مکمل بنزین
گوناگوناخبار خودروبرگزیده‌ها

با همه شاسی‌بلندهای کیا آشنا شوید، از کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین!

چندی پیش در مطلبی که در چرخان منتشر شد، همه شاسی‌بلندهای هیوندای را از کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین برای شما معرفی کردیم. حال نیز مناسب دیدیم که همین کار را برای شرکت برادر هیوندای یعنی کیا هم انجام دهیم و همه شاسی‌بلندهای حال حاضر سبد محصولات این شرکت کره‌ای را معرفی کنیم.

مثل مطلب هیوندای، در اینجا هم شاسی‌بلندها از کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین معرفی می‌شوند.

سونت

کوچک‌ترین شاسی‌بلند سبد محصولات کیا، مدل سونت (Sonet) است که یکی از جدیدترین آن‌ها هم محسوب می‌شود زیرا حدود یک سال پیش معرفی شد. این خودرو در درجه اول برای بازار هند طراحی شده و به همین دلیل کمتر از 4 متر طول دارد تا از مزیت‌های مالیاتی خودروهای زیر 4 متر در هند بهره‌مند شود. البته سونت که بر اساس پلت‌فرم مشترکی با هیوندای ونی ساخته شده، در کشورهای دیگری مثل آمریکای جنوبی هم عرضه می‌شود.

استونیک

ازآنجایی‌که سونت فقط در بازارهای خاصی عرضه می‌شود، استونیک (Stonic) کوچک‌ترین شاسی‌بلند جهانی کیا به‌حساب می‌آید. این خودرو که در نمایشگاه خودروی فرانکفورت 2017 رونمایی شد، روی پلت‌فرم GB گروه هیوندای کیا ساخته شده که با مدل‌هایی مثل ریو و هیوندای i20 مشترک است. استونیک در چین با نام KX1 عرضه می‌شود اما کیا آن‌را در ایالات‌متحده عرضه نمی‌کند.

سول

هرچند شاید در نگاه اول، سول (Soul) مثل یک هاچ‌بک قدبلند به نظر برسد اما این خودرو در دسته کراس‌اوورها قرار می‌گیرد. سول برای اولین بار در نمایشگاه خودروی پاریس 2008 معرفی شد و هم‌اکنون در نسل سوم خود قرار دارد که اواخر سال 2018 رونمایی شد. سول پلت‌فرم مشترکی با استونیک دارد و ازآنجایی‌که استونیک در بازار ایالات‌متحده عرضه نمی‌شود، سول کوچک‌ترین شاسی‌بلند کیا در این کشور به‌حساب می‌آید.

نیرو

نیرو (Niro) شاسی‌بلند پاک کیا محسوب می‌شود زیرا این خودرو فقط با پیشرانه‌های هیبریدی یا الکتریکی تولید می‌شود. نیرو در ابتدا در نمایشگاه خودروی شیکاگو 2016 به‌صورت هیبریدی معرفی شد اما یک سال بعد نسخه پلاگین‌هیبریدی و در سال 2018 نسخه تمام الکتریکی آن‌هم معرفی شدند. نیرو پلت‌فرم مشترکی با هیوندای آیونیک دارد و قوای محرکه نسخه الکتریکی آن‌هم با هیوندای کُنا الکتریکی مشترک است.

  قیمت پژو e-3008 و e-5008 با برد بالا فاش شد

سلتوس

سلتوس (Seltos) کراس‌اوور ساب‌کامپکتی است که در اواسط سال 2019 معرفی شد و در دو نسخه مختلف ساخته می‌شود. نسخه اصلی این خودرو که با کد SP2 شناخته می‌شود، بزرگ‌تر بوده، روی پلت‌فرم مشترک با هیوندای کُنا ساخته شده و برای بازارهای توسعه‌یافته مثل آمریکا در نظر گرفته شده است. نسخه دوم با کدهای SP2i و SP2c اما کمی کوچک‌تر و البته ارزان‌تر است، روی پلت‌فرم مشترک با هیوندای کرتا ساخته شده و در بازارهای نوظهور مثل هند و چین عرضه می‌شود. سلتوس در چین با نام KX3 عرضه می‌شود و در اروپا به فروش نمی‌رسد.

اکسید

سید (Ceed) یک هاچ‌بک کامپکت است که از سال 2006 در سبد محصولات کیا حضور دارد. در نسل سوم این خودرو اما که در نمایشگاه خودروی ژنو 2018 رونمایی شد، کیا یک عضو جدید کراس‌اوور به خانواده آن اضافه کرد که اکسید (XCeed) نام گرفته است. ازآنجایی‌که اکسید بر اساس یک هاچ‌بک شکل گرفته، فقط به‌صورت محرک جلو عرضه می‌شود. این خودرو فقط در بازار اروپا به فروش می‌رسد.

اسپرتیج

اسپرتیج یکی از باسابقه‌ترین شاسی‌بلندهای کیا محسوب می‌شود و از سال 1993 تاکنون در سبد محصولات این شرکت حضور دارد. به‌تازگی نسل پنجم این خودرو با تحول بزرگی در همه قسمت‌ها معرفی شده است. در این نسل برای اولین بار اسپرتیج در دو نسخه مختلف کوتاه و کشیده عرضه می‌شود که اولی برای بازار اروپا و دومی برای دیگر بازارهای جهانی در نظر گرفته شده است. نسخه کوتاه 145 میلی‌متر طول کمتری دارد.

اسپرتیج نسخه چین

اسپرتیج از سال 2005 تاکنون در بازار چین حضور دارد و در ابتدا نسخه چینی آن با نسخه جهانی یکسان بود اما در نمایشگاه خودروی شانگهای 2017 کیا از اسپرتیجی برای بازار چین پرده‌برداری کرد که کاملاً با نسخه جهانی متفاوت است. این اسپرتیج چینی بر اساس پلت‌فرم نسل دوم هیوندای توسان متعلق به سال 2009 ساخته شده و به‌تازگی هم فیس‌لیفتی را تجربه کرده که در نمایشگاه خودروی گوانگژو 2020 معرفی شد.

  قیمت خودروی جیلی GC6 نیوفیس در ایران مشخص شد + مشخصات کامل

KX5

نسل قبلی (چهارم) اسپرتیج در چین با نام KX5 عرضه می‌شود. KX5 در سال 2019 فیس‌لیفتی را فقط برای بازار چین تجربه کرد و ظاهر آن خصوصاً در قسمت جلو با نسخه جهانی متفاوت شد. این خودرو توسط جوینت ونچر دانگ‌فنگ کیا در چین تولید می‌شود و هرچند نسل پنجم اسپرتیج در بازارهای جهانی جایگزین نسل قبلی شده اما به نظر نمی‌رسد به این زودی‌ها تولید KX5 در چین خاتمه پیدا کند.

EV6

EV6 جدیدترین شاسی‌بلند کیا محسوب می‌شود. این خودرویی تمام الکتریکی است که بر اساس پلت‌فرم الکتریکی E-GMP گرو هیوندای کیا مشترک با هیوندای آیونیک 5 و جنسیس GV60 ساخته شده است. EV6 اولین محصول الکتریکی اختصاصی کیا به‌حساب می‌آید و قرار است به‌زودی مدل‌های کوچک‌تر و بزرگ‌تر EV4 و EV6 هم به آن ملحق شوند.

KX7

کیا KX7 هم داستانی مشابه KX5 دارد زیرا این خودرو که در نمایشگاه گوانگژو 2016 فقط برای عرضه در بازار چین معرفی شد، بر اساس نسل سوم سورنتو ساخته شده و در اصل فیس‌لیفتی از نسل سوم سورنتو برای چین محسوب می‌شود. KX7 در جلو طراحی متفاوتی با سورنتو دارد و هرچند از سال گذشته نسل چهارم سورنتو در بازارهای جهانی عرضه می‌شود اما عرضه KX7 همچنان در چین ادامه دارد.

سورنتو

سورنتو هم در کنار اسپرتیج یکی از مشهورترین شاسی‌بلندهای کیا محسوب می‌شود. نسل اول این خودرو در اوایل سال 2002 معرفی شد و شاسی نردبانی مستقل داشت اما سورنتو از نسل دوم به بعد مثل کراس‌اوورهای معمول بازار از ساختار یکپارچه استفاده کرد. این خودرو هم‌اکنون در نسل چهارم خود قرار دارد که روی پلت‌فرم مشترکی با هیوندای سانتافه ساخته شده و اوایل سال گذشته معرفی شد.

  مقایسه ویژگی‌ها و تجهیزات کیا سلتوس وارداتی با ام‌وی‌ام X33

موهاوی

موهاوی قدیمی‌ترین شاسی‌بلند در حال تولید کیا است زیرا از سال 2008 تاکنون روی خط تولید قرار دارد. البته موهاوی در طول این سال‌ها بروز شده و در سال 2019 فیس‌لیفت بزرگی را تجربه کرد که داخل و خارج آن‌را دستخوش تغییراتی بزرگی نمود. موهاوی تنها شاسی‌بلند حال حاضر کیا محسوب می‌شود که شاسی مستقل نردبانی دارد. البته این خودرو هم‌اکنون فقط در بازارهای محدودی مثل کره جنوبی و روسیه عرضه می‌شود.

تلوراید

و نهایتاً به تلوراید می‌رسیم که با 7 سانتی‌متر طول بیشتر نسبت به موهاوی، بزرگ‌ترین شاسی‌بلند کیا محسوب می‌شود. البته این خودرو برخلاف موهاوی، ساختاری یکپارچه دارد و یک کراس‌اوور محسوب می‌شود. تلوراید روی پلت‌فرم مشترکی با هیوندای پالیسید ساخته شده و بازار اصلی آن ایالات‌متحده است. به همین دلیل، این خودرو برای اولین بار در نمایشگاه خودروی دیترویت 2019 رونمایی شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا