مکمل بنزین
برگزیده‌هابررسی خودرو

بررسی مشخصات سیتروئن C3 XR سایپا

سیتروئن C3 XR، این کراس‌اوور پرماجرا پس از نمایش در نمایشگاه‌های خودروی مختلف کشور، سرانجام آماده عرضه به بازار شده است. سایپا پس از چند سال انتظار، به‌تازگی خبر از عرضه این خودرو در سه تیپ مختلف با نام‌های V1، V2 و V3 داده است. طبق اعلام سایپا، فروش C3 XR که در کارخانه سایپا کاشان مونتاژ می‌شود، از اواخر خرداد یا اوایل تیز با تحویل 90 روزه آغاز خواهد شد. در ادامه به بررسی ویژگی‌ها و مشخصات این کراس‌اوور جدید بازار کشورمان خواهیم پرداخت.

سیتروئن C3 XR سایپا

تاریخچه سیتروئن C3 XR

هرچند در ایران سیتروئن C3 XR تازه قرار است به بازار عرضه شود اما این خودرو هرگز جدید نیست زیرا نسخه تولیدی آن برای اولین بار در نمایشگاه خودروی گوانگژو سال 2014 رونمایی شد. این خودرو کراس‌اوور ساب‌کامپکتی است که فقط برای بازار چین در نظر گرفته شده و از طریق جوینت ونچر دانگ‌فنگ پژو-سیتروئن در این کشور تولید می‌شود. C3 XR بر پایه سیتروئن الیزه (C-Elysée همان پژو 301 با برند سیتروئن) شکل گرفته و در اصل نسخه کراس‌اوور الیزه و 301 محسوب می‌شود. به همین دلیل، این خودرو اشتراکات فراوانی با 301 دارد تا جایی که حتی درهای جلوی دو خودرو هم باهم مشترک است.

سیتروئن C3 XR سایپا

هرچند بیش از یک دهه از عمر این کراس‌اوور فرانسوی-چینی می‌گذرد اما C3 XR تاکنون دو بار در سال‌های 2019 و 2021 فیس‌لیفت شده و سیتروئن با تغییراتی سعی در به‌روزرسانی آن داشته است. این خودرو در ایران اولین بار در شهریور 1401 د اولین نمایشگاه تحول صنعت خودرو به نمایش درآمد. در آن نمایشگاه، نسخه قدیمی C3 XR به نمایش درآمده ولی بعداً مشخص شد که سایپا قصد دارد آخرین نسخه آن را مونتاژ کند. بااین‌حال، سیتروئن C3 XR اساساً خودرویی سالخورده است که دو سال پیش در چین از روی خط تولید کنار رفته و حالا تازه قرار است در ایران عرضه شود.

سیتروئن C3 XR سایپا

طراحی بیرونی سیتروئن C3 XR

همان‌طور که گفتیم، بیش از یک دهه از عمر C3 XR می‌گذرد و هرچند تاکنون دو بار فیس‌لیفت شده ولی نمی‌تواند سن بالای خود را پنهان کند زیرا از زبان طراحی قبلی سیتروئن استفاده می‌کند که سال‌ها است کنار گذاشته شده است. بااین‌حال، در جلوی خودرو ورودی هوای بزرگ ذوزنقه‌ای همراه با دی‌لایت‌های عمودی در طرفین، نمای جذابی را ایجاد کرده‌اند. کمی بالاتر، جلوپنجره باریک کرومی که به چراغ‌های جلو ختم شده، تا حدودی حال و هوای محصولات جدیدتر سیتروئن را دارد. در قسمت جانبی شاهد نمای ساده‌ای هستیم که شباهت زیادی به تارا دارد زیرا همان‌طور که توضیح دادیم، ساختار و پلت‌فرم این دو خودرو یکسان است. بااین‌حال، ریل‌های روی سقف و روکش‌های پلاستیکی دهانه گلگیرها حس و حال کراس‌اوور مانند به C3 XR بخشیده است. در عقب هم شاهد نمای نه‌چندان هیجان‌انگیزی هستیم که صفحه محافظ بزرگ روی سپر تنها ویژگی قابل‌ذکر آن است.

سیتروئن C3 XR سایپا

داخل و امکانات سیتروئن C3 XR

C3 XR در نسخه اولیه از همان داشبوردی استفاده می‌کرد که در تارا می‌بینیم ولی در فیس‌لیفت‌های بعدی سیتروئن اقدام به طراحی داشبورد جدیدی برای این خودرو کرد که با نمایشگر لمسی نسبتاً بزرگ 9 اینچی در میانه داشبورد، تریم مشکی براق روی داشبورد، رو دری‌های بروزتر و صفحه آمپر دیجیتالی، نمای مدرن‌تری دارد ولی هنوز هم در قیاس با رقبای چینی و حتی ری‌رای ایران‌خودرو کاملاً سالخورده به نظر می‌رسد. دسته‌دنده مکانیکی بزرگ روی کنسول مرکزی و دریچه‌های تهویه ساده نشان می‌دهند که با خودرویی قدیمی طرف هستیم. هنوز لیست امکانات این خودرو منتشر نشده و نمی‌دانیم در هرکدام از سه تیپ C3 XR شاهد چه آپشن‌هایی خواهیم بود ولی به‌طورکلی در این کراس‌اوور مونتاژی تجهیزاتی مثل نورپردازی داخلی، صفحه آمپر دیجیتالی، نمایشگر لمسی، سیستم تهویه اتوماتیک و… را خواهیم دید.

سیتروئن C3 XR سایپا

مشخصات فنی سیتروئن C3 XR

سیتروئن C3 XR از یک پیشرانه 1.2 لیتری سه سیلندر توربو استفاده می‌کند که 116 اسب بخار قدرت و 190 نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی این موتور توسط یک گیربکس شش سرعته دوکلاچه ساخت شرکت آلمانی گتراگ به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. هرچند قدرت موتور C3 XR چندان زیاد نیست ولی برای کراس‌اووری با این ابعاد نسبتاً کافی به نظر می‌رسد. همچنین ویژگی مثبت این موتور مصرف سوخت پایین است که در هر صد کیلومتر حدود 5.8 لیتر خواهد بود. C3 XR با 4,260 میلی‌متر طول، 1,790 میلی‌متر عرض و 1,560 میلی‌متر ارتفاع، کراس‌اوور کوچکی و تقریباً هم‌اندازه ام‌وی‌ام X22 است.

سیتروئن C3 XR سایپا

قیمت و رقبای سیتروئن C3 XR

هنوز قیمت این کراس‌اوور مونتاژی جدید سایپا مشخص نیست ولی شنیده‌ها حاکی از قیمتی در حدود یک میلیارد و 350 میلیون تومان برای تیپ پایه است؛ بنابراین، یکی از اصلی‌ترین رقبای C3 XR در بازار کشورمان ام‌وی‌ام X33 کراس خواهد بود که آن‌هم در نسخه اتوماتیک موتور سه سیلندر توربو دارد. علاوه بر این، بک X3 پرو و ری‌را هم می‌توانند از دیگر رقبای C3 XR باشند هرچند که ری‌را در بازار قیمتی گران‌تری دارد و کراس‌اوور بزرگ‌تری است.

سیتروئن C3 XR سایپا

سؤالات متداول

موتور سیتروئن C3 XR چیست؟

سیتروئن C3 XR از یک پیشرانه 1.2 لیتری سه سیلندر توربو استفاده می‌کند که 116 اسب بخار قدرت و 190 نیوتن متر گشتاور دارد.

گیربکس سیتروئن C3 XR چیست؟

نیروی موتور در این خودرو توسط یک گیربکس شش سرعته دوکلاچه ساخت شرکت آلمانی گتراگ به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا