مکمل بنزین
گوناگونخبر

دفاع تمام قد زامیاد از وانت کارون در برابر اظهارات نماینده مجلس!

زامیاد چندی پیش در نمایشگاه خودروی شیراز برای اولین بار وانت جدید خود بنام کارون را به نمایش گذاشت و در 29 تیرماه نیز طی مراسمی با حضور منوچهر منطقی معاونت حمل و نقل وزارت صمت، محمدعلی تیموری مدیرعامل سایپا و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه به‌صورت رسمی از این وانت دو کابین جدید خود رونمایی کرد.

برخلاف انتظارات اما این وانت مشخصات ناامیدکننده‌ای دارد زیرا کارون روی شاسی همان نیسان آبی قدیمی ساخته شده و از همان پیشرانه 2.4 لیتری قدیمی استفاده میکند که تنها 94 اسب بخار قدرت و 187 نیوتن متر گشتاور استفاده میکند.

کارون در اصل همان نیسان آبی است که اتاق وانت چینی فودی F16 را قرض گرفته و نسخه دو کابین همان پادرا پلاس محسوب میشود. بنابراین، این وانت به اصطلاح جدید از لحاظ فنی هیچ تفاوتی با نیسان آبی ندارد و نیروی پیشرانه کم‌توان و قدیمی آن توسط یک گیربکس پنج سرعته دستی فقط به چرخ‌های عقب منتقل میشود. بخاطر همین موضوعات، چند وقت پیش یکی از نمایندگان مجلس در برنامه‌ای بشدت از کارون انتقاد کرد و گفت:

من ناراحت شدم که چرا اسم‌هایی به این بزرگی را میگذارید روی این آشغال‌ها. تکنولوژی موتوری نیسان زامیاد متعلق به سال 1335 است و بعد معاون وزیر ما میرود این را رونمایی میکند. برای خودروی باربری 90 اسب بخار مسخره است

حال زامیاد به اظهارات نماینده مجلس مذکور پاسخ داده و ضمن دفاع تمام قد از وانت کارون گفته است:

در روزهای اخیر یکی از نمایندگان  مجلس شورای اسلامی مطلبی را در مورد خودرو جدید شرکت زامیاد مطرح کرده است که توضیحات زیر در پاسخ به اظهارات ایشان و تنویر افکار عمومی به استحضار هموطنان عزیز می رسد.

شرکت زامیاد از دیرباز در حال تولید خودرو کار است که از ویژگی‌های خودرو کار استحکام و دوام بالا و قیمت مناسب آن است. خودروهای کار همواره نقش بسیار پررنگی در تامین درآمد خانوارها داشته، به طوری که بعضا تا سه خانواده امکان امرار معاش از خودروی کار زامیاد را داشته اند. با توجه به تحقیقات بازار انجام شده و درخواست های موجود جهت یک خودروی ارزان، با کیفیت بالا که توان حمل بار و مسافر را همزمان داشته باشد شرکت زامیاد اقدام به طراحی و تولید خودروی کارون کرده که با توجه به عدم آگاهی و اشراف ناکافی برخی از مسئولان نسبت به حوزه خودروهای تجاری اطلاعات اشتباهی در شبکه های اجتماعی و برخی رسانه ها منتشر شده است که توضیحات زیر در پاسخ به این اظهارات منتشر می شود.

1-از آنجا که شاسی نیسان زامیاد از فولاد آلیاژی با استحکام بالا است، توانایی تحمل بارهای بیش از ظرفیت اسمی خود را دارد و از همین رو شرکت زامیاد تصمیم به استفاده از این شاسی در دیگر خودروهای خود گرفته است زیرا به دلیل وجود قالب ها و ابزارهای تولیدی نیاز به سرمایه‌گذاری نداشته و با توجه به تیراژ بالا قیمت تمام شده آن بسیار رقابتی بوده و خدمات پس از فروش آن نیز به راحتی و با کمترین قیمت قابل عرضه به مصرف کنندگان است.

