مکمل بنزین
آموزشبرگزیده‌ها

عواقب گزارش یا عدم گزارش بعد از وقوع تصادف رانندگی + اقدامات لازم!

زمانی که یک تصادف ( خودرویی) روی می‌دهد، دقیقا با گزارش و اطلاع دادن یا برعکس با سکوت کردن چه پیامد‌هایی را در بر خواهد داشت؟! در ادامه به چند نکته ارزشمند و کاربردی در این زمینه تهیه کرده‌ایم، اگر خدایی نکرده در چنین موقعیت برخورد کردید بدانید باید چه اقداماتی را انجام بدهید.

گزارش یک تصادف؛ بدون هیچ صدمه و آسیب وارده جدی طبق قوانین

گزارش‌های پلیس: به طورکلی برای هر استان یا ایالت مقداری بودجه برای تخمین میزان خسارت و درگیری شخص مورد نظر با این مساله در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال: در برخی کشورها دولت مبلغ حدود ۲۰۰۰ هزار دلار مشخص کرده است که اگر تصادفی رخ داد، حتما نیازی نیست که این اتفاق به پلیس گزارش گردد مشروط به این‌که سقف خسارت (یا خسارت هر دو خودروی آسیب دیده) بیشتر از مبلغ تعیین شده نباشد.

گزارش‌های شرکت‌های بیمه: سیاست اتخاذ شده شرکت‌های بیمه بدین‌گونه است که تمام تصادف‌ها باید گزارش شوند، در حالی که اکثر راننده‌ها بر این باورند که در صورت امکان (تصادف‌‌هایی که باعث بروز خسارت‌های جزیی می‌شوند) خودشان موضوع را حل و فصل کنند و خود را درگیر گزارش دادن به شرکت بیمه نکنند، که این کار صحیح نیست چرا که بیمه‌گذار شما باید در جریان امر قرار گیرد.

  • نکته: اگر خدایی نکرده اتفاق و حوادث رانندگی برای شما پیش‌آمد که اطمینان دارید شما مقصر نیستید، در صورت امکان از محل حادثه و خودرو فیلم و عکس بگیرید زیرا این کار باعث می‌شود مدرکی در دست شما باشد و شرکت بیمه نمی‌تواند بهانه‌تراشی کند و قطعا در ادعای شما کنار شما خواهد بود.

گزارش یک تصادف: در صورتی که هیچ آسیب و صدمه‌ای در بر نداشته باشد اما خسارت بوجود آمده از سقف تعیین شده بیشتر باشد!

بر اساس گزارش‌های پلیس: طبق قانون، هر تصادف و سانحه‌ای که پیش‌اید و خسارت ناشی از تصادف از میزان خسارت معین شده بیشتر باشد، راننده موظف است که گزارش خود را ثبت کند.

به عنوان مثال: اگر شما ساکن یکی از ایالات آمریکا باشید و وسیله نقلیه شما با خودروی دیگری تصادف کرد، و خودرویی حدود ۱۰۰۰ دلار خسارت دید و خودروی دیگر نیز ۱۰۰۱ دلار متضرر شود (در واقع مجموع هزینه خسارت وارده بیشتر از حد تعیین شده باشد) شما موظف خواهی‌بود طبق قانون حادثه را به پلیس یا مرکز سوانح رانندگی گزارش کنید.

  قیمت و شرایط فروش جدید محصولات ایران‌خودرو اعلام شد ( آذر 97)

عواقب عدم گزارش سانحه به پلیس

طبق قانون، در صورتی که شما سانحه را گزارش نکنید (خسارت حادثه بیشتر از حد تعیین شده باشد) شما مقصر شناخته خواهید شد و این‌گونه تقی می‌شود که شما از محل حادثه گریخته‌ و فرار کرده‌اید. در حقیقت برای مراجع ترک محل حادثه بدون ثبت گزارش هیچ‌ توجیه و دلیل قانع کننده‌ای ندارد و می‌تواند باعث افزایش قابل‌توجه نرخ بیمه اتوموبیل شما شود، حتی ممکن است که جریمه سمنگین‌تر و حتی زندانی شدن را برای فرد خاطی در نظر گرفته‌ شود.


