مکمل بنزین
اخبار خودروبرگزیده‌هاتازه‌هاتحلیلی

تیپ جدید خودرو سایپا شاهین با ویژگی‌های متفاوت و رادار هشدار خروج از خط دیده شد!

خودرو شاهین G برروی پلتفرم SP100 سایپا ساخته شده و این شرکت مدعی ایمن بودن سازه و شاسی آن، نسبت به سایر خودروهای داخلیست. اما این روزها اخبار جدیدی در خصوص پیشرانه این سوگلی سایپا که حدود یک سال از ورود آن به خیابان‌ها می‌گذرد، در حال انتشار است.

براساس اسناد بدست آمده، گویا سایپا برنامه داشته تا در اولین سال، تیراژ تولید شاهین را به 90 هزار دستگاه و در سال دوم به 120 هزار دستگاه برساند. اما باتوجه به اخباری که وجود دارد، متاسفانه این شرکت توانسته تا به یک سوم اهداف خود در اولین سال تولید شاهین برسد؛ یعنی چیزی نزدیک به 30 هزار دستگاه!

اما همان‌طور که اخباری در فضای مجازی، مبنی بر احتمال استیضاح وزیر صمت منتشر شد، ناگهان از طرف ایران خودرو، اعلام شد که این گروه صنعتی قصد دارد تا برای خودرو شاهین سایپا، حدود 10 هزار عدد موتور و گیربکس تهیه کند.

هنوز به صورت رسمی، از پیشرانه اهدایی ایران خودرو به سایپا چیزی منتشر نشده، اما برخی احتمال می دهند تا این پیشرانه همان موتور TU5 پلاس باشد! با اینکه فروش موتور و قبول اجازه استفاده آن، از طرف ایران خودرو پذیرفته شده، اما متاسفانه باید گفت که علی‌رغم بروز بودن پیشرانه TU5 پلاس، ولی از نظر کشش موتور، قطعا موتور فعلی شاهین باتوجه به گشتاور 178 نیوتن متری در مقایسه با گشتاور 144 نیوتن متری موتور مذکور عملکرد بهتری خواهد داشت.

لازم به ذکر بوده که چندی پیش، مهدی رادمنش به عنوان مدیر مرکز تحقیق و توسعه سایپا به صورت ضمنی از عدم استفاده از موتور EF7 باتوجه به بزرگ بودن ابعاد و عدم گنجایش آن در خودرو شاهین خبر داده بود.

با کنار هم گذاشتن برخی اطلاعات و مقایسه تیراژ تولید، می توان نتیجه گرفت که احتمالا سایپا قصد دارد تا برای تیپ خاصی از شاهین از سری موتورهای ایران خودرو استفاده کند. پس همچنان همان موتور 1.5 لیتری توربو 8 سوپاپ M15-TC که توانایی تولید 178 نیوتن متر گشتاور را دارد، قطعا تولید خواهد شد. ذکر این نکته هم مهم است که چندی پیش باتوجه به اخبار موثقی که از طرف پایگاه خبری چرخان منتشر شده بود، سایپا برنامه داشت تا با همین پیشرانه اشاره شده و اتصال آن با گیربکس CVT نسخه اتوماتیک شاهین و آریا را به تولید برساند.

اما بهتر است تا به اصل مطلب بپردازیم. خبری که برای اولین از سایت چرخان منتشر می‌شود.

  خداحافظی میتسوبیشی با تولید خودرو در آمریکا

همان‌طور که گفته شد، در همان زمانی که شایعه استیضاح وزیر صمت منتشر می‌شد، ناگهان فاطمی امین در ایران خودرو و سایپا (پارس خودرو) حاضر شده و در حین این بازدید، سوژه ای به نسبت خاص دیده شد!

البته طی این مدت و با دریافت سوژه‌های خبری جذاب از میان بازدیدهای انجام گرفته مسئولین از خودروسازها، گاهی تصاویر و اطلاعاتی به صورت ناشیانه و گاف‌هایی که داده می‌شود منتشر گردید، که در نیتجه باعث شده تا روابط عمومی شرکت‌های داخلی، دیگر نمای زیادی از بازدید مسئولان منتشر نکنند!

این نکته هم مهم است که صنایع خودرویی ما آنقدر از وضعیت اقتصادی و جذابیت‌های آن دور شده که بجای دعوت از رسانه‌های تخصصی خودرو در هنگام بازدید مسئولین، از خبرنگاران سایت‌های سیاسی برای پوشش حداقلی آن دعوت می‌شود!

