احد آزادیخواه، نماینده مجلس شورای اسلامی
سالهاست دولت های مختلف تعیین کننده قیمت محصولات مختلف بودند و امروز نتیجه تصمیمات آنها را در تلاطمات بازارهای مختلف شاهد هستیم؛ در این سالها دولت به قیمت نخود و لوبیا تا خودرو و بسیاری از محصولات دیگر ورود کرده و امروز اگر از تولید کننده تا مصرف کننده ناراضی هستند، حاصل همین تصمیم گیری های اشتباه است.
قیمت گذاری به شیوه دستوری تنها علاج موقت است نه درمان قطعی؛ اگر به دنبال افزایش کیفیت در خودرو هستیم باید بپذیریم که دولت تصدیگری را کنار گذاشته و تسهیلگری را جایگزین آن کند؛ این تسهیلگری زمانی که در زنجیره تولید یک محصول مثل خودرو رخ دهد نتیجه مضاعف خواهد داد.
خودرو یکی از صنایع پیشران کشور است و دور کردن آن از فضای سرکوب و دستوری باعث میشود زنجیره تولید آن که واحدهای تولیدی و کارخانه های زیادی را شامل میشود، با قوت بیشتری ادامه فعالیت دهد؛ زمانی که تولیدکننده محصول را با قیمت مناسب و سود منطقی عرضه کند، بازار هم مسیر خود را پیدا خواهد کرد و التهابی هم رخ نخواهد داد، علت این امر هم یک اصل ساده اقتصادی است به این معنا که خروج خودروساز از زیان، افزایش تولید را در پی دارد، افزایش عرضه خودرو هم سبب آرامش بازار خوهد شد.
از این رو، سازمان حمایت میتواند زمینهساز فضای خروج محصولات پرتیراژ از ذیل قیمتگذاری دستوری شود؛ اگر این سازمان حامی تولید و مصرفکننده است، باید بداند که فضای رقابتی سبب رشد کیفیت خودرو میشود؛ تولید خودرو با کیفیت هم درنهایت رضایت مصرف کننده را در پی دارد. بخش زیادی از نمایندگان از جمله بنده با این شیوه قیمتگذاری که قیمت در اتاق مسئولان تعیین شود، مخالف هستند و این موضوع تنها باید محدود به محصولات اساسی نظیر گندم و … باشد.