در هنگام خرید خودرو جدید بسیاری از ما به دنبال تعداد کیسههای هوا مورد استفاده در آن هستیم چراکه اعتقاد داریم چنین قطعهای میتواند برای ما امنیت را فراهم کند. در هنگام تصادف سر شما بهجای برخورد با فرمان، داشبورد و یا درب خودرو با یک بالش نرم پر از هوا برخورد میکند، مسلما این مسئله میتواند امنیت شما را افزایش دهد و جلوی بسیاری از آسیبها را بگیرد.
از سال 1998 به بعد تمامی خودروهای فروخته شده در ایالات متحده آمریکا دارای کیسه هوای راننده و سرنشین جلو هستند. حدس زده میشود استفاده از کیسه هوا در سالهای 1987 تا 2008 باعث نجات جان 25 هزار نفر در کشور آمریکا شده که این امر، ایربگ را تبدیل به یکی از بزرگترین دستاوردهای تجهیزات ایمنی در کل تاریخ صنعت خودروسازی میکند.
در حال حاضر در بسیاری از خودروها شاهد استفاده از تعداد زیادی کیسه هوا هستیم و برخی از آنها از 10 کیسه هوا و ایربگ مخصوص کمربندی ایمنی نیز بهره میبرند. در حالیکه کیسه هوا توانسته جان بسیاری از افراد را نجات دهد ولی برخی از مردم این تکنولوژی را خطرناک دانسته و حتی آن را عامل مرگ میدانند. آیا چنین موضوعی حقیقت دارد؟ در ادامه با چرخان همراه باشید.
زمانیکه در هنگام رانندگی تصادف کنید، متوجه این موضوع میشوید که کیسه هوا به سرعت باد میشود که میتوان از آن به عنوان اقدامی خشن نیز یاد کرد! چنین امری کاملا طبیعی به نظر میرسد چراکه تصادف در کسری از ثانیه صورت میپذیرد و اگر کیسه هوا به همین سرعت پر از هوا نشود، احتمال برخورد سرنشینان با بخشهای مختلف خودرو همانند فرمان و داشبورد وجود دارد که در صورت وقوع آن، ایربگ کاملا بدون استفاده خواهد بود.
به طور میانگین کیسه هوای راننده در مدت زمان 20 تا 30 میلیثانیه باز میشود که سرعتی برابر با 200 مایل بر ساعت (322 کیلومتر بر ساعت) را برای آن به ارمغان میآورد. در حقیقت تکنولوژی که برای باد کردن ایربگ استفاده میشود شبیه به فناوری مورد استفاده در پیشرانهای موشک است.
باز شدن کیسه هوا در مدت زمان کوتاه نیازمند قدرت زیادی است که این امر خود میتواند باعث آسیب رسیدن به افراد شود. در صورتیکه فاصله کمی با محل قرارگیری ایربگ داشته باشید، امکان آسیب دیدن و حتی ایجاد سوختگی برای شما وجود دارد. در برخی مواقع ایربگها میتوانند آسیب جدی به سرنشینان وارد کنند. اگر فرد از کمربند ایمنی استفاده نکند و یا در هنگام تصادف در حال کار با گوشی، نوشیدن آب و یا بازی با حیوان خانگی خود باشد، صدمات شدیدی به او وارد میشود چراکه این اجسام میان او و کیسه هوا قرار میگیرند.
در حالت کلی میتوان گفت کیسه هوا میتواند برای کودکان و افرادی که قد بسیار کوتاهی دارند خطرناک باشد (خطر بیشتری این دسته از افراد را تهدید میکند). بیشتر خانوادهها از صندلی مخصوص کودک برای فرزند خود در اتومبیل استفاده میکنند، این صندلیها برای استفاده به همراه ایربگ طراحی نشدهاند و میتواند در چنین شرایطی برای کودک خطرآفرین باشد. برخی از افراد صندلی کودک را برعکس بر روی صندلی جلو قرار میدهند که این کار نیز بسیار خطرناک است و احتمال مرگ کودک را افزایش میدهد.
در نهایت اگر از کیسه هوا به درستی استفاده شود، میتواند زندگی بسیاری از افراد را نجات دهد البته همانطور که در بالا ذکر شد در برخی مواقع میتواند باعث بروز حادثه شود که امکان وقوع آن بسیار کم است. در صورت امکان به کودک خود اجازه ندهید بر روی صندلی جلو خودرو بشیند ولی اگر مجبور به چنین کاری شدید، کیسه هوا سرنشین جلو را غیر فعال کنید تا در صورت تصادف فعال نشود. اگر خودرو شما به کیسه هوای جانبی مجهز است، صندلی کودک را وسط صندلی عقب اتومبیل قرار دهید تا در هنگام تصادف خطری از جانب این کیسههای هوا، او را تهدید نکند.