وقتی به رنج سدان های کوچک نگاهی میاندازیم، درمیابیم که راحتی و امکانات رأس توجه خریدار است. آنها چندان به حجم و قدرت موتور اهمیت نمیدهند بلکه آنچه برایشان اولویت قرار دارد؛ راحتی، صندلیهای عقب جادار، نرمی رانندگی و از این دست مواردی است که آرامش را به درون کابین خودرو به ارمغان میآورد. حال سؤال این جاست که با توجه به حضور مزدا 3، میتسوبیشی لنسر و رنو فلوئنس در این بازار رقابتی آیا کیا سراتو میتواند گزینه مناسبی باشد؟
البته که نباید رقیب کره ای سراتو یعنی هیوندای الانترا فراموش شود، چراکه در ایران خواهان زیادی دارد و قطعا در هر کلاس و سگمنتی، هیوندای میتواند رقیبی سر سخت باشد. حال به بررسی کیا سراتو 2017 میپردازیم.
طراحی بیرونی
مثل همیشه جلو پنجره مستطیلی کیا را میبینیم که این بار در طرفین به چراغهای کشیده و منحنی آن متصل شده است. سراتو توانسته با استفاده از ورودی هوای بزرگی که در قسمت پایین جلوپنجره قرار دارد، وجه اسپورت آن را به طور تمام و کمال به منصه ظهور بگذارد. هرچند ترکیب چراغهای جلو و ورودیهای کوچک هوا در قسمت بیرونی چراغهای مه شکن بسیار فریبنده و جذاب است؛ اما هرچه به سمت عقب میرویم گویا طراحی اسپورت خودرو جای خود را به سدانی کاملاً خانوادگی و بی آلایش میدهد. انگار طیف اسپورت و سادگی در این خودرو دیده میشود؛ که هر چه به عقب میرویم از شدت جذابیت کاسته شده و به طراحی ساده بیشتر نزدیک میشود.
اندازه کوچک چرخها در طراحی جانبی خودرو کاملاً در ذوق میزند. به گونه ای که شاید آن را با یک خودرو چینی اشتباه بگیرید. هر چند با چند خط و فرورفتگی سعی شده تا کاستیهای این قسمت را جبران نماید. شیب تند پنجرههای جانبی و صندوق عقب، پف روی گلگیرها و طراحی جلوی فوق العاده آن باعث شده تا بیش از پیش باور کنیم که اکسیر جوانی و طراوت در کالبد صاف و ساده آن دمیده شده است.
کیا سراتو با داشتن طول 4560 میلیمتر، عرض 1780 میلیمتر، ارتفاع 1435 میلیمتر به ترتیب 10، 20 و 5 از هیوندای الانترا کوچک تر است. بال کوسه ای عقب از جمله جزییاتی است که سعی کرده طراحی عقب کسل کننده آن را جذاب نشان دهد.
طراحی داخلی
فرمان سه ستونه بسیار شلوغ است به طوریکه ممکن است مدتی طول بکشد تا به آن عادت کنید. وجود پلاستیک خشک در قسمتهایی از کابین کمی دلسرد کننده است؛ البته دارای کیفیت بالایی هستند و تریم چرمی به کار رفته در کابین سعی در جبران آن برآمده. دنده اتوماتیک به خوبی و در جای مناسب جای گرفته و در عقب آن دو عدد جالیوانی در کنار ترمز دستی نمایان اند.
داشبورد نیز همانند فرمان شلوغ به نظر میرسد که نیازمند تأمل و دقت زیادی است. صفحه نمایش 7 اینچی لمسی میتواند اطلاعات سیستم ناوبری، دوربینهای عقب و جلو نشان دهد. همچنین این صفحه نمایش تا حدی به سمت راننده گرایش دارد که به هیچ عنوان حواس راننده را از مسیر پرت نمیکند.
تجربه رانندگی
کیا سراتو در مدل جدید خود یک موتور 2 لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی را عرضه میکند که قدرتی معادل 151 اسب بخار و حداکثر گشتاوری معادل 192 نیوتن متر را در دور موتور 4000 ارائه میدهد. موتور نامبرده، در اسپورتیج که هم سنگین تر و هم بزرگتر از سراتو است، به کار رفته که رضایت خریدارانش را در پی داشته. کیا سراتو سرعت گیری قابل قبولی دارد، هرچند ممکن است در این مواقع صدایی بیش از حد نرمال از آن بشنوید. اما در مجموع خودرویی ساکت و موقر نامیده میشود که آرامش در آن حکم فرماست و شاید یادتان برود که خودرو روشن بوده.
جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به سرعت به دنده بعدی میرود و برای شتاب گیریهای سریع اصلاً شما را عصبانی نمیکند. صدای باد و تایرها به خوبی کنترل شده و اذیت کننده نیست.
سراتو دارای سه حالت رانندگی اکو، نرمال و اسپورت است. البته چندان فرقی بین این سه حالت وجود ندارد. نباید انتظار داشته باشید که در حالت اکو مانند پریوس بنزین مصرف کند یا در حالت اسپورت مانند فراری سریع شود. حالت نرمال بهترین حالت است و در 99 درصد مواقع انتخابی جز این اشتباه به نظر میرسد.
سیستم تعلیق سراتو به خوبی ناهمواریهای جاده را تنظیم میکند و احساس ناخوشایندی به شما نمیدهد. البته در پیچها از کم فرمانی رنج میبرد و از این لحاظ به خوبی رقیبانش نیست.
امکانات و تجهیزات
فضای صندوق عقب این خودرو 482 لیتر است که از الانترا 24 لیتر بزرگتر است. رینگهای آلومینیومی 16 اینچی، سیستم تهویه هوای دستی، دکمه استارت، ترمز اضطراری خودمختار (AEB)، راهنمای روی آینههای جانبی، کروم کاریهای بیرونی و … همه و همه باعث شده تا هرچه بیشتر بتوانید از این خودرو لذت ببرید.
کلام آخر
سراتو میتواند نتیجه سالها تحقیق و توسعه شرکتی باشد که توانسته به مشتریان خود بهترینها را عرضه کند. شاید بهترین کیا موجود در بازار نباشد اما میتواند جزیی از بهترینها در سگمنت خود باشد. قیمت مدل 2017 آن همچنان در حال کاهش است به طوریکه شاید بتوانید با قیمتی حدود 135 میلیون تومان یکی را زیر پای خود داشته باشید. البته که قیمت بالایی است و در صورت امکان بهتر است کمی صبر پیشه کنید.
نکات مثبت
قیافه جذاب
صندلیهای راحت
مصرف بنزین مناسب (حدود 7.1 لیتر)
نکات منفی
قیمت بالا
استفاده از پلاستیک خشک به مقدار زیاد
کروز کنترل نهچندان دقیق
از بررسی و ارائه مطلبتون متشکرم اما انتظار میرفت نمونه فول آپشن رو مد نظر قرار بدهید که دارای ترمز برقی و رادار جانبی و . . . را هم دارا میبود که نمونه ۶ ایربگ ان و رادار جانبی مجموعا ایمنی به سزایی رو به همراه ترمزهای هوشمند این خودرو برای سرنشینان به همراه میاره . به هر صورت از مطلبتون متشکرم . قشقایی
خیلی ممنونم از توجه شما…
مطلب در حقیقت برگردان بررسی کیا سراتو از caradvice است، که تا جای ممکن سعی شد دخل و تصرفی در متن اصلی وارد نشود… به همین خاطر تنها به متن اصلی اکتفا کردیم…
چه خوب بود به جای ارسال شده توسط — غلط مصطلح؛ رجوع کنید به نوشتهٔ ابوالحسن نجفی — می نوشتید ترجمه از فلان منبع تا فرقی بین این مقاله و آنکه آقای شیر علی بیک ظاهرا خودش سراتو ایرانی را تست کرده است باشد. اتفاقا در ترجمهٔ شما دخل و تصرف آشکار وجود دارد زیرا در آخر قیمت خودرو را در بازار ایران نوشته اید و به خواننده ایرانی هم توصیه کرده اید صبر کند!
قصد ندارم ملا نقطه ای باشم یا زحمت شما را زیر سؤال ببرم. صرفا رعایت اصول روزنامه نگاری ارزش کار شما را دوچندان میکند.
دوست محترم
اگر قیمت در ایران نوشته نشود عده ای از دوستان به بنده ممکن است به خاطر ننوشتن آن، بی احترامی کنند! (که تا الان شاهد آن بوده ام)…
دلیل نوشتن این جمله «البته که قیمت بالایی است و در صورت امکان بهتر است کمی صبر پیشه کنید.» به این خاطر است که معمولا مقالات خارجی تکمیل نیستند و ما را مجبور می کنند تا قسمتی را اضافه کنیم… ضمنا غلطی در متن و همچنین نتیجه کلام آخر وجود ندارد… در نهایت باید بگویم که اگر ترجمه بدون اضافات بود، شاید شما یکی از منتقدان این نوع از نگارش بودید!
مفتش گرونه.فقط جک جی ۵ اتومات