مکمل بنزین
اخبار خودروتحلیلی

جزئیات پیشرانه و گیربکس جدید خودرو شاهین منتشر شد

سال 97 بود که شرکت سایپا از خودرویی با نام رهام و با شناسه پلتفرمی SP100 رونمایی کرد. اما پس از سال 97 دگرگونی زیادی برای گروه خودروسازی سایپا اتفاق افتاد و در ادامه این دگرگونی، مدیرعامل جدید سایپا، تصمیم گرفت که بنا به شرایطی نام رهام را به شاهین تغییر دهد. اما در این مدت، تنها نام این خودرو نبود که تغییر کرد؛ بلکه از لحاظ امکانات و پیشرانه نیز تغییراتی به خود دید. یکی از اینها، موتور شاهین است که اکنون قرار است تا با موتور 1.5 لیتری توربوشارژ و در عین حال 8 سوپاپه تولید شود. اما گویا با آغاز تولید آزمایشی خودرو شاهین در شرکت سایپا، روند تولید موتور نیز آغاز شده و از قبل سریعتر شده است.

در این باره، سیدمیثم بزرگی مدیر پروژه موتور M15TC درخصوص توليد موتور خودرو شاهين در شرکت سايپا، بیان کرده که باتوجه به تحریم‌های ظالمانه که در سالهای اخیر شركت مگاموتور و گروه خودروسازی سایپا، با آن مواجه شده است، با تکیه بر دانش و توان داخلی، توسعه موتور جدید M15TC را براي پلتفرم SP100 طراحی شده و به صورت کاملا بومی به مرحله تولید رسانده شد.
وي ادامه داد: یکی از دستاوردهای پروژه موتور شاهين، ساخت نمونه تمام قطعات توسط تامین‌کنندگان داخلی است که اين امر برای بار نخست در تاریخ صنعت خودروسازی کشور به انجام رسیده است.
مدیر پروژه موتور M15TC با بيان اينكه قطعات موتور شاهين آزمون استاندارد عملکرد مطلوب موتور را با موفقیت به اتمام رسانده، گفت: اين موتور با تکیه بر توان علمی کارشناسان معاونت تحقیق و توسعه مگاموتور به مرحله تولید رسید.
وي ادامه داد: طراحی قطعات و سیستم های اصلی موتور كه بخشي از آن که شامل مجموعه بلوک، مجموعه سرسیلندر، مجموعه پیستون و رینگ‌های پیستون، پمپ آب و پمپ روغن، کاتالیست متناسب بوده، با سطح استاندارد آلایندگی یورو 5 و مجموعه میل لنگ، توسط سايپا انجام شده است.
بزرگي تاكيد كرد: تمامی قطعات و سیستم های اصلی موتور، جدید و متناسب با شرایط خودروی شاهین طراحی شده است.وي درباره ويژگي موتور جدید طراحي شده خودرو شاهین، افزود: عملیات توسعه احتراقی موتور با هدف دستیابی به گشتاور 165 نیوتون متر از دور 1750 تا 4250 و بیشینه توان 105 تا 110 اسب بخار در دور 5000 است.

  آغاز فروش فوری فیدلیتی و دیگنیتی پرایم از پانزدهم آذرماه 1400


مدیر پروژه موتور M15TC اظهار داشت: تاکنون بیش از ۵۰ دستگاه موتور به منظور بررسي ابعاد پروژه، نظیر آماده سازی خودروها برای تست‌های کالیبراسیون، ABS ،‌AIRBAG و خنک کاری از مجموعه مگاموتور تولید و به شرکت سایپا ارسال شده است؛ همچنین بهتر است بدانید که 20 موتور نمونه سازی شده دیگر در شرکت‌های داخلی و خارجی آزمون‌های عملکردی خود را با موفقیت به پایان رسانده‌اند.

در حال حاضر شاهین با پیشرانه ۱.5 لیتری توربوشارژ در کارخانه مرکزی سایپا تولید در حال تولید آزمایشی بوده و سیستم انتقال قدرت 5F18 برای این سدان ملی انتخاب شده است. جعبه دنده شاهین از نوع ۵ سرعته دستی است و مکانیزم کابلی را با ساختاری جدید به همراه دارد. وجود فرمان کمکی برقی هم از دیگر مزیت این سدان ایرانی است.

سیدعلی سیدهاشمی

سیدعلی سیدهاشمی - SEYYED ALI SEYYED HASHEMI - خبرنگار و فعال حوزه خودرو - Automotive industry journalist - Репортер автомобильной промышленности- 汽车行业记者

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا