شکی در این نیست که بحران ناگهانی ویروس کرونا برای کل جهان، بر روی تمامی صنایع و فعالیت شرکتهای مختلف و میزان تولیداتشان، تأثیر منفی گذاشته است. ویروسی که هم باعث شد تا نمایشگاهها و رویدادهای مختلف خودرویی برگزار نشوند و هم شرکتها و مشتریها نتوانند مانند سابق، با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
اما چهکاری در چنین اوضاع بحرانی میتواند یکراه حل مناسب تلقی شود؟ یا بهتر است بگوییم که در صنعت خودرو، چه راهحلی میتوان یافت که این صنعت، آسیبپذیری کمتری در چنین مواقعی به خود ببیند؟ پاسخ به این پرسش را یکی از مدیران ارشد شرکت بنتلی داده است.
آقای آدریان هالمارک (Adrian Hallmark)، مدیر بخش اجرایی خودروساز بریتانیایی، گفته است که بهصورت قوی باور دارد، حرکت سریع و تغییر فاز خودروسازان به سمت خودروهای برقی، میتواند یکراه حل مناسب برای بهرهبرداری در چنین مواقعی باشد. درواقع، او، آینده صنعت خودرو را در همین زمان و بهعنوان یک نقطه عطف تاریخی، میبیند.
آقای هالمارک در مصاحبهای با مجله خودرویی اتوکار (Autocar) گفته است: «ما مجبوریم که بهصورت خیلی واقعبینانه و البته وسواسی، هزینههایمان را مدیریت کنیم. ما باید مکانهای هدر رفت پولهایمان را شناخته و مانع از آن شویم. آنچه تاکنون روی آن سرمایهگذاری کردهایم، موتورهای احتراق داخلی بودهاند. ما با تأخیر و دیرکردی قابلتمایز، به سمت پیشرانههای برقی رفتهایم. آنچه اکنون ما نیاز داریم، خودروهای پلاگین-هیبرید و برقی برای آیندهای سبزتر است. شاید دیگر وقت آن رسیده باشد که بین «اسب بخار» و «سلولهای باتری» گزینه دوم را انتخاب کنیم.»
اوایل ماه جاری میلادی بود که شرکت بریتانیایی بنتلی بهصورت رسمی اعلام کرد قصد دارد 1,000 شغل را در بریتانیا، تعدیل کند. این تعداد، تقریباً یکچهارم نیروی کار این شرکت است که به خاطر کاهش درآمدها و بسته شدن کارخانههای بنتلی در هنگام شیوع کرونا، اتفاق افتاده است.
بر اساس گفتههای آقای هالمارک و تجربهای که در دوران ویروس کرونا به دست آوردهاند، این شرکت میخواهد تا جای ممکن و هرچه سریعتر، به سمت پیشرانههای برقی پیش برود. همچنین گفتهشده است که اولین خودروی برقی بنتلی در سال 2025 میلادی، معرفی خواهد شد. خودرویی که بهاحتمالزیاد، یک نسخه سدان بوده و قرار است جانشین مدل مولسان (Mulsanne) این شرکت که اوایل ماه جاری میلادی، تولیدش متوقف شد، شود.