۲- موتور +M24 یکی از قوی ترین و کم هزینه ترین موتورهای تولیدی کشور است که توانایی ایجاد گشتاور مناسب برای خودروی کار را داراست و لازم به توضیح است که در موتورهای تولیدی شرکت های خودروساز معمولاً اجزای اصلی موتور شامل سیلندرها، میل لنگ، شاتون و گاهاً پیستون ها جهت صرفه جویی در قالب و ابزار عمدتاً طی سالیان متمادی بدون تغییر بوده و اجزای پیرامونی موتور شامل سیستم‌های سوخت‌رسانی و تزریق سوخت، دریچه های ورودی هوا و سوخت و سیستم خروجی دود و… دچار تغییرات بسیار زیادی می شوند تا امکان رسیدن به استانداردهای بالاتر را داشته باشند لذا عدم تخصص در این زمینه توسط برخی چهره های نامرتبط با این صنعت باعث رفتارها و گفتارهای غیر کارشناسی می شود.

۳-به منظور سازگاری اتاق با شاسی و قوای محرکه خودرو، می بایست آزمایشات فنی بسیاری در مراکز آزمایشگاهی مورد تایید موسسه استاندارد ایران و یا شرکت های بازرسی و استاندارد خارج از کشور طی شود که خودروی کارون به دلیل انجام تغییرات عمده در سیستم تعلیق، انتقال قدرت، سیستم سرمایش، فرمان پذیری و… تمامی این تاییدیه ها را اخذ کرده است، لذا بر خلاف تصور افراد ناآگاه امکان تولید و شماره گذاری هر خودرویی بدون اخذ تاییدیه های تعریف شده وجود ندارد.

۴-اتاق سرنشین و اتاق بار خودروی کارون هم اکنون توسط دیگر خودروسازان تولید و به مصرف می‌رسد کما اینکه این مدل اتاق مطابق با مدل های خودروسازان بزرگی همچون تویوتا و نیسان تا سال ۲۰۱۶ در حال تولید بوده است. قابل ذکر است بسیاری از خودروسازان حتی علی رغم تولید مدل های جدید، نسبت به تولید مدل های قدیمی خود برای بازارهای مورد درخواست با قیمت مناسب اقدام می کنند.

۵-سیستم انتقال قدرت خودروی کارون به منظور سرعتی تر شدن نسبت به خودروی نیسان چابکتر بوده و امکان تامین توأمان قدرت و سرعت مناسب را برای خودروی کارون فراهم کرده است لذا این خودرو علی رغم اینکه انتقال قدرت صرفاً توسط اکسل عقب صورت می پذیرد توانایی تردد در جاده های صعب العبور را به راحتی دارد.

۶-از آنجا که تحریم‌های ظالمانه باعث فشار اقتصادی مضاعفی بر قشر زحمتکش جامعه شده است به طوری که قدرت خرید ایشان بسیار کاهش یافته، شرکت زامیاد در جهت مسئولیت اجتماعی خود اقدام به معرفی خودروی کارون با کاربری همزمان باری و مسافری با تقریباً ۴۰ درصد ارزان تر از قیمت خودروی مشابه موجود در بازار (با مشخصات فنی تقریبی) کرده است.

در پایان یادآوری این نکته ضروری به نظر می‌رسد که توضیحات ارائه شده صرفا جهت تنویر اذهان عمومی جامعه بوده و برای فعالان و صنعتگران این حوزه امری بدیهی است.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. مگه موتور نیسان ضعیف است ، شنیدید جایی بگن نیسان کم آورده ، شاید قدیمی باشه ولی خداوکیلی هنوز هیچ جایگزینی با این قیمت نداشته ، نماینده محترم هم از فرصت استفاده کرده و برای اینکه خودش رو مطرح کنه این مطالب رو گفته ، آخه این روزها هر کی به صنعت خودرو توهین (بخوانید نقد) کنه سریع معروف میشه

    1. آره!
      راست میگی!
      لایه ازون هم سوراخ نیست!
      اون ماشینای آبی هم که تو جاده‌های بین شهری با بار یه سربالایی معمولی رو با ۵۰ تا بیشتر نمی‌تونن برن بالا و کلی خطر برای بقیه خودروها ایجاد میکنن اسمشون نیلوفر آبیه!
      انقدر این خودرو کم نمیاره!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا