مکمل بنزین
اخبار خودروداخلی

از ضرر سنگین سایپا برای تحویل پراید تا جریان فروش فوری خودروسازان!

تولید خودروهای داخلی برای خودروسازان به یکی از مشکلات بزرگی تبدیل شده است که منشا اصلی این مشکل قیمتی است که خودروسازان در حال حاضر برای تحویل محصولاتشان دریافت می‌کنند و به همین دلیل است که کارشناسان معتقدند که تحویل پراید برای سایپا و بسیاری از محصولات ایران‌خودرو با ضررهای هنگفتی است که به زیان انباشته این شرکت‌ها می‌افزاید.

به گزارش چرخان، احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران در مصاحبه‌ای پیرامون وضعیت خودروهای داخلی و صنعت خودروسازی کشور گفت: متاسفانه باید بگویم که اظهارات دبیر انجمن قطعه سازان همگن در مورد خودروهای ناقص باقی مانده در پارکینگ خودروسازان درست بوده و 150 هزار خودروی ناقص به دلیل نبود قطعه زمین گیر شده‌اند.

قیمت بیمه بدنه پرایدوی در ادامه افزود: شورای پول و اعتبار مصوبه‌ای مبنی بر اعطای 4 هزار میلیارد تومان و 844 میلیون یورو به خودروسازان داشت که این پول به قطعه سازان پرداخت شود ولی در این زمینه تعلل صورت گرفت و از سوی دیگر به دلیل سیاست سرکوب قیمت که در مورد محصولات داخلی وجود داشت باعث شد تا 10 هزار میلیارد تومان به زیان انباشته شرکت‌ها افزوده شده و به همین مقدار نیز به قطعه سازان بدهکار شوند.

ایشان در ادامه با اشاره به قانون پنجم توسعه گفت: در این قانون به صراحت گفته شده است که اگر دولت عامدانه قیمت کالایی را نسبت به قیمت واقعیش پایین نگه دارد بایستی راسا مابه التفاوت را پرداخت نماید. به همین دلیل به آقای جهانگیری نامه‌ای نوشته شده است تا زیان ما را پرداخت نمایند.

ایران‌خودرو و سایپا خودروسازان فروش فوری سایپا و ایران‌خودرو خودروسازان ایران‌خودرو و سایپا شرکت برتر استانداردهای 85 گانه خودروهای داخلی قیمت خودروها خودروهای داخلی قیمت رسمی پراید خودرو سایپا و ایران‌خودرو خودروهای داخلی سهام ایران‌خودرو و سایپا خرید و فروش خودرو خودروساز خودروسازی قیمت خودرووی در ادامه گفت: در حال حاضر چیزی در حدود 600 هزار تعهد به مردم وجود دارد که از نیمی از تولیدات خودروسازان به دلیل کمبود قطعه قابلیت تجاری شدن را دارند. از این مقدار نیز 80 درصد تولیدات برای ایفای تعهدات قبلی بوده و 20 درصد نیز برای فروش فوری در نظر گرفته می‌شود. در جلسه ستاد اقتصادی سران قوا مقرر شد که خودروسازان اقدام به فروش محصولاتشان با قیمت 5 درصد زیر قیمت بازار نمایند تا با این روش دلالی از بازار جمع شود ولی این اتفاق عملا رخ نداد و در وزارت صنعت قیمت تحویل فوری را به شرکت‌ها تحمیل کرد و به طور مثال پرایدی که در بازار با قیمت 45 میلیون تومان معامله میشد، وزارت صنعت این خودرو را 37 میلیون تومان قیمت گذاری کرد. به همین دلیل باعث شد تا فاصله قیمت کارخانه و قیمت بازار زیاد شده و جذابیت سودجویی ایجاد شود و هر طرح فروش فوری در عرض 3 دقیق به اتمام برسد و خودروسازان فحشش را بخورند!

  قیمت 4 خودرو هیوندای وارداتی توسط گمرک اعلام شد + لیست قیمت

نعمت بخش در پایان گفت: ما نمی‌توانیم به مردم ایراد بگیریم آنها به دنبال حفظ ارزش پول خود هستند. ما نباید اجازه ایجاد چنین رانتی را بدهیم و سرمایه‌های سرگردان را به سمت بازار خودرو سرازیر کنیم. در ماجرای سکه دیدیم که دولت هر چقدر سکه پیش فروش کرد تمام شد و بدیهی است که فاصله با بازار این قابلیت را ایجاد می‌کند. وضعیت خودروسازان ما خوب نیست چرا که به طور مثال پرایدی که قیمت تمام شده آن 39 میلیون تومان است باید به مشتریان دارای حواله قبل از بهمن ماه با قیمت 22 میلیون تومان تحویل بدهند.

ذاکری

بعضی وقت‌ها می‌شه با یک چیز کوچک بزرگ‌ترین شادی‌ها رو خلق کرد و بعضی وقت‌ها کل دنیا هم جمع بشن، نمی‌تونن خوشحالت کنن... قصه من و تیبای خودم همینه... باهاش زندگی می‌کنم و خوشحالم! در چرخان از اخباری می‌نویسم که می‌دونم برای خیلی‌ها جالبه و مفیده!

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. چقدر تحلیل ضعیفی بود و فقط نگاه شخص نگارنده بود
    معمولا تحلیل را بر اساس گزارشات تحقیقی اقتصادی نگارش میکنن .
    اتفاقا تولید خودروهای ارزان قیمت هم برای خودروساز و هم برای قطعه سازانی که همراه سایپا هستن سود سر شاری داره

  2. به نظر می رسد خودروسازی در ایران دیگرمقرون به صرفه نیست. خودروسازان هم به فکرمنافع بیش از اندازه ی خود هستند و ضررهای سوء مدیریت خود را می خواهند از جیب مردم جبران کنند. پس از چند دهه حمایت بی حد و حساب از خودروسازان و بازار انحصاری خورو این شرکت ها را تنبل و بد عادت کرده و به جای افزایش به کیفیت و امکانات خودروها که در جهان امری عادی و لازم تلقی می شود، ضمن گران کردن مداوم خودرو از آپشن های آن می ز نند. دولت و مجلس باید جلوی ضررهای جانی و مالی مردم ایران را بگیرند. یکی از روش های خوب و زودبازده آزادسازی واردات خودرو می باشد. درضمن این اختیار به خودروسازان داخلی داده شود تا قیمت های خود را آزادانه تعیین نمایند. این شرایط موجب خواهد شد تا خودروسازان ما از مونتاژکاری و بعضا ورود و فروش خودروهای بی کیفیت دست برداشته و خودروهای واقعا ملی طراحی کنند. این برای صنعت خودروسازی ما ننگ است که زه روی درهای خودرو آپشن محسوب می شود. بسیاری از کشورهای صنعتی دنیا که خورو تولید می کنند امکان ورود خودرو به کشورشان را ممنوع نکرده اند، زیرا رقابت موجب رشد صنایع می شود. ایران تنها کشور در دنیا است که این گونه انحصاری عمل میکند. بیایید یک بار برای همیشه به مسئله ی خورو پایان دهید. دیگراجحاف به ملت شریف ایران که لایق بهترین ها هستند ظلم و بی عدالتی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا