مکمل بنزین
مقایسهبرگزیده‌ها

مقایسه سانگ یانگ تیوولی با نیسان جوک؛ زشت و زیبا!

بی تردید، خودروهای کراس اوور (نیمه شاسی بلند) در چند سال اخیر توانسته‌اند مشتریان بسیار زیادی را با توجه به تنوع زیاد، به سمت خود جذب کنند و در اغلب بازارهای بین المللی از جمله ایران، خریداران علاقه بیشتری به خرید اتومبیل‌های شاسی بلند نسبت به سایر خودروها دارند.

در این مطلب به سراغ مقایسه دو کراس اوور موجود در بازار خودرویی ایران به نام‌های سانگ یانگ تیوولی و نیسان جوک می‌رویم و با نگاهی کلی به این دو محصول، برتری هر یک را نسبت به دیگری بیان خواهیم کرد.

1-معرفی کلی

در رابطه با معرفی کلی این دو خودرو باید بگوییم که تیوولی یکی از پر فروش ترین تولیدات برند کره‌ای سانگ یانگ بوده و به عنوان یک کراس اوور کوچک شهری، حدود 2 سال است که توسط شرکت رامک خودرو، وارد بازار خودرویی ایران شده و توانسته آمار فروش بسیار خوبی را به خود اختصاص دهد.

در سوی دیگر این میدان، جوک نیز به عنوان یکی از پر فروش ترین محصولات برند ژاپنی نیسان،‌ دارای آمار فروش بسیار خوبی در بازارهای بین المللی است. این خودرو یک کراس اوور کوچک شهری بوده و توسط شرکت جهان نوین آریا به بازار خودرویی ایران وارد شده است.

 

2-طراحی ظاهری

پیرامون نمای بیرونی این دو مدل باید گفت که طراحی ظاهری هر خودرو بسته به نظر مشتریان هم می‌تواند زشت باشد و هم زیبا و نمی‌توان به صورت قطعی گفت که کدام مدل از آن یکی زیبا تر است. اما به اعتقاد کارشناسان، سانگ یانگ تیوولی در این بخش به دلیل طراحی عامه پسند تر پیروز میدان است، زیرا نیسان جوک با طراحی ظاهری عجیب خود همواره منتقدان زیادی را داشته و برخی خریداران به دلیل همین موضوع، از خرید این خودرو چشم پوشی کرده‌اند.

  کاتالوگ خودرو برقی کیا EV5 کوشا خودرو منتشر شد

 

3-طراحی داخلی

پس از بررسی نمای بیرونی این دو مدل، حال نوبت به طراحی داخلی و کابین آن‌ها می‌رسد. در ساخت ادوات، ابزارک‌ها و اتاق داخلی تیوولی و جوک از جنس متریال با کیفیتی استفاده شده (پلاستیک درجه یک) و با توجه به کلاس بندی موجود، این جنس ساختاری و نوع طراحی لوازم موجود در کابین هر دو مدل قابل قبول ارزیابی می‌شود. اما در زمینه زیبایی کابین، به اعتقاد مشتریان، اتاق داخلی سانگ یانگ تیوولی دارای نمایی جذاب تر بوده و در دیدگاه اولیه، نظر افراد بیشتری را به خود جلب می‌کند.

4-مشخصات فنی و عملکرد

سانگ یانگ تیوولی از یک پیشرانه چهار سیلندر 16 سوپاپ با حجمی برابر با 1.6 لیتر بهره می‌برد که این موتور قادر به تولید قدرتی برابر با 128 اسب بخار و گشتاوری برابر با 160 نیوتن متر است که این نیرو تولیدی توسط یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته ساخت شرکت آیسین ژاپن، به چرخ‌های جلو (FWD) منتقل می‌شود.

در زمینه عملکرد تیوولی نیز باید بگوییم که این خودرو برای رسیدن به سرعت صدکیلومتر در ساعت از صفر مطلق، نیازمند زمانی برابر با 11.9 الی 12.4 ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن در حدود 180 کیلومتر در ساعت اعلام شده است. همچنین، لازم به یاداوریست که مصرف سوخت تیوولی در هر صدکیلومتر مسیر شهری و اتوبان، به صورت ترکیبی برابر با 7.2 الی 7.4 لیتر بنزین است. (گنجایش باک بنزین تیوولی برابر با 47 لیتر است)

در سوی دیگر این میدان، نیسان جوک (مدل پلاتینیوم) نیز از یک پیشرانه چهار سیلندر 16 سوپاپ با حجمی برابر با 1.6 لیتر بهره می‌برد اما با این تفاوت که این موتور قادر به تولید قدرتی برابر با 117 اسب بخار و گشتاوری برابر با 158 نیوتن متر است که این نیرو تولیدی توسط یک گیربکس اتوماتیک از نوع CVT XTronic به چرخ‌های جلو (FWD) این خودرو منتقل می‌شود.

  شروع دور دوم فروش یکپارچه خودروها + لیست خودروها

پیرامون عملکرد جوک نیز باید بگوییم که این خودرو برای رسیدن به سرعت صدکیلومتر در ساعت از صفر مطلق، نیازمند زمانی برابر با 11.6 الی 11.9 ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن در حدود 176 کیلومتر در ساعت اعلام شده است. همچنین، در رابطه با مصرف سوخت جوک باید به این نکته اشاره کرد که این خودرو در هر صدکیلومتر مسیر شهری و اتوبان، به صورت ترکیبی مصرف سوختی برابر با 6.2 الی 6.5 لیتر را دارا است. (گنجایش باک نیسان جوک برابر با 47 لیتر است)

حال پس از بررسی مشخصات فنی و عملکرد این دو خودرو، می بایست یکی از این دو مدل را به عنوان پیروز این بخش معرفی کرد اما با در نظر گرفتن شرایط، در خواهیم یافت که عملکرد نیسان جوک (پلاتینیوم) ‌با سانگ یانگ تیوولی تقریبا برابر بوده و بهتر است در این بخش این دو خودرو با یکدیگر برابر اعلام کنیم.

5-امکانات رفاهی و ایمنی

هر دو خودرو با توجه به کلاس بندی خود، دارای امکانات رفاهی و ایمنی نسبتا خوبی بوده که برای درک بهتر این امکانات، برای سانگ یانگ تیوولی می‌بایست مواردی همچون سیستم ترمز و پایداری (EBD /ABS /ARP /ESP HBA/ /HSA ASR/ TCS)،  شش کیسه هوا، مانیتور، سیستم پخش DVD و MP3 به همراه 6 بلندگو و 2 آمپلی فایر، دوربین دید عقب، دی لایت، آینه‌های کناری برقی تاشو، گرم کن صندلی‌های جلو، سیستم تهویه مطبوع دستی، کروز کنترل، سنسور باران و برف، ورود بدون کلید Smart Key، فرمان برقی سه حالته، سانروف و … را نام برد.

و در سودی دیگر این میدان، برای نیسان جوک (پلاتینیوم) باید مواردی همچون سیستم ترمز و پایداری (ABS , EBD, ESP)، سیستم هشدار فشار باد تایرها، 6 کیسه هوا، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، سیستم کنترل دینامیکی نیسان (NDCS)، سیستم صوتی مجهز به صفحه نمایش لمسی ۵/۸ اینچ، پخش موسیقی با بلوتوث، USB و AUX، سیستم هوشمند ورود بدون کلید و دکمه استارت، صفحه نمایش چند منظوره، رادار هشداردهنده خروج از خط  (LDW)، رادار هشداردهنده نقاط کور (BSW)، رادار شناسایی اشیاء متحرک (MOD)، سیستم مانیتور دید ۳۶۰ درجه (AVM)، سیستم تهویه هوای اتوماتیک، کروز کنترل و محدودکننده سرعت، سیستم هوشمند ورود بدون کلید با دکمه فشاری استارت، گرمکن صندلی‌های جلو، سقف پانوراما، آینه‌های جانبی جمع‌شونده برقی، دوربین دید عقب، چراغ‌های زنون جلو مجهز به چراغ‌شوی‌، سنسور باران و … را نام برد.

  عرضه محصولات جدید در برنامه ایران خودرو

6-قیمت در بازار

سرانجام، در رابطه با قیمت این دو خودرو باید بگوییم که با توجه به آشفته بودن بازار خودرویی کشور و حباب موجود بر روی قیمت خودروها، نیسان جوک در مدل پلاتینیوم و با مدل ساختاری 2017 دارای قیمتی مابین 270 الی 285 میلیون بوده و در آن سوی میدان، سانگ یانگ تیوولی در مدل آرمور و با مدل ساختاری 2018، دارای قیمتی مابین 230 الی 240 میلیون تومان است.

امین ایرجی

هیچ گاه از علاقه خود به دنیای اتومبیل غافل نشوید. یک مازندارنی اصیل. علاقمند به خودروهای آلمانی و سیستم های پیشرفته. نویسنده و کارشناس بازار خودرو ایران و مسائل روز صنعت خودرو در سرتاسر جهان.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام ببخشید من میل سوپاپ دووسی لو عوض کر‌دم بعداتمام کارماشین وقتی سرده روشن میشه وقتی یکم کارمیکنه خاموش میکنم دیگه روشن نمیشه

  2. سلام ببخشید من میل سوپاپ دووسی لو عوض کر‌دم بعداتمام کارماشین وقتی سرده روشن میشه وقتی یکم کارمیکنه خاموش میکنم دیگه روشن نمیشه لطفن راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا