همانطور که پیشتر اعلام شد، براساس الزامات سازمان استاندارد، از اواخر تیرماه سال جاری، خودروسازان باید بسیاری از محصولات خود را به سامانه کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) مجهز کنند.
اینطور که مشخص است، خودروسازانی که محصولاتشان به سامانه کنترل پایداری مجهز نبود، در صدد نصب این سامانه ایمنی مهم هستند. پیشتر نگاهی به تامین کنندگان این سامانه مخصوص خودرو کوییک و ساینا انداختیم. اما اکنون، سایپا به صورت رسمی اعلام نموده که اولین خودرو داخلی که با استانداردهای 85 گانه عرضه خواهد شد، شاهین است. بیانیه این گروه خودروسازی به شرح ذیل میباشد:
خودرو شاهین، اولین محصول گروه خودروسازی سایپا است که از ابتدای مردادماه با استانداردهای 85 گانه تولید میشود و این مهم با حفظ تیراژ تولید صورت گرفته است.شورای عالی استاندارد به جهت تحریمهای ظالمانهای که صنعت خودرو از سال 1397 با آن روبرو شد، مصوب کرد که 9 استاندارد خودرو (از استانداردهای 85 گانه) تعلیق شود؛ اما با فعالیت دولت سیزدهم و احیای روابط خارجی، سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت صمت، تصمیم گرفتند که استانداردهای تعلیق شده اجرایی شود. از این رو با ابلاغ سازمان ملی استاندارد ایران مبنی بر تجهیز تمام خودروهای تولیدی شرکتهای خودروساز به استانداردهای 85 گانه، گروه سایپا از ابتدای سال جاری با تعریف پروژههای جدید و مرتبط، این مهم را در دستور کار خود قرار داد.
با اقدامات صورت گرفته توسط بخش مهندسی گروه خودروسازی سایپا،محصول شاهین از ابتدای مردادماه سال جاری با استانداردهای 85 گانه تولید شده است. از همین رو خودروی شاهین، اولین محصول گروه خودروسازی سایپا است که از ابتدای ماه جاری با استانداردهای 85 گانه تولید میشود.
در راستای بخشنامه سازمان ملی استاندارد ایران،سایر خودروهای گروه سایپا نیز به زودی مجهز به استانداردهای 85 گانه خواهند شد؛ با اجرا تمام استانداردها، تیراژ تولید گروه سایپا حفظ خواهد شد و این مجموعه با کاهش تولید روبرو نمیشود.
بعد از انتشار بیانیه فوق، با مراجعه به وبسایت رسمی گروه خودروسازی سایپا و قسمت خودرو شاهین، مشاهده کردیم که سایپا به صورت رسمی، تیک مجهز بودن شاهین دستی به سامانه کنترل پایداری را زده است.
در نسلهای جدید سیستم ESC، قابلیت کنترل حرکت در سربالایی و ترکشن کنترل نیز افزوده شده و خودروهایی که به این سامانه مجهز هستند، این سیستم ها نیز در آنها فعال است.
لازم به ذکر است که واژه ESC برگرفته از عبارت Electronic Stability Control بوده و این سیستم از قسمت های سختافزاری و نرمافزاری تشکیل شده است. این سیستم وظیفه دارد تا از سر خوردن خودرو جلوگیری کند. عملکرد این سیستم ارتباط مستقیمی با عملکرد ترمزها و سیستم کنترل ترکشن کنترل دارد. در حقیقت میتوان این دو سیستم را زیرمجموعه سیستم کنترل پایداری الکترونیکی تصور کرد.
اما نکته مهمی که در کاتالوگ جدید سایپا شاهین وجود دارد، ستارهدار شدن آپشن سانروف است. یعنی احتمال دارد که سایپا، شاهین را بدون سانروف هم تولید و عرضه کند.
مشخصات سایپا شاهین
سایپا شاهین (دستی و اتوماتیک) مجهز به پیشرانه 1497 سی سی M15-TC است که باتوجه به نصب سامانه توربوشارژ توانایی تولید 109 اسب بخار، قدرت و گشتاور 178 نیوتن متر را دارد. ذکر این نکته مهم است که با نصب سامانه توربوشارژ بر روی موتور M15، قاعدتا باید سایر اجزای این موتور نیز تغییر کند تا تاب تحمل گشتاور 178 نیوتن متری موتور را داشته باشد. ضمن اینکه براساس برخی تغییرات، حجم 1503 سی سی موتور M15 در خودروهایی چون ساینا S و کوییک، در شاهین و نسخه توربوشارژ به 1497 سی سی کاهش یافته است.
از امکانات مشترک سایپا شاهین دنده ای و CVT میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- سامانه ورود به خودرو بدون کلید و استارت دکمه ای
- سانروف
- سامانه کنترل پایداری (ESC)
- ترمزهای دیسکی خنک شونده در جلو و دیسکی در عقب
- تنظیم دستی صندلی های ردیف اول
- 2 ایربگ ایمنی SRS
- نمایشگر لمسی همراه با نویگیشن
- دوربین دنده عقب، به همراه سنسورهای هشداردهنده موانع در قسمت عقب خودرو
- سنسور نور
- رینگ های آلومینیومی
- ترمزهای ABS، EBD و BA
- ادوات کنترلی سیستم صوتی برروی فرمان
- صندلی های چرمی با تریم جدید
- باز و بسته کردن برقی آینههای جانبی همراه با گرمکن و چراغ راهنما
- تهویه مطبوع اتوماتیک، به همراه نمایشگر جداگانه
- فرمان برقی
- دی لایت و پوزیشن لایت (چراغ روز)
- تریم چرمی صندلیها
- سامانه GSI
- سیستم SDVC
- و…
عالی شد.
خداکنه به ماکه401داریم هم فراخوان بدن نصب کنیم
اگر سانروف حذف بشه شاهین بر ارزش می شه
اکه سانروف حذف شد یقینا من انصراف میدم هزارتومن هم بدون سانروف ارزش نداره
سانروف حذف بشه شاهین جذابیتش خیلی کم میشه و خیلیا مثل من از خرید انصراف میدهند