گزارش‌های شرکت‌های بیمه: تمام تصادف‌ها باید گزارش شوند، در صورتی که سانحه‌ای رخ دهد و شما گزارش ندهید اما راکب وسیله نقلیه دیگر این اتفاق را گزارش کند، شرکت بیمه گذار فرد شاکی می‌تواند از شما شکایت کند و شما را به دردسر بی‌اندازد. اگر شما بدون گزارش حادثه تصادف بابت خسارت پولی پرداخت کرده‌ باشید، به این منزله خواهد بود که شما مقصر بوده‌اید. و حکم بر علیه شما خواهد بود.

در حادثه‌هایی که در مکان‌های خصوصی مانند پارکینگ رخ می‌دهد چه باید کرد؟!

در اکثر اوقات قانون رسیدگی به تصادف خودرو در پارکینگ هیچ تفاوتی با تصادف در خیابان، بزرگ‌راه یا جاده ندارد و در هر صورت باید پلیس در جریان تمام حوادث قرار بگیرد. اما اگر حادثه در یک مکان خصوصی مثل پارکینگ رخ بدهد در صورتی که کار بالا گرفت، باید شرکت بیمه‌ گذار خود را مطلع کنید.

زمان‌هایی وجود دارد که طبق قانون، بدون در نظر گرفتن میزان خسارت (جانی یا مالی) حادثه حتما باید گزارش شود. مانند شرایط تصادف‌هایی که چند نمونه از آن را ذکر کرده‌ایم به شرح زیر است.

  • تصادف با عابر پیاده یا دوچرخه سواران
  • تصادف منجر به هرگونه صدمه جانی یا جزیی
  • عمل و اقدامی مانند نقض رانندگی
  • وسیله نقلیه دولتی (شهرداری، ایالتی و وابسته به دولت)
  • وسیله حمل نقلیه کالاهای خطرناک
  • رانندگان بیمه نشده یا بدون مجوز
  • آسیب به اموال خصوصی، شهرداری یا بزرگراه

همچنین توصیه می‌شود برای محافظت از خود و مشمول شدن به قوانین بیمه گذاری خود، تمام سوانح را گزارش دهید تا مشکلی پیش‌ نیاید.

  سریع‌ترین خودروهای داخلی کمتر از 100 میلیون تومان را بشناسید!

در ایران بعد از وقوع تصادف چه اقداماتی باید انجام دهیم!

در مرحله اول تماس با پلیس ۱۱۰ است، که با دادن آدرس محل حادثه، نزدیک‌ترین واحد راهنمایی و رانندگی یک کارشناس برای تشخیص مقصر و انجام مراحل بعدی پیش شما می‌فرستد تا موضوع حل و فصل شود.

در صورت بروز حادثه رانندگی (زمانی که تصادف منجر به جرح یا خدایی‌ نکرده فوت نشود) خودروی‌تان را به گوشه خیابان یا جاده منتقل کنید (در صورتی که مقصر قبول داشته باشد، در غیر این صورت از محل حادثه و خودرو عکس بگیرید) اگر این کار را انجام ندهید، با رسیدن افسر راهنمایی و رانندگی اولین اقدام وی جریمه سد معبر است که برای هر دو خودرو در نظر خواهد گرفت. اتفاقی که بعد از وقوع تصادف در ایران رایج است، این است که طرف مقصر با دادن وعده به مالک خودروی آسیب‌دیده جهت تعمیر، رنگ و صافکاری خودروی وی است که معمولا فرد مقصر از این کار تنها یک هدف دارد و آن صرفه‌جویی در مصرف کوپن بیمه خود است.

توصیه می‌شود که در چنین زمان‌هایی قبول نکنید و زیر بار نروید چرا که تجربه نشان داده است که نتیجه این کار برای مالک خودروی آسیب‌دیده به هیچ‌وجه رضایت‌بخش نبوده و کیفیت کار اصلا جالب نخواهد بود. بنابراین توصیه ما این است که اگر میزان آسیب زیاد است، فورا حادثه را گزارش کنید و در صورت مقصر نبودن با گرفتن کوپن بیمه شخص ثالث فرد مقصر با خیال راحت به تعمیرگاه مجاز مراجعه کرده و خودروی خود را تعمیر کنید.

خیلی از کسانی که تازه گواهینامه خود را گرفته‌اند و دچار سانحه رانندگی می‌شوند بر این خیال هستند که برای هر تصادفی کارشناس باید کروکی بکشد، به هیچ‌وجه این‌طور نیست تمام شرکت‌‌های بیمه طبق قانون موظف‌اند خسارت (تصادف‌های خسارتی سازشی) تا سقف ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان را بدون کروکی پلیس پرداخت کنند.

آخرین اقدام بعد از رسیدن پلیس به صحنه حادثه و مشخص شدن مقصر، مراجعه به بیمه است طرفی که مقصر نیست خسارت خودروی خود را از بیمه شخص ثالث دریافت می‌کند. اگر مقصر شناخته شدید به فکر گرفتن خسارت نباشید چرا که باید از جیب مبارک برای تعمیر خودروی خود هزینه کنید. تنها در صورتی می‌توانید خسارت خودروی خود را دریافت کنید که بیمه بدنه داشته باشید.

  5 دلیل برای آنکه برلیانس H230 را نخرید!

آخرین توصیه به رانندگان محترم این است که اگر میزان خسارت خودروی خود بیش از ۱۰۰ هزار تومان نیست، خودتان از جیب هزینه کنید و دنبال خسارت نروید. زیرا در سال‌های بعدی زمانی که می‌خواهید اقدام به تمدید بیمه بدنه خودرو کنید تخفیف‌هایی را از دست می‌دهید که عدم دریافت همین تخفیف‌ها قطعا از مبلغ خسارت‌تان بیشتر خواهد شد و شما متضرر می‌شوید.

نحوه تعیین و محاسبه خسارت وارده به شخص ثالث چگونه است!

۱- قانون: قانون بيمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشي از وسايل نقليه مصوب سال ۱۳۹۵.

۲- گران‌ترين خودروي متعارف: خودروي سواري است كه ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخيص ارزيابان خسارت، كارشناسان ارزيابي خسارت شركت‌هاي بيمه ويا كارشناسان رسمي دادگستري، معادل پنجاه درصد (۵۰%) سقف تعهدات بدني كه در ابتداي هر سال اعلام مي شود باشد.

۳- خودروي نامتعارف: خودروي سواري است كه ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخيص ارزيابان خسارت، كارشناسان ارزيابي خسارت شركت‌هاي بيمه و يا كارشناسان رسمي دادگستري، بيشتر از پنجاه درصد (۵۰%) سقف تعهدات بدني كه در ابتداي هرسال اعلام مي‌شود باشد.

ماده ۲- بيمه‌گر وسيله نقليه مسبب حادثه موظف است ميزان تعهد مسبب حادثه را بر اساس فرمول زير محاسبه و تا سقف تعهدات مالي بيمه نامه شخص ثالث (شامل تعهدات قانوني و مازاد مالي) نسبت به پرداخت خسارت خودرو نامتعارف زيان ديده اقدام نمايد:

ماده ۳- ارزيابان خسارت موظفند مفاد اين دستورالعمل در خصوص نحوه محاسبه ميزان تعهد مسبب حادثه را رعايت نمايند.

ماده ۴- رعايت اين دستورالعمل براي آن دسته از بيمه‌نامه‌هاي كه بعد از لازم‌الاجرا شدن قانون صادر شده و خسارت آن پرداخت نگرديده است، الزامي است.

 

بنابراین همیشه در رانندگی صبور باشیم و با رعایت قوانین شاهد صحنه‌های دل‌خراش و ناراحت کننده نباشیم، زیرا خیلی از اتفاقات با هیچ بیمه‌ای جبران نخواهند شد بنابراین به جمله معروف دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است بسنده می‌کنیم.

مهدی درکی

حدود یک سال است که به پیشه مترجمی و نویسندگی مطالب در دنیای خودرو وارد شده ام. تلاش‌بر این است تا با قرار‌ دادن مطالب روز خودرویی در اختیار هموطنان رضایت خاطر شما عزیزان میسر گردد... .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا