مکمل بنزین
گزارشبرگزیده‌ها

افزایش نجومی قیمت خودرو به وسیله شرکت‌ها؛ قانون یا بی قانونی؟

در روزهای اخیر، شاهد اعلام رسمی قیمت‌های جدید خودرو توسط شرکت‌های مختلف خودروسازی هستیم؛ قیمت‌هایی که بسیاری از کارشناسان و مصرف‌کنندگان آن را «غیرمنطقی» و «غیرقابل توجیه» می‌دانند.

افزایش چشمگیر قیمت‌ها در حالی رخ داده که بازار خودرو همچنان با مشکلات عدیده‌ای همچون کاهش قدرت خرید مردم، رکود اقتصادی، و نبود مشتری مواجه است. در این واقع نهاد‌ها نظارتی کشور باید وارد شوند و یا حتی به مردم اطلاع‌رسانی‌ کنند که چرا یک شبه یک خودرو بدون تغییرات فنی باید افزایش قیمت داشته باشد؟ مگر اتفاق خاصی در کشور رخ داده؟ مگر درگیر جنگ هستیم؟

افزایش قیمت‌های نجومی؛ آئودی Q5 ای‌ترون به کجا می‌رود؟

تویوتا کرولاقیمت جدید و قطعی آئودی Q5 ای‌ترون را برای اردیبهشت ماه 1404 اعلام شد. این خودرو که پیش‌تر با قیمت 3,923,000,000 تومان عرضه می‌شد، اکنون با قیمتی حیرت‌انگیز 5,657,345,100 تومان به فروش می‌رسد. چنین افزایش قیمتی به معنای رشد بیش از 44 درصدی در بازه زمانی کوتاه است. این تغییرات باعث شده تا این خودرو عملاً برای بسیاری از مردم به یک کالای دست‌نیافتنی تبدیل شود.

هیچ جای دنیا چنین چیزی را نمی‌بینیم که قیمت یک خودرو به یکباره چنین رشدی داشته باشد. واردات قرار بود باعث کنترل قیمت‌ها شود ولی حالا می‌بینیم که هیچ اتفاق خاصی رقم نخورده و با این شرایط بازار با رکود بیشتری روبرو خواهد شد.

خودروهای اکستریم LX، TXL و VX نیز با افزایش قیمت‌های قابل توجهی همراه بوده‌اند. این روند افزایشی، نشان‌دهنده نبود شفافیت در تعیین قیمت‌ها و مدیریت بازار خودرو است.

لوکانوقیمت جدید خودروی لوکانو L7 را اعلام شد که از 2,414,000,000 تومان به 2,950,000,000 تومان افزایش یافته است. این افزایش بیش از نیم میلیارد تومانی، بار دیگر سوالات جدی در خصوص معیارهای تعیین قیمت خودرو توسط شرکت‌ها ایجاد کرده است. خودرویی که با قیمت قبلی هنوز در خیابان‌ها دیده نمی‌شود چرا افزایش قیمت داشته است؟ مگر از زمان معرفی این خودرو چقدر می‌گذرد که باید مجدد تغییرات قیمتی داشته باشد.

شرکت کرمان موتور نیز در همین بازه زمانی اقدام به اعلام قیمت‌های جدید برای محصولات خود کرده است. خودروهایی مانند KMC J7، KMC X5، KMC T9 و KMC A5 همگی با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شده‌اند. برای مثال، قیمت KMC J7 از 1,560,000,000 تومان به 1,809,000,000 تومان رسیده است؛ رشدی نزدیک به 16 درصد. البته بنظر می‌رسد این افزایش قیمت کرمان موتور بر اساس مجوزهایی بوده که دولت قبلا به شرکت‌ها داده تا به صورت فصلی افزایش قیمت داشته باشند.

دلایل افزایش قیمت‌ها؛ توجیه یا بهانه؟

شرکت‌های خودروسازی معمولاً افزایش قیمت محصولات خود را با دلایلی مانند افزایش نرخ ارز، بالارفتن هزینه‌های تولید، تورم عمومی یا تغییرات در تعرفه‌های واردات توجیه می‌کنند. اما آیا این دلایل واقعاً قابل قبول هستند؟ اخیرا خبرهایی از توافق هسته‌ای شنیده می‌شود، تعرفه‌های واردات هم بر اساس اخبار منتشر شده همانند سال گذشت است و نرخ ارز از سال گذشته شاید بیشتر شده باشد اما این افزایش قیمت 50 درصد نبوده، پس چرا برخی با رقم های نجومی‌ خودروها را گران کردند؟

چرخان بعنوان یک رسانه مستقل منتظر شنیدن دلیل این افزایش قیمت‌های ناگهانی است تا مردم بدانند چه اتفاقاتی باعث شده دست آنها به خودروهای جدید نرسد.

علی شیرعلی بیک

کارشناس ارشد رشته طراحی کاربردی و دانشجوی اسبق دانشگاه اسنابقوک آلمان. در حال حاضر بعنوان دومین تجربه، دانشجوی رشته هوش مصنوعی هستم. به دلیل علاقه به نویسندگی، بیش از 10 سال است که در حوزه تولید محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا