جدول کیفی جدید خودروهای مونتاژی در ایران منتشر شد؛ یوآز پیکاپ مهمان جدید!
بالاخره پس از گذشت مدتی، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران گزارش ارزشیابی کیفی انواع خودروهای سواری ویژه شهریورماه 1400 را منتشر کرد.
امتیازاتی که از آزمونهای شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در شهریورماه سال جاری بدست آمده، نشان میدهد که محصولاتی چون بهمن دیگنیتی پرایم از شرکت بهمن موتور و دنا پلاس توربو اتوماتیک از شرکت ایران خودرو، به عنوان باکیفیتترین خودروهای تولیدی بازار ایران شناخته میشوند. این دو خودرو در مجموع، توانستهاند تا 5 ستاره کیفی را دریافت کنند. لازم به ذکر بوده که در لیست خودروهای سبک سواری موجود، کیفیتها مانند ماه گذشته (مردادماه) بوده و تغییری نکرده است. اما شاهد افزوده شدن نام برخی از خودروها مانند بهمن دیگنیتی، ایکو تارا، کوئیک S، پیکاپ جدید دیزلی فوتون تانلند و در آخر هم یوآز پیکاپ به این لیست هستیم.
جدول کیفی خودروهای کشور
همانطور که از لیست فوق معلوم است، در کلاس قیمتی 1، تنها خودرو تیگو7 وجود دارد که با 3 ستاره کیفی، با خودش رقابت میکند! در کلاس قیمتی دوم، اما داستان متفاوت است. دیگنیتی بهمن موتور که برای اولین بار وارد این لیست شده، میتوان دید که تمام ستارههای کیفی را برای خود کرده و باکیفیت ترین این رنج محسوب میشود. اما همینطور که درحال مشاهده وضعیت سایر خودروهای این سطح قیمتی هستیم، به کم کیفیتترین خودرو یعنی ام وی ام ایکس33 اس برخورد میکنیم! X33s با دو ستاره کیفی، نتوانسته تا رضایت شرکت ISQi را کسب کند.
بهقول برخی، چطور میشود خانواده دنا پلاس که ایرادات مونتاژی کمی هم ندارند، در نسخه اتوماتیک 5 ستاره کیفی و در نسخه توربو دستی توانسته تا 4 ستاره کیفی را بدست آورد؟!! سوالی که باید مسئولان مربوطه به آن پاسخ دهند! البته که درحال نگارش این متن، یادمان افتاد که در ژاپن زندگی نمیکنیم…
اما پس از نبود خودرویی در سطح قیمت چهارم، به سطح قیمتی چهارم میرسیم. جایی که از اول تا آخر آن، مربوط به محصولات ایران خودرو بوده و خودرویی از برندی دیگر مشاهده نمیشود. البته احتمال دارد که بزودی خودرویی چون سایپا شاهین هم به این لیست افزوده شود. در این سطح، به جز افزوده شدن سوگلی ایران خودرو یعنی تارا دستی که ایران خودرو آن را با عنوان ستاره خود خطاب قرار میدهد، چیز دیگری تغییر نکرده است.
ایران خودرو برای رفع انواع ایرادات و از جمله ایرادات مونتاژی مانند درزهای تارا اقدامات خوبی را انجام داد. اما با آغاز تحویل این خودرو، شاهد ایراداتی بودیم که اصلا تارا را در حد 4 ستاره کیفی نمیکند! اما هرچه باشد، باز با این همه ایراد، نمیتوانیم درک کنیم که ایکس33 اس تنها دو ستاره کسب کرده و تارا دستی 4 ستاره کیفی! واقعا عجیب است…
در سطح قیمتی پنجم هم به جز محصولات گروه خودروسازی سایپا، محصولی از برند دیگر مشاهده نمیشود. در این سطح، کوئیک و کوئیک اس توانستهاند تا چهار ستاره از پنج ستاره کیفی را بدست آورند. نکتهای که وجود دارد، این است که ما خط مونتاژی شرکت پارس خودرو را باکیفیت تر از سایپا میدانیم؛ اما در این لیست، کوئیک R مونتاژی پارس خودرو کمتر از دو کوئیک دیگر ستاره دریافت کرده و این خودرو توانسته تا 3 ستاره کیفی را بدست آورد. نکته زیبا در سه ستاره بودن تیباست…!
اما به قسمت وانت و پیکاپها میرسیم. در کلاس قیمتی اول، شاهد افزوده شدن دو پیکاپ جدید هستیم. یکی پیکاپ دیزلی جدید فوتون تانلند ایران خودرو دیزل بوده و دیگری پیکاپ یوآز شرکت سروش دیزل مبنا. فوتون تانلند دیزلی توانسته با کسب 4 ستاره کیفی، عنوان باکیفیت ترین پیکاپ و وانت مونتاژی کشور را برای خود کند. یوآز پیکاپ هم توانسته تا با سه ستاره کیفی، سروش دیزل مبنا را کمی خوشحال کند! همین و بس…
اما به کلاس قیمتی دوم وانت و پیکاپ ها میرسیم. در این بخش، وانت کارا شرکت بهمن موتور در دو نسخه تک و دوکابین تیپ 3 و همچنین وانت 151 از شرکت سایپا، توانستهاند تا بطور مشترک و با سه ستاره عنوان باکیفیتترین وانتهای تولیدی کشور را بدست بیاورند. ولی خبری از وانت آریسان شرکت ایران خودرو در لیست مذکور نیست. اینطور که به نظر میرسید، شرکت ایران خودرو برنامه دارد تا بزودی نسخه جدید آریسان را در خط تولید ایران خودرو خراسان مونتاژ کند.
چرا فیدلیتی نیست؟
تارا و کوییک ۴ ستاره واقعاً خنده داره
تیگو۷ سه ستاره ولی تارا چهار ستاره!عجیب نیست؟ یا میخوان بگن محصولات تولید داخل باکیفیت ترن؟قالپاق چهارساله ای ندیده بودیم
والا یکی نیست بگه ملاک تعیین ستاره های کیفی چیه ؟ واقعا دنا پلاس اتومات با این همه ایراد و مشکل 5 ستاره است!!!! خنده آوره