآل نیست، کابین ارزانتر از چیزی که هست احساس میشود و فرمان کاملاً بیاحساس به نظر میرسد. البته هرچند شاسی و کابین جتا جای زیادی برای بهبود دارد ولی پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ آن با ۱۵۸ اسب بخار قدرت، شتاب سریعتری نسبت به رقبا را با مصرف سوخت کمتری فراهم میکند.
۶-تویوتا کرولا
قیمت پایه: ۲۲,۹۹۵ دلار
کرولا هم یکی دیگر از خودروهایی است که در دور جدید واردات به کشورمان آمده است. این سدان خوشنام ژاپنی کابین چشمگیر را با ایمنی بالا ارائه میکند. نقاط ضعف این ماشین متریال داخلی و دینامیک رانندگی هستند که در پس سیویک قرار میگیرد هرچند که کرولا پایه با پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با 169 اسب بخار قدرت و گیربکس CVT، بهطور قابلتوجهی از دیگر خودروهای کامپکت پایه سریعتر است. دلیل اصلی شتاب سریعتر کرولا پیشرانه قویتر و وزن سبکتر از رقبا است.
۵-هیوندای النترا
قیمت پایه: ۲۲,۰۶۵ دلار
یکی از بهترین خودروهای این سگمنت، هیوندای النترا است که ویژگیهایی مشابه سیویک و کرولا را با قیمتی کمتر ارائه میکند. این خودرویی جادار، کممصرف و ایمن است که برای مدل 2024 فیسلیفت شده و ظاهر بهتری پیدا کرده است. النترا پایه از یک پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی استفاده میکند که 147 اسب بخار قدرت دارد و به یک گیربکس CVT متصل میشود.
۴-نیسان سنترا
قیمت پایه: ۲۱,۲۹۵ دلار
سنترا همان خودرویی است که با نام سیلفی در کشورمان میبینیم. این سدان ژاپنی هرچند در برخی قسمتها در حد بهترینهای این کلاس نیست ولی ظاهر جذاب، مصرف سوخت پایین و کابین جاداری دارد که همگی را با چند هزار دلار قیمت کمتر ارائه میکند. یکی از نقاط ضعف سنترا اما نسبت قدرت به وزن ضعیف است زیرا پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی آن با تنها ۱۴۹ اسب بخار قدرت، برای فراهم کردن شتاب و کشش مناسب با مشکل مواجه میشود.
۳-کیا سراتو
قیمت پایه: ۲۰,۹۱۵ دلار
کیا سراتو که در آمریکا با نام فورته عرضه میشود، ارزانترین سدان کامپکت بازار بهحساب میآید. البته این خودرو در نسخهٔ پایه با یک گیربکس CVT نهچندان نرم عرضه میشود ولی این کاستی را در قسمتهای دیگری جبران میکند مثل مصرف سوخت پایین با پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی که 147 اسب بخار قدرت دارد. هرچند این موتور نمیتواند شتاب چندان چشمگیری را برای سراتو پایه فراهم کند ولی کسانی که خواهان قدرت بیشتری هستند میتوانند سراغ نسخه GT بروند که با پیشرانه سرزنده، رانندگی واقعاً جذابی دارد.
۲-میتسوبیشی میراژ
قیمت پایه: ۱۸,۱۱۰ دلار
برای داشتن خودرویی صفرکیلومتر با قیمت زیر ۲۰ هزار دلار، باید سراغ سگمنت پایینتر از کامپکت یعنی سابکامپکت برویم. یکی از خودروهای ارزانقیمت این بخش، میتسوبیشی میراژ است که در دو نسخهٔ سدان و هاچبک تولید میشود. همانطور که انتظار میرود، این خودرویی بسیار ساده با کمترین امکانات است تا جایی که حتی دفترچه راهنمای آنهم بهصورت سفارشی ارائه میشود! میراژ از یک پیشرانه ۱.۲ لیتری سه سیلندر با تنها ۷۸ اسب بخار قدرت استفاده میکند و حتی با توجه به قیمت ارزانش هم نقاط ضعف زیادی دارد.
۱-نیسان ورسا
قیمت پایه: ۱۷,۴۰۵ دلار
ورسا نهتنها از هر لحاظ از میراژ بهتر است بلکه قیمت ارزانتری هم دارد. این آخرین خودروی سابکامپکت بازار محسوب میشود زیرا میتسوبیشی قصد دارد بهزودی به عرضه میراژ پایان دهد. پیشرانه 1.6 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی ورسا با 122 اسب بخار قدرت، نسبتاً نرم کار میکند و در کنار گیربکسهای پنج سرعته دستی یا CVT قرار میگیرد. هرچند ورسا اصلاً خودروی سریعی نیست ولی سواری راحت و فضای بار کافی دارد. این سدان کوچک ژاپنی از ایمنی مناسبی هم برخوردار است ولی سروصدای داخل آن زیاد به نظر میرسد.