اما در جدیدترین سوژه‌ها، تیپی جدید از خودرو شاهین با ویژگی‌های منحصر بفرد نسبت به خودروهای داخلی دیده شده است. پس با ما همراه باشید تا نگاهی به جزئیات شاهین جدید بیاندازیم.

دوربین رادار هشدار خروج از خط!

شاید مجهز شدن خودروهای داخلیمان به رادارهای ایمنی و پیشگیری از تصادف، در نگاه اول برای مردم تعجب انگیر باشد. اما در ماه‌ها و چه بسا سال‌های گذشته، مرکز تحقیق و توسعه سایپا به فکر نصب رادارهای پیشگیری از تصادف بوده است.

اولین اطلاعات منتشر شده در همین باره، به سال های گذشته باز میگردد. زمانی که هنوز سایپا اطلاعاتی از پلت‌فرم های SP000 و SP100 پرده برداری نکرده بود و بعدها مشخص شد که آن، سدانی مربوط به پل‌تفرم SP000 است.

SAIPA SAFETY
SAIPA SAFETY

این مسائل را زمانی که کنار تصویر منتشر شده از دوربین رادار نصب شده برروی تیپ جدید شاهین قرار می‌دهیم، می‌توانیم نتیجه بگیریم که احتمالا سایپا قصد دارد تا بزودی و در تیپ هایی متفاوت تر از G، رادار هشدار خروج از خط یا همان LDW را نصب کند.

  بررسی اشکودا سوپرب؛ یک سدان لوکس، زیبا و خوش قیمت!

البته سایپا در زمان معرفی اطلاعات مذکور، از توانایی های این دوربین چون قابلیت فعال‌سازی نور بالا اتوماتیک (HBA) و رادار تابلوخوان (TSR) هم مسائلی را ذکر کرده است؛ اما باتوجه به اینکه کلاستر فعلی شاهین، توانایی نشان دادن جزئیات تابلوها را ندارد (محدود شده)، انتظار فعال سازی آن را نداریم. لازم به ذکر بوده در تصاویر دیگری که بدست آوردیم، فعلا از کلاستر دیجیتالی و نمایشگر LCD که گرافیک آن از محصولات BMW کپی شده، خبری نیست.

تریم جدید کابین

همان‌طور که از تیپ جدید شاهین به عنوان پرچمدار محصولات سایپا انتظار می‌رفت، گویا تریم آن تغییر کرده است. البته باتوجه به تصاویر بی کیفیتی که بدست آوردیم، می‌توان فهمید که همچنان متریال داشبورد آن، خشک بوده و تنها احتمالا قسمت زیرین آن، دچار تغییر رنگ شده است. همچنین با تغییر رنگ قسمت زیرین داشبورد، محافظ و حریم دکمه‌های روی فرمان هم از رنگ طوسی به رنگ مشکی، تغییر پیدا کرده اند.

باتوجه به تصاویر فوق، خطی کرمی رنگ هم به پوسته چرمی غربلیک فرمان و ستون‌ها افزوده شده است. همچنین روکش صندلی‌ها هم دارای اشکل لوزی شکل که مثلا قصد القای حس لوکس بودن را دارد، در صندلی‌ها دیده می‌شود. نوار دوخته شده هم از رنگ مشابه صندلی‌ها خارج شده و اکنون دوخت‌ها با رنگی متفاوت دیده می‌شود. البته گیره در قسمت پشت سری هم دیده می‌شود که هنوز معلوم نیست به عنوان سینی برای سرنشینان عقب نصب شده و یا مولتی مدیایی برای نمایش است.

دستگیره های استیل و شیشه های عقب دودی

باتوجه به اینکه برخی محصولات ارتقاء یافته سایپا و ایران خودرو، هم اکنون با شیشه‌های دودی عقب تولید می‌شود، انتظار این موضوع هم وجود داشت که بزودی شاهین ارتقاء یافته با شیشه‌های دودی عقب هم تولید شود. نکته دیگری که در تصویر زیر، مشهود است، نصب دستگیره‌های استیل است.

  مزدا آماده رونمایی از یک ابرخودروی جذاب می‌شود

و درنهایت…

این‌طور که گفته می‌شود، گویا سایپا قصد دارد تا بزودی تیپ‌های ارتقاء یافته شاهین را با همین پیشرانه فعلی و پیشرانه‌ای از ایران خودرو به بازار عرضه کند. سیستم کروز کنترل و لیمیت کنترل، ایربگ های جانبی و‌ پرده‌ای،صندلی‌های برقی راننده و سرنشین جلو، سامانه کنترل پایداری، رادار نقطه کور و… از جمله امکانات جدید شاهین در سایر تیپ‌های فول‌تر خواهد بود. موارد گفته شده در این مطلب هم هنوز قطعی نبوده و باید عکس العمل سایپا در قبال این خبر را دید. ولی دیده شدن دوربین رادار اخطار خروج از خط در خودرو شاهین را می‌توان ارتقائی در فناوری صنعت خودرو دانست.

مشخصات شاهین G

پیشرانه 1497 سی سی 8 سوپاپ M15-TC باتوجه به نصب سامانه توربوشارژ و با اتصال به گیربکس 5 سرعته دستی، توانایی تولید 110 اسب بخار، قدرت و گشتاور بسیار خوب 178 نیوتن متر را دارد.

از امکانات مهم خودرو شاهین در تیپ G، می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • سامانه ورود به خودرو بدون کلید و استارت دکمه‌ ای
  • سانروف
  • نمایشگر لمسی همراه با نویگیشن
  • دوربین دید دنده عقب، به همراه سنسورهای هشداردهنده موانع در قسمت عقب خودرو
  • سنسور نور
  • رینگ های آلومینیومی
  • ترمزهای ABS، EBD و BA
  • ادوات کنترلی سیستم صوتی برروی فرمان
  • صندلی های چرمی
  • باز و بسته کردن برقی آینه‌های جانبی
  • تهویه مطبوع اتوماتیک، به همراه نمایشگر جداگانه
  • فرمان برقی
  • دی لایت (چراغ روز)
  • تریم چرمی صندلی‌ها
  • سامانه GSI
  • سیستم SDVC
  • و…

سیدعلی سیدهاشمی

سیدعلی سیدهاشمی - SEYYED ALI SEYYED HASHEMI - خبرنگار و فعال حوزه خودرو - Automotive industry journalist - Репортер автомобильной промышленности- 汽车行业记者

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

  1. داخل دفترچه راهنمای شاهین هم توی نسخه جدیدش که اتومات بهش اضافه شده، تجهیزاتی مثل ایربگ جانبی و پرده‌ای و هشدار نقاط کور و کمکی سرازیری هم دیده میشه که امیدوارم واقعی باشه و روی شاهین نصبش کنن

  2. بنظرم اگر ایرانخودرو و سایپا در ساخت موتور و گیربکس مشترک عمل کنند و از موتور ها و گیربکس های مشترک استفاده کنند بهتر است چرا ؟ چون باعث تولید محصولات بهتر ، بروز رسانی سریع تر ، تمرکز و توانایی مالی بیشتر در تولید محصولات به روز تر ، خدمات پس از فروش و تعمییرات بهتر ، …

  3. سرهم کردن دوتا دونه برد الکترونیکی که بوفور از چین و هند میاد تو کشور خیلی خیلی آسونتر از طراحی و توسعه و مهندسی انجین و جعبه دنده است.پس سایپا همون موتور تیبا توربو رو با گیربکس خسته cvt که روی ساینا اتومات قبلا داشته میسازه کنارش چهارتا آپشن دم دستی برقی میذاره تا ضعف مهندسین مکانیکش رو بپوشونه!!

  4. شاهین قطعا شاهکار خودروسازی ایران در قرن بود که برای اولین بار شاهد جسارت در طراحی و تولید مهندس های داخلی بودیم یادتون باشه با حمایت های ما صنعت خودروسازی متحول میشه مگرنه به ساخت پژو پارس ادامه میدن

  5. شیشه عقب دودی شد آپشن ؟ بعد 43 سال همینو بلدین که ملت رو خر فرض کنین و بکنین تو پاچه شون؟ ملت هم همیشه در صحنه

  6. سلام در اين جمله كه گفتيد(فعلا از کلاستر دیجیتالی و نمایشگر LCD که گرافیک آن از محصولات BMW کپی شده، خبری نیست.) اگر هم خبري نباشد و كپي هم باشد خيلي هم خوب است و قدرت موتور tu5 خيلي هم خوبه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا