
ونوسیا وی آنلاین در ایران داستان پیچیدهای پیدا کرد. این خودرو ابتدا توسط مکث موتور که شرکتی متعلق به گروه ماموت است در شهریور 1402 در نمایشگاه روایت خدمت رونمایی و با پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر بنزینی توربو با ۱۸۸ اسب بخار قدرت در سامانه خودروهای وارداتی عرضه شد.
مکث موتور قصد عرضه نسخهٔ پلاگینهیبریدی V آنلاین را هم داشت و در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو در آبان ۱۴۰۲، این نسخه که با نام DD-i شناخته میشود را به نمایش درآورد اما پسازاینکه گروه ماموت شرکت دیار خودرو را خرید و برند تیگارد متعلق به این شرکت را در اختیار گرفت، برنامهها تغییر کرد و عرضه V آنلاین پلاگینهیبریدی به تیگارد سپرده شد.
این شرکت برای اولین بار در آذر 1403 در نمایشگاه خودروی اصفهان از وی آنلاین DD-i رونمایی و چندی بعد عرضه آن را آغاز کرد.
مختصری درباره ونوسیا
ونوسیا (Venucia) یکی از برندهای زیرمجموعه جوینت ونچر نیسان و دانگفنگ است. این برند در سال 2010 برای تولید و عرضه خودروهای اختصاصی بازار چین تأسیس شد. اولین محصول ونوسیا سدان کوچکی بنام D50 بود که در اوایل سال 2012 راهی بازار چین شد. ونوسیا در ابتدا برای ساخت محصولات خود از پلتفرمهای نیسان استفاده میکرد اما این شرکت در اواخر سال 2019 پلتفرمی بنام VSA را معرفی کرد که بهطور مستقل توسط دانگفنگ ونوسیا توسعه پیدا کرده و مدلهای جدید ونوسیا مثل وی آنلاین روی آن ساخته شدهاند.
هرچند ونوسیا همچنان از سرمایهگذاری نیسان بهره میبرد اما با کاهش وابستگی خود به نیسان، قصد دارد تواناییهای توسعه محلی را تقویت کند؛ بنابراین، در محصولات جدید این برند مثل استار اثر چندانی از تکنولوژی نیسان نیست.
طراحی بیرونی ونوسیا وی آنلاین هیبرید
وی آنلاین کراساوور کامپکتی است که در اواسط سال 2021 معرفی شد. این خودرو ظاهر چشمگیر و منحصربهفردی دارد که خطوط تیز و شارپ از ویژگیهای آن بوده و نمایی بسیار اسپرت و جوانپسند به خودرو بخشیده است. همچنین طراحی این کراساوور بسیار آیرودینامیک صورت گرفته و درنتیجه ضریب درگ آن به ۰.۳۰ Cd رسیده است.
نسخه پلاگینهیبریدی این ماشین هرچند در نگاه اول شبیه نسخه بنزینی به نظر میرسد ولی با کمی دقت میتوان متوجه برخی تغییرات شد. در جلوی خودرو، جلوپنجره عریضتر شده و طراحی چراغها هم دستخوش تغییراتی شده است.
علاوه بر این، ورودیهای هوای عمودی باریک در طرفین سپر هم به پایین منتقل شدهاند. در قسمت جانبی هم رینگهای جدیدی را میبینیم که طراحی آیرودینامیکی دارند اما در عقب تغییر بزرگی دیده نمیشود و شاهد همان چراغ باریک سراسری به همراه ورودیهای هوا عمودی در طرفین هستیم. وی آنلاین 4,607 میلیمتر طول، 1,917 میلیمتر عرض و 1,624 میلیمتر ارتفاع دارد و فاصله محوری آن 2,700 میلیمتر است.
داخل ونوسیا وی آنلاین تیگارد
در داخل این کراساوور چینی شاهد کابینی مدرن و ساده هستیم که مطابق با ترندهای طراحی امروزی شکل گرفته است. مهمترین ویژگیهای اینجا استفاده از دو نمایشگر متصل به هم، غربیلک فرمان D شکل و دکمههای پیانویی زیر دریچههای تهویه مرکزی است. همچنین مثل بیرون در اینجا هم الگوها و عناصر V شکلی مثل طرح روی کنسول مرکزی، دکمه استارت و عنصر کرومی غربیلک فرمان به چشم میخورد. برخلاف بیرون، وی آنلاین DD-i در داخل تفاوت خاصی با همتای بنزینی خود ندارد.
امکانات و تجهیزات ونوسیا وی آنلاین DD-i
لیست امکانات وی آنلاین پلاگینهیبریدی تیگارد موتور شامل موارد زیر میشود:
- سقف پانوراما
- در صندوق برقی
- صندلیهای چرمی
- صفحهنمایش 24 اینچی پیوسته
- تنظیم برقی صندلی راننده
- سیستم تهویه اتوماتیک
- شارژر بیسیم گوشی
- 8 بلندگو
- ایربگهای جلو، جانبی و پردهای
- نورپردازی داخلی
- گرمکن و سردکن صندلیهای جلو
- حالات رانندگی راحت و اسپرت
- سیستم پارک خودکار
- دستیار حفظ حرکت میان خطوط
- کنترل پایداری
- سنسور پارک جلو و عقب
- کروز کنترل تطبیقی
- دوربین 360 درجه
- هشدار تصادف
- سیستم پایش نقاط کور
- سنسور نور و باران
- ترمز پارک برقی با اتوهلد
- سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای
و…
مشخصات فنی ونوسیا وی آنلاین DD-i هیبرید تیگارد
مهمترین تفاوت وی آنلاین وارداتی تیگارد با چیزی که قبلاً مکث موتور عرضه کرده بود در پیشرانه است. همانطور که گفتیم، تیگارد نسخه پلاگینهیبریدی این خودرو را وارد و عرضه کرده که با پسوند DD-i شناخته میشود. این نسخه به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با ۱۶0 اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور به همراه یک موتور الکتریکی با ۲۰0 اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور مجهز است. به لطف این قوای محرکه، V آنلاین DD-i ظرف 7.8 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و میتواند به حداکثر سرعت 170 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
این خودرو از یک پکیج باطری ۱۸.۴ کیلووات ساعتی استفاده میکند که امکان پیمودن تا ۱۱۰ کیلومتر را بهصورت تمام الکتریکی فراهم خواهد کرد درحالیکه برد کلی خودرو به ۱۳۰۰ کیلومتر میرسد. شارژ این باطریها هم با برق عادی حدود ۵.۵ ساعت طول میکشد اما با استفاده از شارژرهای سریع، ظرف ۳۰ دقیقه از 2۰ تا 100 درصد شارژ خواهد شد.
قیمت و رقبای ونوسیا وی آنلاین هیبرید
آخرین قیمتی که تیگارد برای ونوسیا وی آنلاین پلاگینهیبریدی اعلام کرده، دو میلیارد و 314 میلیون تومان در آبان 1403 بوده است. در حال حاضر نیز این خودرو در بازار حدود 2.8 میلیارد تومان قیمت دارد. درنتیجه، هماکنون تیگو 7 پرو e پلاس هیبریدی و لاماری ایما هیبریدی نزدیکترین رقیب وی آنلاین تیگارد محسوب میشوند. علاوه بر این، اگر پیشرانه هیبریدی را ملاک قرار ندهیم، شاسیبلندهایی مثل GAC امکو و لوکانو L7 هم قیمتی نزدیک به وی آنلاین DD-i دارند.
جدول مشخصات فنی ونوسیا وی آنلاین هیبرید
سوالات متداول
مشخصات فنی ونوسیا وی آنلاین هیبریدی چیست؟
این خودرو به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با ۱۶0 اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور به همراه یک موتور الکتریکی با ۲۰0 اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور مجهز است.
ونوسیا وی آنلاین هیبریدی توسط چه شرکتی وارد میشود؟
درحالیکه نسخه بنزینی معمولی وی آنلاین توسط مکث موتور وارد شد، نسخه پلاگینهیبریدی وی آنلاین را تیگارد موتور وارد میکند.