فندکهای ماشین در ابتدا با هدف ایجاد گرمای لازم برای روشنکردن سیگار طراحی شدند و به مرور قابلیت تأمین انرژی لازم برای لوازم جانبی مثل موبایل هم به آنها اضافه شد. در خودروهای جدید فندکها به طور کامل تغییر کاربری دادهاند و به وسیلهای برای شارژ وسایل مختلف تبدیل شدهاند. استفاده از شارژر فندکی برای روشن نگهداشتن موبایل ممکن است این سؤال را برای کاربران ایجاد کند که آیا شارژر فندکی ضرر دارد؟ آیا به باتری موبایل یا ماشین آسیب وارد میکند یا خیر؟
علت اصلی این نگرانی، نوسانات ولتاژ برق ماشین و تخلیه شدن باتری آن است. این احتمال که استفاده از شارژر فندکی باعث استارت نخوردن ماشین شود یا کارایی باتری موبایل را پایین بیاورد ممکن است از ذهن هر کاربری بگذرد. برای بررسی دقیقتر امکان وقوع این احتمالات در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
آیا شارژر فندکی ضرر دارد؟
در حال حاضر موبایلها و تبلتها بخش مهمی از زندگی انسانها شدهاند و چالش اصلی برای بسیاری از افراد تأمین انرژی و شارژ آنهاست. شارژرهای فندکی ماشین یکی از راهکارها برای حل این چالش هستند؛ اما استفاده از آنها همواره با سوالات و نگرانیهایی همراه بوده است.
یکی از این نگرانیها گرم شدن شارژر حین کار و خطر آتشسوزی است. گرم شدن این دستگاهها حین کار به دلیل عبور جریان برق از آنهاست و کاملاً عادی است. این گرما معمولاً زیاد نیست و خطری ایجاد نمیکند. در مواردی که شارژر تقلبی یا خراب باشد، گرمای ایجاد شده بیش از حد خواهد بود و میتواند باعث آتشسوزی شود؛ پس اگر کاربری احساس کرد که گرمای ایجاد شده میتواند خطرناک باشد و احتمال آتشسوزی وجود دارد باید یک شارژر فندکی جدید و باکیفیت تهیه کند.
آیا شارژر فندکی برای ماشین ضرر دارد؟
سؤال بعدی در مورد ضررهای شارژر فندکی برای ماشین و باتری آن است. آیا استفاده از این شارژر میتواند باعث خرابی و تخلیه باتری شود و به سیستم برق ماشین آسیب وارد کند؟
در پاسخ این سوالات باید گفت که احتمال ایجاد آسیب توسط این دستگاه به ماشین بستگی به شرایطی خاص دارد. در خودروهای جدید، سیستم برق ماشین هوشمندانهتر عمل میکند و در صورتی اجازه ارسال جریان به شارژر فندکی را میدهد که دینام به اندازه کافی برق تولید کرده باشد. خودرو در حین حرکت به مقدار کافی برق تولید میکند که میتواند علاوه بر تأمین نیازهای خود، گوشی را هم شارژ کند.
تنها زمانی احتمال آسیب به باتری وجود دارد که کاربر با ماشین خاموش از شارژر فندکی استفاده کند. این کار باعث تخلیه باتری میشود و ممکن است استارت زدن و روشن شدن ماشین را با مشکل مواجه کند؛ پس در جواب سؤال آیا شارژر فندکی به باتری ماشین آسیب میرساند؟ باید گفت در صورت خاموشی ماشین، احتمال دارد باتری ماشین خراب و برای روشن کردن مجدد آن مشکل ایجاد شود.
این آسیب میتواند در هنگام مسافرت باعث ایجاد هزینه زیاد شود؛ پس در زمان سفر برای تأمین شارژ موبایل و تبلت خود بهتر است یک پاور بانک هم به همراه داشته باشید. در محلهای استراحت و اسکان مسافران پریزهای برقی وجود دارد که مسافران میتوانند با استفاده از آنها موبایل، لپتاپ و تبلت خود را به راحتی شارژ کنند. با توجه به این امکانات دیگر نیازی به استفاده از شارژر فندکی در زمان خاموشی خودرو نیست.
آیا شارژر فندکی برای گوشی مضر است؟
در کنار نگرانیهایی که برای آسیب به خودرو وجود دارد، برخی از کاربران استفاده از شارژر فندکی را موجب کاهش عمر و کارایی باتری گوشی میدانند. این چالش بهخصوص در مورد گوشیهای جدید که تعویض باتری آنها به سختی امکانپذیر است، بزرگتر است. ضرر این نوع از شارژرها برای گوشی موبایل به چهار عامل زیر بستگی دارد:
-
استفاده نادرست از شارژر فندکی: استفاده نادرست میتواند به باتری گوشی بیشترین آسیب را وارد کند. اگر کاربران به طور مکرر برای روشن نگهداشتن گوشی از شارژر فندکی استفاده و مداوم آن را از کابل جدا و دوباره متصل کنند، کارایی باتری خود را تا حد زیادی پایین خواهند آورد.
-
کیفیت شارژر فندکی و کابل اتصال: بعد از استفاده نادرست باید به سراغ کیفیت شارژر فندکی رفت. شارژرهایی که امکان کنترل درست نوسانات برق خودرو را ندارند، باعث آسیب به موبایل میشوند. البته باید گفت که به مدلهای جدید شارژر فندکی امکان کنترل نوسانات برق خودرو اضافه شده است و کاربران میتوانند با خیال راحت از آنها استفاده کنند. در کنار کیفیت خود شارژر باید کیفیت کابل را هم در نظر گرفت. کابلهای بیکیفیت میتوانند به باتری موبایل آسیب وارد کنند و حتی در برخی موارد باعث انفجار آن شوند. به عنوان یک استاندارد کلی هنگام خرید، کابلهایی با درجه آمپر 2.0 و بالاتر را انتخاب کنید. بهترین انتخاب برای گوشیهای تایپ C کابلهایی با آمپر 2.4 است.
-
مدل گوشی همراه: در مورد مدل گوشی هم باید گفت که برای دستگاههای قدیمیتر که امکان شارژ سریع (Fast charg) نداشتند، احتمال آسیب به باتری بیشتر بود؛ اما کاربرانی که موبایلی با امکان شارژ سریع دارند میتوانند با خیال راحت از شارژر ماشین استفاده کنند و نگرانی در مورد آسیبهای احتمالی داشته باشند.
-
مدل ماشین و سیستم برقرسانی آن: همانطور که گفتیم در مدلهای خودروی جدید، سیستم برق، هوشمندتر طراحی شده است؛ به این معنی که در مواقعی مثل استارت زدن که انرژی بیشتر نیاز است، برقدهی به سایر بخشها موقتاً قطع میشود. این عملکرد، باعث کاهش نوسانات احتمالی برق ماشین میشود و آسیب به باتری موبایل را به حداقل میرساند.
نتیجهگیری:
در این مطلب به سؤالات آیا شارژر فندکی ضرر دارد؟ و میتواند به ماشین و گوشی آسیب وارد کند، پاسخ دادیم و گفتیم که کیفیت شارژر فندکی در آسیبهای احتمالی به ماشین و موبایل نقش مهمی دارد. باتوجهبه این موضوع مهم، در هنگام انتخاب یک دستگاه جدید بهتر است به جای قیمت شارژر فندکی به کیفیت آن بیشتر دقت کنید. به سراغ مدلهای جدیدتری بروید و از خرید دستگاههای قدیمی که معمولاً در بخش حراجی هستند خودداری کنید.