چندی است که مبحث خودروهای متصل به اپراتور در جهت ارائه خدمات اضطراری و یا همان خودروهای به اصطلاح کانکتدکار در کشور داغ شده است. در همین زمینه و در ماههای قبل، شاهد اجرائی شدن نیازهای ابتدایی این موضوع در شرکت سایپا بودیم که این شرکت باتوجه به قراردادی را که با شرکت همراه اول بست، قصد دارد تا خدمات ارتباطی خودروهایش را با این شرکت در جریان بیاندازد.
اما در ادامه، گروه صنعتی ایران خودرو هم قصد دارد تا به همین جریان متصل شود. بطوریکه ایران خودرو در برنامهای پنج ساله برای اتصال یک میلیون و سیصد هزار دستگاه از خودروهای تولیدی خود جهت توسعه هوشمندسازی آنها اقدام خواهد کرد. برای این منظور با تدوین نقشه راه هوشمندسازی خودروها، در گام اول اتصال پذیری محصولات دنبال میشود و در کنار آن با بهکارگیری سامانههای سیستمهای دستیار راننده موسوم به ADAS ارتقای آنها به سطح خودروهای نیمه خودران در دستور کار قرار خواهد گرفت.
طبق برنامه پیشبینی شده، تولیدات گروه صنعتی ایران خودرو از سال آینده در مسیر اتصال پذیری قرار خواهند گرفت. خودروهای متصل شرکت ایران خودرو دارای قابلیتهای مختلفی از جمله ارائه خدمات تماس اضطراری بهصورت خودکار و غیرخودکار برای سرعت بخشی به عملیات امداد و نجات در زمان وقوع حوادث رانندگی و یا خرابی خودرو خواهند بود.
در زمان وقوع تصادف این خودروها با اتصال به مرکز تماس ایران خودرو بهصورت خودکار علاوه بر ارسال موقعیت وقوع تصادف برای مرکز امداد جهت اعزام نیروهای امدادی، امکان تماس اپراتورهای این مرکز با سرنشینان و اطلاع از شرایط و هدایت بهتر عملیات امدادی فراهم میشود. ضمن اینکه این فناوری کمک شایانی به کاهش تصادفات و تلفات جادهای خواهد کرد.
امکان پیش بینی اشکالات احتمالی و ارائه اطلاعات به مالکان خودرو، کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات و امکان ردیابی خودرو از دیگر مزایای این فناوری است.
گفتنی است که ایران خودرو با حضور شرکتهای زیرمجموعه از جمله شرکت ساپکو، تام و ایساکو طراحی کامل در سطح پلتفرم خودرویی و زیرساخت را به صورت کاملا بومی به انجام خواهد رساند که در این راستا با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی شریف توسعه فناوری خودروهای متصل تولیدی خود را شتاب خواهد بخشید.
قالپاق رو به رینگ تبدیل کنن،کانکتدکار پیش کششون