مکمل بنزین
گوناگوناخبار خودرو

خودروهای بدون کلید، چقدر ایمن هستند؟

اگرچه خودروهای بدون کلید می‌توانند مزیت‌های زیادی برای راننده خودرو داشته و ورود و خروج و روشن کردن خودرو را بسیار آسان کنند اما به نظر می‌رسد در کنار بیشتر بودن آسایش و رفاه به‌واسطه چنین فن‌آوری جدیدی، احتمال به سرقت رفتن خودرو نیز افزایش پیدا می‌کند.

درواقع می‌توان گفت که در عرض تنها چند ثانیه، کسانی که قصد دزدی یک خودروی بدون کلید رادارند می‌توانند با استفاده از یک وسیله الکترونیکی، امواج ارسال‌شده از فوب الکترونیکی را افزایش داده، به خودرو اجازه دهند درب‌هایش را بازکرده و به‌راحتی، آن را به سرقت ببرند.

در کشورهایی مانند انگلستان و ولز، تنها در هشت سال گذشته، چیزی حدود 106,000 خودرویی که از چنین فناوری بهره می‌برده‌اند، به سرقت رفته‌اند.

حالا یک گروه متخصص، آمده‌اند و 7 خودروی مدل جدید را که از فن‌آوری بدون کلید بهره می‌برند تحت آزمایش قرار داده تا بتوانند میزان امنیت آن‌ها و زمان لازم برای به سرقت رفتنشان را به دست آورند.

این گروه به این نتیجه رسیده است که درب‌های خودرویی مانند DS3 کراس بک الترا پرستیج، در زمان 10 ثانیه و خودروی آلمانی آئودی TT RS نیز در همین مقدار زمان، باز می‌شوند؛ اما اگر سیستم ورودی بدون کلید اختصاصی شده برای یک خودرو، فعال باشد به‌شرط آن‌که این فوب بدون کلید برای مدت‌زمان زیادی، از خودرو دور نبوده باشد، این سیستم غیرفعال می‌شود.

لندروور دیسکاوری اسپرت نیز یکی دیگر از همین خودروهای در معرض سرقت بوده است که در این آزمایش‌ها، مشخص شد تنها در زمان 30 ثانیه می‌تواند به سرقت برده شود.

اما راهکارهایی نیز برای این‌گونه سرقت‌ها وجود دارند. برای مثال، شرکت‌هایی مانند آئودی، بی ام و فورد و مرسدس بنز فن‌آوری‌هایی را برای فوب های بدون کلید معرفی کرده‌اند که می‌تواند حرکت فرد را تشخیص دهد. فناوری که می‌تواند فوب کلید را در صورت تشخیص ندادن حرکت و لمس نشدن توسط شخص، غیرفعال کرده و باعث جلوگیری از چنین سرقت‌هایی شود.

  اطلاعیه کرمان موتور در خصوص ثبت نام کنندگان نوبت دوم سامانه یکپارچه

همچنین شرکت‌های دیگری مانند جگوار و لندروور نیز تلاش‌هایی برای دور کردن سارقین از چنین خودروهایی کرده‌اند. برای مثال، فوب کلید این شرکت‌های در نمونه‌های جدید، می‌تواند طیفی از سیگنال‌های رادیویی را حذف کرده و باعث شود که سارق نتواند درون یک سیگنال خاص رادیویی به دنبال باز کردن درب خودرو باشد.

البته این‌که شرکت‌های بزرگ در ابتدای کار، به فکر ایجاد فناوری‌هایی نبودند که باعث چنین مشکلاتی نشود جای تعجب است؛ زیرا این سیستم‌های بدون کلید جدید، در صورتی باید جایگزین کلیدهای قدیمی که به‌مراتب امن‌تر از نسل‌های اولیه این فوب ها هستند می‌شدند که قابلیت اطمینان‌پذیری آن‌ها به‌صورت کامل بررسی می‌شد.

درهرحال، اکنون برندهای پیشتاز جهانی، به فکر حل این‌گونه مشکلات مربوط به ایمنی فوب های بدون کلید بوده تا بتوانند این فن‌آوری را به مرحله نهایی ازلحاظ ایمنی برسانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا