آزادسازی قیمت بنزین و ثابت ماندن قیمت دلار باعث شده تا درخواستها برای آزادسازی واردات خودرو بیش از پیش شده و گمانی زنیها برای این اعمال این تصمیم در بودجه 99 افزایش پیدا کند. اما آزادسازی واردات خودروهای خارجی نیازمند مقتضیاتی است که به نظر میرسد باید بیش از هرگونه ایجاد اشکال به آن توجه ویژهای گردد.
به گزارش چرخان، با آزادسازی قیمت بنزین در کشور و افزایش نیاز مردم به خودروهای با مصرف سوخت کم، بسیاری از کارشناسان معتقدند که بهترین فرصت برای آزادسازی واردات خودرو در سال 99 خواهد بود و این مهم بایستی با مجوز واردات خودروهای ارزان قیمت و خودروهای هیبریدی صورت بگیرد. به بیان دیگر اینکه بسیاری از فعالان بازار میگویند که عدم آزادسازی واردات خودروهای هیبریدی یک ضربه مهلک به سیاست مدیریت مصرف بنزین خواهد بود و بایستی هر چه سریعتر این اتفاق رخ دهد.
حتی در بعضی از مواقع شاهد این هستیم که کارشناسان توصیه به آزادسازی واردات در ماههای باقیمانده از سال 98 میکنند و معتقدند که موکول کردن آزادسازی واردات این خودروها به بودجه 99 بدین معنی است که حداقل تا 7 ماه آینده نباید شاهد ارزان شدن خودروهای هیبریدی در بازار باشیم. چرا که معمولا ابلاغ بودجه به خردادماه هر سال میکشد و این یعنی از تیرماه امکان واردات وجود خواهد داشت.
از سوی دیگر اینکه بعضی دیگر از فعالان بازار میگویند که با گران شدن قیمت خودروهای داخلی و رسیدن قیمت این خودروها به ارقام 200 و 300 میلیون تومان، میتوان با آزادسازی واردات خودروهای خارجی ارزان قیمت، با یک تیر دو نشان زد چرا که هم میتوان شاهد مدیریت بازار خودروهای داخلی بود و هم اینکه دسترسی مردم را به خودروهای خارجی امکانپذیر نمود.
مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در همین راستا در مصاحبهای گفت: ما بایستی طبق کتاب واردات و صادرات عمل کنیم و طبیعتا این مقدار از انحصاری که در حال حاضر وجود دارد، قابل قبول نیست. بایستی تصمیم آزادسازی واردات خودرو اتخاذ شود و ابتدای سال 99 بهترین زمان برای این تصمیمگیری خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به احتمال تغییر تعرفهها، گفت: در صورتی که شاهد آزادسازی واردات خودرو در سال آینده باشیم، احتمالا شاهد تغییر در تعرفهها نیز خواهیم بود. در صورتی که قیمت بنزین به همین مقدار یعنی 3 هزار تومان باشد، طبیعتا در تعرفهها نیز تجدید نظر خواهد شد و انتظار داریم که تعرفه واردات کاهش پیدا کند.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در ادامه با اشاره به وضع قیمتی خودروهای خارجی در بازار و تغییرات آن گفت: به نظر میرسد که گرانی بنزین تاثیری روی بازار خودروهای خارجی نداشته باشد. در چند وقت اخیر البته شاهد گرانی در بازار بودیم و کاهشی در بازار خودروهای وارداتی نداشتیم. اما باید قبول کنیم که گرانی بنزین منجر به وارد شدن یک شوک جدید در بازار شده و باید منتظر باشیم و ببینیم که این شوک چه تاثیری در ادامه کار خواهد داشت. به طور کلی به نظرم بایستی با وضعیت فعلی قیمت بنزین، واردات خودرو آزاد شده و محدودیت واردات برداشته شود.
اما این اظهارات دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در حالی است که بازار خودروهای خارجی علیالخصوص در بازار خودروهای هیبریدی حتی تا 100 میلیون تومان نیز شامل گرانی شده و مشخص نیست که این مقدار از گرانی با چه معیار و منطقی صورت گرفته است. در صورتی که مصرف یک خودرو را در ماه چیزی در حدود 300 لیتر بدانیم، مابهالتفاوت قیمت بنزین دولتی و آزاد 1500 تومان بوده و حتی مابه التفاوت 1000 به 3000 نیز 2 هزار تومان بوده و در ماه 600 هزار تومان میشود. چگونه ممکن است که فردی 100 میلیون تومان برای صرفهجویی ماهانه 600 هزار تومان بپردازد؟ در حالیکه به راحتی امکان دریافت سود بانکی تا 2 میلیون تومان داشته و طبیعتا کفاف هزینه چند برابری گرانی بنزین را نیز خواهد داد!
به همین دلیل بسیاری از کارشناسان معتقدند که گرانیهای فعلی از نبود نظارتهای کافی روی بازار خودروهای خارجی بوده و بایستی هر چه سریعتر اقدامات لازم در این زمینه صورت بگیرد و هر چه سریعتر مصوبه آزادسازی واردات خودروهای خارجی چه در بودجه 99 چه در ماههای پایانی سال رسانهای گردد تا جلوی اقدامات سودجویان گرفته شود.
به دو دلیل واردات خودرو ازاد نمیشه…یک..انحصاری بودن صنعت خودرو…دو …ترس از بالا رفتن قیمت ارز..
به دو دلیل واردات خودرو ازاد نمیشه…یک ورشکستگی صنعت خودرو…دو …ترس از بالا رفتن قیمت ارز
آزادش کنند پول میادوارزارزان وتولیدکننده ارزان میکنه
اگه آزادی سازی خودرو انجام شود بزرگترین خدمت را به مردم کرده اید
اگه آزاد سازی نشه پراید تا 100 میلیون میره
ارز با منشا خارجی همان ارز حاصل از فروش نفت و محصولات پتروشیمی است ، به نظر شما کلا تو شرایط فعلی که ملزومات بهداشتی ، دارو و مایحتاج خوراکی را کم داریم صلاح هست واردات خودرو انجام بدیم؟