مکمل بنزین
برگزیده‌هابررسی خودرو

بررسی دنا پلاس، دستاوردی نسبتا زیبا از سوی ایران خودرو!

بی‌شک، ایران خودرو قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین سازنده اتومبیل در داخل کشور است و محصولات این شرکت در انواع کلاس‌ها و رده‌های قیمتی به بازار خودرویی کشور عرضه می‌شوند. پیرامون همین موضوع، یکی از جدیدترین تولیدات این گروه صنعتی، دنا پلاس نام دارد که فیس لیفت نسخه معمولی دنا بوده و با ظاهری نسبتا زیبا‌تر از اوایل سال جاری به بازار داخلی عرضه شده است.

حال، در این مطلب قصد داریم به بررسی این خودرو بپردازیم و با نگاهی دقیق‌تر به این محصول، به این سوال مهم پاسخ خواهیم داد که آیا دنا پلاس در بازار خودرویی ایران موفق خواهد شد یا اینکه با استقبال کم خریداران روبه‌رو شده و شکست خواهد خورد؟

تاریخچه

به‌طور کلی دنا پلاس نخستین بار توسط ریاست جمهوری در اسفندماه سال گذشته به‌صورت رسمی رونمایی و وارد بازار داخلی کشور شد. اما فروش انبوه این محصولات نسبتا جذاب از اواخر اردیبهشت سال جاری آغاز شده و تا بدین لحظه طبق گفته فعالان بازار خودرویی، دنا پلاس استقبال خوبی را از سوی خریداران و مشتریان به‌خود اختصاص داده است.

طراحی ظاهری

همان‌گونه که در ابتدا مطلب ذکر گردید، دنا پلاس در واقع فیس لیفت دنا بوده و با تغییرات انجام شده در ظاهر این خودرو، تعداد بیشتری از خریداران به سمت خرید این خودرو جذب شده‌اند. در همین رابطه، نمای جلو دنا پلاس نسبت به مدل پیشین خود، به‌دلیل ایجاد طرح بهتر در چرغ‌ها و جلو پنجره مشکی، از ظاهری نسبتا شیک و امروزی بهره می‌برد و همین امر یکی از دلایل جذب خریداران بوده است.

در نمای کناری نیز تغییرات به وضوح قابل مشاهده است و شرکت سازنده این خودرو  با ایجاد خطوطی بر روی درب‌ها، باعث هرچه بیشتر شدن جذابیت این خودرو نسب به مدل پیشین شده است. البته این نکته نیز لازم به یاداوریست که طراحی درب‌ها و خطوط ایجاد شده بر روی آن‌ها تشابه بسیاری به جک J5 کرمان خودرو داشته و با نگاهی کلی به دو خودرو، متوج این شباهت خواهیم شد.

  این کراس‌اوور هیبریدی تویوتا در فروش رکورد زد!

در نمای عقب خودرو نیز با تغیراتی همچون طرح گرافیکی چرغ‌ها و شفاف‌تر شدن آن‌ها روبه رو هستیم که در زمان روشنایی، جلوه خاصی را به ظاهر خودرو می‌بخشند. اما در دیگر بخش‌ها تفاوت چندانی بین دنا پلاس با دنا معمولی در طراحی ظاهری دیده نمی‌شود.

طراحی داخلی

پیرامون طراحی داخلی دنا پلاس، می‌توان این‌گونه گفت که اکثر موارد موجود در کابین این خودرو با مدل پیشین یعنی دنا، مشابه بوده و تفاوت چندانی را دارا نیستند اما اگر بخواهیم به تفاوت کابین داخلی این خودرو با دنا اشاره کتیم، می‌بایست مواردی همچون بهبود مانیتور خوردو و سانروف را عنوان کرد! اما به‌طور کلی، نما داخلی دنا پلاس نسبتا زیبا و امروزی بوده و در این رده قیمتی نمی‌توان ایراد خاصی را از طراحی کابین این خودرو گرفت.

مشخصات فنی و عملکرد

دنا پلاس از یک پیشرانه چهار سیلندر با حجم دقیق 1646 سی‌سی بهره می‌برد که این موتور با نام اختصاصی EF7 شناخته می‌شود.     (همانند مدل پیشین) پیرامون همین موضوع، قدرت تولیدی این پیشرانه برابر با 113 اسب بخار و گشتاور آن برابر با 155 نیوتن بر متر است. همچنین، دنا پلاس مجهز به یک گیربکس 5 سرعت دستی بوده که این جعبه دنده تمام قدرت تولیدی را به محور جلو خودرو منتقل می‌کند. همچین، در رابطه با شتاب صفر تا صد این خودرو نیز باید گفت که دنا پلاس در زمانی برابر با 13.3 ثانیه از سرعت صفر مطلق به صدکیلومتر در ساعت خواهد رسید و حداکثر سرعت آن طبق اعلام رسمی شرکت سازنده، برابر با 190 کیلومتر بر ساعت تایین شده است.

  استراتژی طراحی هیوندای با کانسپت Le Fil Rouge متحول می‌شود + تصاویر

در سوی دیگر، در رابطه با عملکرد دنا پلاس نیز می‌بایست به این نکته اشاره کرد که این خودرو در هر صدکیلومتر مسیر شهری و پرترافیک مصرفی برابر با 8.8 لیتر بنزین را دارا بوده و در مسیرهای خارج شهری و اتوبان، مصرف دنا پلاس برابر با 6.1 لیتر بزنین در هر صدکیلومتر خواهد بود. به‌طور کلی، میزان مصرف سوخت این خودرو در نمودار سیکل ترکیبی برابر با 7.3 لیتر نزین در صدکیلومتر مسیر مجموع است. لازم به یاداوریست استاندارد آلایندگی دنا پلاس برابر با یورو4 اعلام شده که این استاندارد قابلیت ارتقا به یورو5 را نیز داراست.

امکانات رفاهی و ایمنی

دنا  پلاس در رده قیمتی خود از امکانات بسیار خوبی بهره می‌برد که همین امر یکی از مهم‌ترین دلایل استقابل خوب مشتریان از این محصول است. حال اگر بخواهیم به امکانات این خودرو اشاره کنیم، می‌توان مواردی همچون ترمزهای ABS و EBD، 4 كيسه هوا (راننده، سرنشين جلو و جانبي)، فرمان مجهز به كليدهاي كنترلي سيستم صوتي و هندزفري موبايل، داراي مانيتور مالتي مديا تصويري لمسي با رهياب (GPS)، بلندگوهاي جلو و عقب تيوتر، كروز كنترل، تنظيم اتوماتيك كانال تهويه براي سرنشينان عقب، چراغ جلو داراي لامپ LED و نئون و چراغ‌ روز (Day Light)، چراغ مه شكن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، چراغ خطر سوم، چراغ داخل داشبورد، چراغ‏هاي سقفي جلو و عقب، چراغ روشنايي فضاي پايين داخل كابين، آينه‌هاي جانبي برقي، شيشه بالابرهاي جلو و عقب برقي، سيستم ضد سرقت (ايموبيلايزر)، دوربين ديد عقب، هشداردهنده موانع عقب، سيستم عيب يابي هوشمند ( مالتي پلكس )، قفل مركزي با ريموت كنترل راديويي، كمربندهاي ايمني جلو سه نقطه‌اي با قابليت تنظيم ارتفاع، سيستم كنترل بخار بنزين، شيشه هاي سولار (ضد اشعه مضر UV خورشيد)، سانروف، ستون فرمان تلسكوپي (جمع شونده)، سيستم روشنايي موقت در محيط‌هاي تاريك، نمايشگر دماي محيط، آنتن سقفي جديد(Shark fin) به همراه سيستم پشتيباني از رهياب، تنظيم زاويه نور چراغ‏هاي جلو از داخل ، دستگيره‏هاي درب‌ها به رنگ كروم، تودوزي مخمل، دسترسي به صندوق عقب از داخل، بازكن قفل در صندوق عقب از داخل، سيستم قطع سوخت خودكار و سيستم كنترل بخار بنزين را نام برد.

  پژو 2008 مجددا توسط ایران خودرو تولید شد!

قیمت و گارانتی

در رابطه با گارانتی و خدمات پس از فروش دنا پلاس می‌بایست این‌گونه گفت که این خودرو دارای 3 سال گارانتی از سوی ایران خودرو و کارت طلایی 4 ستاره بوده و خدمات پس از فروش این خودرو شامل سرویس‌های دوره ای به‌مدت یکسال رایگان است. همچین از دیگر مزایا این خودرو می‌توان به بیمه بدنه و شخص ثالت رایگان به‌مدت یکسال همچون سرویس‌های دوره‌ای اشاره کرد. از سوی دیگر، قیمت دنا پلاس در بازار داخلی کشور تا بدین لحظه برابر با 54 میلیون تومان اعلام شده است و امکان خرید شرایطی این محصول با موعد تحویل کوتاه مدت و بلندمدت نیز طبق اعلامیه ایران خودرو، مقدور است.

کلام پایانی

بی‌شک دنا پلاس یک محصول خوب در رده قیمت خود بوده و از ارزش خرید بیشتری نسبت به سایر رقبا خود برخوردار است اما نه با قیمت و شرایط فعلی! زیرا عرضه این محصول با قیمتی نزدیک به 55 میلیون تومان و آشفتگی بازار خودرویی کشور، می‌تواند آِینده فروش این خودرو را به خطر انداخته و استقبال خریداران از این محصول را با وجود رقبایی همچون تندر پلاس، 207 صندوق دار و .. به خطر بی‌اندازد.

امین ایرجی

هیچ گاه از علاقه خود به دنیای اتومبیل غافل نشوید. یک مازندارنی اصیل. علاقمند به خودروهای آلمانی و سیستم های پیشرفته. نویسنده و کارشناس بازار خودرو ایران و مسائل روز صنعت خودرو در سرتاسر جهان.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. دنا به مشابه فرزند سمنده همانطوریکه به ژیان می گن فادر زانتیا واین رنج قیمتی با سمند موتور ای اف سون معقول و عادلانه نیست !

  2. قیمتش معقولانه نیست.در مقایسه با سمند 20 میلیون اختلاف به نظر منطقی نمیرسه.تازه باز هم با کلی ایرادات که هیچ وقت قرار نیست رفع بشه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا